כנסו רגע יש לי שאלה

katlany

New member
כנסו רגע יש לי שאלה

תסתכלו רגע על התמונה הזאת http://www.japanese-online.com/../Download/fuji_800x600.jpg עכשיו נראה שיש פה את כל הABC של יפן לא? אז תסבירו לי רגע אם יש פה באמת אנשים שביכלל יודעים יפנית מה זה... 動 物 俗 騎 馬 負 מה זה ביכלל אמור להיות זה ביכלל לא נראה אפשרי לרשום את זה,למרות שזה לא משנה אני לא רוצה לירשום יפנית רק להבין אבל כמה ABC יש ביפנית.. אני צריך שתביאו לי את כל שאר הABC שיש ביפן כי בתמונה הזאת אין הכל =(. אני עוד שמחתי חשבתי שכמה שבועות ואני כבר יכול ליקרוא יפנית אבל אני משחק משחקים ביפנית ונכנס לאתרים וכל הזמן יש את החירבושים האלה שביכלל לא נראים כמו יפנית מה זה =((((((((((.

חפש בפורום חירבושים

בצחוק, אם מופיעים חירבושים בוודאי הדפדפן שלך איננו מזהה שזה קידוד יפני. אינני חושב שתוכל ללמוד כל שפה שהיא תוך מספר שבועות. אודות הכתב היפני אתה מוזמן לקרוא כאן: http://www.japangeo.org.il/ אתר מקסים.

GnomeBubble

New member
ההרצאה היתה על התפתחות הכתב

ונתנה פחות מידע על הכתב עצמו. אבל זה באמת רעיון טוב - אני אפרסם את זה כאן למישהו שרוצה לקרוא. במאמרי הפורום יש הסברים בסיסיים על הכתב היפני (ואני בפירוש אומר כתב ולא א"ב, מאחר ואין ביפנית א"ב).

katlany

New member
זה לא עוזר

זה לא חירבושים והמחשב שלי מעודכן ליפנית זה באמת כתובים ביפנית כמה שזה נראה מוזר. האתר שהבאתה כמה שהוא נחמד אין בו ביכלל ABC של יפן -_-.

Razelisar

New member
למה אתה מתכוון

כשאתה אומר "ABC של יפן"... אני לא יודע הרבה על השפה אבל אני כן יודע שהיא מתחלקת לשלושה: Hiragana, Katakana ו Kanji. אני חושב שקובץ האותיות ששמת הוא מה Kanji (אומרים שזה הסוג שהכי קשה ללמוד ושדורש המון שנים) אך אני לא בטוח... נסה ללמוד Hiragana ו Katakana זה הרבה יותר קל מ Kanji. התחלתי ללמוד לפני 4 ימים ואני כבר זוכר בערך 30 אותיות ב Hiragana. אני עדיין לא יודע איך משתמשים בשלושתם... אני מקווה שאדע יותר בקרוב... מקווה שהבהרתי לפחות קצת על הכתב. אם טעיתי תרגישו חופשי לתקן~ ~רז.

katlany

New member
אוקי

טוב אם מה שאתה אומר זה נכון אז כנראה שהתמונה שיש לי זה או סוג אחד או 2 סוגים... האמת זה מוזר אם RI זה リ אז למה להשתמש בעוד 2 סוגים שונים של כתיבה יפנית לאותו RI... בכל מיקרה אני צריך את הABC של יפן לכל 3 הסוגים למי שיש

GnomeBubble

New member
אין א"ב ליפנית

אלא סוגי כתב שונים שלא מקבילים בדיוק לא"ב העברי. תוכל לקרוא עליהם עוד במאמרי הפורום, ובשאלות הנפוצות. אם אתה רוצה פירוט של כל האותיות האפשריות בכל סוגי הכתב בטבלה יפה ומאורגנת, תצטרך לוותר על הרעיון הזה. הדבר הכי קרוב למה שאתה רוצה זה מאגר Mojikyou היפני שמכיל מעל 100 אלף סימניות.

SashTheRed

New member
זה הירגנה וקטקנה

אם תקרא את זה מצד שמאל, תראה שקודם באים הרומאג'י (פונטיות יפנית בכתב באנגלית, כלומר רומניזציה, ובגלל זה השם רומאג'י), ישר אחריו היראגאנה, ואחריו קאטאקנה. כדי לדעת לקרוא ככה ככה, אתה צריך ללמוד את ההיראגאנה והקאטאקנה, פלוס גם לפחות 1945 הקאנג'ים (הסימניות הסיניות הקשות) הבסיסיים. אבל זה בא עם התמדה ומאמץ למשך זמן ארוך, כמובן. בהצלחה

katlany

New member
נו באמת

אם ללמוד יפנית זה כל כך קשה אז ילדים קטנים בני 9 לא היו יכולים לעשות את זה אני בטוח שזה לא כל כך קשה כמו שאתם אומרים. עכשיו לפי מה שאתם אומרים בתמונה שהבאתי יש 2 סוגים וחסר לי ללמוד עוד 1945 הקאגים שזה הסימנים הסינים שהבאתי ולא הבנתי מה זה, נכון?. טוב אם יש 1945 סימנים לשפה אז היא ישנה וצריך לחדש אותה הבעיה מאיפה אני אמור למצוא 1945 סימנים כאלה?וכאילו כל סימן זה מילה שלמה איך הולך הדבר הזה?

