כן כן לא יכול

שירקאן12

New member
כן כן לא יכול ../images/Emo199.gif

מרעש "הקאסמים".... עצוב מה שקרה היום בקיבוץ ניר עוז שנהרג שם עובד. שבסה"כ הלך לפרנס שלושה ילדים.ואישה. כמה זה הזוי הופך להיות כל המצב ... במדינה מתוקנת מצב כזה לא היה מתקבל על הדעת.... אבל אצלנו ..אומרים פעמים בחודש מתקרבים לפעולה... כמה פעולות כבר היו? מה יצא מכך. גורנישט... פעולה נקודתית לא תועיל ??? אבל אני שואל ....היכן כל המפגינים משמאל שיודעים לצעוק חמס כנגד הגדר בנעלין, אבל צועקים חמס . וזורקים אבנים על חיילי צה"ל..בושה וחרפה. צאו להפגין נגד הירי המתמשך...אין כל ואין עונה ... אחד בפה אחד בלב. זהו השמאל .....

66Amiram

New member
עשרות רבות של חיילים הרוגים בפעולה בעזה

ירגיעו אותך ??? יעשו אותך יותר מאושר ?

שירקאן12

New member
אדון נכבד

אף אחד לא אוהב מלחמות "שבענו" מכך. מה הצעתך??. אגב לא אני אמרת שצרכים לפעול יש מהנדסים ...אחרים..שמעלים זאת שתי וערב...

שירקאני מה שלומך??אתה בא מחר לרמת הגולן???

אני מחר ברמת הגולן...אם לא תבוא...חבל...אבל מבטיחה לך אחלה תמונות... ובתור סופת'ח...קבל תמונה ראשונה מלפני שנתיים...

נו..טוב כמעט שלוש...טוב לא היה לי עם מי לטייל

בשנה וחצי האחרונים הבילויים שלי היו..ב ג'ימבורי...פינות ליטוף. קיפצובה ,בית חלמותי, גנים זואולוגים..גני חיות, ..בחודש האחרון ספתא שינתה פאזה ..ומתחילה להתחרעה...

בוקר טוב חברים..בוקר טוב שירקאן..

אני מתחילה להגיע למצב של השלמה עם המצב...אני יודעת שזה יישמע תבוסתני...אולי אדישות..אולי עייפות...אבל אני מעדיפה להיות לעיתים יותר מציאותית ולעיתים גם להשלים עם דברים....ואתחיל מהסוף....בחייאת שירקאן..."נשק" ההפגנות לצערינו כבר לא תופס זה הרבה מעבר להפגנות [ראה ההפגנות לפני הפינוי מחבל עזה] זה הועיל לא???וכל התרחישים שצפה הימין והימין הקיצוני אכן התממשו...ואולי זה המחיר..ואם כך אפשר להביא לדיון האם המחיר של הפגזות תושבי עוטף לפני הפינוי לעומת ההפגזות על שדרות וקיבוצי הסביבה..מבחינתי...בשורה תחתונה אותו מצב..עוד הרוגים..עוד חיים בצל ההפגזות.. מבחינה פוליטית...בחייאת שרקאן..יש בכלל שמאל" יש בכלל ימין???אין לא זה ולא זה...אין כוון אין הנהגה...דעה פוליטית או השתייכות לימין או לשמאל אינה מסתכמת בשיחות סלון /דיונים בפורום..הצרה שהחברה הישראלית אבדה דעה /עמדה/ עניין פוליטית ולצערינו גם חברתית ..וכמו שפעם כתבתי הפכנו למריונטות ומי המפעיל אותם אנחנו יודעים...והמריונטות הפכו לסתם בובות מבד/פלסטיק ללא עמוד שידרה....שלרוב מניעים אישיים מניעים אותם..אין חזון, אין דיעה עקבית ונחרצת..איש הישר בעניו יעשה.. לצערינו המדינה מאז יסודה ידעה אי שקט הב"גבולות" בזמנו היו אלו ישובי הספר הקיבוצים המושבים פעולות טירור..חדירות,,לא השתנה מאז כלום רק הנשק הפך להיות יותר משוכלל וארוך טווח.[כיום ניתן להגיע בלי בעייה עד תל-אביב.. והשאלה שנשאלת השכם וערב.....מה עושים....ובחייאת שירקאן...זה מה שיעזור ???להיכנס באמאמא שלהם???לכמה זמן זה יעזור ומה המחיר? להגיע "להסכמי שלום"....אין עם מי....אבומאזן הוא לא היחידי בשטח... הייתי שמחה לשם שינוי לשמוע רעיון אחר, שונה, חדשני, ממה שנשמע עד עכשיו....בעווונותי הרבים....לי אין שום רעיון איך לפתור את המצב או להפחות להביא לרגיעה....

