כנסו תקראו

crafter1

New member
כנסו תקראו

היי,
אני בן 22 משוחרר מהצבא.
אני נמצא במצב לא כל כך טוב בחיים שלי, זה מצב שאף פעם לא התמודדתי איתו קודם לכן ואני אשמח לשמוע דעות של אנשים אחרים.
אני גר בצפון הארץ והמצב החברתי שלי לא טוב כמו שהיה פעם ואני מרגיש קצת בדידות באיזשהו מקום.
הקשר שלי עם הרבה מאוד אנשים שהכרתי בעבר התנתק.
היה סיפור ארוך שבסופו רבתי עם הקבוצה של החברים שהיו לי והיא כבר התפרקה גם ככה.

יש לי חבר אחד טוב מהבית ספר שנשאר שיש לו כל כך הרבה עיסוקים כרגע וגם חברה ואין לנו כל כך הרבה זמן לעשות דברים ביחד. אני כבר לא בקשר עם חברים מהצבא כל החברים שהתחברתי אליהם בשירות שלי גרים ממש רחוק.
כרגע אין לי שום חברה. פיטרו אותי מהעבודה שהייתי בה לא מזמן כי הבוס עשה לי תרגיל ממש לא יפה (של עבירה על החוק) אז הסתכסתי איתו בגלל זה.

קצת על עצמי:
אני בן אדם מאוד חכם עם הערכה עצמית מאוד גבוה. יש לי ביטחון עצמי מאוד גבוה. יש לי עקרונות בכל דבר ודבר ואני לא נוטה להיות מושפע מאנשים.
אני נראה מאוד טוב ושומר על הבריאות שלי והכושר הגופני שלי, כמו כן אין לי בעיות כלכליות.
אין לי ספק שבעתיד אני אפרוץ דרכים מבחינה כלכלית ואגיע רחוק כי אני פשוט מאוד מאמין בעצמי ומאוד שלם עם הדעות וההשקפות שלי ועם הדרך שלי.
יש לי הרבה מאוד אומץ ונחישות ואני אדם מאוד יצירתי.
אם הייתם מכירים אותי יותר לעומק הייתם מבינים שיש לי אישיות מאוד מעניינת עם ערכים מאוד גבוהים. אני בן אדם שכייף לדבר ולשוחח איתו, שיודע להבין את האחר.
תמיד היו אומרים לי את זה.

בכל מקרה המצב הזה שהגעתי אליו פשוט קרה מתוך כל מיני מאורעות של דברים שהיו לי בחיים. לא ציפיתי להגיע למצב כזה אף פעם.
אני יודע שלבוא ולבקש סוג של עזרה או יותר נכון עצה כאן בפורום גורם לקבל עליי תמונה קצת שלילית בראש. בכל מקרה זה ממש לא ככה.

אני מצפה שתתנו לי רעיונות מה כדאי לי לעשות מפה?
איך אני עכשיו מתחיל להכיר אנשים חדשים שאני יכול לצאת איתם לבילויים וכו'...? אני צריך לאכול את עצמי עכשיו בבדידות בגלל ריב גדול שהיה?

קודם כל זה יראה לי ממש טיפשי להתחיל לחפש חברים חדשים בגיל 22... ואיך בכלל אפשר לעשות דבר כזה בלי שום מסגרת?
דבר שני זה אף פעם לא יהיה אותו חיבור כמו שהיה לי פעם... כל כללי המשחק משתנים כבר בגילאים האלה.
חברים זה דבר שבונים... צריך גיבוש צריך עוד הרבה מאוד דברים וזה פשוט לעולם לא יהיה זה.

אני חייב בזמן הזה את הבילויים האלה... אני רוצה להכיר בנות חדשות...
אני במצב מאוד מתסכל ובמיוחד שאתה חייל משוחרר שמתחילים להיות לך כל כך הרבה דברים על הראש.

ספרו לי קצת מהניסיון חיים שלכם מה אתם הייתם עושים?

היי חמוד, קודם כל ברוכ הבאה!

