כסא לילד לכידון

Nadav 7

New member
כסא לילד לכידון

באופניים הישנות היה לי כסא ילד שהתלבש על על ה- STEM. באופניים החדשות יש כידון בונטרג'ר כך שאין מקום לחבר. הוצע לי באחת החנויות ואף קיבלתי אביזרים לסידור הבא: - לוודא שהכידון מהודק היטב עם ברגי האלן ל- STEM של הבולם הקדמי. - לפתוח את המכסה למעלה (המותח)ולדחוף את השושנה כלפי מטה לעומק. - להכניס לחור של ה- STEM כידון מהסוג הישן עם מותחן טרפזי בקצה. - על זה להרכיב את הכסא. - להתקין על ה- STEM בנוסף כידון קצוץ כדי שיהיה לילד במה להחזיק. שאלתי האם למישהו יש ניסיון עם סידור כזה. נפל עלי פחד, שללא מכסה המותחן מלמעלה המחובר לשושנה, תתפתח הרפיה עם הזמן בין הציר לשילדה ואז לא תהיה שם השושנה כדי לבצע מתיחה. אנא התייחסו

תגובה בפנים../images/Emo31.gif

כל זמן שלא תפתח את ברגי האלן שמחזיקים את ה Stem ובהנחה שהם מחוזקים מספיק הכל יהיה בסדר. הבעייה היא שעלולה בכל זאת להתפתח התרופפות של המתיחה ואז בלי השושנה בתוך הסטירר אתה בצרות. כאמור המותחן לא מחזיק את ה Stem במקומו אבל תפקידו הוא להדק את ה Headset וליצור עומס מתאים על המיסב הקוני שעליו הוא נע. הידוק מוגזם גורם לשחיקה מהירה וקושי לסובב את הכידון וגם חופש יתר אינו מומלץ. לסיכום: רד מזה. הנזק שעלול להגרם לאופניים עלול להגיע לכמה מאות שקלים שזה עלות של אופניים פשוטים עם כידון ישן.

benarc

New member
רונן...

איפה ניתן להשיג את האילוסטרציות של המעבירים למיניהם כפי שמופיעים בכתבתך (המעולה כרגיל) בגיליון האחרון. בני

הכל נגיש באינטרנט

תודה על המחמאה. את החומר אספתי במשך הרבה זמן וקשה לי כרגע לאתר את המקורות המדוייקים. אני יכול להמליץ לך לגלוש באתר של משרד הפטנטים האמריקאי ( שהוא בכלל אתר נהדר ללמוד על כל מיני דברים מעניינים ) ולחפש באתרים של היצרנים שונים. חוץ מזה האתר של Sheldon Brown מהווה תמיד נקודת התחלה לכל מי שרוצה להעמיק את הידע שלו בנושאים טכניים. בהצלחה רונן

xrider1

New member
מידע כללי שלי ונסיון של אחרים

לא מומלץ!!! 1. זה מפריע להיגוי. 2. הילד הרבה יותר פגיע (גם בנפילה, התנגשות, וגם היתפשות הרגליים בגלגל תוך כדי היוי). 3. כיסא אחורי בו הרגליים מאובטחות בתעלה הוא הכי בטוח מכל הבחינות. ואם אתה בכל זאת מוכרח, יש כסא קדמי שנתפש על הצינור התחתון המשופע ואפילו בעל שליפה מהירה! (דרך אגב, יש לי אחד כזה למכירה אם תרצה). שים לב, לא מדובר פה על נזק פוטנציאלי של מאות שקלים לאופניים אלא הרבה יותר גדול לילד, ואולי לתמיד. ותחשבו על זה...

Nadav 7

New member
תודה ובעיניין הכסא

שלום, ראשית תודה. אני נוסע הרבה שנים עם די הרבה ילדים (מגיל חצי שנה) בצורה כזו על הכידון, הם נהנים ואח"כ נהיים באופן טבעי רוכבי אופניים. מעניין לשמוע יותר פרטים על כסא שמתחבר לצינור התחתון (לעליון ראיתי). זה שראיתי התאים לילד בגיל של שנה מקסימום ופה מדובר בילד בן 3 ששוקל 15 ק"ג. אצלי הם יושבים בכסא הזה עד גיל 5 - 6 עת הם מתחילים לרכב בעצמם. בברכה

xrider1

New member
15 קילו ויותר על הכידון???

