כנסו כולם

עבורי

המתנהג אפילו בחדרי חדרים כאילו עומד בפני שוטר. ולא כאחד המגמד את אלהיו וכאילו פחות הוא מילד קטן. והראיה, שנמנע מלעשות דברים בנוכחות איזה ילדון, משא``כ בחדרי חדרים דוחק הוא את רגלי השכינה

זימj

New member
אמונה חושית

היא אמונה שלימה שנובעת מהנשמה של כל יהודי, מי שאיבד אותה קשה להסביר לו אותה. הסיבות לכפירה הן: נצטט מדברי הקריינא דאיגרתא בתשובה לשאלת מישהו: ``והנראה דמה שכתב הרמב``ם ז``ל שזרע ישראל יש להם אמונה כהבטחת הכתוב וגם בך יאמינו לעולם והמסתפק באמונתו ח``ו אינו מזרע ישראל, כל זה אמור כשאין סיבות אחרות להתבלבל באמונתו רק שהוא על דרך הפילוסופים שאינם רוצים להאמין שום דבר שלא ראו ולא הכירו כיו``ב באחד מן החושים, וכיון שהוא לא ראה בעיניו ענינים כעין האותות והמופתים המבוארים בתורה משום הכי אינו מאמין ואינו סומך על הקב``ה ח``ו וזה ליתא בזרע ישראל הקשורים באמונתם בתמימות. אבל אם ישתקע אדם בחטאים אז רוח הטומאה תביאהו לידי כפירה רח``ל כגון האוכל מאכלות אסורים המטמאים והמטמטמים את האדם וכיוצא בזה, וכן אם יתאוה למה שהתורה אסרתו יפרוץ בכפירה כדי שיהא יכול למלאות תאותו. ובתחילה רק יאמר כן ואחר כך ישתקע יותר ויותר רח``ל. וכן אם מתחילה לא נתחנך באמונה רק בכפירה הרי זה כמו תינוק שנשבה לבין הגוים וכן אם הוא נמצא בסביבה של פוקרים הסביבה עלולה לפעול לרעה על האמונה.

זימj

New member
המשך

וכן אם קורא ספרים חצונים (כפי שאמר פה בפורום מישהו שהוא קורא ספרים על אותו האיש. זימj.) ועתונים חצונים שאמונתו בסכנה גדולה רח``ל כי לפעמים איזו מילה אחת משתקע במוח ומכרסם שנים על שנים רח``ל. ועל כל זה ליכא הבטחה דגם בך יאמינו לעולם כי עיקר העולם הזה הוא עולם הבחירה ואין דרך הרע סגור בפני שום אדם שאם רוצה לטמא פותחין לו. ודברי הרמב``ם ז``ל לא אמור אלא על הללו שמבלי תאוה ומבלי הרצון להקל מעצמו עול תורה נעשים בלתי מאמינים לפי שלא ראו בעיניהם דבר כזה וכנ``ל. אבל קרח שבאמת ראה כל האותות והמופתים יום יום ואפ``ה כפר מסיבת תאות הכבוד לא שייך הבטחת יאמינו לעולם דההבטחה לא היתה אלא שלעולם יהא מקובל עניני תורה``ק כמו בזמן המדבר אבל במצב הסתבכות התאוה שאפילו בדור המדבר כפר, על זה לא נאמרה ההבטחה שהרי הבחירה חפשית. כך נראה לעניות דעתי בירורא דמילתא לפום ריהטא וצור ישראל יצילנו משגיאות ויראנו מתורתו הקדושה נפלאות. והנני דורש שלומו. יעקב ישראל קניבסקי.

אץ קוצץ

New member
מגניב

שאלתי שאלה וזו התשובה שלך מי שאיבד אותה קשה להסביר לו אותה. הסיבות לכפירה הן: יכלת גם לכתוב את הסיבות לכך שאנשים הופכים להיות פסיכופטים, מילא אין קשר לשאלה. הא קטע, אני גם קורא "ספרים חיצוניים" אולי לכן אני שואל שאלות שאין עליהן תשובות

זימj

New member
מה זה חוש אתה יודע?

לעיוור אפשר להסביר מה זה צבע אדום? אמונה חושית היא אמונה שאדם נולד איתה יהודי מאמין ללא ספיקות הספיקות הם לא דבר טבעי כי במציאות היהודי מאמין, אי אפשר להסביר זאת למי שהספיקות התחילו בו, עליו נאמר כל באיה לא ישובון רח``ל. אני קורא פעם אחת את התורה לא כקורא עיתון, ואני רואה בחוש שזו תורת אמת אני מרגיש את אור התורה, אני קורא גמרא מדרשים ראשונים אחרונים אני רואה את האור שבזה את האמת שבזה.

