כסף וזהב

משקיע88

Well-known member
למרות התדמית המיושנת משהו של השקעה בכסף מתכתי ובזהב, בדיקה לאורך זמן מראה שהתשואה בהשקעה זו מתחרה היטב לעומת אינדקסים כמו SP500.
מבדיקתי זה נכון ל לשנה, 5 שנים 10 שנים וגם 50 שנה. בימים אלה של ריבית ותשואות אפסיות יש לדעתי הגיון רב בהחזקת חלק מתיק ההשקעות במתכות יקרות.
ניתן להשקיע ע"י תעודות סל זרות בדמי ניהול נמוכים או בקרנות מחקות מקומיות. כדאי לשים לב לגידור לשקלים.

adiv2020

Member
זיו סגל מביזפורטל הוציא סקירה מעניינת אתמול .
אני חושב שעדיף ללכת בכיוון של חברות כרייה או תעודות סל שמשקיעות בחברות כרייה כמובן אחרי בדיקה וניתוח המאזנים שלהם .
בהשקעה בחוזים עתידיים על מתכות יש שחיקה של המחיר בגלל גלגולי חוזים .

משקיע88

Well-known member
לגבי חברות כרייה הבעיה מבחינתי שהבולטות שבהן הן חברות קנדיות ודרום אפריקניות והן לא ממש שקופות. לא המלצתי על חוזים עתידיים אלא על ETF כמו IAU בזהב או SLV בכסף. קרנות אלה משקיעות במטילי מתכת ולא בחוזים, ולכן אין להן עלויות גלגול. אגב בעיקרון הקונטנגו במתכות יקרות נמוך בדרך כלל.
אפשרות נוספת להשקעה במניות מכרות היא ע"י חברות כמו פרנקו-נבדה (FNV) שעוסקת במימון כריית זהב, והחברות משלמות לה בזהב שהן כורות. זה סוג של מיקס בין רווחי מימון ויזמות אבל הסיכון קטן בהרבה. רוב חברות הכרייה הקטנות מסוכנות מאוד, ופחות קורלטיביות למחיר המתכת.

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
עברו כחמש שנים מאז שהצבעתי על כדאיות השקעה במתכות הכסף והזהב ואפשר לערוך מאזן ביניים.
מחירי הכסף והזהב היו בעת ההצעה כ 16$ ו 1,700$ לאונקיה בהתאמה. היום המחירים הם 34.4$ ו 3,000$. הכסף עלה ב 115% והזהב ב 76%. SP500 עלה ב85%.
לדעתי ההשקעה במתכת הכסף עדיפה בהרבה היום על השקעה ב SP500 במונחי סיכוי/סיכון

משקיע88

Well-known member
הגיע הזמן לבחון שוב את ההשקעה בכסף וזהב. המחירים הנוכחיים הם 59$ ו 4,250$ בהתאמה. אציין כאן, שהיחס בין מחיר אונקית זהב לאונקית כסף עומד היום על כ 72. מבדיקה באמצעות AI עולה כי ההפקה השנתית לפי טונות היא ביחס של 7.1 פעמים טון כסף לטונה אחת זהב. מבחינת הנדירות בקרום כדור הארץ, יש פי 14 כסף מזהב. בממוצע, מחיר הזהב ב50 השנים האחרונות היה גבוה פי 35 מזה של הכסף. אפנה את תשומת לבכם לכך שהשימושים התעשייתיים של כסף בעיקר בתחום האלקטרוניקה, המכוניות החשמליות והפאנלים הסולריים צומחים בקצב מהיר, ועומדים על כ 60% מהתפוקה השנתית,בעוד שימושי הזהב באלקטרוניקה ובתכשיטים הם כ 10% מהתפוקה השנתית. אציין גם שכסף המשמש לתעשיה כמעט איננו ניתן למיחזור רווחי, בניגוד לזהב. מסקנתי האישית היא חיסול השקעתי בזהב לטובת השקעה בכסף ומעט פלטינום. למרות שאין מדובר כאן בנירות ערך אני מבהיר שאין כאן ייעוץ כלכלי להשקעה.
בהזדמנות חגיגית זו אבחן גם את ההשקעה בביטקויין. אני פועל שם לפי שיטת stock to flow ומשנה חשיפה משיקולים טכניים. כרגע הביטקויין נראה שלילי באופן טכני ועלול אפילו לבקר את הטווח 55,000-65,000. צימצתי חשיפה במטרה להגדילה בטווח האמור. אני סבור שבטווח השנתיים הבאות יש סיכוי רב שנראה שער 500,000.
אמירות המתנגדים לביטקויין הטוענים שאין בו ערך פנימי כלל אינן מקובלות עלי. חמטבעות הפיאט למיניהן אכן אין ערך פנימי כי ניתן להגדיל את כמותן עד לאינסוף. זה קצת קשה במתכות יקרות וביטקויין.

