לקינוח הנושא של נזילות השווקים בסוף שנה למי שמתעניין וגם קורא, כתבה על "סיום המשבר" עם הכניסה לשנה החדשה:אתה כמובן זכאי לדעתך אבל רצוי שלא תטעה את הקוראים ב"עובדות" מצוצות מן האצבע. היכן בדיוק דיברתי על 2008? יש לי נסיון רב מאוד בקומודיטיז מעברי כבעל חברה להשקעה בהם. כדי להבין איך יודעים את צורת החשיפה אני מצרף לדוגמה דו"ח של CFTC. אתה יכול לחפש בגוגל מה זה.
את דעותיך על ביטקוין אתה יכול לממש על ידי השקעה בשורט על IBIT למשל. אני בלונג.
Fed’s Standing Repo Facility (SRF) Drops to Zero, from $75 billion on the Last Balance Sheet as Yearend Liquidity Turmoil Dissolves
"היכן בדיוק דיברתי על 2008?"
אני מבין שיש לך קושי לזכור את מה שכתבת ביחס ל- 2008 שהיה הטריגר לכניסתי לדיון:
"אישית לדעתי מחיר הכסף יתייצב על רמה תלת סיפרתית. מי שלא מבין מה כל זה משנה למי שמתעסק רק במניות ואגרות חוב, מוטב שיחשוב שוב. מהלכים קיצוניים יביאו בהכרח לפשיטות רגל מסיביות של בנקים ולנסיונות חילוץ של הפד. אתמול הוא הדפיס במסגרת הריפו 17 מיליארד דולר בשעה אחת. זוכרים את 2008? אז זה היה כסף קטן."
באשר לחשיפה - לפי הדוח הכללי אתה יכול לראות ש"היצרנים" של כסף מגדילים שורט על מנת לנעול מחירים הגבוהים והצד השני הוא הספקולנטים המוסדיים והריטייל.
מה שאתה לא רואה, זו החשיפה של הבנקים , אך אתה מוזמן לבדוק את Bank Participation Report (BPR) ותגלה שהבנקים בארה"ב אינם בשורט , לפחות זו הבנתי .
כאמור , אינני חולק על מומחיותך בשוק הסחורות, רק על הפרשנות שההזרמה הנקודתית של הפד בסוף השנה קשורה ל-"שוק הכסף"' שהוא אובייקטיבית מאוד קטן במונחים של מאזני בנקים הגלובליים
נערך לאחרונה ב: