כעס וזעם

alleko

New member
האיש חוליגן

זה אין ספק אבל הלוואי שהטרוף בעולם היה מתמצה בציבור החרדי, בכזה מקרה כבר מזמן היינו פותרים את כל הבעיות בעולם, וגר זאב עם כבש וכו'

קתרזיס

New member
המאפיה החרדית

איכשהו במדינת ישראל, חוקים מטופשים מהתנ"ך תקפים אף יותר מחוקים אנושיים או אזרחיים. זה קורה במערכת המשפטית מזה שנים וזה משפיע כמובן על כל שאר הדברים... אז למה שהוא לא ייקח את החוק לידיים ויתנהג כמו בהמה בשם ההשקפה "המוסרית" שלו? חוץ מזה - טוב שלא התבלבל בהשוואות. מסלול מירוצים זה לא בדיוק בית בושת ואני מקווה שהוא יזכור את זה בביקור הבא שלו בבית הבושת... כשבאתי לארץ אחרי הלידה של הילד שלי, הגעתי לתקופה ארוכה ורציתי לרשום אותו במשרד הפנים. הבאתי את תעודת הלידה שלו מאנגליה, אבל שכחתי להביא את תעודת הנישואין שלנו. הפקידות סירבו לרשום אותו בלי תעודת נישואין ולא הבנתי איך הן יכולות לסרב בכלל. מה הקשר בין היותו בני וזכאי מתוקף כך לאזרחות ישראלית, להיותי נשואה? רק אחרי הרבה עצבים וויכוחים הן הסכימו לרשום אותו. ואז הן ציינו שאני חייבת לספק תעודת נישואין תוך שנה מהוולדו או שהילד יחשב ממזר... ֿואז נפל לי האסימון - משרד הפנים הפך ממשרד אדמיניסטרטיבי של רישום אזרחי המדינה לשלוחה בירוקרטית מבצעת של הרבנות. טוב שלא ביקשו לבדוק אם מלתי אותו או לא לפני שמחליטים אם לתת לו דרכון ישראלי... אגב, אני מתנגדת בתוקף להביא להם את תעודת הנישואין. חושבת שזה עובר כל גבול. כל החוקים כאלו בעצם אומרים שהם לא מצפים מאנשים להיות מוסריים בעצמם - לכן הם מנסים לשלוט בהם על ידי כפייה של חוקי מוסר חיצוניים ובדיקה שהם מקיימים אותם. לא יודעת למה ציפיתי מדת שתופסת מעצמה מוסרית אבל מהללת את זה שהאב הראשון שלה היה מוכן להרוג את ילדו יחידו (האמנם יחידו?) אשר אהב כדי לעמוד במבחן. אני כבר הייתי מודיעה לאלוהים מה הוא יכול לעשות עם גרגרי החול שלו...

alleko

New member
בכל מקום

הדתיים מנסים לכפות כמה שיותר מדעתם על כל מי שאפשר, במדינת ישראל זה פשוט אחד המקומות שהם הצליחו בגלל הפוליטיקה הלא יציבה שנותנת לכל מפלגה ואפילו קטנה את היכולת לאיים על השלטון ולפרק אותו בכל רגע (דבר שהדתיים ניצלו והפילו איזה 4 ממשלות) זה באמת הבעיה הגדולה של המדינה אבל עדיין משרד הפנים הוא לא שלוחה של הרבנות, חוץ מכמה ענינים ספציפיים שמעצבנים פה את כולם החוקים פה הם די דמוקרטיים

tehila149

New member
ממזר?

מה הקשר בין לא להמציא תעודת נישואין לבין ממזרות של הילד? לא צריך להיות אשת איש כדי להיות מסוגלת ללדת ממזר?

קתרזיס

New member
נראה לי שזה בגלל

ששם המשפחה של הילד מתאים לשם המשפחה של האבא. (לא החלפתי את שם משפחתי כי אין לי כח להתעסק עם משרד הפנים בטופסולוגיה ודרכונים ותעודות זהות וכו) היא שאלה אותי אם זו הכרה באבהות ואמרתי מה זאת אומרת? זה האבא של הילד... ורק כדי לחזק את זה, ציינתי שאנחנו נשואים אבל שכחתי להביא איתי את תעודת הנישואין - ורק אז הן סירבו לרשום אותו... אולי בגלל ש"הצהרתי" שאני נשואה הן לא מוכנות לרשום את הילד כי הן צריכות להשוות את האב בתעודת הלידה עם הבעל? אין לי מושג. אבל אם הוא גם ככה גוי, מה זה משנה להן?

tehila149

New member
לא נראה לי שבאמת משנה להם אם האבא יהודי..

אין לזה שום השלכות על כלום..

לא מצליח להבין

הרי קיימים הרבה זוגות שלא מתחתנים ברבנות, האם ילדיהם ממזרים? בדיוק להיפך הדרך היחידה להיות ממזר לפי ההלכה היא אם האם נשואה. מצד שני על מי אני מדבר? הפקידות האידיוטיות במשרדי הממשלה?! נדמה לעתים קרובות שהתנאי להתקבל כפקידה במשרדי הממשלה הוא IQ עם מינוס 170 . אגב, יש לי דיבור עם אלוהים, הוא טוען שלא ברור לו מה לעשות עם החול

מה קורה פה

אתם שכחתם תלמודכם מי שיש לו אמא ואין ידוע מי אביו הוא שתוקי ודינו כממזר מדרבנן אנא נערו את האבק מעל ספריכם לפעמים

רותם 36

New member
ממש לא

ילד שתוקי לא נחשב כממזר וזה מקובל על רוב הרבנים . מאיפה הקביעה הזאת ?

גירסא דינקותא לא משתלי

עשרה יוחסין היה הפרק הראשון שלמדתי בישיבה גדולה בזמן אלול, מדובר כאן על הפנקס השחור של פסולי חיתון אין מצב שהם מכניסים לשם את קטגוריית שתוקי, הדין שתוקי חל רק במקרה של אי ידיעה ודאית ולא במקרה שהאמא מסרבת לומר (החשש התלמודי הוא נישואי קרובים וסומכים על האם שלא תתן לבנה להתחתן עם קרובי האב).

סוג ב

New member
זה שפקידות לא יודעות את ההלכה

לא עושה אותן אידיוטיות עם איי קיו נמוך. אין קשר.

קתרזיס

New member
אני רק יכולה לומר

שזה קשור למקום שבו השמש אינה זורחת.. (בהשאלה מאנגלית)

רותם 36

New member
את לא צריכה להביא תעודת נישואין

אפשר להשאיר את הרובריקה של שם האב ריקה ולראייה כל החד הוריות מבחירה שאני מכירה - שנוהגות כך . דבר שני מה הבולשיט הזה בקשר לממזרות ? ממזר זה מי שאימו נשואה והרתה מגבר אחר שאינו בעלה .

למעלה