כנס משתחררים- שאלה

כנס משתחררים- שאלה

אני אמור ללכת לכנס משתחררים ביום ראשון. אבל זה בלתי אפשרי בשבילי ביום ראשון. ואני מעוניין להיות שם

הבנתי שיש גם מחר את הכנס וגם כמה מהחברים שלי מוזמנים למחר.
השאלה אם אני אגיע לשם מחר במקום ראשון תיהיה בעיה עם זה ? יש רשימות כלשהם?

אושי231

New member
ישנן רשימות והן נשלחות ליחידה כאישור שהגעת

אם הגעת ביום שלא היית צריך- לא תימצא ברשימה.
בנוסף, כל כנס מיועד לחיל או פיקוד אחר, ולכן אין טעם להגיע לכנס שלא שייך אליך.
אני מציעה שעוד היום תשוחח עם מפקדיך ותראה האם הם יכולים לצרף אותך לכנס של מחר.

ובתכלס לפי מה שאני יודעת, לא בודקים בכלל

כאילו לרוב היחידות אפילו לא מפקחות שבאמת הגעת..

אושי231

New member
האמירה הזו היא מתוך היכרות עם רוב היחידות?

למיטב ידיעתי יש מאות ואולי אלפי יחידות בצה"ל, את רובן את מכירה?
אני שואלת מפני שאני מכירה דווקא ההפך- חלק מהתפקיד הקודם שלי בצה"ל כלל גם קבלת מיילים של מי שהשתתפו בכנסי המשתחררים האלה- אותם מיילים נשלחו למפקדים לצורך בירור מי הגיע ומי לא ואכן היה פיקוח נרחב בנושא.

הנקודה שלי היא להשתדל שלא להציע בפורום דברים מהסוג הזה מפני שעל סמך הודעה מהסוג שכתבת- גולש יכול להחליט לא להגיע לכנס ולקבל לאחר מכן עונש מיחידתו.

ori239

New member
גם אצלי ביחידה היינו מקבלים דו"ח התייצבות

וכל מי שלא התייצב ביקשו לדעת מה הסיבה (כדי שחלילה מפקד לא ימנע מחייליו להגיע).
כמובן שהכוכבים שחשבו לא להתייצב אלא לקחת לעצמם יום חופש בבית נענשו.

arielguelman

New member
ואם בכלל אני לא מגיע ?

מה כבר יכולים לעשות לי ? אני בחפש''ש כבר שבועיים...

אושי231

New member
יכולים להחזיר אותך להישפט ביחידה על נפקדות

ותיענש על כך.
מחובתם של המפקדים לשחרר אותך ליום הזה, ואם אתה לא רוצה להגיע- מחובתך להודיע למפקדך.

arielguelman

New member
שתדעי שיש בעיה עם זה ואני אסביר למה

יש מלא חיילים שיצאו לחופשת שחרור והיחידות לא טורחות בכלל להודיע על זה שיש כנס משתחררים. ויש עוד מלא חיילים שמשתחררים בשבוע שבועיים הקרובים שלא צריכים את זה בכלל כי הם היו בקורסי למשתחררים שונים (ר''ג או בפריפרייה ) והקורס הוא תחליף לכנס ככה לפחות אמרו לי בקורס שעשיתי

אושי231

New member
מה זה מלא? ואיך זה קשור למה שכתבתי?

אני שואלת מפני שאני רשמתי שחובתו של חייל שלא הולך- לאשר זאת מול מפקדו.
וכמו שציינתי כאן באחת ההודעות, אני לא מצליחה להבין את המושגים "מלא", "הרבה", "המון", "רוב".
כי ממה שאני מכירה מהתכתבויות המייל הפנים צבאיות, יחידות צה"ל השונות מקבלות דיווחים על המתייצבים בכנסים.

בהחלט יכול להיות שישנם חיילים שלא זקוקים לכנס, או חיילים שיצאו לחפש"ש ויחידתם לא הודיעה להם. אבל ממש לא הייתי אומרת שזה מלא חיילים וכו'.
בכל מקרה, חייל לא יכול להחליט על דעת עצמו לא להגיע. כל עוד הוא בצה"ל הוא מחוייב להופיע לכל פעילות שמזמנים אותו אליה.

ori239

New member
אין שום קשר בין ר"ג/פריפריה לכנס משתחררים

נעשה סדר:
בר"ג מדובר בקורס של 5 ימים שנקרא אם אני זוכר נכון "סדנת הכנה לאזרחות".
מדובר שם על כלים להתמודדות - התנהלות אישית וכלכלית, מציאת עבודה, תכנון זמן, לימודים וכו'.
הקורסים שאליהם מזמנות העיריות השונות דומים מאוד, רק שמדובר לרוב ביומיים עד כמה שאני זוכר.

כנס המשתחררים הוא שונה לגמרי - מדובר על הצעות עבודה ולימודים והטבות שונות שניתנות למשתתפי הכנס.
המידע הוא יותר בעל אופי שיווקי.

אין קשר בין הדברים.

למעלה