כסף קטן

elley

New member
כסף קטן

באירופה כמו באירופה, מקבלים עודף במטבעות של סנט יחיד, שני סנטים או חמישה - (או פני, לבריטים שבינינו...
). לא יודעת מה איתכם, אבל אותי מעצבן לאללה לסחוב סתם ואף פעם אין לי סבלנות לספור ולשלם באמצעותם כשעושים קניות. אז מה עושים?

פעם בכמה ימים אני "עושה סדר" בארנק, מוציאה את הקטנים האלה ושמה אותם בצנצנת קטנה. היום, סוף סוף, אחרי שלוש וחצי שנים, התמלאה הצנצנת! אז אני יושבת וסופרת את הסנטים, לראות כמה יש לי, ואולי אני גם אואיל בטובי ללכת לבנק איתם, בתקוה להמיר אותם לשטרות, או סתם להפקיד לחשבון שלי.

מה איתכם? מה אתם עושים עם המטבעות הקטנטנים?

ככה זה נראה לפני התחלת הספירה

elley

New member
והשלל:

9.48 יורו!

עכשיו צריך לחשוב על מה לפוצץ את כל הכסף הזה....

bluewolfski

New member
ספרת הכל??????????.

לא שוקלים את זה בבנק וזהו?

נו.. אז מה תעשי עם השלל?

elley

New member
סַפוֹר ספרתי

אין לי מושג מה עושים בבנק (פעם ראשונה שאני עושה כזה דבר. בארץ הרי לא נותנים עודף באגורות בודדות...
) וחוצמזה, הייתי סקרנית לברר כמה כסף נכנס בצנצנת קטנה של קפה Jacobs Krönung Gold

ככה זה נראה אחרי הספירה

משמאל ערימות של מטבעות של סנט בודד, באמצע ערימות של מטבעות של שני סנט, מימין ערימות של מטבעות של חמישה סנט. כל ערימה "שווה" עשרה סנט.
עוד לא החלטתי על מה לפוצץ את הכסף.

רעיונות?

bluewolfski

New member
הייתי עושה את מה שהציעה

סמאק.
ואז -
קונה לי סנדויצ' ושתיה קרה והולכת לפארק עם מגזין/עיתון/ספר.
ככה שהכסף גם "יקנה" לך שקט והנאה!

MayFebruar

New member
וואו איזה סדר וחריצות!

אולי תקני משהו שאת רוצה כבר הרבה זמן? ללכת למסעדה שאת אוהבת?
לק? ספר? עפרונות רישום? ביקור במוזיאון?

elley

New member

רואים שאני יקית מכל הכיוונים האפשריים, הא?

לא עולה בדעתי שום דבר שאני רוצה כבר הרבה זמן. אולי להפסיק להיות תלויה באויר, אבל את זה אי אפשר לקנות בכסף. בטח שלא בתשעה וחצי יורו...

MayFebruar

New member
אמממ... אם כך, אני הייתי שומרת בצד

עד שהייתי מוצאת משהו שאני רוצה. אני חוסכת ככה הרבה כסף

elley

New member
כמו שאני מכירה את עצמי

רוב הסיכויים שהכסף הזה ילך על מתנות לאנשים אחרים. שזה לא דבר רע כשלעצמו, אבל לא ממש פינוק לעצמי. או שמא? המממ

een ogenblik

New member
כבר מאוחר מדי

אני לא מניחה למטבעות האלו להצטבר. אני נותנת אותם מייד כשצריך לתת סנטים בודדים. כלומר, לא נותנת מעל 9 יורו במטבעות אדומים, אלא מטסבעות בודדים כל פעם שיש הזדמנות. בשום פנים ואופן לא מצטברים אצלי מעל עשרה סנט (אלא אם כאוס התעללה בי ופרקה עלי מצבור מטבעות).

elley

New member
איך את מצליחה?!

אצלי תמיד יש כאלה שאני לא מצליחה לשלם באמצעותם, ואז בערך פעם בשבוע אני נשברת, זורקת אותם לצנצנת ומשאירה בארנק רק מטבעות שאפשר גם להשתמש בהם. אחרת כבד לי לסחוב...

een ogenblik

New member
כמעט כל קניה בסופר

מסתיימת בסכום אחר הנקודה. אני מנצלת זאת להתפטר ממטבעות, גם אם את שאר הסכום אני משלמת בשטר של חמישים יורו, או באמצעי תשלום אחר בכלל.

elley

New member
המממ...

אין לי סבלנות להתחיל לחפש את הקטנים האלה, במיוחד כשיש תור ארוך של אנשים אחריי בקופה. יפה לך שאת מתעקשת. רספקט!

een ogenblik

New member
לא מחפשת.

אני שומרת את המטבעות האדומים בתא נפרד בארנק, ככה שהם זמינים מייד כשאני רואה שיש אופציה להשתמש בהם.

elley

New member
גם אצלי הם זמינים

רק צריך להתחיל לבדוק אם יש לי מספיק קטנים, וכל החישוביישן מציקים נורא, במיוחד כשהסכום אחרי הנקודה די גבוה. כשהסכום נמוך אני מארגנת משהו. אבל כשזה גדול? אין לי סבלנות. שוב, רספקט לך, שיש לך סבלנות

een ogenblik

New member
בדרך כלל אני לא מגיעה לחישובים מסובכים

כרגע יש לי מטבע של שני סנט בארנק. בפעם הראשונה שתהיה לי הזדמנות אתפטר מהמטבע הזה.

למעלה