כנסו...

shaililo

New member
../images/Emo39.gifאמממ...

אני יודעת את זה... זה מה שהתכוונתי... בערך... במעגל חייבים לבקש ביד פנימית, אבל היד החיצונית חייבת לתמוך אם את רוצה שהסוס יילך במעגל....

dearanita

New member
טעות...

במעגל משתמשים יותר ביד החיצונית שמעגלת את הסוס (צורת הבננה) והרגל הפנימית היא זו שיוצרת ת הכיפוף הפנימי. המושכה הפנימית משמשת רק בהתחלה של הלימוד להראות לסוס מהו הכיוון. עקרונית (ולפי הספר) רוב העבודה בדרסז' לא נעשית על ידי היד הפנימית והיא משוחררת, משחקת לסוס בפה ועוזרת לשחרר את הלסתות

טוב! אני רוצה להודיע לכולם ש......

השימוש בין היד הפנימית לחיצונית משתנה בכל כיוון..... אבל אם נגיד אני עושה על מעגל כיפוף החוצה אז ממשיכים על המעגל באותו כיוון רק מחליפים את העזרים לאותו צד שמנסים לכופף את הסוס אליו......... אבל כמובן שכל סוס גמיש יותר לאיזה שהוא צד אז גם השימוש בין היד הפנימית לחיצונית משתנה..... כאילו אם נגיד סוס הוא יותר גמיש שמאלה ואני הולכת איתו למעגל בכיוון ימין אז אני אצטרך לרכך אותו יותר עם יד ימין כדי לעשות לו כיפוף ימינה בגלל שלאותו צד יותר קשה אז אני צריכה לעזור לו יותר עם העזרים... אבל אם נגיד אני הולכת איתו על מעגל שמאלה והוא יותר גמיש שמאלה אז אני אצטרך להתאמץ יותר על לשמור אותו ישר עם המושכה הימינית(חיצונית) בגלל שיותר קל לו לאותו צד אז אם אני אבקש באותה כמות כמו שאני ביקשתי ימינה אז אני בעצם אעקם אותו ולא אשמור אותו ישר... הבנתם או לא?

TauraMan

New member
נועם צודק../images/Emo20.gif

המעגל נעשה מהרגל הפנימית ליד החיצונית. לי היתה בעיה שבפינות היתה עובדת בעיקר עם היד הפנימית וכך "משכיבה" את הסוס בפינות, היא נתנה לי תרגיל שמאוד עזר לי, חציתי מנז דרסז' לחצי ורכבתי בריבוע של 20X20 עזבתי לחלוטין את היד הפנימית ורכבתי רק עם הרגליים והיד החיצונית. היד הפנימית היא כדי לשמש לאיזון החלק הקדמי של הסוס. הרכיבה והורדת הסוס על המתג באה מעבודה של רגל פנימית ליד חיצונית איזון של רגל חיצונית ובסוף יד פנימית. כמובן הכל כאן תלוי בקורדינציה ושיתוף של כל העזרים(גם ישיבה וקול משחקים פה תפקיד)

GrEeNwOmAn

New member
נועם ודורון צודקים לאללה!

מכיוון שבמעגל אתה צריך להשתמש ביד חיצונית שהיא עושה את הצורת עיגול, (מעגלת את הסוס) והרגל הפנימית תומכת מבפנים והיא זו שיוצרת את הכיפוף הפנימי. את היד הפנימית אפשר לשחרר טיפה כי אין צורך ממשי בה בתרגיל זה. על טעם ועל ריח אין מה להתווכח! ככה זה דראסז', זה מה יש...פפפ...

dearanita

New member
נכון רעות. מעגל בכיפוף חיצוני באמת

מלמד את הסוס לא להיות ריק בצוואר ולהכניס אותו פנימה... והיד הפנימית מרככת את הצד הקשה יותר של הסוס. למדת את זה עם סטלה אה?

כנסו...

איך כל אחד מכם מחבר את הסוס שלו? כי ששאלתי חברה שלי (חסוי) אז היא אמרה לי משהו שונה ממישהו אחר. איך אתם מחברים את הסוס? מה אתם עושים כדי שהוא יהיה מחובר מקדימה ומאחורה, ושגם כמובן ינוע קדימה?

