כסף ישראלי

כסף ישראלי

שלום לכולם. אני אספן חובב של שטרות ישראליות. מעוניין לדעת אם יש תמכור על שטרות כמו לירה וחצי לירה. אשמח לקבל תשובות

מצב השטר

מצב שטר הלירה חדש לגמרי משנת 1958 מצב שטר החצי לירה משומש במצב טוב מאוד שנת 1958

לירה וחצי

שלום בולי, הנה שני קישורים מ eBay של השטרות, בכל מקרה ערכם שקלים בודדים: 1 לירה במצב חדש (המכירה היא של שני שטרות) 1/2 לירה במצב טוב מאד נ.ב לפי הכינוי חשבתי שאתה אוסף בולי בקר

../images/Emo99.gifאהבתי את הנח"לאית על

חצי הלירה, אבל החרדים לא ואם אני לא טועה הם גרמו להפסקת הפצת השטר בזה בזמנו. לא מזמן דוקא קראתי משהו כזה.

ההבדל שאתה אהבת נחלאית

ואני ציור של נחלאית (גם הייתי קצת נחלאית בקיבוץ גדות)

בוסטר1

New member
הנחלאית

לדמות הנחלאית הצטלמו חמש נשים הנושאות סל תפוזים רק מקצתן חיילות בסדיר רבות טוענות כי הן הדמות על השטר אבל למרות שהדמות היא שילוב שתים זוהו בוודאות אסתר גרינברג ורחל שפר בגב השטר מופיעים קברי הסנדרין הנמצאים בשכונת סנדריה בירושלים

מנצל"ש לתזכורת: שטרות פנמה

חברה, מה קורה איתכם? אף אחד לא מעוניין בשטרות האלה? נותר רק עוד יום אחד למכירה. אריק, עכשיו כשנגמר היורו וצריכת הפיצוחים קטנה, לא תשקיע קצת בשטרות? * מה שמפליא אותי כל פעם מחדש הוא לראות שגם במכירה כזאת המוכר טורח לגבות דמי משלוח.

עזוב, אודי. חבל על הזמן.

בדקתי היטב, ולצערי לא מצאתי אפילו קצה זנבו של כלב מזחלות. בתנאים האלה אני לא מוכן להוציא אפילו סכום סמלי כזה.

אולי יש עוד אספנים שרוצים להצטרף?

100$ מכל משתתף בפורום והשטרות שלנו. את השטרות נוכל להציג בתערוכה בבית העם.

בּני

New member
הייתי מצטרף בכיף

אבל אני חודך בשביל זה: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=46503&item=4025004541&rd=1

powo

New member
יש בעיה

המוכר לא ציין את הסכום של דמי המשלוח .בעיה לא????

® רן

New member
ההצעה אולי אמיתית...

הממלכה פחות... שים לב שלא מצוין כלל איפה היא נמצאת, מה שטחה וכו'. חיפשתי קצת בגוגל ונראה לי שמדובר במלון שמתי שהוא בשנות ה 70 הכריז על עצמו כממלכה עצמאית. שיטה לא רעה לעשות קצת כסף ב eBay, אם יש מי שמוכן לשלם. תקראו כאן, שם, ובתרגום לאנגלית...

כתוב רק שהיא נמצאת בגרמניה,

ואין יותר פרטים. נסיכת הכתר אמריקאית (אולי יהודיה? JAP) מכל מקום, הממלכה יכולה (לפי התאור) להעניק תארי אצולה, וגם זה משהו. תמיד רציתי להיות אחד מאבירי השולחן העגול.

broadaxe

New member
זה כמובן בולשיט מוחלט

מדובר כנראה אכן במלון, ואם תבדקו את הפריטים האחרים של המוכר תראו שיש לו עוד "ממלכה" כזו בדיוק למכירה, ממש במקרה... ה"ממלכה" הזו אולי מעניקה תארי אצולה שמוכרים על-ידי המקבל בלבד
המקרה הזה משול ל"מדינת אכזיב" של אלי אביבי שהכריז על עצמאות, ניפק דרכונים ונדמה לי שגם הוציא בולים. אף אחד לא מכיר בו ברצינות. לי למשל, יש אזרחות כבוד של מדינת ברייז' ואני אף מחזיק בדרכון שלה, אבל אני לא חושב שאנסה אותו, אפילו בצחוק, במעבר גבול כלשהו. אין גבול לשטויות שאנשים בעלי תעוזה וחוצפה מנסים למכור באי-ביי. לדוגמה, ראיתי פעם בתדהמה את חליפת הירקן המפורסמת מסין, מחיר פתיחה היה 5 מיליון דולר, הצעות רציניות ייענו. החליפה הזו היא אוצר לאומי של סין, אחד מהחשובים שלהם, והסינים קנאים במיוחד למורשתם הלאומית. דוגמה אחרת, משעשעת הרבה יותר, היתה "גיטרת אויר", שליוותה את כל להקות הרוק המפורסמות של שנות השבעים- דיפ פרפל, לד זפלין, גרייטפול דד ועוד. ה"גיטרה" היתה מצולמת בתוך תיבת-גיטרה, והמוכר ציין שהתיבה להמחשה בלבד ואינה עומדת למכירה...

למעלה