כן, אני מודאגת

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
כן, אני מודאגת

יותר ויותר, עם כל יום שעובר. ולא. לא בגלל נפילת טילים. בגלל האוכלוסיה החלשה, קשישה/ חולה/ מוגבלת/עניה, שעדיין נמצאת במקלטים. קוראים להם ה-עורף החזק- בדיחה טובה. הם עורף חזק? הם הדבר החלש והשביר ביותר . הם גם המופקרים ביותר. מי משתין לכיוון שלהם? הם לא כח כלכלי. העורף החזק הוא זה שנסע למלונות ולחו"ל זה שבנה לעצמו מקלט פרטי ונוח, זה שיש לו איפה להתארח ויכול גם לארח. רוב רובה של האוכלוסיה בצפון, רובצת במקלטים לוהטים מחום/לא מאווררים ללא תרופות, בתנאי סניטציה גרועים ואוכל לא מי יודע מה. השנור התחיל לטובתם.......אבל בטח לא יגיע אליהם. כרגיל. אין להם כח לעלות כמה קומות הביתה והם נשארים למטה במקלט, מוגנים מטילים, אבל לא מוגנים ממחלות/ חולדות/ ג'וקים, שמריחים את המצב החדש של הזנחה תברואתית. העורף לא חזק מי שהיה חזק כלכלית נשאר כזה ומי שהיה חלש נשאר כזה ועל החלשים האלה נשענת ההנהגה חחח - תרשו לי לגחגך. וכך היא תלחם חודשים על חודשים, על יוקרת ישראל/ארה"ב לא מדובר רק על סכנה לישראל.... זה הרבה יותר מזה, זה משחק עולמי עם שחקנים על לוח. (רק אתמול קטלו מישהו ברדיו שהעז להגיד שאנחנו פיונים של ארה"ב ונלחמים את מלחמתה) "החלשים" בארץ לא יותר חזקים מ"החלשים" בלבנון רק שיש מספיק מדינות ערב לקלוט אליה (גם אירופה) את החלשים של לבנון. ופה, סדר החיים השתבש לחלוטין........ בסוף נהפוך לעוד ישוב ספר מופגז.....ישכחו מאיתנו נשאר במקלטים וחדרי מדרגות, לפי פקודת פיקוד העורף ונמשיך להרקב. הלו תל אביבים, אתם בטח לא יודעים על מה אני מדברת, עוד מעט סוגרים שבוע שלישי בלי לזוז מפתח הבית....... בלי רוטינה קבועה... (אין אפילו ספריה..
......שלא לדבר על שירותים אחרים)........ (נכתב בחדר המדרגות שהמהווה מקום מסתור).

צלליתה

New member
אנחנו עוד לא במצב שיכולים ללקק את

הפצעים של המלחמה, אבל כבר מתחילים להבין (כלומר, מי שגר פה מבין, לא הממשלה חלילה) איזה אסון כלכלי נוחת עלינו ברגעים אלה. כל העסקים הקטנים, הבינוניים. יש להם בכלל סיכוי לשרוד? ומה יהיה בשש אחרי המלחמה? יפתחו בתי קפה? מי שלא קבל משכורת כל תקופת המלחמה יוכל להרשות לעצמו להתפנק בבית קפה? ואם לא נשב בבתי קפה, איך בתי הקפה ששרדו את המלחמה ישרדו את האטה של אחרי המלחמה? לפני כמה ימים קראתי ראיון עם ראש עירית צפת שאמר שלא הטילים מדאיגים אותו, אלא העוני. העוני קיים גם בחיפה, לא רק בצפת. בתי עובדת עם האוכלוסיה בהדר הכרמל. הם נכנסו למקלטים באזעקה הראשונה, וטרם יצאו. וכך יושבים בתוך מקלטים שלא ראויים למושב אדם, בחום, במחסור, בלי שפה, בלי להבין מה קורה סביבם, ובעיקר, בלי לרצות להיות במדינה הזאת. (בסדר, בסדר, מי ביקש מהם לבוא. אבל עכשיו הם פה, ויורים גם עליהם) ראיתי בחדשות המקומיות איש רוסי, מבוגר. השתחרר מהמחלקה האונקולגית ישר לתוך המקלט. שוכב על הרצפה, לא מבין מילה עברית. רק הודות לצוות החדשות מצאו לו פתרון כלשהו. ומה עם כל מי שלא זכה להצטלם לטלויזיה? אז כן. בתל אביב עסקים כרגיל. ועיני לא צרה בהם. לא יעזור לנו כלום אם הם ירדו למקלטים. רק הייתי רוצה שכל המדינה הזאת תתעורר, לפני שיהיה מאוחר מדי. ולסיום מספרים פה על עמיר פרץ שכל פעולה שהוא עושה דבר ראשון הוא משבית את המשק

magy

New member
באמת השבית../images/Emo3.gif

תודה שהגבת לי לרגע חשבתי שאני יחידה במערכה הזו....... ובמחשבות האלה....... אחרי המלחמה לא נלקק את הפצעים אלא נפנה את החולים והמתים......מהעורף........ שלא לדבר על החזית..... לחזית יש משפחה בעורף......................נכון?

