כסף...

AvtipuS

New member
כסף...

שלום לכם. טוב יש לי מיני אוסף של 74 טלכרדים של לפני הרבה שנים למשל טלכרד של אטלנטה 96, לוחות שנה של 96-97, 99-00 וכל מיני.. עכשיו לעניין העיקרי, יש לי גם אוסף (אני חושב נכבד) של כסף ישן מהרבה מקומות בעולם. בין האוסף: שטר של לירה ישראלית אחת משנת 58 שטר של שקל אחד מ 78 שטר של 10 שקל מ- 85 שטר של 50 שקל מ 78 שטר של פאונד אנגלי מטבע של 100 שקלים מטבע של 100 משהו מ"רפובליקת איטליה" (ככה רשום) מ- 65 מטבע של חצי לירה מטבעות של אגורה (יש משנת תשל"ד ויש מ תשמ"ו מטבע גדול של לירה ישראלית אחת 1 שילינג מרפובליקת הונגריה משנת 1980 ועוד הרבה הרבה אחרים... מצאתי אפילו אסימון... השאלה אם יש שווי כספי לדברים האלה... אז מה אתם אומרים?

בוסטר1

New member
../images/Emo31.gifערך כספי

לצערי לא תוכל לממן לימודים מהאוסף אבל זה התחלה ספר לנו קצת איך התחלת לאסוף ואולי תמונות של השטרות שאתה אוהב

תמיר1991

New member
בהחלט!

יכול להיות מאוד מעניין לשמוע, וכפי שאמר בוסטר - אם אכן תמכור, אל תבנה על נדוניה
מקווה שתתערה בפורום! תמיר.

avishyes

New member
לגבי הפאונד האנגלי

האם הכוונה לשטר של פאונד אנגלי מבריטניה או לשטר מתקופת המנדט הבריטי שכתוב עליו PALESTINE CURRENCY BOARD (צבע ירוק)? אם מדובר בשטר מתקופת המנדט, הוא שווה לא מעט, תלוי בשנת ההנפקה שלו ובמצבו.

בוסטר1

New member
אני מאמין שהוא התכוון

ללירה אנגלית פאונד אנגלי אחרת הוא היה משתמש בביטוי לירה אנגלופלסטינה או( one palestine pounds) פונד אנגלי לא פאונד אנגלי שני השטרות העליונים אנגלים השטר השלישי אנגלופלסטינה ובצילום הבא דוגמא לפונד (לכל מי שמתעמק במה שאביש אמר)

תמיר1991

New member
בוסטר -

השטר של פאונד אחד כבר לא במחזור - הייתי באנגליה לפני 3 שנים, והוא לא היה שם כלל. היום יש כבר מטבע של פאונד, וגם מטבע של 2 פאונד. השטר הכי נמוך הוא 5 פאונד, ואני חושב שזה השטר הכי נמוך של מדינה עם הערך הנקוב הכי יקר בעולם לשטר בערך נמוך של אותה המדינה., האם אני טועה? אצלנו זה מתחיל מ- 20 ש"ח, אצלם ב- 42. תמיר.

בוסטר1

New member
כן אבל הבחור אמר שיש לו שטר של פאונ

ד ואנחנו מנסים למצוא לאיזה שטר הוא התכוון

AvtipuS

New member
השטר הכי עליון

אני אנסה לסרוק יותר מאוחר את כל האוסף (אני אנסה לשים הכל בסורק, אני מקווה שהמטבעות לא יחזירו אור לסורק...)

תמיר1991

New member
אגב..

בהונגריה המטבע בשנת 80' לא נקרא פורינט? שילינג הוא המטבע האוסטרי לפני כניסת היורו. ורפובליקת איטליה היא מן הסתם איטליה... תמיר. תמיר.

AvtipuS

New member
תמונות-שטרות

הקטנתי קצת את התמונה מכיוון שתפוז לא מוכן להעלות את הקובץ בגודל המקורי אחרי הסריקה...

תמיר1991

New member
מטבע פשוט מאיטליה -

עד החלפת היורו 100 לירטות היו 2 ש"ח, כלומר המטבע הנ"ל היה שווה 20 אג', אבל היום, בעידן היורו, הוא שווה רק את המתכת... תמיר.

נו נו נו לך תמיר

(מכיוון שאנחנו פתחנו בדרך חדשה אז אני אמתן את התגובה). אתה הרי לא ממומחה למטבעות איטלקיות, אז איך אתה ישר יוצא באימרה כזו? במקרה יצא לי אישית למכור מטבעות איטלקיות באי-ביי ולכן יש לי מעט נסיון. דווקא לכסף האיטלקי יש ביקוש רב היום בשוק. אפילו למטבעות 100 לירות. הרבה תלוי במצב המטבע. אני נותן לך קישור דוגמא למטבע מהסידרה. שים לב למחיר ולכך שהמכירה רק התחילה.

למעלה