כעס ואקטואליה

Vguru

New member
שאלת מה אני רוצה.

מגובה אפס אני רוצה שבני האדם הבורים יפסיקו להרוג ולהכאיב זה לזה. מגובה עשר אני רוצה שבני האדם יפסיקו להרוג ולהכאיב זה לזה. מגובה מאה הכל מושלם כפי שהוא, ואיני רוצה דבר. מגובה אלף אין עוד אנשים שישמעו מסר, אין מי שישפיע ואין מי שיושפע, ואני סתם כותב לעצמי בפורום, וקורא את תגובותי שלי בשמותי השונים. מגובה רב אין-חקר אין עוד תשובה אמיתית שאני מוצא לשאלתך. איך עשויים להבין אותי האנשים? בדרכים רבות כמספר האנשים עצמם. יש שיבינו אותם כסיבה טובה לאשפוז כפוי. יש שיבינו אותם כרוחניות חביבה
. יש שלא יבינו אותם כלל, אבל ישמעו בהם אמת כלשהי, או צלצול פעמונים רחוק, או שלווה. ממש עכשיו אחר צהריים של שישי בתל-אביב, ושיר צרפתי מתנגן ב-mp3. סבבה.

בארס

New member
ואיך מתחברים להם

גובה אין חקר עם גובה אלף עם מאה ועם אפס?

Vguru

New member
לא בטוח

אני לא בטוח ש"איך מתחברות כל הרמות" זו שאלה טובה. נדמה לי שזוהי אחת השאלות שמי ששואל אותן נמצא תחת האשליה כי אפשר לפענח את מיסתורין האמת בעזרת המחשבות, וכי עד שיתרחש פיענוח זה משהו "חסר" בהוויתו, בהבנתו. נדמה לי שזו שאלה שעלולה ליצור חיים שלמים של חוסר סיפוק, מבלי שתוביל לשחרור.

בארס

New member
נהפוך הוא

הפילוסופיה של ה"שאלות הטובות" - אלו האמיתיות ולא האינטלקטואליות גורסת שהשאלה פותחת את המבט, מגייסת את תשומת הלב להתבוננות פעילה...ומאחוריה עומדת הגישה שהחיים עצמם הם שאלה. אנקדוטית, ביחס ל"מערך" הרמות שהצגת, המערך הזה יכול להתפס כסוג של "תשובה", סוג של תיאור שדוקא סוגר את המבט ומעניק מעין סיפוק בעל איכות סופית אשר בשירות המיינד יכול להוביל למסקנות סופיות כאלו או אחרות. בזמן שהשאלה הזאת (שוב, כאשר היא שאלה הוויתית ולא אינטלקטואלית) מחייה, ומפנה את המבט אל המסתורין והאין סופיות של הבריאה, וממשיכה את תנועת החיים תוך כדי שהיא מפרקת או מונעת את הווצרותם של מבנים תפיסתיים בוסריים.

Vguru

New member
בין שתי נקודות עובר רק בארס אחד

הו, בארס ידידי. כל השאלות וכל הפילוסופיות טובות הן מאד להולך בדרך ומתוכן השאלה "איך מתחברות כל הרמות" שאין לה תשובה יעילה היא במיוחד ביצירת ייאושו הבלתי נמנע. על כן אני מסכים איתך בנקודה זו. אך אותן שאלות ואותן פילוסופיות רעות הן עד מאד עבור זה שרוצה להגיע אל המנוחה של תום-השאלות ואל המקום בו קורסות הפילוסופיות אל תהום השקט. ובנקודה זו אשמח אם תסכים איתי.

בארס

New member
קשה לי להסכים

בנקודה זו...אבל אין לי ספק שזה נובע בעיקר מעניינים סמנטיים, שכן אנחנו מתכוונים לאותם דברים אבל מתנסחים בצורות שונות. אז עד שנתקרב קצת בלהבין אחד את דברי השני אני מוכן להצהיר על הסכמה בסיסית ויסודית על האמת הבלתי ניתנת לתיאור ולניסוח (תודה לאל). אז אני אכתוב כמה נקודות כדי להסביר את נקודת מבטי: אני לא חושב שהשאלות נגמרות אי פעם ואני לא מדבר על שאלות שכליות תיאורטיות, כמו שכתבתי כבר...החיים עצמם הם שאלה. זה דבר עצום. האם אנחנו קולטים שמץ מהמשמעות של האמירה הזאת? והשאלה 'איך מתחברות הרמות?' היא אולי שאלה שיכולה למצא חן בעיניי טאורטיקנים טכנוקרטים, או להעכיר את יומו של חסיד מציצת גבעולי דשא בשם הטאו, אבל רק אם היא נשאלת ע"י המיינד. אם אדם אשר הולך בדרך שואל את השאלה הזאת מבפנים היא מעמידה אותו מול המציאות נוכחה...וזו תמצית ומהות הדרך וסופה. אדם מואר עומד נוכח הפלא הזה קבע...וכשהוא מעלה בקרבו את השאלה הזאת (לא בראש), כאשר כל הרמות האלו הם לדידו מציאות הוויתית...היא מתסיסה אותו בחדוות הבריאה (שמציפה אותו ממילא) ואף עשויה לשאת אותו עמוק עוד יותר אל מסתורי הבריאה. כך שאני לא רואה את הדרך כנפרדת מההגשמה...אני רואה אותם כאספקטים המשכיים, אותה פליאה וחקר שמנצנת לפרקים לאורך הדרך היא אותה פליאה שמתגשמת במלואה בנקודה בה קורסות הפילוסופיות אל השקט הרועם בחדווה שלא תתואר. אז ה"שאלות" שאני מצדד בהן, מצביעות בעצם על הנקודה בה מתרחשים החיים, הנקודה בה כל אחד ואחד מבני האדם לוקח בהם חלק פעיל ולא משנה באיזה רמה הוא מבוסס והנקודה הזו היא מקור חיים ותקווה ולא מקור לייאוש או להתשת המיינד (כנהוג בטכניקות מדיטציה מסויימות (שיכולות להיות בסדר גמור בפני עצמן))...הן "אמצעי" לעקוף אותו לרגע קט, ולנשום את החיים בהתרגשות.

Vguru

New member
אתה יודע מה, קניתי

ותאמין לי שלי זה עלה יותר! :) יום נעים.

שובטמה

New member
תגובה לאיך מתחברים......

מגיעים באמת אל עצמינו. מקבלים אחריות על חיינו. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

elike

New member
תודה ,תודה על התמיכה,ואני לוקח

את המשפט האחרון שבחתמתי. כשהלב נכון בעד ונגד נשכחים שיר המעלות ממעמקים קראתיך ה'. אדוני שמעה בקולי תהיינה אוזנך קשובות לקול תחנוני. נמסטה

alissa

New member
That's the spirit!../images/Emo168.gif

פסוקים מתהילים - יש בהם כוח אדיר.

שובטמה

New member
תגובה לכעס......

הכי טוב זה להתחבר לעצמך. הישועה נמצאת אצלך ולא אצל הילדים. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

למעלה