כסף ובלי התיפייפות

כסף ובלי התיפייפות

האם האמירה "כסף לא קונה אושר" עדיין רלוונטית בדור הזה ? מה אתם חושבים ? ולכם אישית: עד כמה אתם צריכים את הכסף בחיים? מה אתם מרגישים כשהוא חסר? (ומי לא נתקל בזה ?! (;) דוגמא : אלמוני גנב תרופה מפני שאין לו די כסף לממן אותה, עד כמה תצדיקו אותו ? שיהיה אחלה שבוע :)

theleeshes

New member
רלוונטית במידה מסוימת.

יש דברים שכסף לא יכול לקנות, עדיין, כמו למשל תחושות, ופה בערך זה נגמר. לצערנו כסף קונה אהבה, כסף קונה בריאות, כסף קונה רכוש, כסף קונה חברה, כסף קונה אישיות, כסף קונה שאיפות, כסף קונה קריירה. כסף זה פרמטר חשוב, גם אצל בן זוג. כשלי חסר כסף אני עושה הכל בשביל להשיג אותו. [מבקשת מאבא P:?] כל השטויות של "גם אם היית הומלס הייתי מתאהבת בך" גורם לי להקיא. וזהו P:

oneman2

New member
כסף קונה אהבה?

אולי אצל אנשים חלשים. נכון, המשפט הזה של "אם היית הומלס הייתי מתאהבת בך" הוא שטות חוץ מבמקרים נדירים, אבל להכליל? כסף גם לא בהכרח קונה בריאות. הוא משפר את החיים ואת הבריאות בלי ספק, אבל לא מבטיח כלום. לצערי כסף הפך להיות דבר כל כך חשוב בעולם הזה, גם בשבילי, אבל צריך לנסות לשים את הגבול.

yaakii

New member
על-פי מחקר שהתקיים

כסף יכול להסב אושר רק בדרך אחת: כשמעניקים אותו למישהו אחר... לגבי הגנב: אם לא הייתה לו שום אופציה אחרת להשיג את התרופה (לפנות לארגון, לעבוד כדי לממן אותה, וכו')-אצדיק אותו.

yaakii

New member
איך מגיבים לכזו אמירה?

היא נשמעת מתנשאת. האם היא מותחת ביקורת על דבריי? על עורכי המחקר? על נבדקי המחקר..?

tweeg

New member
לזה אתה קורא מחקר?../images/Emo2.gif

אתה באמת לא מסוגל להבדיל בין מחקר מדעי לדברים כאלה?

אייני

New member
אתה חייב להבדיל בין המילים "יכול" לבין "רק"

לפי המחקר, ואני פשוט מעתיק מילה במילה "הוצאת כסף לרכישת מתנות לזולת יכולה להפוך אותנו למאושרים יותר". יכולה. זה הכל. זה אומר שהוצאת כסף זה אחד מאותם עשרות, מאות דברים שיכולים לגרום לנו להיות מאושרים. גם גניבת כסף יכולה לגרום לך להיות מאושר למשל. גם בזבוז כסף על ווילה חדשה, ג'יפ יוקרתי וג'קוזי. המחקר לא אומר בשום מקום שזאת הדרך "היחידה" שכסף יכול לגרום לאושר.

tweeg

New member
לדעתי תלוי באדם

יש מיליונרים עם פול כסף שמשעמם להם ולא מוצאים מה לעשות בחיים יש אנשים שכסף רק יכול לעזור להם. אני אישית חושב שאין בנאדם ממוצע שלא ישמח לקבל איזה מיליון,אבל יש כמה אנשים שכמה מיליונים יהרסו להם את החיים אני צריך כסף,לא בשביל הכסף עצמו,אלא בשביל דברים שאני רוצה אמנם אני לא צריך אין סוף כסף,ולדעתי יש לי מגבלה שאני יכול לבזבז (כל האנשים שאומרים שהם יכולים להוציא אין סוף כסף,לדעתי זה שטויות) אבל אני עדיין חושב שכמה מיליונים עכשיו יסדרו לי את החיים תלוי בתרופה,אם זה לשפעת אני לא יצדיק אותו אבל אם היא גורמת לו כאב/נזק קבוע/סכנה ממשית אז בטח לדעתי יש שתי שיקולים בגניבה: מי שגונבים ממנו,אם זה רשתות גדולות או משהו כזה זה בכלל לא מזיז לי והסיכוי שלי להיתפס

Shira Esther

New member
כסף הוא חשוב

אמנם הוא לא יכול לקנות אושר במובן הפשוט של המשפט- אבל הוא בהחלט יכול להרחיק הרבה צרות ולעשות את הדרך לאושר קלה יותר. לא חושבת שאי פעם ממש חסר לי כסף, אלא אם מדברים על קניות שהן לא הכרחיות לחיים- שבהחלט אפשר להסתדר בלעדיהן. מהבחינה האישית, כמובן שהאיש עשה מה שנכון לו- ויש להניח שהסיכויים שהייתי נוהגת כמותו הם סבירים מאוד. מהבחינה הכללית, הוא עבר על החוק ולכן יש להענישו. מה לעשות, הרי על סדר יש לשמור, ואוטופיה שבה לכולם החיים נפלאים היא רחוקה מאוד, אם אפשרית בכלל.

yaakii

New member
סלחי לי אם לא הבנתי נכון את הדברים...

וגם אם השאלה קצת לא מנומסת/במקום, אבל: את אוטיסטית?

למעלה