katlany

New member
ואוו תסתכלו על זה

http://en.wikipedia.org/wiki/J%C5%8Dy%C5%8D_kanji יש לי דבר אחד להגיד על זה... omfg kill me how the @@@@ can i remamaber all this omg wtf omg wtf omg wtf בסדר לא אכפת שנה שנתיים 5 שנים אני ידע יפנית

Nisenhouse

New member
הדף הזה גרם לי להבין שאין טעם

לקוות שנזדקק ל-1945 הקאנג'ים בלבד: 凹 ,凸, 猫 וכאלה הם אינם קאנג'ים שניתן להסתדר בלעדיהם...

SashTheRed

New member
מה, אתה תמיד צריך מילים כמו חתול!

חחח ולגבי ההודעה של... קטלני... זה 1945 הבסיסיים. אפשר למצוא אותם בכל מילון קאנג'י רגיל וכמעט בכל ספר לימוד קאנג'ים מתקדם. ואתה יודע, גם ילדים סינים לומדים סינית, על אף שגם זה קשה, או ילדים רוסים לומדים רוסית, על אף שהיא קשה כמו גהנום. זה לא אומר שזו שפה קלה. זו פשוט שפת האם שלהם והם מורגלים אליה ושומעים אותה מסביבם, אז זה די הגיוני שהם ילמדו. הבעיה היא שאנחנו לא ילדים יפנים או סינים או רוסים (למרות שאני כן, אז לא משנה לגבי זה), כך שאנחנו צריכים ללמוד את השפות האלה בעצמנו במשך תהליך של שנים.

GnomeBubble

New member
דווקא שמות של חיות

מקובל באחרונה לכתוב בקטקאנה. בספרות המדעית בכלל, לא מקובל בכלל להשתמש בקאנג'י בשמות של חיות.

dannyshadow

New member
ילדים יפניים

מתחילים ללמוד קאנג'י מהיסודי, ובדר"כ קוראים ספרים עם פוריגנה (היראגנה קטן מעל הקאנג'י). בערך מגיל 13 הם מתחילים לקרוא עיתונים בלי פוריגנה וגם אז מתקשים בקטעים מסויימים. אבל קח בחשבון שקצב הלימוד של היפנית שלהם זהה לקצב לימוד האנגלית שלנו.

katlany

New member
אז לפחות תכינו מדריך קצר

כי יש הרבה סוגים של כתיבה יפנית אז תכינו מדריך קצר מה זה כל סוג ומה התפקיד שלו כי כרגע אין לי שום סדר במוח על היפנית. בנתיים אני ממשיך לילמוד מהתמונה הקטנה שיש לי אבל אחרי שאני יסיים גם אז אני עדין לא יצליך ליקרוא יפנית.

furrball

New member
קח נשימה ארוכה ותירגע....

גם לנו יש השראה ודחף רב ללמוד את השפה, אבל אף אחד מאיתנו לא קופץ על לימוד השפה, רוצה ללמוד אותה תוך כמה ימים ברגע אחד, מתייאש ברגע נוסף, וברגע הבא משתגע... אתה לא תלמד לקרוא יפנית בלי ללמוד ברצינות את השפה, בגלל שהכתב הוא לא פונטי. גם אם תראה מילה שמורכבת מקאנג'י, בלי לדעת את המילה, משמעותה, הדקדוק הנלווה אליה וההקשר שבו היא מובאת, לא תוכל לקרוא אותה. זה קצת כמו עברית (הרי אנחנו כותבים וקוראים בכתיב חסר) יש הסבר קצר על סוגי הכתב במאמרי הפורום וקישורים לאתרים שמסבירים בהרחבה (אם אתה באמת מעוניין ללמוד ברצינות) בקישורי הפורום

katlany

New member
טוב האמת שכבר די הבנתי...

לא תכננתי ללימוד את השפה ביומיים אבל תיכננתי ללמוד ליקרוא יפנית תוך מקסימום חודש ואז לאט לאט כמו שלמדתי אנגלית לפתח את אוצר המילים ביפנית... האמת לא ציפיתי שהיה דבר כזה kanji צירוף של אות אחת בשביל לסמן מילה שלמה אני רואה את הדבר הזה חסר טעם ומטופש האמת אבל מה לעשות זה מה שיש

SashTheRed

New member
אכן זה מה שיש

בהצלחה בלימודי היפנית :) אולי ייקח יותר מחודש, אבל המאמצים שווים את זה :)

למעלה