כסף וחברים

nobodys girl

New member
כסף וחברים ../images/Emo19.gif

בתחילת חופש פסח יצאנו במשלחת לפולין. המשלחת מנתה 60 תלמידים, חמישה הורים מלווים, אשת עדות וארבע מורות. סה"כ 70 אנשים. בכל המשלחת היינו שני אנשים עם מצלמות וידאו. שנינו צילמנו שמונה שעות. אני התנדבתי להכין סרט ממה שצילמתי ולצרוב אותו למי שיביא לי דיסק. עכשיו צצה בעיה, כי כדי לחבר את המצלמה למחשב אני צריכה לקנות כבל וכרטיס מסוים. לא ממש עקרוני. בסופו של דבר ההוצאות שלי של החומרה והקלטות יגיעו ליותר משלוש מאות שקל. שזה.. המון... חשבתי שעשרה שקלים זה לא הרבה כסף לקחת מכל אחד בשביל דיסק עם הסרט. מצד שני האנשים האלה חברים שלי וממש לא נעים לי לקחת מהם כסף. ובטח שלא נעים לי לקחת יותר כסף מבדיוק מה שאני צריכה (אבל לכו תיקחו מכל אחד שישה שקלים ושבעים אגורות או משהו דומה). קיצר... אני בבעיה, כי אני ממש לא יודעת מה לעשות. אני מבחינתי יכולה לשמור לעצמי את הסרטים וזהו, אבל אני חושבת שכל אחד רוצה כזאת מזכרת, ואז עולה המחשבה- למה שאני אממן את הסרט של כולם וגם אשקיע מלא מהזמן הפנוי שלי בעריכה? ואז שוב- הם חברים שלי! ואני לא יודעת מה לעשות.. כי הרבה אנשים בטח יהיו בדיעה שעדיף שאחד ישלם וכל החברים שלו יצרבו ממנו... ואנשים יסתכלו עלי מוזר, שאני סתם מנסה להרוויח מזה שאני הבאתי מצלמה. מה אתם אומרים? תסבוכת מגעילה, הא? תודה מראש על כל עצה אדוה

Aussie Girl

New member
אני מאמינה שהחברים שלך

מבינים שהשקעת וביזבזת על זה כסף אז אני לא רואה בעיה. 10 שקלים זה לא הרבה ואני אישית הייתי מחזירה לחברה שלי את הכסף גם אם היא לא הייתה מבקשת. לדעתי את בהחלט צריכה לבקש את הכסף. ואפילו אל תחשבי על לתת להם לצרוב סתם ככה. למה מה קרה? את עושה את כל העבודה והם סתם צורבים. נראה לי לא פאייר כלפי עצמך. והם בטח יבינו ואפילו לא יחשבו שזה לא בסדר. גם אני הייתי בפולין. ספרי חוויות. איך היה?

sh53

New member
אני בדיעה כמו שלך ../images/Emo13.gif

"אני מבחינתי יכולה לשמור לעצמי את הסרטים וזהו, אבל אני חושבת שכל אחד רוצה כזאת מזכרת, ואז עולה המחשבה- למה שאני אממן את הסרט של כולם וגם אשקיע מלא מהזמן הפנוי שלי בעריכה?" את יכולה לראות את הסרט וידאו, גם בלי הציוד החדש ואת ממש לא צריכה או חייבת לקנות אותו, כך שאם מישהו צריך את הציוד הזה, שיקנה אותו וישתמש בו. דבר שני - מי אמר שאת צריכה לאסוף כסף וגם להעתיק את הסרט וידאו מיליון פעם? החבר'ה שרוצים עותק מסרט הוידאו שיתארגנו בינם לבין עצמם, שיארגנו לך את הציוד שדרוש ויאספו כסף לבד, את מבחינתך יכולה להעתיק את הסרט פעם אחת והם ילכו למחשב אחר ויעתיקו אותו כמה פעמים שהם רוצים. את תלמידה ו- 300 ש"ח זה לא סכום של מה בכך (גם בשבילי, ואפילו שאני עובדת), זה ציוד שאת לא צריכה אותו כעת (אולי יום אחד תצטרכי, אולי כן ואולי לא, אבל נכון לעכשיו את לא צריכה את הציוד הזה וגם אם תצטרכי בעתיד - בטח הוא יעלה בעתיד פחות מ- 300 ש"ח, ואם כבר תרצי לקנות משהו שדומה לציוד הזה - עד שתרצי לקנות יצא ציוד משוכלל פי אלף). בקיצור - הציעי עזרה, הציעי אצבע, אבל לא את כל היד.

תראי ,

אני אהיה יותר "הומנית" ,אבל גם ריאלית . אנשים מצפים ממך , הבטחת ! תקימי. בפעם ההבאה , פליז תשקלי לפני שאת מבטיחה, ואולי תתחלקי בנטל בין מספר חברים קרובים - זה גם לא מאוחר לעשות עכשיו . מספר הצעות : 1. לפני שאת קונה את הכרטיס למצלמה , שאלי אנשים אם במקרה אין להם כרטיס שיתאים לך ? (חברים בבית הספר , חברים בפורומים המתאימים) 2. את קונה את הכרטיס בכדי שישמש אותך גם להבא , ככה שבעצם אין צורך שהחברים יממנו את הכרטיס אם הוא נשאר אצלך בסופו של דבר את לא "שוכרת" אותו . את קונה. 3. מה עם הבחור השני, לו יש כרטיס למצלמה ? אולי תעבדו על הסרט ביחד וככה תחסכו זמן . 4. לדעתי , זה באמת לא בסדר להטיל עליך את העבודה של עריכת הסרט, האם בבית הספר שלך לא קיימת מגמת קולנוע ? אולי שווה להתייעץ איתם בנוגע לעריכה ? 5. אולי לשבת עם מספר חברים של המשלחת ולחשוב מה לערוך ומה למחוק ? ככה גם תבלי עם החברים , גם לא תרגישי ביזבוז זמן וגם תעשי משהו מועיל. 6. הפסיקי לחשוב על הדברים הגרועים שבלעזור לחברים ולהרגיש מנוצלת , חשבי כמה טוב זה יעשה לך בלב כאשר תדעי שלחברים שלך יש זיכרון כל כך יפה מפולין - חוויה של פעם בחיים . הרגישי טוב עם עצמך. ועכשיו הרשי לי להתפלסף (כאילו לא עשיתי את זה כבר לפני זה אבל מילא ,) כולנו יהודים , ואם לא נעזור לאחינו , בשביל מה הזיכרון של מחנות ההשמדה אם אנחנו לא מסוגלים להושיט יד לעזרה לאלו אשר נצלו מהתופת . תעשי את זה בשם הזיכרון והכבוד לאותם אלו שבזכותם אנחנו פה . תהיי גאה בכך . לדעתי רשמי על הדיסק את שמך , מתי הכנת אותו , ולמי , זיכרון שמך יתנוסס תמיד על הדיסק שיזכיר להם את היהדות שלהם ואת ההומניות שלהם . בהצלחה .

למעלה