כסף $$$€€€₪₪₪

adi23e

New member
אפילו במיכא"ל?!

למה אפילו? מה רע בלהרוויח כסף? מייק, אתה חייב לעשות סדר בדברים שלך. התחלת שרשור על כך שכל דבר ניתן לקנות בכסף, ועובדה שלא. עכשיו מסתבר שאתה בכלל מדבר על אירגון מיכא"ל. למה שארגון מיכא"ל לא ירצה להרוויח כסף? ומה רע עם זה שהוא כן ירוויח? תסביר לי.. יקירי, מיכא"ל מזמן נכנסו לעולם הכלכלי, מה פתאום נזכרת עכשיו?! וממש לא הבנתי את המשפט האחרון שלך:"על מיכא"ל הכי כואב לי", מה כואב? מיכא"ל מוכרים מוצר. כמו שאתה הולך לחדר כושר ומשלם עבור מנוי, או כל חוג אחר, או לחם במכולת.. אז נכון שעד לפני 3-4 שנים היה מי שעזר ומימן את הארגון=משרד החינוך. היום זה לא כך, ועל מנת להמשיך ולהתקיים המימון מגיע ממי שמעוניין ורוצה לרכוש את המוצר= שלל הקורסים למיניהם (תלמידים/קורסי מנחים..) אנחנו חיים בעולם כלכלי, אולי פעם היית רוכש קורס מיכא"ל ב7 תרנגולים, פרה, וקילו עשב. היום זה בש"ח. מה שהשתנה זו ההגדרה/אופן הקנייה. עדיין אותה הגברת רק בשינוי אדרת. ודרך אגב: אני מכירה עוד אתרים שיש להם את הסיומת org והם לא ארגונים שלא למטרות רווח..

והרי לך הסדר...

השרשור יפה אמרת הוא בנושא כסף, ומה שכסף יכול לקנות. הסברתי שבכסף ניתן לקנות הכל. כן, הכל! גם אושר וכבוד, גם אהבה ואושר.. אבל יפה מאוד התעקשתן ואמרתן שכל דבר רוחני שנקנה בכסף אינו אמיתי ושדברים כמו אושר, אהבה, חברות (וכו') אמיתיים לא ניתן לקנות בשום סכום, ועם זה אני מסכים לחלוטין! לאנשים מסויימים הדבר הזה לא ברור מאליו כמו שברור לאנשים אחרים, וחשוב להבהיר את זה. היום אפשר לקבל רושם מוטעה שכסף בעצם קונה את הכל.. אבל לשמחתי זו אשליה שלא מעט, כמו שאמרתי, מאמינים לה בקלות יתרה. אסור לנו לשכוח שאת הדברים החשובים לנו באמת, כמו חבר קרוב, אהבה טהורה, אמון הדדי (מה שהזכרתן וכו') לא ניתן להשיג אלא מאמונה, אנושיות, טוב לב, חשיבה חיובית, עשיה, אהבה וכיוצא באלה. לגבי מיכא"ל - די להיות תמימים. צריך לאמר את האמת בפא מלא, חד וחלק - מיכא"ל כבר לא גוף אידאליסטי כמו שהיה, היום אנשים פועלים במיכא"ל במטרה להשיג עוד ועוד ועוד כסף, והעקרונות כבר לא במעלה ראשונה. מה איכפת לי שאנשים ירוויחו? ממש לא אכפת לי! ההפך, כל מי שהגה רעיון ומרוויח ממנו - שיבושם לו. אני מאחל לו כל טוב ושיצליח. מה שכן מפריע לי זה ההתחבאות, ההסתתרות הזו מאחורי הרוחניות ואידאלים.. אני מצפה ממיכא"ל לא להוליך אנשים שולל אחרי סיסמאות שהם בעצמם לא עומדים בהן. באהבה

count on me

New member
במה בדיוק?

איזה סיסמאות הם לא בדיוק עומדייםם?? ולמה להרגיש שהאמונות שלהם כבר לא במקום הראשון?.

אהלן.. ../images/Emo13.gif

מה שלומך? ובכן... אם כל אחד יכול הכל (מה שאני אגב, מאמין בו מאוד), אז למה שרק מי שיש לו X שקלים יכול לעבור את הפרוייקט? ולמה רק מי שיש לו XXXXX שקלים יעבור קורס מנחים? (לא, לא טעיתי במספר הXים) מיכא"ל רצו להפיץ את התורה שלהם לכל אדם בארץ, בעולם... במתכונת הנוכחית, לא רואה איך זה קורה......

count on me

New member
אהלן וסהלן...חח

חח אצלי הכל מצויןן....ואצלך? אני כן מאמינה שכל אחד יכול הכל,וכולם צריכים להאמין בזה. הסכום שמפגשיםן באמת קצת יקר ואני מכירה ילדים שלא הולכים בגלל הסכום-ועל נושא הכסף תמיד אפשר להתווכח המון....אני חושבת שהם צריכים לעשות מלגות וכד'...אבל אם נחשוב ונחשב זה לא כזה יקר..יש לך 56 שעות..תחשוב שלמורה פרטי אתה משלם 100 שקל לשיעור..תכפיל ב 56 שעות שאתה לומד מעבר לאנגלית,מתמטיקה לשון...? יצא לך הרבה יותר מ 1700 שקל. ותאמין לי אדם שיש בו אושר ובריאות ומרוצה מהחיים לא צריך כסף..כסף פיסת נייר שממנה מגשימים חלומות...כסף זה לא צריכה להיות המטרה...! דרך אגב..מאיפה אתה.?..בוגר מיכא"ל או עדיין בקורס?..ומה החלום שלך.?

