כסף וחברים

SummerSpirit

New member
כסף וחברים

לא יודעת מה הגילאים פה אבל אני מכוונת לסביבות ה-20. גם מי שלא, שיענה בכיף. כל תגובה מתקבלת
. יש לי חברה מאד טובה. היא נשואה ונשארת בבית עם התינוק בעוד שבעלה הולך לעבוד והם גם נתמכים ע"י ההורים שלהם. אני יוצאת איתם די הרבה ואני יודעת שהם קצרים בכסף כמעט כל הזמן אז אין לי בעיה לשלם עליהם על דברים קטנים כמו בירות (אם יוצאים לבר וקונים בקבוק לכל אחד) או אם חברה שלי צריכה להלוות כסף ותחזיר לי פעם אחרת. באמת שלא אכפת לי בנושא הזה ואולי כאן מתחילה הבעיה. לפני כמה ימים היא קיבלה 300 ש"ח מההורים שלה, ארזה את התינוק, ויצאנו לקניון. היא ידעה שיש לה ביד רק 300 ואמרה לי שיש לה עוד 100 ש"ח "מיותרים" בחשבון בנק מקצבה שאמורה להכנס בסוף החודש. היא רצתה לקנות בגדים בשווי של 400 שקל וכשהגענו לקופה מסתבר שיש לה בחשבון רק 50 ש"ח ושהקצבה מן הסתם עוד לא נכנסה. היא יודעת שהקצבה לא נכנסת עד תאריך מסויים אז עצבן אותי קודם כל שהיא הסתמכה על החשבון בנק כשהיא יודעת שאין לה מספיק כסף שם ועוד היא התנהגה כאילו מופתעת שאין שם מספיק כסף. בקיצור, די בטבעיות היא שאלה אותי אם אני יכולה להלוות לה 50 ש"ח. אמרתי לה שעדיף שתוריד חולצה אחת מהקניה ותקנה ב350, בדיוק הסכום שיש לה. היא עשתה לי פרצוף ואמרה שהיא תחזיר לי ברגע שהקצבה תכנס לחשבון שלה. עכשיו תכלס מדובר 50 ש"ח שזה לא הרבה בשבילי, והיא תחזיר את הכסף עוד כמה ימים, אבל כל הסיטואציה ממש עצבנה אותי. אני יודעת שמצד אחד אני משלמת עליה ועל בעלה כשאנחנו יוצאים לפעמים ויכול להיות באמת ש"הרגלתי" אותם לחלוב ממני ולהחזיר לי אחר-כך או להתחשבן (הם משלמים עליי כשיש להם כסף) אבל זה די קיבל צורה מכוערת ויצא מפרופורציות. את לא ילדה קטנה. את יודעת כמה כסף יש לך אז אל תקני ביותר ותבקשי הלוואה. או שתסתפקי בזה או שתלכי לעבוד, לא יודעת מה. לא דיברתי איתה על זה עדיין. רציתי תגובות על זה קודם... מה אתם חושבים?

adii123

New member
לדעתי היא ממש מנצלת אותך ואת כל הסיטואצייה

תלמדי דבר אחד בחיים: הכל אינטרסים!!! תחשבי רגע מהצד: היא יוצאת עם בעלה איתך, למה היא מכניסה אותך? בגלל שהיא יודעת שתשלמי עליה. תחשבי שהם זוג נשוי, זוג נשוי יוצא בדר"כ לבד ופעם ב.. עם חברים והנה כשאת איתם היא רוצה שתשלמי עליה. אני באמת בספק אם היא תחזיר לך את כל הכסף שהלוות לה דבר שני, אם היא באמת הייתה חברה טובה היא לא הייתה עושה "פרצוף חמוץ" ת'כלס מה את חייבת לה משהו??? את לא חייבת לה שום דבר אז תתחילי להיות קצת רעה ואל תהיי סנג'רית או משהו תלמדי אותה לקח שתבין שאותך אי אפשר לנצל מקווה שעזרתי. ד"א, לדעתי היית צריכה להפסיק את זה מההתחלה. דווקא זה שהלוות לה בפעמים הראשונות דירבן אותה לבקש ממך שוב ושוב. אבל לא נורא, להבא תלמדי מטעויות... שבת שלום! :)

אני חושבת

שהיא קצת מנצלת כן, באמת הייתי מפקפקת בעד כמה היא חברה. אבל רק את מכירה אותה דברי איתה ישירות ותראי איך היא מגיבה, לפי דעתי במצבים האלה מתגלה בפרצוף האמיתי של הבנאדם תתנהגי בהתאם לתגובה שתהיה לה

sweetdreams

New member
יש לי שאלה..

כשאת מלווה לה כסף (מלווה, לא מזמינה אותה), היא דואגת להחזיר לך או שצריך לרדוף אחריה שתעשה את זה?? כי 50 שקלים זה באמת בקטנה, אני הייתי מלווה לה, אבל באמת הייתי דואגת שתבין שמדובר בהלוואה במקרה הזה ודואגת עוד יותר שתחזיר לי את הכסף ולא תמרח את זה.. אם היא עושה את זה, אז אין שום בעיה בעיניי. אבל אם זה כבר קרה כמה פעמים, והיא לא מחזירה לך כספים שאת מלווה לה, אז בהחלט יש כאן ניצול וגם מקום מצידך להבהיר לה שיש הבדל בין הרצון שלך להזמין אותה מפעם לפעם, ובין העובדה שמתי שאת מלווה לה כסף את מצפה ממנה גם להחזיר לך אותו (אחריות, כבר אמרנו?)

למעלה