כסף ישראלי

בּני

New member
הייתי מצטרף בכיף

אבל אני חודך בשביל זה: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=46503&item=4025004541&rd=1

powo

New member
בני אני מתנדב

לבא ולעזור לך לארוז.זה המומחיות שלי .

yblumann

New member
שטרות פנמה

הסיפור קצת יותר מורכב מהתאעריכים שהמוכר נותן ,והמחיר קצת מוגזם. הבוליבר הוא אחר מהמטבעות שקימים יותר בשם מאשר בפועל. כמו ליבריה עד שנות ה 80 הדולר האמריקאי היה המטבע האמיתי במובן שההוצאה הממלכתית היחידה היתה של מטבעות והשטרות היו של דולרים מארהב. פנמה היתה תלויה בארהב מבחינה כלכלית, והדולר האמריקאי היה המטבע שהיה ועדיין היום במחזור. אני בספק גדול האם השטרות האילו באמת היו בשימוש על ידי הציבור שידע טוב את ההבדל בין דולר למטבע של רפובליקת בננה. Yoram

yblumann

New member
פנמה

בדרך כלל כשאני שוצע סיפורים כאילו שמערבים רפובליקת בננות, tin pot dictator וכסף או בולים, המון פעמוני אזהרה מתחילים לצלצל. יש הרבה מאד מקרים של גורמים ואנשים ורשויות שעשו כסף טוב משחיתות. בשנות ה 30 וה 40 היה אפשר לקנות הכל במרכז ודרום אמריקה. בקיצור אני מאמין שיש הרבה יותר שטרות כאלו מאשר המספרים הרשמיים מודים. מחיר ב ebay בשבילי הוא אינדיקציה. כאספן בולים המעורה בשוק הבולים בלונדון, אני יודע ורואה איך אספנים משלמים מחירים גבוהים on ebay עבור פריטים שניתן לרכוש אותם בהרבה יותר זול בשוק או ירידי הבולים שאני הולך אילהם כל יום שבת. כמובן שלא כל אספן מסוגל להגיע לירידים אילו. Yoram in London

yblumann

New member
הבהרה

אני לא אוסף שטרות אלא רק בולים. אבל אני יודע הרבה מאוד על ההסטוריה של כסף, כיצד foreign exchage עובד , כיצד נקבע ערך סחיר של מטבע, פשוט כי עבדתי בתחום ואני מתענין בנושא של הסטוריה של כסף ,ז"א לא באוסף של שטרות ומטבעות, אלא כיצד המטבע נוצר, ערכו ,היכן הוא יושב בשוק העולמי וכו וכו. צריך לדעת קצת הסטוריה, וביחוד ההסטוריה של המערכת המוניטרית הבינלאומית. Yoram in London

למעלה