בוקר טוב

המדינה הקטנה נלחמת על חייה מיום היסוד שלה שהיו מנהגים חזקים ןהנהיגו את העם, הם הצליחו ליצור תחושה של שליחות בתושבים בישובי הספר והצניעות היתה מנת חלקם של אותם מנהיגים , וכל שאר התושבים חשבו והזדהו עם התושבים שבגבולות אבל כיום תראו כמה מנהיגים מושחתים , תרבות היא לצרוך , האידיאלים נשארו במוזאון ואצל הציונות הדתית אז לכן התושבים בישובי הספר דיי בודדים בהתמודדות עם מצב המצוקהנ שאליהם נכנסו צריך מנהיג חזק שידע להבין את המנטליות של הערבים , להקרין חוזק כלפי חוץ וגם לחזק את התושבים במדינה אני אומרת שהפתרון יהיה בשינוי המדיניות והמנהיג, לצערי לא רואה מנהיג חזק שיוכל להוביל כזה שינוי מישהו בסדר גודל של דוד בן גוריון ודורו , כדי לייצר איחוד של העם להתמודד עם המצב במדינה .

ben 911

New member
תרשו לי בבקשה..

ברשותכם אקח אתכם לתקופת זמן מוקדמת יותר, ששם לדעתי החלו הצרות שלנו עם הפלסטינאים. כשהרודן העריץ סדאם חוסיין ימח שמו וזכרו שיגר בתקופת מלחמת המפרץ 41 סקאדים לעבר ישראל. אז באותו אישון לילה בעוד הצופרים מייללים.. אני וזוגתי הערנו את הילדים כדי להלביש על פניהן הבוכיות את מסכות האב"כ. ילדה בת 3 עם מפוח על הפנים..העדפתי שתטבע בתוךהנזלת המאיימת להציף אותה בתוך המסכה מאשר תשאף גז חרדל או כל גז אחר... מאידך הייתי באותו רגע מאד רגוע כי ידעתי שכוחו של צהל במתניו והנה הנה הוא עומד לשגר את ארסנל הטילים הכי ארסיים שלו לעבר בגדד.. ו...כידעו לכם כלום. במקום זה צפיתי ב-TV בפרצופו המעפאן ומלא החשיבות העצמית של דוד לוי שאמר אז משהו כמו:" אנו נגיב בזמן ובמקום שיתאים לנו". כידוע לא הגבנו. באותו רגע כל האוייבים שלנו הבינו שאנו הולכים ונחלשים כי אנחנו לא מגיבים. ומלחמה זה לא זבנג וגמרנו. זה להתיש אחד את השני עד להתמוטטות הסופית. אחת התכונות של העם הערבי הוא הסבלנות האין סופית שלהם הם ימתינו לך 40 שנה מתחת עץ עד שתחלפי מתחת לאותו עץ. אני רואה את עזה לא כעץ אלא כפרדס מאיים. ואם לא יתחילו לתת להם בראש כדי להרגיע אותם אנחנו נהיה בבעיה.