אם בגיל 3 הוא שוגל 15 קילו, כמה ישקול בגיל 6? וזה לא מפריע לך להיגוי ולא מסכן אותו? שיקול שלך. אם מישהו נתקל בך מקדימה זה עלול להיות לא נעים... אם אתה לא צריך 2 ילדים בו זמנית, מומלץ הכיסא האחורי. בקשר לכסא הקדמי: מלבישים מן מתקן על הצינור התחתון עם שליפה מהירה. הכסא יושב על הצינור העליון (על תושבת פלסטיק) אך תפוש (נכנס בקליק) עם מוטות ברזל משני צידי הצינור העליון למתקן התחתון (נכנס בקליק). כך הוא לא יכול ליפול ימינה או שמאלה גם עם משקל התינוק, ואילו המשקל יושב על הצינור העליון דרך תושבת פלסטיק.

Nadav 7

New member
לא הרגשתי שיש בעייה

כבר שנים אני רוכב עם המשקלים האלה על כידון האופניים ולא מרגיש שיש בעייה. למרות שפעם ירדתי עם משקל כזה את מעלה יאיר, אני בד"כ בוחר מסלול סולידי (לא עושה פרירייד או DOWNHILL). חשבתי על מושב אחורי, אבל לא נוח לי שאני לא יכול לראות מה קורה עם הילד או לדבר איתו. לפי הפליאה על משקל ילד בן שלוש, אני מניח שאין לך ילדים בגיל הזה. אם אתה באמת רוצה שיאהבו את האופניים זו הדרך להטמיע את זה בהם. לגבי אפשרות לראות את המתקן, באיזה אזור אתה גר? תודה על ההתייחסות

xrider1

New member
האם הילד יושב לפני או אחרי הכידון?

לא נשמע לי הגיוני שזה לפני (בסגנון סל קניות שתלוי מקדימה), כי זה ממש מסוכן ועלול לגרום להתהפכות קדימה, כך שאני מניח שזה מתקן שתלוי על מוט הכידון והילד יושב מעל המוט העליון. בכל מקרה, נראה לי שזה עלול להגביל את התנועה ברכיבת שטח (אבל זו רק דעתי) וגם מסוכן אם הרגליים שלו לא מוגנות ומאובטחות. היה לי חבר שנהג להרכיב את בתו על מתקן כזה (ונדמה לי שגם שלו היה תלוי על הכידון) ויותר מפעם אחת הוא התהפך (והוא לא היה טירון, פשוט הרגליים נתפשו והפריעו להיגוי). אני גר באיזור המרכז, אבל יותר פשוט שאנסה לצלם ולשלוח אליך. תשאיר כאן כתובת להיכן לשלוח ואנסה לעשות זאת בהקדם.

Nadav 7

New member
הוא יושב מאחורי הכידון

שלום, הוא כמובן יושב מאחורי הכידון ומחזיק בו (גם לוחץ לפעמים על השיפטרים בלי רשות). לפני הרבה שנים בתי דחפה רגל יחפה למזלג בסיבוב קצר של 5 דקות קיבלה שפשוף רציני בכף הרגל וכמובן בלמה אותי בפתאומיות מבלי שהיתה התהפכות. מאז אני לא מרכיב ילד ללא נעלים גבוהות. לעיתים מאד רחוקות קורית התהפכות קלה, אבל הילד קשור בחגורת בטיחות ובד"כ נשאר מרוסן לכסא ולא קורה כלום (אפילו לא בכי). כתובתי היא [email protected] מה שחשוב לי לראות אם הכסא מספיק גדול לילד ולא רק לתינוק. כשאתה מצלם תשים משהו לקנה מידה. תודה

xrider1

New member
בחיי שאתה בחור אמיץ...

או שאפשר לכנות זאת בשמות אחרים... אני, אחרי אזהרה כזאת (תפישת רגליים בכידון/גלגל) הייתי מסיק מסקנות ועובר אם לא לכסא אחורי, אז לפחות לכיסא עם תו תקן (לשלך כנראה אין) בו הרגליים יושבות מוגנות וקשורות בתוך תעלות הפלסטיק של הכסא, גם עם נעליים גבוהות אפשר לשבור קרסול או ראש...(אני בספק אם אתה שם לילד קסדה). שוב, כל ההערות שלי נועדו לעזור לשמור על הקטנצ'יק (או קטנה), אז נא לא להעלב. אני חסיד של: "איזהו חכם? הלומד מנסיונם של אחרים" ולא של "לזלי" ("לי זה לא יקרה"). במיוחד בנושאי בטיחות. אשתדל לצלם ולשלוח. יום טוב...