כוכבית מצויה

Well-known member
הגיע הזמן לבחון שוב את ההשקעה בכסף וזהב. המחירים הנוכחיים הם 59$ ו 4,250$ בהתאמה. אציין כאן, שהיחס בין מחיר אונקית זהב לאונקית כסף עומד היום על כ 72. מבדיקה באמצעות AI עולה כי ההפקה השנתית לפי טונות היא ביחס של 7.1 פעמים טון כסף לטונה אחת זהב. מבחינת הנדירות בקרום כדור הארץ, יש פי 14 כסף מזהב. בממוצע, מחיר הזהב ב50 השנים האחרונות היה גבוה פי 35 מזה של הכסף. אפנה את תשומת לבכם לכך שהשימושים התעשייתיים של כסף בעיקר בתחום האלקטרוניקה, המכוניות החשמליות והפאנלים הסולריים צומחים בקצב מהיר, ועומדים על כ 60% מהתפוקה השנתית,בעוד שימושי הזהב באלקטרוניקה ובתכשיטים הם כ 10% מהתפוקה השנתית. אציין גם שכסף המשמש לתעשיה כמעט איננו ניתן למיחזור רווחי, בניגוד לזהב. מסקנתי האישית היא חיסול השקעתי בזהב לטובת השקעה בכסף ומעט פלטינום. למרות שאין מדובר כאן בנירות ערך אני מבהיר שאין כאן ייעוץ כלכלי להשקעה.
בהזדמנות חגיגית זו אבחן גם את ההשקעה בביטקויין. אני פועל שם לפי שיטת stock to flow ומשנה חשיפה משיקולים טכניים. כרגע הביטקויין נראה שלילי באופן טכני ועלול אפילו לבקר את הטווח 55,000-65,000. צימצתי חשיפה במטרה להגדילה בטווח האמור. אני סבור שבטווח השנתיים הבאות יש סיכוי רב שנראה שער 500,000.
אמירות המתנגדים לביטקויין הטוענים שאין בו ערך פנימי כלל אינן מקובלות עלי. חמטבעות הפיאט למיניהן אכן אין ערך פנימי כי ניתן להגדיל את כמותן עד לאינסוף. זה קצת קשה במתכות יקרות וביטקויין.
להבנתי אם לא קונים מטילי כסף או זהב הדרך להשקיע עוברת דרך קרנות שסוחרות בעיקר בחוזים. האם עמלות הקרנות לא שוחקות חלק ניכר מהתשואה? מה הדרך להשקיע ישירות במתכות בלי לקנות אותן פיזית?

משקיע88

Well-known member
לכוכבית, נדמה לי שכבר עניתי פעם על שאלה זו אבל בבקשה: הקרן SLV היא ETF למתכת הכסף. קרן זו מחזיקה במטילי כסף ואיננה משקיעה בחוזים בכלל. בדומה, קרן IAU וגם GLD מחזיקות על פי תשקיפיהן זהב פיזי. שחיקת ערך אכן קיימת כתוצאה מדמי הניהול של הקרנות, שבמקרה של SLV עומדים על 0.6% בשנה וב IAU על 0.25%. אינני ממליץ להשקיע ישירות בחוזים בשל הפסדי קונטנגו בגלגול. השקעות במניות של כורי כסף וזהב מתאימות לדעתי למומחים בתחום בלבד.

tby1

Active member
זהב - מעדיף להשקיע ב- ETF של חברות כריה גדולות כמו GDX -
~ 120 % השנה , זו השקעה "ממונפת" על זהב כי הגידול ברווחים של החברות, לאורך זמן אחרי שהגידורים הישנים פוקעים , גדל יותר מעליית מחיר הזהב

משקיע88

Well-known member
זהב - מעדיף להשקיע ב- ETF של חברות כריה גדולות כמו GDX -
~ 120 % השנה , זו השקעה "ממונפת" על זהב כי הגידול ברווחים של החברות, לאורך זמן אחרי שהגידורים הישנים פוקעים , גדל יותר מעליית מחיר הזהב
כל אחד וגישתו. הסברתי שאני מעדיף כסף על זהב כי יחס המחירים שלהם מאפשר הכפלה של מחיר הכסף לעומת הזהב, כלומר אם מחיר הזהב יישאר במקומו הכסף עדיין יכול להיות מוכפל בשל גידול צפוי בביקוש התעשיתי. עדיין אינני ממליץ להשקיע במניות של כורי כסף כי רוב הכסף נכרה כמוצר לוואי של מכרות נחושת.

נערך לאחרונה ב:

tby1

Active member
כל אחד וגישתו. הסברתי שאני מעדיף כסף על זהב כי יחס המחירים שלהם מאפשר הכפלה של מחיר הכסף לעומת הזהב, כלומר אם מחיר הזהב יישאר במקומו הכסף עדיין יכול להיות מוכפל בשל גידול צפוי בביקוש התעשיתי. עדיין אינני ממליץ להשקיע במניות של כורי כסף כי רוב הכסף נכרה כמוצר לוואי של מכרות נחושת.
כמו כל מחצב שיחסית נפוץ, איתות המחיר מביא לגידול בהפקה ומה שנדמה כי יעלה , העליה לטווח קצר ואז ההתרסקות - המחצב האחרון - ליתיום ששם הביקוש הרבה יותר גדול, יחסית לגידול בכסף אך המחירים צנחו

משקיע88

Well-known member
אני עוסק שנים רבות בקומודיטיז. לעניות דעתי יש מגבלה על הגדלת כריית כסף בטווח הקצר. לפתוח מכרה חדש לוקח כ 10 שנים. הגידול בביקוש מתמשך, ולדעתי המחיר עוד יעלה ובצורה חדה. בנוסף, הייתי מצביע גם על אורניום, אבל קשה להשקיע שם ישירות. במשך שנים רבות מחיר הכסף נלחץ למטה ע"י בנקים של בוליון ובראשם ג'יי פי מורגן ששילם קנסות של יותר ממיליארד דולר על מניפולציות וסוחריו הבכירים נכנסים ויוצאים מהכלא. אינני נביא, וברור שמחירים גבוהים מעודדים הגדלת הצע, אבל לדעתי סיכויי עלית מחיר הכסף מרמתו הנוכחית גדולים מסיכוני הירידה.

למעלה