כסף וזהב

tby1

Active member
אתה כמובן זכאי לדעתך אבל רצוי שלא תטעה את הקוראים ב"עובדות" מצוצות מן האצבע. היכן בדיוק דיברתי על 2008? יש לי נסיון רב מאוד בקומודיטיז מעברי כבעל חברה להשקעה בהם. כדי להבין איך יודעים את צורת החשיפה אני מצרף לדוגמה דו"ח של CFTC. אתה יכול לחפש בגוגל מה זה.
את דעותיך על ביטקוין אתה יכול לממש על ידי השקעה בשורט על IBIT למשל. אני בלונג.
לקינוח הנושא של נזילות השווקים בסוף שנה למי שמתעניין וגם קורא, כתבה על "סיום המשבר" עם הכניסה לשנה החדשה:

Fed’s Standing Repo Facility (SRF) Drops to Zero, from $75 billion on the Last Balance Sheet as Yearend Liquidity Turmoil Dissolves

"היכן בדיוק דיברתי על 2008?"

אני מבין שיש לך קושי לזכור את מה שכתבת ביחס ל- 2008 שהיה הטריגר לכניסתי לדיון:

"אישית לדעתי מחיר הכסף יתייצב על רמה תלת סיפרתית. מי שלא מבין מה כל זה משנה למי שמתעסק רק במניות ואגרות חוב, מוטב שיחשוב שוב. מהלכים קיצוניים יביאו בהכרח לפשיטות רגל מסיביות של בנקים ולנסיונות חילוץ של הפד. אתמול הוא הדפיס במסגרת הריפו 17 מיליארד דולר בשעה אחת. זוכרים את 2008? אז זה היה כסף קטן."

באשר לחשיפה - לפי הדוח הכללי אתה יכול לראות ש"היצרנים" של כסף מגדילים שורט על מנת לנעול מחירים הגבוהים והצד השני הוא הספקולנטים המוסדיים והריטייל.
מה שאתה לא רואה, זו החשיפה של הבנקים , אך אתה מוזמן לבדוק את Bank Participation Report (BPR) ותגלה שהבנקים בארה"ב אינם בשורט , לפחות זו הבנתי .

כאמור , אינני חולק על מומחיותך בשוק הסחורות, רק על הפרשנות שההזרמה הנקודתית של הפד בסוף השנה קשורה ל-"שוק הכסף"' שהוא אובייקטיבית מאוד קטן במונחים של מאזני בנקים הגלובליים

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
לקינוח הנושא של נזילות השווקים בסוף שנה למי שמתעניין וגם קורא, כתבה על "סיום המשבר" עם הכניסה לשנה החדשה:

Fed’s Standing Repo Facility (SRF) Drops to Zero, from $75 billion on the Last Balance Sheet as Yearend Liquidity Turmoil Dissolves

"היכן בדיוק דיברתי על 2008?"

אני מבין שיש לך קושי לזכור את מה שכתבת ביחס ל- 2008 שהיה הטריגר לכניסתי לדיון:

"אישית לדעתי מחיר הכסף יתייצב על רמה תלת סיפרתית. מי שלא מבין מה כל זה משנה למי שמתעסק רק במניות ואגרות חוב, מוטב שיחשוב שוב. מהלכים קיצוניים יביאו בהכרח לפשיטות רגל מסיביות של בנקים ולנסיונות חילוץ של הפד. אתמול הוא הדפיס במסגרת הריפו 17 מיליארד דולר בשעה אחת. זוכרים את 2008? אז זה היה כסף קטן."

באשר לחשיפה - לפי הדוח הכללי אתה יכול לראות ש"היצרנים" של כסף מגדילים שורט על מנת לנעול מחירים הגבוהים והצד השני הוא הספקולנטים המוסדיים והריטייל.
מה שאתה לא רואה, זו החשיפה של הבנקים , אך אתה מוזמן לבדוק את Bank Participation Report (BPR) ותגלה שהבנקים בארה"ב אינם בשורט , לפחות זו הבנתי .

כאמור , אינני חולק על מומחיותך בשוק הסחורות, רק על הפרשנות שההזרמה הנקודתית של הפד בסוף השנה קשורה ל-"שוק הכסף"' שהוא אובייקטיבית מאוד קטן במונחים של מאזני בנקים הגלובליים
יש לי תחושה שנכנסנו לסוג של דיון מאקרו שאיננו מתאים לפורום הזה. (באשמתי!). אתה צודק בכך שכל שוק החוזים בכסף הוא קטן עד זניח, בעיקר בהשוואה לחוזים על זהב ששווים גבוה בסדר גודל. אני הכנסתי את הדיון הזה כי לדעתי השורטים הבנקאיים עוד יגרמו נזקים גדולים. אני עוקב אחריהם ו jpm לבדו הפחית 4 מיליארד $ בשיערוך שלו לסוף 2025 בגין החוזים לכסף, ומכאן שהיה בשורט.
הסיפור איננו נקבע במכרזי הריפו, אלא נשלט בעיקר ע"י CME שקובעת כללי מרג'ין דרקוניים שמסייעים קצת לשורטיסטים. ציינתי שלדעתי זה זמני, כי יש מחסור כרוני במתכת הכסף וכל גורמי המסחר והבנקאות במערב אינם יכולים להתמודד עם מדיניות הצבירה והגבלת הייצוא של סין. אני מציע להמתין כמה שבועות ולראות אם הכצעקתה.

משקיע88

Well-known member
למי שמתעניין מה באמת עושה הפד מצורף סרטון בשפה פשוטה שמראה עד כמה הפעילות הנוכחית חריגה

dw

Well-known member
מנהל
רון שטיינבלט מזהיר מפני תמחור יתר של מתכת הכסף

משקיע88

Well-known member
רון שטיינבלט מזהיר מפני תמחור יתר של מתכת הכסף

זאת דוגמה משעשעת למדי לאיש יחסי ציבור שמתחזה למנתח כלכלי. באותה תקופה בה הכסף זינק מ50$ ועד 80$ הזהב צלע לו לאיטו מ 35$ ל 4500$. היחצן שטיינבלט איננו מבחין בעלייה בשימושים התעשייתיים של הכסף בתקופה הזאת, ואפילו לא בעלויות הכריה. אז יש לי חדשות בשביל מי שמצטט סוג כזה של "מומחה". במשך שנים רבות מחיר הכסף דוכא בשל מעבר מתקופה בה שימש בעיקר כמטבע, לתקופה הנוכחית בה הוא משמש בתעשיות האלקטרוניקה, פנלים סולריים רכבים חשמליים ואפילו תרופות. המלאים העצומים ששכבו בעבר במצבורים של מטבעות, תכשיטים, כלי כסף ויצרניות של חומרי צילום הלכו ואזלו. במקביל המחירים הנמוכים הרתיעו חברות כריה מלפתוח מכרות חדשים, ורוב מתכת הכסף נכרית היום כמוצר לואי של מכרות נחושת, אבץ ועופרת. מזה 5 שנים לפחות כל סוגי הכריה מספקים כ 850 מיליון אונקיות בשנה בעוד השימושים למיניהם קרובים ל 1.1 מיליארד אונקיות. אף אחד לא חייב להאמין לי. מספיק לבדוק מה אומרים אתרי ה AI למיניהם על שוק מתכת הכסף. אני מזהיר מי שמתפתה ליישם סוג כזה של "מידע" בהשקעותיו האישיות. אין לי גם הרבה כבוד למי שמפיץ שטויות אלה ברבים.

למעלה