כסף קטן

smaak

New member
שונאת מטבעות שנאת נפש

משום מה אנשים חושבים, שבגלל שהם משלמים במאפייה, והסכומים בדרך כלל הם סכומים קטנים,
שיש לנו צורך בכסף קטן.
מילא כאלה שבאים עם חופן מטבעות שהם זורקים על הצלחת,
אבל כאלה שסבורים משום מה שמאפייה זה בנק, ומשלמים סכום של שני אירו בעשרות מטבעות..

האמת היא שכבר השלמתי עם זה. זה ככה, למרות שזה מעצבן.

מה עושים עם זה?

הולכים לנאשיונאלה בנק, מותר אחת לחודש לכל אחד להחליף שם מטבעות במשקל של עד חמישה קילוגרמים. יש שם מכונה שסופרת את הכסף. לא צריך לספור או להכניס לגלילים.
מקבלים במקום זה שטרות חדשים, טריים ומרשרשים.

את יכולה גם ללכת לבנק שלך, לבקש גלילונים כאלה, להכניס את המטבעות לגלילונים, ואז להפקיד אותו.

elley

New member
תודה על הטיפ

ורעיונות לבזבוז סכום העתק הצנצנתי? יש משהו?

shemesh7079

New member
אנחנו מעיפים מטבעות כאילו אין מחר

סתם, אבל אנחנו לא נסחבים עם מטבעות בד"כ. לפני כמה חודשים האיש לקח לבנק שתי צנצנות וחזר עם כמעט מאתיים יורו. זה כמו לזכות בפרס! אבל הוא שם בצנצנת גם מטבעות של יורו או חצי יורו. בחודשים האחרונים אנחנו קצת יותר לחוצים, והצנצנת בהחלט משקפת את זה. רק מטבעות קטנים קטנים... אני גם לומדת בעיר, אז משתמשת הרבה במטבעות לתשלום החניה...
לא הייתי מעלה בדעתי לספור את זה! שיעבדו קצת בבנק בשביל כל העמלות שמשלמים להם:)
ואם בכסף עסקינינו, היה נחמד לגלות שפה הקופאיות/קופאים בכלל לא מופתעים כשמישהו נותן להם שטר קצת יותר גדול. בשנתיים אני חושבת שפעם אחת שאלה אותי קופאית אם יש לי כסף יותר קטן, וזה היה באיזה חנות בגדים או נעליים, חלילה לא סופר. בארץ לעומת זאת, כבר קרה לא מעט שנשברתי ושילמתי בכרטיס אשראי כי לא היה כסף קטן בקופה. גם בסופר. או שאז היא הולכת להביא את הגלילים. או שהיא מבקשת מהקופאית ליד. לקופאית ליד אין. היא מבקשת מהקופה הראשית. מישהו מגיע עם הכסף. צריך לפתוח את הגלילים ולסדר בקופה. הציפורניים מפריעות. נו, הבנת את התמונה:)

elley

New member
אוי בארץ...

משלמים בכלל במזומן בארץ? הכל בכרטיסי אשראי!

וספרתי גם בגלל הסקרנות וגם בגלל שנו, זה לא שיש לי משהו יותר אינטיליגנטי לעשות כרגע....

שין

New member
אני אספן מטבעי (לא מלשון מטבע)

אני אוהב לראות כמויות של אותם פריטים עם מעט שוני (זה בעצם הגדרת אספן) ולא כל כך מעניין אותי מהי הכמות, האמת שזה קטע מאד ילדותי אצלי

elley

New member
מענין

אני בדיוק הפוך.

כמויות עושות לי כבד על הנשמה. מבחינתי, כמה שפחות - עדיף.

rona73

New member
בבולגריה קוראים להם הצהובים

אני משאירה בארנק.פעם ב...משלמת משהו בסטוטינקי(אגורות בבולגרית).תמיד יש משהו שהמחיר 2.29 אז את ה29 סטוטינקי אני נותנת במדוייק
.

MayFebruar

New member
אין לנו, ובנורבגיה אין מטבעות קטנים

עד לפני שנתיים השתמשו ב50 אורה (כמו סנט, חצי קרונה). אבל עכשו המטבע הכי קטן הוא של קרונה אחת.
נפטרנו מה50 אורה כשהתחילו להיפטר מהם.

אנחנו משתמשים רק ב'כרטיס בנק' (באנגלית דביט, ובעברית?), אז אין לנו מטבעות או שטרות בכלל. כאן רוב האנשים משתמשים רק בכרטיסים, כמעט אף פעם לא במזומן.
אם אנחנו הולכים לשוק או מקום בו בדר"כ משלמים במזומן, אנחנו מוצאים כסף בבנקט ותמיד יוצא לנו להשתמש בכל העודף אחרי כמה זמן.

elley

New member
איזה כיף לכם!

פה אין הרבה מקומות שמשתמשים בכרטיסים, כולל כרטיסי דביט. הייתי בכמה וכמה מסעדות שלא לקחו שום כרטיס שהוא.

ורגע, אם אין מטבע שקטן יותר מקרונה שלימה, אי אפשר לפרסם שמחיר של משהו הוא X.99 !!! וואו!!!

MayFebruar

New member
חה! הלוואי. אם יש 'סנטים' במחיר בקופה המחיר

מעוגל למעלה אוטומאטית. אבל, רק אם את משלמת במוזמן, כשמשלמים בכרטיס המחיר נשאר אותו דבר. וכאן X.90 זה מחיר מאוד פופולרי.

גם ברומניה מעגלים כשמשלמים במזומן

לא מעט פעמים מעגלים גם 5 באני (סנט/אגורה) כי "אין הרבה מטבעות מהסוג הזה" כפי שענה לי יקירי מוקדם יותר היום.
ותמיד הגילוח הוא על חשבוננו, ולא על חשבון החנות. מרגיז.

jonbaum

New member
אוספים במשך כל השנה

מטבעות של סנט, 2 סנט, 5, 10 ו-20.
לפני שנוסעים לחופשה אני לוקח את הכל לבנק, ממיר לשטרות ונותן חצי מהסכום לכל אחת מהבנות שלי שיהיה להם כסף לביזבוזים.
בשנה שעברה יצא יותר מ-70 יורו.

למעלה