אהלן ביקום ../images/Emo8.gif

(ככה אומרים את זה, לא??
) אני נהדר.. תודה לאל. וגם לשואל
קצת על עצמי: קוראים לי מייק, אני בן 18 מאשדוד, כרגע חייל
בוגר הפרוייקט 2002/2003... אז הוא עוד היה בחינם. לענייננו.. הם שואפים לכך שכל אדם יעבור את הפרוייקט נכון? ככה זה לא יקרה. הטענה שלך שילדים לא עוברים את הפרוייקט בגלל הכסף מאששת את הטענה שלי. לא יקר? הכל יחסי.. 1700 ש"ח לא יקר יחסית ל 17000 ש"ח (למה דווקא 17000? תחשבו). אבל כשחושבים על זה יותר לעומק, ב 1700 ש"ח אפשר לעשות כ"כ הרבה... לקנות אוכל, לקנות בגדים, לשלם חשבונות בבית ועוד המון.... זו לא בושה להגיד שהיום 1700 ש"ח זה הבדל בין משפחה שבעה למשפחה רעבה. אדם שיש לו אושר ובריאות לא צריך כסף? בואי נגיד שכסף אף פעם לא מזיק לאף אחד

count on me

New member
חח אין לי מושג איך אומרים..../images/Emo8.gif

קודם כל נחמד מאודד להכיר...יפה שגם אחרי 3 שנים אתה לא שוכח את הפרויקט!..בקשר לכסף אני מסכימה איתך שזה הרבה למשפחה שאין לה כסף.... וכמו שאמרתי כסף תמיד נחמד שיהיה לך..אבל שזה לא תיהיה המטרה שלך בחיים... קצת על עצמי : בת 15 וחצי(חיילת אני לא :p )..בוגרת מיכא"ל לפני שבועים לערך... חח לא ציינת מה אתה אוהב..? מה החלום שלך?(אתה באמת הולך בעקבותיו?)....

adi23e

New member
...

מי אמר שרק למי שיש X שקלים יכול להיכנס לפרויקט או לקורס מנחים? יש מלגות, ואני מכירה לא מעט שקיבלו מלגות. דבר שני: אם מאוד חשוב לך להכנס לקורס מנחים שעולה XXXXX ש"ח אתה תשיג את הכסף הזה בכל דרך אפשרית!! כמו שאם באמת חשוב לילד מסויים להיות בפרויקט הוא יהיה, וימצא את הדרך. מה לעשות מייק, כמו שאמרתי מקודם: אין גוף כרגע שמממן את מיכא"ל. מיכא"ל זה גוף כלכלי. כל גוף כלכלי שואף להרוויח. אז אולי לפני 3-4 שנים כשמיכא"ל היו ממומנים האידיאולוגיה שלהם הייתה בראש הרשימה, וכך התנהגו. כיום: האידיאולוגיה/ התורה הזאת היא למכירה. אתה רוצה חלק ממנה? בקשה - כנס לקורס תלמידים ותשלם את הסכום. אתה בוחר להפיץ הלאה את התורה? בקשה, תעבור מיונים, שלם XXXXX ש"ח תהיה מנחה, ואז אם באמת תהיה מנחה טוב גם תנחה. אתה כועס שלא אומרים את זה? הנה נאמר. ותסלח לי, אבל אם מישהו שרוצה להיות כיום מנחה למשל, מתוך אידיאולוגיה, וניגש למיונים, וחושב שמיכא"ל זה גוף אידיאולוגי נטו כנראה שעיניו מכוסות. עצם זה שאתה משלם על הקורס, חלק מהאידיאולוגיה הלכה ממנו. להגיד שמיכא"ל עדיין מסתתרים מאחורי אידיאולוגיה ולא אומרים הכל בפה מלא.. לכל מטבע שני צדדים, אולי מיכא"ל לא יוצאים בהצהרה מלאה, אבל עצם גביית הכסף זו גם הצהרה, אתה בעצם מסיר מעצמך את האחריות של לראות שמיכא"ל זה לא גוף אידיאולוגי נטו. אם הם לא אמרו - זה לא קיים.. ודבר אחרון: מי אמר שלא ניתן להפיץ את התורה בעולם? אתה עברת קורס מיכא"ל כמו עוד אלפי תלמידים, מה עוצר מבעדך להפיץ לחבריך/משפחתך/כל מקום שכף רגלך דורכת בו את אפקט פיגמליון (האמונה הבלתי מתפשרת באדם אחר שיצליח)? את האהבה? את הצניעות וכל הערכים שלמדת בקורס? מבחינתי, וככה אני תופסת את התלמידים שלי, כל מי שסיים קורס מיכא"ל הוא מיני מנחה. יש לו את היכולת להעביר הלאה את אותם ערכים כמובן כל עוד הוא מממש אותם על עצמו.

count on me

New member
הוצאת לי את המילים מהפה...

