כנסו בבקשה

bertie

New member
כנסו בבקשה

סימולציה 9 קיבלתי 630. היום היה הסיומלציה האחרונה, והיה לי 2 נפילות מתח, שעוד לא קרו לי, ולא הרגשתי טוב במבחן. ירדתי ל600. אני לא מרגיש מאוכזב, כי במבחן, אולי לא יהיה לי נפילת מתח. זה קרה לי בגלל רעש בחוץ קצת, ופשוט אי רצון לקרוא את מה שכתוב(מוזר לא? קרה במילולי.). השאלה היא, האם אפשר להגיע ל 670? האם כדי בכלל לקוות? מה לעשות עד יום חמישי כדי לשפר? ללא ספק לחץ וריכוז משפיעים על הציון... עצות? דעות? מישהו? יום טוב.

יהיה טוב

תתחקר את הסימולציה האחרונה ותבין איפה היו לך בעיות ולמה, זה המטרה של סימולציות - ללמוד מהן ולא רק לקבל מדד לגבי איפה אתה עומד. ואם זה לא עוזר תמיד יש את אבהרם אבינו
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=182&msgid=95864849&FlagSybase=1

תחקור

אני מניח שלכל אחד יש את השיטה שלו ומה שמתאים לו. השיטה שלי היא כזאת: בזמן הסימולציה, על הדף תשובות אני גם מסמן תשובות שניחשתי, תשובות שלא ידעתי לפתור, וכל דבר שיכול לעזור אחרי זה בתחקור. אחרי הסימולציה, כל שאלה שאני לא עניתי נכון/שאלה שניחשתי בגלל שלא ידעתי (גם אם ניחשתי נכון) אני מנסה לפתור, אם לא מצליח אז עם הפתרונות. אני מנסה להבין מה גרם לי לטעות בשאלה (חוסר ידע, חוסר זמן, "טעות טיפשית" וכו'). בצורה הזאת אפשר לגלות נקודות שפיספסת וצריך לחזק, ואפשר לגלות נושאים שיש לך אשליה שאת טובה בהם, ולכן את משקיעה בהם הרבה זמן, אבל בסופו של דבר יש לך הרבה טעויות בהם ואולי כדאי להשקיע את הזמן הזה בנושאים אחרים. בעיקרון גם עדיף לרכז את כל הטעויות לפי נושאים ולהשוות לטעויות בסימולציות קודמות ולראות אם יש שיפור, אם קיימת בעיה שחוזרת על עצמה וכדומה, אבל אני מתעצל ולא עושה את זה. בכל מקרה אפשר למצוא תובנות מעניינות רק מלהסתכל על ה"איקסים" בטופסי תשובות, אם לדוגמה תמיד הפרק הראשון/אחרון הוא הכי חלש, אם רוב הטעויות שלי הן דווקא בשאלות בתחילת הפרק, למרות שהן השאלות הכי קלות ואני יודע לפתור אותן ועוד כל מיני "מחלות" אחרות. אין נוסחת קסם, כל אחד מתחקר איך שהוא יודע, העיקר לעשות משהו. גם אם זה לא ישפר את מצבך זה לפחות יתן תחושת ביטחון וזה גם הדבר הכי טוב נגד תסכול שנובע מסימולציה גרועה.

ועוד טיפ ששכחתי:

לעשות את התחקור בכתב! לא בראש, לא לסמן על הטופס/מחברת בחינה. תקחי דף חדש, ותרשמי עליו. גם אם זה יוצא מבולגן זה לא משנה, העיקר שבסוף כל התחקור יתנקז לדף אחד, ככה יהיה נוח לך יותר לעבור עליו (מניסיון, אם רק רושמים הערות על המחברת הן גם נשארות שם). ועדיף שגם בסוף תרשמי לעצמך סיכום קטן עם תובנות ותוכניות מה לעשות בעקבות התחקור (דוגמאות מהתיחקור הטרי שלי: גיאומטריה - רמת שליטה בינונית [לסבבים], השלמת משפטים - לקרוא פעם נוספת בסוף הפרק, לעשות תירגול שלילה כפולה, לעשות חזרה על מושג השארית...)

למעלה