כסף באפריקה

tebetha

New member
כסף באפריקה

היי, חזרתי שוב עם שאלות. אני טסה עוד חודש וחצי למזרח אפריקה, קרי אוגנדה-טנזניה-מוזמביק(?), ונתקלתי בחוסר בהירות כלשהי בכל האתרים. אני בד"כ מטיילת עם טרבלים, ושמעתי שזו ממש בעיה להחליף אותם ונותנים שער ממש גרוע עליהם. זה נכון? אבל מה האופציות?אי אפשר להסתובב עם כל המזומן עליי, נכון? ומה לגביי השמועות שאם כבר כרטיס אשראי אז רק ויזה? אשמח לכל פיסת מידע, מרינה

לילית462

New member
טרולים ../images/Emo31.gif כ. אשראי רק ויזה

את יכולה עם הויזה למשוך מכספומט, לא? אין מה להביא שום כרטיס חוץ מויזה כי פשוט אין כאן, לא מכירים ולא מקבלים בשום מקום. גם כך לא בהרבה מקומות מכבדים כרטיסי אשראי.

tebetha

New member
אבל מה בדיוק הבעיה עם הטרבלים?

קשה לי להתנתק. כאמור, לא אוהבת לסחוב את כל הכסף איתי...לשים את כל הביצים בסלסלה אחת,בלהבלהבלה... :( אה, והצעה שעלתה היום- העברות כספים- וסטרן יוניון. לדוגמא להגיע עם 500 דולר, ואז כעבור 3 שבועות לקבל עוד 500, ואז... ושאלה אחרונה- הציעו לי אפשרות של כמו "כרטיס כסף". אני מגיעה לדר-אל סלם, ומפקידה בבנק את כל מה שיש לי. ואז אני מושכת כסף עם כרטיס מקומי?אולי לא הבנתי נכון. יש דבר כזה? תודה, מרינה

לילית462

New member
מה הבעיה למשוך מכספומט?

את מושכת מהחשבון שלך בארץ בכספומט מקומי. את צריכה ויזה בינלאומי ואת מסודרת... הבעיה עם הטרוולים היא שלא אוהבים לקחת אותם ואת עלולה להתקע. כמו כן, שימי לב שהכסף שאת מביאה הוא בשטרות דולרים חדשים של לא יותר משלוש ארבע שנים. כי שטרות ישנים יותר מקבלים שער נמוך יותר כמו כן שטרות קטנים (1,5,10,20) מקבלים שער נמוך - כך שעדיף לבוא עם 50 ועם 100 (חדשים כמובן. למה ? TIA כי שטרות ישנים יותר קלים לזיוף, כי שטרות ישנים יותר קשים למסחר - ואותו כנ"ל גם על שטרות קטנים מציעה לך להתיעץ בפורום מטיילים, ובפרט בפורום של למטייל.

jeshu

New member
משיכה מקספומאט תהיה שקולה להמרה בארץ לדולרים ובהאה שלהם לאפריקה ? נראה לי שכשמושכים כל פעם מקספומאט אז משלמים יותר עמלות.

לילית462

New member
אם אני לא טועה- זה בדיוק להיפך

בדקי הטלפון עם הבנק שלך. למיטב ידיעתי כשאת מושכת מכספומט בכל מקום בעולם, לצורך הדיון אפריקה, כסף מקומי. את משלמת עמלת המרה אחת. והעמלה היא נמוכה היות וזה דרך הכספומט ולא דרך הסניף. (כמו שאם את מוזכת מזומן מהכספומט העמלה היא יותר נמוכה מאשר אם את מושכת את אותו הסכום אצל הכספר) לעומת זאת כשאת מושכת בארץ דולרים (את לא יכולה למשוך כסף אפריקאי) את משלמת עמלת עמלה ראשונה, כשאת מגיעה לארץ היעד וממירה את הדולרים לכסף מקומי - את משלמת עמלה בפעם השניה. שווה בירור, אני זוכרת שבעבר היה כתוב או אפילו הבנקים פרסמו שהכי זול זה למשוך בכספומט בארץ הטיול. כספומטים יש כאן בלי בעיה - לפחות בערים הגדולות והבינוניות, כאמור רק ויזה.

למעלה