רמי לשם

New member
משקל מקסימלי..

לי יש כיסא קידמי עם תקן - כזה שמתחבר לצינור התחתון ויש הגנה על הרגליים. המשקל המקסימלי שמותר הוא 15 ק"ג (מוטבע על הכיסא). אני גם מסכים עם xrider1 לגבי חוסר הבטיחות של כיסא קידמי שאין בו הגנה על הרגליים ולרוב גם אין הגנה מספקת על פלג הגוף העליון.

בהקשר לכיסא

שלום קראתי את הקתבה שלחה אני חושב שלא היתקנתה את הכיסא נכון. מאוד היתי רוצא ליראות איך הירקבתה את הכיסא בתודה פאול טל 068-585869

רוני רז

New member
פאול היקר

לפני שאתה "שולף",תעשה הגהה,וקרא מה שכתבת-זה גם יראה רציני יותר. אני מקווה שלא העלבתי.

Dorthi

New member
רוני היקר......!!

נושא שגיאות הכתיב וההגהות דנו בפורום הזה בהרחבה.....!! אומנם יש אנשים שמתקשים בכתיבה נכונה, אך אין זה אומר שהם רוכבים פחות טובים או לא מבינים בנושא....! לגבי פאול.....אני יכולה להעיד שהוא אחד מטכנאי האופניים הטובים ביותר בארץ..!!! אז רוני יקירי.....תעשה מאמץ להתעלם משגיאות הכתיב של האנשים כאן ( בהערות האלו אתה יכול לפגוע בהם ולמנוע מהם להתבטא בעתיד...ואתה עשוי להפסיד מהידע שלהם)נסה להיות יותר ענייני! בהצלחה דורית

hindeer

New member
לשון המאזניים - כנסו כולם

זו לא פעם ראשונה שנאמרים בפורום דברים תפלים כעיקר ומתייחסים לכתיב במקום לתוכן הנכתב. אני מכירה את פאול, ורבים מכם ודאי גם. חבל לאבד חבר בפורום שיכול להועיל ולהעשיר עוד את הפורום בידע המקצועי ובעיצות. פאול ניסה לעזור ונראה שההערה בנושא הכתיב תגרום לו להדיר רגליו מהפורום. ההערה נעשתה כנראה ללא רצון מכוון לפגוע אבל אנא מכם ובואו כולנו נפסיק לדון בא' או ע' ואם צריך לרכוב או לרכב....בואו נסתכל בעיקר... פאול שוב אלינו....

אתה בטח קיבוצניק!!!!

כי שוויון הנפש בו אתה כותב ומתייחס לנאמר אופייני למי שרוכב בלי קסדה על "טוסטוסים" ברחבי המשק הירוק, ושם את הילדים עד גיל שש בכידון שיתפסו הרגליים... כי בקיבוץ כולם גודלים, באפריקה גם... הלו נדבי יודע אדם נפש בהמתו... ואני קיבוצניק גם... יש לי ילד בן שלוש (ביום שישי- מזל"ט חמודי) והוא שוקל 21 ק"ג הטייסון שלי!!!! תמיד הוא מאחור על אופני ה"סקס" (סידורים -קניות- ספונג'ה) הקיבוציים שלי ביחד עם הסלים מהכל-בו, (כביסה אני עושה בבית גם ייבוש), מצרכי המרכולית, וציוד שגנבתי מחדר האוכל.... כשאני רוכב על האופניים ממש כמוך שום דבר לא יקרה לי!!! אבל לזוועטוט שלי אני חובש קסדה של בוב הבנאי... (זו גם התחפושת שלו בפורים)... מה לעשות זה אני ואני מקווה שגם אתה תפנים את העובדה שאופניים לא אמורות ומתוכננות לשאת משאות ומסעות על הכידון... את זה תשאיר לקולנוע של הזקנים שלנו... ותעביר את המתוק אחורה ותאמין לי שתצליח לתקשר איתו... "בקיבוץ כל הדרכים מובילות לחדר האוכל" בברכה לוק סטוק ושני קנים מעשנים (ואני אנונימי מפאת סיבות אישיות)

למעלה