לאה 10

New member
הי, מה נראה לך שאנחנו פה?!

אם זה באמת מציק לך, פתח אמונה ובטחון של החזו"א (הי, זה לא סרט!!!! מכירים ת'בדיחה?) ואני מבטיחה שלא יהיו לך שאלות!! וזה רק בתנאי שתתעמק ותפתח בשביל להבין ולא בשביל להתריס!!

לאה 10

New member
ורק עוד משהו קטן בקשר לאמונה וידיעה.

אמונה לא יכולה לבוא בלי ידיעה!! אמורה להיות לפחות ידיעה אחת(וממש לא צריך יותר, כי ידיעה זו ידיעה,והוכחה!) ועליה בונים את האמונה. בתורה יש המון ידיעות על אמיתותה (כאמור, פתח קצת, ממש קצת! ספרים, ותגלה מייד!!) קח ידיעה אחת וזהו!! מכאן צריך רק להאמין. ולטוען על אמונה חושית, חביבי, התבלבלת - אמונה מוחשית, לא חושית. כלומר להעביר את האמונה-שמקורה בשכל, לבטחון (או אמונה מוחשית...) שזו הרגשה ברורה הנמצאת ברגש ומפעילה את האדם!! בהצלחה לכל האפיקורסים ובעיקר למי שרוצה לדעת באמת....!

הרזבם

New member
>אמונה לא יכולה לבוא בלי ידיעה!!<

הכיצד? לפני חמש מאות שנה האמינו בידיעה שהעולם שטוח - האם היה זה נכון? כל אותם המליונים המאמינים בישו ובמוחמד - האם תלכי ותאמרי להם כי אינם מאמינים בידיעה? ומה תאמרי להם אם יגידו לך כי את בעצמך אינך מאמינה בידיעה? היו אנשים שקפצו מגגות כי הם האמינו שהם יכולים לעוף... אם כך, חזרנו לנקודת ההתחלה. מה הפשט אמונה לא יכולה לבוא ללא ידיעה? אילו הייתי יודע הרי לא הייתי נצרך להאמין...

הבדל אחד ביני לבינם

הם אמרו שהם יודעים שישו דיבר עם אלוהים, שמוחמד שוחח איתו. מהיכן הם ידעו? ישו אמר להם, מוחמד אמר להם. אחי, אני לא אומר שמוחמד אמר לי, איני אומר שישו אמר לי, איני אומר שיצור אנוש אמר לי. אני אומר, עיני ראו! אני אומר, לא ייתכן שעולם כזה נברא מעצמו. אני אומר, אבא שלי סיפר לי ואבא של סיפר לו, שלא אחד ראה, אלא מיליונים! אם היה יצור אנוש שהמציא את הדברים שטוענים מיליוני בני אדם מכל העולם, מי הוא היה? להיכן הוא נעלם בנבכי ההיסטוריה? ספר נא לי? הידיעה שלי שיש בורא, היא מכורח הידיעה שעולם לא נברא מעצמו, שיש בעל הבית לבירא הזו! הידיעה שלי שהוא נתן תורה, מגיעה אף היא מידיעה, ידיעה היסטורית, שדורות העבירו מאב לבן.

הרזבם

New member
הסבר בבקשה

האם אפשר שיווצר מצב בו רבים יותר מאמינים למוחמד, או לישו, מאשר לאלהים בכבודו ובעצמו? הרי רואה אתה כי הרבה יותר, והרבה יותר בקנה מידה נרחב, מאמינים בנצרות ובאיסלם, ולא ביהדות... ישנם הסברים לרוב כיצד אמונה ודת יכולות להיווצר. העובדה כי האמונה היהודית נוצרה באופן כלשהו אינה מוכיחה את אמיתותה. מה הכוונה עיניך ראו? האם היית ליד אלהים כאשר ברא את העולם? אתה עדיין נסמך על אמונה, ממש כמו הנוצרי, ממש כמו המוסלמי... לא מעט אנשים ראו את ישו הולך על המים... לא מעט אנשים חזו בזמן נס הלחם והדגים... ראו את מרים מגדלנה עושה ניסים ונפלאות... הכיצד מילתך חזקה יותר משלהם? עולם לא חיב להיווצר מעצמו - יתכן כי אכן קיים בורא, או בוראים, לעולם. ומי יתקע לידינו כי אכן מדובר באותו האלהים התנכ"י בו אתה מאמין? האם אתה מסכים עימי כי זוהי שאלה לגיטימית?

