כנסו...

dearanita

New member
דורון...

תני לי לנסות לתקן אותך משום שאת משתמשת במינוחים לא נכונים. כינוס היא סוג של תנועה - התנועות בדרסז' נחלקות ל-4 כינוס (COLECTED), עבודה, בינוני והארכה. בין כל התנועות אין שינוי במהירות אך שינו בגובה ובאורך הצעד.

dearanita

New member
דורון...

תני לי לנסות לתקן אותך משום שאת משתמשת במינוחים לא נכונים. כינוס היא סוג של תנועה - התנועות בדרסז' נחלקות ל-4 כינוס (COLECTED), עבודה, בינוני והארכה. בין כל התנועות אין שינוי במהירות אך שינו בגובה ובאורך הצעד.

dearanita

New member
דורון...

TauraMan

New member
|אני אנסה לענות..../images/Emo20.gif

אם אתה רוצה לראות אם הסוס באמת מחזיק את עצמו וזז מאחורה תנסה לעזוב את המושכות ולהמשיך לעבוד אותו הדבר עם הרגליים/ישיבה, אם הסוס עדיין מכונס ומחזיק שמה בלי תמיכה של היד זאת אומרת שעבדת נכון. אבל ברור שצריך את היד העדינה מקדימה כדי להראות לסוס הרגל באה לסמן אנרגיה ולא רק ריצה קדימה. המטרה בכינוס הסוס היא לשמר את האנרגיה שאתה מכניס לסוס מהרגליים, אתה מסמן לסוס להתקדם קדימה אבל לא נותן לו אז הסוס אוגר את האנרגיה מהרגליים ומשאיר אותה אצלו, הכי נוח לו לעבוד עם הראש מכונס... אם הסוס לא מתכנס כנראה שאתה מפריע לו, תבדוק את עצמך- תשחרר מושכות בהליכה הסוס יוריד את הראש, תקצר לאט לאט מושכות תמשיך לעבוד עם הרגליים ברגע שהסוס מרים את הארש עשית משהו לא נכון, תתחיל מההתחלה, זה יכול לתסכל בהתחלה אבל זה משתלם..

mottyor

New member
ועוד שאלה

מה הכוונה, ומה המשמעות, ואך עושים את זה? לרכך את פה הסוס ולשחרור את הלסת.

תכתבי איך את מחברת סוס...כנסי!

איך את מחברת סוס ואיך את עושה שהוא יהיה מחובר וגם ינוע קדימה! קולטת?

shaililo

New member
../images/Emo39.gif

טוב לא ממש הבנתי מה את רוצה עד שלא הסברת לי... אמממ... כדי שהסוס יילך על המתג אני שמה הרבה רגל, מעט מאד יד, רק בקשות קטנות ביד פנימית ויד חיצונית תומכת, לא זזה... הסוס צריך ללכת אקטיבי, ואם נוח לו אז זה כבר יבוא מעצמו... כמובן שאצל כל סוס זה שונה, יש סוסים שזה ממש קשה איתם, ויש סוסים שזה בא בקלות....

אני לא הבנתי את השאלה...

מסתומרת מחובר? שהסוס ידחוף עם הרגליים האחוריות וינשא את עצמו?

shaililo

New member
גם אני אל הבנתי בהתחלה../images/Emo39.gif

אחרי בירור עם אבישג באייסיקיו הכוונה שהסוס הולך על המתג...

אמממממ הדרך שבה...

אני גורמת לסוס לבוא אלי.. היא בחירה שלו.. בדרך כלל מתי שאני מקצרת את המושכות ומתחילה טרוט הוא כבר מתחיל לאסוף את עצמו.. והוא מחכה לפקודה שלי... קודם כל אני דואגת שהוא כל הזמן בקצב אקטיבי.. בעיקר בטרוט.. שהוא ימשיך לזרום.. ושלא יווצר מצב שהיד שלי פועלת יותר חזק מהרגל... לאחר מכן אני מתחילה לשחק עם האצבעות בנגיעות קלות והסוס פשוט יורד אלי.. אם הוא קצת מתנגד אז אני משחקת קצת יותר חזק עם האצבעות.. והוא לא מתנגד.. אממ במעגלים צריכים שהיד הפנימית תעבוד יותר חזק כדי שלסוס יהייה כיפוף פנימה עם הראש והצוואר... אבל היד החיצונית והרגל החיצונית שומרות שהסוס לא יברח עם שאר הגוף החוצה.. שומרים שהסוס יהייה מעוגל ומכופף.. אם למשל עושים מעגל שמאל אז לוקחים את יד שמאל ולוקחים אותה לכיוון הצלע הימנית.. ומשחקים עם המושכה קצת עד שהסוס מתחיל להתעגל פנימה.. ושהוא מכופץ שמאלה.. והיד הימנית שומרת עם הרגל הימנית שהסוס לא יברח עם שאר הגוף החוצה... כאשר אנחנו על קו ישר יש יותר יד חיצונית כי צריכים לשמור שהסוס לא יהייה עם כיפוף של הראש פנימה.. ושומרים שהסוס יהייה עם ראש ישר...

היית צריכה לכתוב את זה בהתחלה...

ואז לא היו נעשות סתם הודעות מיותרות שסתם גורמות לפורום לעלות יותר לאט........

ScooBy

New member
חיבור/כינוס הסוס....

אז ככה... דבר ראשון, אני קודם כל יושבת ישיבה נכונה כדי לא להפריע לסוס... אח"כ אני לוקחת קשר קבוע עם הפה של הסוס כדי לא לתת לו מכות מיותרות בפה... לאחר מכן מוסיפים קצת אקטיביות כדי שהסוס יזוז קדימה אל תוך המתג ויקח יותר קשר (חשוב מאוד לשמור על קשר יציב!!!) אם אני רואה שהסוס נוקשה לאחד הצדדים אני מרככת אותו לאותו הצד... בשביל שהוא יזוז נכון מהגב (יעבוד עם הרגלים האחוריות) אני מוסיפה את האקטביות תוך שמירה על הקשר הקבוע עם הפה ואז אין לסוס לאיפה לשחרר את האנרגיה שהוא צובר ברגליים האחורית ובכך הוא עובד איתן במקום לגרור אותן סתם. ו...זהו

למעלה