כנסו כולם

לא עבדו ישראל ע``ז אלא...

בכדי להתיר לעצמם עריות בפרהסיא. במימרא זו טמון רעיון עמוק. מעשה באברך שרצה לעשן בשבת. בא לו אצל כופר הכפר בשבת ואמר לו, למדני תורתיך. החל הכופר לסבבו בהלכות. אדהכי והכי שלף האברך את הסגריא והמצית ו... שמט הכופר את הסיגריא מיד האברך אגב מכה עזה, וטען כנגדו: ``בכמה רמבמי``ם התפתלת עד שכפרת?? כמה זמן טרחת לנסות ליישבם?? כמה נתייגעת בשאלות האמונה שאתה בא לעקור הכל במחי יד? זו אינה כפירה, זו תאווה!`` והשליכו מביתו. לפני שיבא אדם למשוך אותנו לויכוח באמונה, שייבדוק את עצמו אם לצורך עריות יצא לע``ז, או שמא אכן נתקשה באמונתו.

לא עבדו ישראל ע``ז אלא...

בכדי להתיר לעצמם עריות בפרהסיא. במימרא זו טמון רעיון עמוק. מעשה באברך שרצה לעשן בשבת. בא לו אצל כופר הכפר בשבת ואמר לו, למדני תורתיך. החל הכופר לסבבו בהלכות. אדהכי והכי שלף האברך את הסגריא והמצית ו... שמט הכופר את הסיגריא מיד האברך אגב מכה עזה, וטען כנגדו: ``בכמה רמבמי``ם התפתלת עד שכפרת?? כמה זמן טרחת לנסות ליישבם?? כמה נתייגעת בשאלות האמונה שאתה בא לעקור הכל במחי יד? זו אינה כפירה, זו תאווה!`` והשליכו מביתו. לפני שיבא אדם למשוך אותנו לויכוח באמונה, שייבדוק את עצמו אם לצורך עריות יצא לע``ז, או שמא אכן נתקשה באמונתו.

מה שינה אצלך את התפיסה?

מה גרם לך להיות כמעט חילוני? תענה לי ואני אשתדל לענות לך.

בדיחה אחת גדולה

אם יש לך איזושהיא הוה אמינא שהוכחה תשנה לך את הדרך, אז , סליחה על הביטוי, אתה מטומטם. מנהל, נראה אותך מצנזר!

האם גם אני מטומטם ?

שהלא אם תצליח להוכיח לי את מציאות ה`, תורה מן השמים, ושכר ועונש, בהוכחה מופתית שאינה משתמעת לשתי פנים, או אז ישנו סיכוי גדול שגם אני אשוב ואאמין. וכבר הקדמתי להביא את לשון הרמבם במלואם בתגובתי לצפנת

כנראה שגם אתה מטומטם.

וזכורני שאמרת שאתה לא כותב כדבריך בפורום זה. ודרך אגב, מה נשמע?

בורא עולם אמר לי למסור לך תודה.

אל תעשה טובה לאף אחד, תקפל את החפצים ותצא לעולם החילוני (החופשי כלשונם). ואם בא לך אני מסכים שתוכיח לי שהתורה היא שקר אני יוצא בשאלה במקום. יש הוכחה? לסיום, אם אין מה לשאול לא שואלים. ואם אתה רציני תחזור בשאלה, את עצמך אתה דופק. בהצלחה!!!

אני לא יתן לך שום הוכחה כי

א. אתה תעשה הכל לא לקבל ב. אתה תחפש שאלות נוספות ג. אחרי שאני יענה לך על הכל אתה תגיד שלא בא לך להיות דתי. קודם תחשוב מה אתה רוצה מעצמך אח``כ תבוא עם שאלות

קבל הוכחה אם זה באמת יעזור לך

אם אתה מחפש הוכחה שהתורה אמת ז``א שאתה לא מאמין במעמד הר סיני ! ואשתדל להוכיח לך שכן היה מעמד הר סיני: אם אני ישאל אותך האם ליפני 500 שנה היו פלאפונים ורכבים מה תענה לי ? פשוט שלא אלא היו נוסעים בסוסים ועגלות ! ואיך אתה יודע ? וכי היית חי אז... ? לא ! אבא שלך אמר לך, ומי אמר לאבא שלך ? סבא שלך ! וכו`.... וכו`... עד ליפני 500 שנה . יוצא מהדברים שהיסטוריה אי אפשר להמציא אלא זה מציאות שעוברת מדור לדור ! ואם כך, אני יודע שאבא שלי ואבא שלך אמרו לנו שהיה מעמד הר סיני ! וכי איך הם יודעים הרי הם לא היו חיים לפני 5000 שנה ? אלא סבא שלי אמר להם שאבא שלו אמר לו... וכו`... וכו`... עד למעמד הר סיני ! כי אין אפשרות להמציא סיפור של מעמד כזה גדול והוא יוכל להחזיק תקופה של מאות שנים ! ואם אתה מאמין במעמד הר סיני, ברור וידוע לך שאלוקים התגלה ונתן את תורת אמת ! אבל אני לא משוכנע שזה יעזור לך כי אתה יודע את האמת בלב וקשה לך להשלים עם זה...! ולא לחינם אמרו חז``ל לא עבדו בני ישראל עבודה זרה אלא בשביל להתיר להם עריות . תשתדל להרבות בתפילה לאביך שבשמיים שיעזור לך להתמודד עם הנסיונות ויוציאך מאפילה לאורה... בהצלחה .

למעלה