לא היה אדם שראה את מוחמד משוחח עם אלוקים

לא היה אדם שראה את ישו משוחח עם אלוקים. מיליונים ראו את אלוקים מדבר מתוך האש. לא הייתי ליד אלוקים כשברא את העולם, אך ברור לי שהוא יצר את העולם. כשאתה מדבר על אלוקים התנכ"י כנראה שאינך יודע לאיזה אלוקים אני מכוון. אשמח עם תסביר לי מהו אלוקים במושגים שלי? שאדע עם אנו דנים באותו נידון...........

הרזבם

New member
גם לא היה אדם שראה את משה מדבר עם אלהים

או את אברהם... מעמד מתן תורה נכתב בספר. נכתב שם שאנשים ראו את הקולות. אבל האם אתה ראית את הקולות? אז כתוב... >כשאתה מדבר על אלוקים התנכ"י כנראה שאינך יודע לאיזה אלוקים אני מכוון. אשמח עם תסביר לי מהו אלוקים במושגים שלי? שאדע עם אנו דנים באותו נידון...........< אלהים הוא בורא העולם, שבחר בעם ישראל לקיים את מצוותיו לאחר שהוציאם ממצרים ביד חזקה ובזרוע נטויה. אלוהי האבות, אברהם, יצחק, ויעקב. ואלהי האימהות, שרה, רבקה, לאה, ורחל. אל נוקם ונוטר. רחום, חנון וארך אפיים. ה' צבאות. אין עוד מלבדו. האם אליו אתה מתכוון?

אלוקים הוא בורא העולם

על אלוקים הזה אני מדבר! בחירתו באברהם, יצחק, יעקב, אינה הופכת אותו לאלוקים ואין זה קשור לעניין. כתוב שאני ראיתי את הקולות ולכן אני מאמין? נכון! אבל מה הביא אותי לאמונה זו? הידיעה שהורי היו שם, ראו ושמעו היא שמביאה אותי לאמונה זו! כשמליוני בני אדם העבירו לדורות הבאים אחריהם שהם היו וראו, אני מאמין למה שכתוב באותו מקום! אגב, אלוקים דיבר אל עם ישראל מתוך הענן באוהל מועד ואמר להם באותות ובמופתים שהוא מדבר עם משה והם צריכים להאמין למה שהוא אומר להם.

הרזבם

New member
נניח שאלהים הוא בורא העולם

>על אלוקים הזה אני מדבר!< גם אני מוכן לדבר עליו. אבל האם זה אומר שהתורה נכונה? >בחירתו באברהם, יצחק, יעקב, אינה הופכת אותו לאלוקים ואין זה קשור לעניין.< אולי אין זה קשור ישירות לעניין, אך ביקשת שאגדיר לאיזה אלהים אנו מתכוונים. רציתי להיות בטוח שאנו מדברים על אותו אחד... >כתוב שאני ראיתי את הקולות ולכן אני מאמין? נכון! אבל מה הביא אותי לאמונה זו? הידיעה שהורי היו שם, ראו ושמעו היא שמביאה אותי לאמונה זו!< ראית את הקולות? מתי? הוריך היו שם? אתה רציני? מתי אירע האירוע הזה? >כשמליוני בני אדם העבירו לדורות הבאים אחריהם שהם היו וראו, אני מאמין למה שכתוב באותו מקום! אגב, אלוקים דיבר אל עם ישראל מתוך הענן באוהל מועד ואמר להם באותות ובמופתים שהוא מדבר עם משה והם צריכים להאמין למה שהוא אומר להם.< יתכן בהחלט שלא כולם האמינו. את ה"כופרים" פשוט חיסלו. הרי ידוע כי ישנן מצוות חיסול כופרים בתורה. יש תשובות לרוב ואין סוף הסברים לכך. בהחלט יתכן לשקר מספיק זמן עד שהשקר הופך לאמת. הנקודה בה הפך השקר לאמת אובדת בנבכי ופיתולי הזמן - והרי לך דת אמת.

האירע היה לפני 2000 שנה

הורי סיפרו לי שהוריהם סיפרו להם, כן תתפ]לא לשמוע, גם מכחישי השואה באו מכורח אותם טיעונים שאתה ברוב טיפשות שעלתה בשעת ליל בראשך, מביא. בוודאי, כנראה שמאורע שראו רבבות עיניים ושמעו רבבות אוזניים, לא היה!?????????

תקשיב...

כל אחד לומד את הדרך בדרך הקשה. הרי באיזה שהוא שלב תקבל משבר ותחזור. או שתחכה למשבר או שתחזור בטובות.

יש שאלה ששאל פעם אחד הגדולים כופר...

בחור ישיבה שירד...}אם הוא ניהיה כופר לפני שהוא שאל שאלות או אחר...באמונה...והוא אמר אחרי אז הוא אמר לו אני לא יכול לעזור לך...כי אתה ענית לעצמך כבר תתשובות....

למעלה