TauraMan

New member
אז איך אתה עושה לונג'? ../images/Emo20.gif

אולי לתחרויות דרסז' זה רמאות אבל עם הקול אני לפחות משתמשת הרבה בעיקר בעצירות כיד לחדד את הסוס לעזרים שלי, הוא שומע קול שהוא מזהה ומחכה לפקודה..

dearanita

New member
התכוונתי ברכיבה. הרי במקום לעשות

שימוש בעזרים את נעזרת בקול.... אז מה עשית פה בעצם?

shaililo

New member
אני לא מבינה../images/Emo39.gif

מה כל כך לא טוב להשתמש בקול? זה מאד עוזר...

mottyor

New member
מה זאת אומרת?

כל הרכיבה היא אוסף של קודים. כך סוס לא מאולף תנסה לבצע תרגילים הוא לא יבין אותך. אלא לאחר זמן הוא יצבור קודים ויבין אותם. וחלק מהקודים זה קול. אסור להשתמש בקול בתחריות דרס'ז ? לנעם- אתה מוכן לתאר אך אתה אוסף סוס, מההתחלה?

dearanita

New member
אסיפת סוס

הבסיס לאסיפת סוס הוא ישיבה נכונה. ישיבה נכונה לא תפריע לסוס להתעגל בגבו ולקבל את המגע. אסיפת הסוס נעשית בעזרת שימוש כולל של העזרים - הרגל דוחפת את הסוס קדימה, היד החיצונית שומרת את היותו של הסוס ישר ואילו היד הפנימית מרככת את פיו של הסוס ומשחררת את הלסתות. כמובן שאסור לאנוס את הסוס להיות אסוף אלא לחכות שהוא יגיע למצב הזה לבד כדי שיהיה שם חופשי, ללא לחץ ובקשר הרמוני עם הרוכב.

mottyor

New member
שאלה

אם הסוס משוחרר במתג, אך הוא נאסף? הרי אתה מיצר אנרגיה שבאה מהרגלים האחוריות אתה רוצה לאגור אותה ולא לשחרר אתה קדימה אז כן צריך לחץ מסוים במתג. לא ?

dearanita

New member
הסבר

עיגול הצוואר הוא מצב טבעי לסוס. הוא נגרם כתוצאה מריכוז גבוה של עצבים באיזור הבטן שמאחורי חגורת הבטן. זה והקשר עם הפה גורמים לסוס להיות מעוגל. איסוף היא לא המילה הנכונה כי איסוף (הוא באנגלית COLECTED) היא סוג של עבודה בדרסז' בה הסוס מקצר את צעדיו ומגביה את צעדיו (ללא שינוי במהירות). משקלו של הסוס נחלק באופן טבעי 40% מהמשקל על הרגליים האחוריות ו-60% על הקדמיות. בדרסז' הרוכב מנסה לאזן את המשקל על רגליו של הסוס (או במילים אחרות להעביר משקל לאחוריים) ולגרום לסוס לשאת את עצמו. כמובן שיש קשר עם פה הסוס אך קשר זה אינו דווקא לחץ. הרי בעזרת הקשר עם פה הסוס הרוכב יכול לתקשר עם סוסו ולהגיע לשותפות.

mottyor

New member
יש לך כתבה בנושא?

תודה על ההסברים ! אבל, אשמח לקבל לינק לכתבה כזו. (גם באנגלית רצוי בעברית) אני צריך הסבר מקיף.

TauraMan

New member
בעקרון../images/Emo20.gif

אם אתה רוצה לראות אם הסוס באמת מחזיק את עצמו וזז מאחורה תנסה לעזוב את המושכות ולהמשיך לעבוד אותו הדבר עם הרגליים/ישיבה, אם הסוס עדיין מכונס ומחזיק שמה בלי תמיכה של היד זאת אומרת שעבדת נכון. אבל ברור שצריך את היד העדינה מקדימה כדי להראות לסוס הרגל באה לסמן אנרגיה ולא רק ריצה קדימה. המטרה בכינוס הסוס היא לשמר את האנרגיה שאתה מכניס לסוס מהרגליים, אתה מסמן לסוס להתקדם קדימה אבל לא נותן לו אז הסוס אוגר את האנרגיה מהרגליים ומשאיר אותה אצלו, הכי נוח לו לעבוד עם הראש מכונס... אם הסוס לא מתכנס כנראה שאתה מפריע לו, תבדוק את עצמך- תשחרר מושכות בהליכה הסוס יוריד את הראש, תקצר לאט לאט מושכות תמשיך לעבוד עם הרגליים ברגע שהסוס מרים את הארש עשית משהו לא נכון, תתחיל מההתחלה, זה יכול לתסכל בהתחלה אבל זה משתלם..

למעלה