כנס משתחררים

ruthi26

New member
כנס משתחררים

קודם כל שמחה לראות את הפורום שלכם, חבל שלא ראיתי אותו לפני שנה-שנתיים

הבן שלי לקראת שיחרור, וביקש ממני לשאול לגבי כנס משתחררים בכרמיאל? החברים שלו קיבלו מכתבים הביתה מכל מיני מקומות בארץ לגבי כנס משתחררים, והוא לא קיבל שום דבר?

עוד שאלה: הוא משרת כעת בבקעה, כפירניק.. שלחו אותו באופן דחוף לפני 3 שבועות אם אני לא טועה לבי"ח הדסה בירושלים, ברור שלבד.. עם כאבים באוזן וירידה בשמיעה.. כמובן שקודם כול היה צריך לגמור את הסיורים, ב-19 בערב בערך שלחו אותו, נסע עם אוטובוס לירושלים. כשהגיע לשם, התברר שאין רופא א.א.ג. בהר הצופים, אמרו לו לנסוע או להדסה עין כרם או שערי צדק, נסע לשערי צדק, ושם התברר לאחר ביופסיה שעשו לו שיש לו חיידק באוזן שגרם לפוליפים.. פעמיים היה שם, ובפעם השלישית שהיה צריך לנסוע לבדוק מה קורה? החליטו בבסיס, שלא נותנים לו הפנייה לבי"ח שערי צדק, למה? מפני שההפניות לבי"ח עולות הרבה כסף!!!

שיילך לחר"פ או לבי"ח 10, הבעיה שהם לא מבינים שיש לו בעיה רצינית באוזן (מצטערת שאני מעריכה מדי). הוא קיבל טיפול אנטיביוטי שגרם לו להרגיש רע מאוד, כאבי בטן, שילשולים, כאבי ראש, כל תופעות הלוואי, והפסיק את האנטיביוטיקה, ואנחנו יודעים שאם לא ייעלמו הפוליפים למעשה ייאלץ לעבור ניתוח!!!

אין לי מושג איך הוא נמצא בכלל במוצב שהוא נמצא, כשהוא שומע עם אוזן אחת, שזה בכלל הזוי לגמרי??

את האמת היה לי חייל בחה"א שנשאר גם בקבע, לא היו הדברים האלה, אבל בחייל של הירוקים כבר לא מתפלאת על שום דבר, כבר עברנו הכול, בציניות מוחלטת.

אשמח לתשובות לגבי השאלה הראשונה, וגם לגבי השאלה השנייה

היי

באיזה חודש הוא משתחרר? כנס משתחררים מתקיים כמה פעמים בשנה, רק בגני התערוכה בת"א והוא לפי מחזורי שחרור, הכנס האחרון שהיה היה בשבוע שעבר והוא למשתחררי יולי- נובמבר. אם הוא משתחרר בדצמבר והלאה, הוא יקבל זימון במחזור הכנסים הבא. אם הוא משתחרר עם נובמבר - שיברר עם השלישות למה לא קיבל זימון לכנס.

בקשר לבעיות באוזן - דבר ראשון הייתי בודקת אם יש תורים בבי"ח צבאים כמו שהפנו אותו בדחיפות גבוהה. אם אין, או בנוסף הייתי פונה לביקור רופא עם כל המסמכים ומבקשת הפניה למיון.
בנוסף הייתי פונה למפקדים שיעזרו כמה שהם יכולים, לוודא שהם מעורבים.

ruthi26

New member
לשאלתך

הוא משתחרר בסוף אוקטובר, השיחרור שלו הוקדם. חודש נובמבר בדרך כלל מוקדם בחודש... לא קיבל כל זימון שום דבר... השלישות שלהם די צולעת בעניין.

לגבי קורס משתחררים יש דבר כזה?

אני קבעתי לו תור באופן עצמאי בבי"ח 10, והצלחתי להרגיז אותו (מה לעשות רק ככה הוא פועל) אוזן זה לא דבר שאפשר לשחק איתו... היה כבר אצל הרופא אתמול, כמובן לא שמעו על הבעיה שלו באוזן.. נו ילד מיוחד שלי..
הרופא ממש הרים גבה, הכול כתוב שחור על גבי לבן. החופ"ל אמר שיחפש היום כמה שיותר מהר איפה שרק יהיה תור באופן דחוף

דרך אגב חשוב שכולם ידעו, יש אפשרות לרופא לכתוב מייל לאותה מרפאה, ויקבלו את החייל מוקדם יותר, את זה אמרו לי במזור, זימון תורים

ori239

New member
לגבי כנסי משתחררים

הכנסים הללו מתקיימים אחת ל-3 חודשים, לא הייתי ממהר להאשים את מחלקת השלישות כ"כ מהר.
אצל לוחמים זה אחרת - בגלל שכולם בני אותו מחזור - כנס המשתחררים הוא לא לחייל אחד או שניים, אלא לעיתים לסדר גודל של מחלקה שלמה, כך שקשה מאוד לפספס את זה.
אני מעריך שהכנסים יתקיימו באוגוסט, שיצפה לזימון וגם יעיר את תשומת לב מפקדיו לעניין.

לגבי העניינים הרפואיים - כל עוד יש מסמכים שבהם הבעיה מאובחנת, יש לפנות באופן מיידי הן לגורמים אזרחיים (מרפאת ביקורופא חייבת לתת מענה, אם הם מתעלמים ומפנים לטיפול היחידה, שיתלונן על כך בפניה בכתב למפקדת קצין רפואה ראשי), והן לגורמים הצבאיים - בי"ח 10 והכי חשוב לערב את רופא היחידה שיהיה מעורב.

רק בריאות

ruthi26

New member
ותודה כמובן, שכחתי

ביקור רופא אצלנו, זוועה.. לא מוכנים לטפל בהם, אומרים להם לפנות למרפאה שלהם. לא פעם זה קרה.. שזה גם סוג של חוצפה..

למעלה