יו בן

לקחת אותנו 17 שנים אחורנית , לינואר 91 אל הפעם באה ספגנו ולא הגבנו , כי ארה"ב שבאמריקה אמרה לנו שהיא תלחם במקומינו אנחנו ישבנו בחדרים האטומים כמו שפנים , זה נקודת המפנה בהתמודדות שלנו כמדינה עד אז הינו עצמאית לכאורה, והאוייבים הינו סביבנו לא במרחק של עיראק ישראל למרות שכוחות על עירק שותפו בלחימה במלחמת העצמאות של ארצנו כיום הלחימה היא עם אירן באמצעות משתפי הפעולה שלהם בלבנון ובעזה שלמדו שאנחנו לא כל כך חזקים, כי המנהיגים שלנו לא מסוגלים לקבל החלטות , כמו ביום כיפור שהצלחו לגבור על הצבאות שהתקיפו אותנו כי לא התקפלנו אלא נלחמנו חזרה וחושבת שהיציאה החפוזה מלבנון ביוזמת ברק, היא זו שנתנה לחיזבאלה את הכוחות להתקיף אותנו ועל המעשה ההוא אנחנו משלמים עד היום בקורבנות אדם חפים מפשע

66Amiram

New member
תמיד יודעים את ההתחלה אבל לא יודעים את הסוף

מה תעזור פעולה גדולה שתגרום לנו הרבה אבידות וכשניצא משם הקאסמים ימשיכו להתעופף אלינו ? ובנוסף הערבים תמיד יודעים להפוך תבוסה לנצחון תעמולתי . מאד קל לנו " יושבי הקרנות " לתת עצות ,אני מניח שבזמן המתאים ,מבחינה צבאית/מדינית אנחנו נפעל . הבה לא נכניס פוליטיקה בפורם , נתרכז בהכרויות , באוכל ובזיונים וירטואלים .

סימפתי

New member
../images/Emo127.gif בזיונים

הבה לא נכניס פוליטיקה בפורם , נתרכז בהכרויות , באוכל ובזיונים וירטואלים .

ש ר ה לה

New member
לא הבנתי, שירקאן, על מי בעצם אתה כועס?

על אנשים כמוני 'שמאלנית אוהבת ערבים' לדבריך,? כתבת שנהרג אדם בעל משפחה. לא כתבת שהאדם שנהרג שיך למשפחה יותר מורחבת שנקראת קיבוץ. שהאדם הקודם שנהרג הוא גם מקיבוץ, שהאישה שנהרגה במושב כי חששה להיפגש עם קרובתה בקיבוץ מגוריה שילמה על כך בחייה... למה כשהוקמו הקיבוצים כדי לקבוע עובדות בשטח ושילמו מחיר כבד מנשוא, זה היה בסדר, ואילו היום בעיתונות כמעט שלא כותבים על הקיבוצים הנמצאים קרוב יותר לגבול וסופגים לא פחות משדרות ואשקלון...וממשיכים לשלם מחיר יקר חרף העובדה שדרכם היא דרך השמאל... ודרך ארץ, ולא ההתלהמות הזורעת פירוד בעם... לטעמי הוספת חטא על פשע שירקאן לשבת מול המחשב ו'לירוק אש וגופרית על הממשלה הקיבוצים וכל מי שלא בדיוק חושב כמוך זו חכמה ממש קטנה... דרכך היא דרך ה'כתוב'. דרכך היא לא דרך נתינת הכבוד לזולת... האינסטינקטים שלי אמרו לי לשתוק ולא להגיב על דבריך כבר כשראיתי את הודעתך בבוקר... אבל אני צריכה לעבוד מחר ולא לנוח וללכלך על כל מי שדרכו היא לא דרכי.... שבת שלום ומבורך... משרה'לה אני שואלת, אתה יצאת להפגין? אתה כבר שילמת מחיר יקר למדינה? לא. אין צורך להשיב לי...

שירקאן12

New member
אגיב לך ללא שמך.