ואני מיד אגיד לך שאתה נמצא בחברה טובה וגדולה עם המון אנשים שחווים את מעבר מצבא לאזרחות כמשבר או לפחות כקושי זמני.
יש לי "בשורה". כנראה חבורה ממש גדולה כבר לא תהייה לך. זה פשוט לא כל כך אופייני לגילאים יותר בוגרים.
כן יהיו לך המון הזדמנויות להכיר אנשים חדשים. למשל אפשר להצטרף לאירגונים שדואגים לחלשים, לזכויות העובדים (על הדרך אני מעודדת אותך לא לוותר למעסיק שלך בשום אופן). יש קבוצות שצובעות ומשפצות בהתנדבות בתים לאנשים מיעוטי יכולת או דואגים להסברה על סביבה ומיחזור וכו'.
תוכל להכיר שמה קשת רחבה של אנשים די בדומה לצבא. לא לשכוח לימודים, עבודה.

בקיצור לחפש חוג חברים חדשים בגיל 22 זה הכי טבעי והמון אנשים עוברים תהליך מאוד דומה לשלך בדיוק בתקופה הזאת. גם מה שאתה כותב שהקשרים לא יהיו אותו דבר, הרי הם לא אמורים להיות. יהיו לך קשרים יותר בוגרים, שונים.
גם אתה מאוד בקרוב תהייה עסוק בלימודים ועבודה ולא תוכל להקדיש כל כולך לחברות כמו שעשינו בבית ספר או בצבא כשהייתם כל הזמן אחד בת_ת של השני.

בקיצור אני מאמינה שזאת תקופה קצרה אצלך של כמה קשיים ש"התלבשו" ביחד וגם החיים מלמדים אותך שיש תקופות כאלה.

אם עד עכשיו הכל הלך חלק והחיים היו קלים
אז זה הקצת קשה של הלחם.
אם יש עוד שאלות אתה מוזמן.

אפשר להכיר אנשים בכל מקום-באוטובוס,בחד"כ

במוסד לימודים, בעבודה...
אפילו אפשר להכיר בפורומים

מה שהיה- היה, מה שיהיה-יהיה, אבל אתה צריך לתת לדברים הזדמנות לקרות.

מה שלא ציפית - קרה, ועוד איך.

בעבר היית מקובל, היו לך חברים, היה לך עם מי לצחוק ועם מי לצעוק, היו חיים טובים.
בצבא, היית במסגרת. יש את החברים בפלוגה, את החברים במחלקה ובצוות.
אז, לפתע, כשהשתחררת, גילית שאתה כאן. לבד.
מה שבעצם - לא רגיל. ממש לא.

יש לי משהו קטן להגיד, שאני חושבת שהוא הכי חשוב -
יש לך חברים. אתה מכיר אנשים.

מה שניתן לעשות זה לחדש עימם את הקשר על ידי טלפון, פגישה אחד על אחד, יציאה משותפת.
אם אתה בחור כריזמטי, אז יאללה, תתחיל ליזום. תתחיל ליצור שינוי.
זה אמור להיות זורם בתוכך.
אל תגיד לי שנהפכת להיות אדם שמחובר לאינטרנט ורק למחשב.
יש חברים, ויש לך המון!
אתה רק צריך להתחיל איתם את המגע מחדש. את הקשר שוב. לפתח אותו ולא לנטוש כבעבר.

אז עוד משהו קטן לסיום,
האם אתה יודע להיות חבר?
תענה לעצמך את זה בלב, בלי משחקי כבוד.
כי אולי בתשובה תמצא באמת איך להגיע לחברות אמת, גם עם בת וגם עם חברים.

Optimistic Girl

New member
קצת תובנות

תתקן אותי אם אני טועה
אך בתור אחד שכתב שיש לו ביטחון עצמי גבוה
הביטחון העצמי שלך קצת התערער , כשאתה מדבר על חברים?
תחשוב על זה...

חברים מכירים במסגרות שונות
אך לא חייבים להיות כבולים למסגרת

אם יש כימיה ונושאים משותפים
אז מחליפים פייסבוק ואז עושים לייקים
ואז מוציאים תחברה מהפייס למקומות ששנינו אוהבים לבלות בהם.

וזהו
מאוד קל ופשוט

למעלה