כנסו

• פותח הנושא yidan
  • פורסם בתאריך

yidan

New member
אנשים פרמיטיביים

זה ממש מבאס לראות דברים כאלה!

Nizzan Cohen

New member
:&#39../images/Emo7.gif

הינה אתר.... יש שם כמה מיקרים של ציד מכשפות ב-2001, ולא בהודו... בארצות הברית של אמריקה ! :&#39
ו... המממפ. בפורום פאגניזם ושאמניזם מישו אמר לי שרוב האנשים הללו ביכלל לא היו פאגנים\מאגים, אלה רק הואשמו, נישפטו והומתו תחת ההגדרה.. אני יודע. וזה גם כתוב באתר. אכן האינקוויזיציה לא היתה בררנית מדי בבחירת הקורבנות שלה... אבל אין זה הופך את תקופת ציד המכשפות ל"יפה" יותר או ל"נאורה יותר".

Lion_Heart

Well-known member
../images/Emo46.gif. . .damn

מתי הם יפסיקו. . . האיקוזיציה חוזרת . . .או שמעולם לא הלכה אותי אישית זה מעצבן יותר ממפחיד

זה לא בדיוק ככה

אולי הן באמת ניסו לפגוע בעזרת כשפים? הידיעה לא מפרטת מספיק. הם לא עשו זאת כי הם נוצרים אדוקים. הם גם לא עשו זאת, סביר להניח, לאיזה שתי נאו-פגניות שכל חטאן היה שהם הסתובבו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. תחשבו על זה.

ebonyW

New member
אני לא כ"כ מסכימה...

גם אם הן באמת ניסו לפגוע בעזרת כשפים, עולות 2 שאלות: הראשונה: מדובר בחשד בלבד, וכידוע לכולנו- "אדם חף מפשע עד שהוכחה אשמתו". לא ניתנו מספיק פרטים בכתבה, אך מרוח הדברים נראה כי כלל לא נערך משפט, אלא הדבר דומה ללינץ דוגמת אלה שנערכו באפרו - אמריקנים בארה"ב, תחת אמתלה של ביצוע פשע, אמתלה שב - 99% מהמקרים התבררה כשקרית. השנייה: אף אם הנשים הללו ניסו לפגוע בעזרת כשפים, עדיין יש לבדוק את סוגיית הקשר הסיבתי (להלן: קש"ס). יש לשים דגש על המילה "ניסו" - האם ניתן להסיק מכך שהכשפים לא עבדו ולא נגרם נזק? בכל חברה מתוקנת כאשר מגיעים למשפט פלילי, יש לבדוק את סוגיית הקש"ס וכאשר אינו מתקיים , בד"כ לא ניתן להרשיע בעבירה. בנוסף, צריך לבחון האם לא מדובר ברדיפה גרידא הנובעת מפחד, בורות, קנאה וכו'. נקודה נוספת: אני לא חושבת שהצתת 2 נשים למוות נכנסת לגדר עונש סביר, גם אם נניח שהן אכן ביצעו את העבירות המיוחסות להן. אני חושבת שהביטוי המתאים הוא: "Cruel and unusual punishment " בתור שכזה, אין להצדיקו אף אם מוכחת העבירה, דבר שלא נעשה במקרה זה. Blessed Be
אבוני

לא אמרתי לרגע אחד

שהעונש הוא עונש סביר. נהפוך הוא. אך יש לזכור באיזו תרבות מדובר, ולא מדובר בתרבות שלנו, כך שלכפות את ערכי החשיבה שלנו על התרבות שלהם תהיה טעות. התרבות ההודית, מבחינה זו, היא הרבה יותר "מאגית" מאשר התרבות המערבית של ימינו, ואפילו יותר מזו של ימי הביניים. הם חיים את זה הרבה יותר מאשר אנחנו. לא מדובר בו במתקפה גזענית (כנראה. לא צויין אם מדובר בכפר בו יש מוסלמים, הינדואיסטים וכדומה) לכן ההשוואה ללינץ' בשחורים משוללת כל יסוד. שוב, אנו מוצאים את עצמנו דנים אחרים לפי אמות המידה והערכים שלנו, תוך התעלמות מולטת של החשיבה התרבותית שלהם. מה שנראה בעיני המשפט המערבי מגוחך (מאגיה בכלל נתפשת כדבר לא ראציונלי ובשל כך לא קיים) לאו דווקא נראה כך בעיניים של סמכויות השפיטה המקומיות ו/או בקונטקסט התרבותי המתאים. במשפט היהודי למשל, חברי הסנהדרין נדרשו להבין במאגיה (שלא בקונטקסט יהודו) בכדי להחליט אם אדם הוא שרלטן (ואז כל עונשו היה קנס או מאסר) לעומת מי ש"הוכח" כי הוא מכשף באמת, שאז עונשו היה מוות. אולי גם הבהרמינים המקומיים, שהם כנראה השופטים בענייני דת ומאגיה באזור, ולהם השיטות שלהם (ובינינו, כמו שנכתב במאמר שקישרתי אליו בפורום פאגאניזם - Yoga can meditate us to a corner) לזהות דברים אלו - הם שהצביעו על השתיים. שוב, איני אומר שהעונש מוצדק או שבכלל הן עשו את מה שעשו, אך לחשוב על זה בקונטקסט מערבי היא טעות גדולה מאוד, והיא מעידה לא על הפרימיטיביות שלהם, כמו שמישהו כאן ציין - אלא על זו שלנו.

ebonyW

New member
אני יודעת...

שקשה להתנתק מהקונטקסט המערבי, אבל במקרה הזה, מעבר לשפה ולהסבר המשפטיים, התכוונתי לקונטקסט אנושי. אני יודעת שהתרבות היא אחרת, אבל אני מאמינה שמתחת לכל ההבדלים התרבותיים, כולנו צריכים להיות אנושיים, וקצת קשה לי לקבל עונש כזה כאנושי. אני בהלט מודעת לתיאוריות הרלטיביסטיות, אבל אני עדיין חושבת שצריך איזשהו בסיס, ובעיני זו האנושיות, השוויון, הכבוד לאדם באשר הוא אדם וכמובן , אהבה
. ולגבי ההשוואה לשחורים - היא הייתה מכוונת ל"סיבות" שניתנו ללינץ ולא לאידיאולוגיה מאחוריו, קרי האשמת שווא. Blessed Be
אבוני

אני מסכים איתך

אבל התגובות הראשוניות לידיעה הזו כאן בפורום הזכירו לי את התגובות של "מוות לערבים" הספונטניות שצצות מיד אחרי כל פיגוע. לא שאני משווה בין השניים, אבל זה מה שזה הזכיר לי. החלק המשמעותי הוא, שהידיעה פורסמה ללא פרטים וע"י אנשים שבעיניהם האשמות אלו הן כנראה מגוחכות. כך שעל סמך הידיעה אין אנו יכולים להסיק כלום.

למעלה