תשובתי לסוף שירשורך ...(אתה כבר שילמת מחיר יקר למדינה?) ראשית זו שאלה הזוי מאין כמוה. ולהלן תשובתי . בכל יום שישי אני פוקד את בית העלמין מבקר את משפחתי שטמונה שם. אבל ביציאה אני נכנס לחלקה הצבאית לומר קדיש על חייל ז"ל בן 23 ת,נ,צ,ב,ה כעת משעניתי לשאלתך ההזויה.. תשובה לשאלתך: אתה יצאת להפגין? בכל יום שישי אני מפגין נוכחות בבית העלמין . עוד לא פגשתי אדם יכתוב או ישאל אדם אחר אם הוא שילם מחיר יקר ? בעיניי זה נורא. על מנת לסיים את דו השיח שלנו לא מתאים לי לשרשר לך יותר והמנעי מלהגיב אלי. גם במפגש פורום לא ארצה להפגש איתך. נ.ב. דעותי ישארו עימי לעד. וכל אדם שנהרג בידי מרצחים ערבים כואב לי ולא משנה לי אם הוא בן קיבוץ או עיר. לא עושים סקרים כאלו.תתבישי לך

שירקאן12

New member
41 שנה לכיבוש: "ישראל ממשיכה בדיכוי"../images/Emo3.gif

מאות פעילי שלום ציינו 41 שנה לכיבוש הגדה, עזה והגולן בהפגנה בת"א. "ההתנחלויות והמחסומים
חונקים את חיי הפלסטינים"
כ-300 פעילי שלום ציינו היום (שבת)41 שנים לכיבוש הישראלי ביהודה, שומרון, רצועת עזה ורמת הגולן בהפגנה במרכז תל אביב. "למרות ההצהרות היפות והמשא ומתן שאיש לא מאמין בתוכלתו, מדינת ישראל ממשיכה לקיים ולפתח את משטר הדיכוי האכזרי שלה על הפלסטינים",אמרו מארגני ההפגנה. "ההתנחלויות ממשיכות להתרחב, המחסומים ממשיכים לחנוק את הכלכלה והחיים של הפלסטינים, כבישים לישראלים בלבד נבנים בשטחים, חומות וגדרות הופכות את השטחים למובלעות מנותקות זו מזו". והשחקנים.... בין משתתפי ההפגנה היו גם פעיל השלום אורי אבנרי וחבר הכנסת דב חנין (חד"ש). בראיון לגלי צה"ל אמר חנין, כי "החזקת השטחים,היא אסון |שמדרדר את המדינה זה ארבעה עשורים והדרך היחידה להפסיק עם זה היא להפסיק עם הכיבוש". אף מילה על כך שיורים עלינו , אף מילה על כך שהורגים בנו, אף מילה חמה והזדהות עם שדרות . אף הבעת צער על ההרוגים האחרונים.... זו דרכם..... אף מילה על הסבל שעוברים יום יום 7 שנים תושבי שדרות רק מה הסבל של הפלסטינים הם סובלים אנחנו לא. מתוך walla חדשות.

לסיכום הדיון

בלחימה בערבים להגנת המדינה , אין משפחה שלא שילמה בקורבנות אדם , אם זה מהעיר הכפר וגם בקיבוצים ,אור י אבנרי היה מהלוחמים ב48 לכיבוש הנגב אז מותרלשנות דעות , אך הקיצוניות ממש לא לעניין לאף אחד ,ולכן מתלהטות הרוחות והקיצונים משני הכוונים לא מתחשבים באילו שסובלים מתוכנו מסתבר שהערבים מבינים רק אם אנחנו חזקים ומחזירים בלחימה ברגע שנסוגנו מעזה הם התחזקו והתחילו לפגוע בחסרי ישע בתוך המדינה שלנו לדעתי המלחמה הזו לא עושה טוב לשני העמים לא הייתי רוצה שהנושא ירגום למתחים ואי הבנות בתוך הפורום בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים ונסגור את הענין , לא נעשה הכללות ולא נפגע באף אחר בפורום הקטן שלנו

למעלה