אני לא חושבת שנאמרו כאן דברים שסותרים אחד את השני..פשוט אמר ש 1700 שקל זה יקר....אבל את צודקת שאם אתה רוצה משהו אתה תעשה הכל...תרוויח ת'כסף ותעבוד!. את מנחה בקורס? אם כן אשמח לדעת איך היו המיונים?..והאם את נהנתת מהעבודה שלך...?...אם כבר מדברים על כסף,את מרגישה שאת מקבלת כפי שמגיע לך?..(אתם מקבלים שכך כמו של מורים בביה"ס..?) תודה.

או במילים אחרות

"למכירה - קורס מצויינות. עשיר? זכית! עני? הפסדת!" ועדי, זה נשמע שאת רואה הכל מלמעלה... את חיה במדינה שאנשים בה לא מצליחים לסגור את החודש... לאנשים אין מה לאכול... יש כמות לא קטנה שלא מובטלים... יש אנשים שחוץ מעצמם יש להם משפחה שלמה לדאוג לה... תקשיבי לעצמך.. את הופכת סכומי כסף לא קטנים לעניין של מה בכך..... וחבל. חוץ מזה עדי, זה שונה... את יודעת מה זה מיכא"ל, לא כולם מכירים את מיכא"ל ולא כולם יסכימו "לזרוק" כסף על הבטחות...

adi23e

New member
מייק -

אני מציעה שעל מה שאתה לא יודע אל תדבר. חבל לי שככה אתה מבין את דבריי: "הופכת סכומי כסף גדולים לדבר של מה בכך" או "רואה הכל מלמעלה". אין לך מה לנסות לחדש לי על המדינה בה אני חיה..אני חיה בה. אתה לא מכיר אותי, אז לבוא ולומר לי "תקשיבי לעצמך??" אני עומדת מאחורי כל מילה שאני אומרת מתוך נסיון נטו. להזכיר לך שאתה זה שבסה"כ מצטט דברים ששמעת מאי אילו גורמים בתוך או מחוץ לארגון. אתה מעביר ביקורת על דברים שאין לך שמץ של מושג בהם. פה מסתיימת ההשתתפות שלי בשרשור הזה, שממש גם לא ברור לי מה היה אמור לצאת ממנו.

זהו..

שאני כן יודע על מה אני מדבר... אני לא בא ואומר מה שאני אומר על סמך דברים ששמעתי בלבד. המון זמן רציתי להגיד את זה, אבל לא הייתי בטוח לגבי כמה דברים שהובהרו לי... לא פעם התבטאתי נגד זה שמיכא"ל בתשלום ואף ניסיתי ליזום משהו בעניין... מצטער, אבל ככה זה נשמע... את אומרת "אם את כ"כ רוצה אז תשיג 17000 ש"ח ותעשה קורס מנחים"... עם כל הכבוד שיש לי למיכא"ל, ב 17000 ש"ח הבאים שיהיו לי אני אעשה משהו שיועיל יותר למשפחה שלי ולאנשים שקרובים וחשובים לי. בהצלחה בהכל

noagdfan

New member
מייק-

העובדה שמי שבאמת רוצה להיות מנחה מיכא"ל משלם 17,000 שקל מקבילה בדיוק לעובדה שמי שרוצה להיות עורך דין, או רופא, או כל דבר אחר צריך לשלם על הלימודים שכרוכים בזה. ידוע, שבשביל עבודה הגונה יש לשלם כסף- בשביל לימודים/קורסים/וואטאבר. אני לא רואה שום דבר רע באופק. מאחר שמשרד החינוך הפסיק לממן את הפרויקט- מישהו חייב לממן אותו, אחרת הוא יגסוס למוות, ואז המצב יהיה יותר רע.

noagdfan

New member
נו אז מה הטענה שלך

נגד התשלום לקורסי מנחים? זה כמו שאתה משלם לאוניברסיטה בשביל ללמוד משפטים.

noagdfan

New member
ממממ...

נראה לי אני מתחילה להבין את הטענה שלך.. ממממ.. אתה מתכוון שמיכא"ל הפך למשהו כמו אירגון קאפיטליסטי? למה יש לי רק היסטוריה בראש!?

אני שמח ../images/Emo13.gif

זה לא כזה קשה להבין.. אומנם בשרשור זה מוסבר בצורה שטחית אבל הבסיס מובו...

count on me

New member
שאלה....

אם אפשר לשאול...כמה מנחה במיכא"ל מקבל עבור העבודה שלו..??.........זה חשוב ליי..!

למעלה