magy

New member
בינתיים כדאי לשפר את

הקליטה הסלולרית............ למי שיש בעיה.....

../images/Emo24.gif את צודקת יקרה

העורף כמו שהוא נקרא בעבר הפך לקו האש שסופג וסופג הנזקים יתחילו לצוץ שתרגע אש המלחמה ונפכדי ההלם יצטרכו לחזור לשגרה אז יבינו עד כמה נפגעו האנשים נשים וילדים זה פגיעה לתמיד ואז חיים בראש מפוצל של פה ועכשיו ובמחשבות יש את הטראומה מהימים שהיו יודעת את זה מאבי שנלחם להקמת המדינה נפצע ב48 ועד מותו ב94 הלילות שלו משובשים למרות ששקם את חיו והקים משפחה וילד ילדים אבל בלילה המראות של הימים ההם חזרו אליו התקופות שונות בחייו וניסינו לעזור לו , לפעמים ישבנו איתו חצי לילה ליד הTV או צמוד לרדיו ולמחרת נסע לעבודה כאילו כלום לא קרה בלילה מאגי יקרה כתבת מהרהורי לבך , מפה שולחת לך חיבוק ענק של הבנה ומתפללת שהנזקים יהיו קטנים שנעמוד בהם כחברה וכבודדים

ננסיכת הכוכב. מסכימה עם כל מילה שלך

מקווה שהנזקים הנפשיים יהיו זעומים ככל האפשר כי את הנפש מאוד מאוד קשה לתקן....

מגי יקרה. הכעס והעצב שלך מאוד

מובנים והם של כולנו. גם של אלה שמה לעשות גרים באזור המרכז. אבל נראה לי שערבבת כמה דברים יחד. בעיית העוני והבדלי הפערים קיימת כבר הרבה שנים. מצד אחד אלה שהם עשירים ויכולים לספק לעצמם כל מה שנפשם חפצה והאם את חושבת שהם מאושרים יותר? לא תמיד. ומצד שני אותם עניים שבכל פעם מראים בטלויזיה שלא נרחיב שוב את הדבור על עוניים הקורע שמימה. הנושא של ישראל ארה"ב לא קשור כרגע לענין מה שבוער כרגע זו הבעיה של חיים ומוות של הטילים וההפגזות שהם בעיה קיומית של חיים ומוות. אותם קשישים בודדים שמדי פעם מצלמים אותם זרוקים בחדרים מעופשים בלי אוכל, בלי חמום בחורף ועוד ועוד הם גם בודדים מאוד. כאן לכל הפחות הם חשים אולי לראשונה את הביחד. זה לא מנחם. אסור שיהיה מצב שלאדם אין אוכל, חמום, אוורור אבל אלה אינם תוצאת המלחמה. אלה בעיות שהמדינה חייבת לטפל ביום יום ואני מקווה שסוף סוף יגיע הפתרון. אז בואו נחזק זה את זה ונאחל לכל תושבי הצפון לא להפגע ולעבור את הסיוט כמה שיותר מהר ובשלום

תגידי מגי...../images/Emo17.gif

יש לך רעיון להגשת עזרה לאלה שאכן זקוקים לה , מבלי שה"חזקים" יותר וה"אמיצים" יותר יהנו ממנה שוב , לפני שהחלשים והמופקרים באמת , שלא מגיעים ולא מצליחים ממש לקבל העזרה לה זקוקים נואשות?

magy

New member
רעיון מעולה

אסביר לך במסר מה אני חושבת לעשות.

magy

New member
בעצם, הסבירי את עצמך שוב....אם לא

איכפת לך. את רוצה לעזור? או שואלת אותי אם יש לי רעיון כיצד אני, יכולה לעזור לאחרים. את גרה במרכז?

אכן כך../images/Emo68.gif

גרה במרכז,חושבת שאכן נופלים בין הכסאות ,כרגיל אלה שלא מצליחים לקבל עזרה תארת אותם היטב, רוצה לעזור .. לא במיקרו טלא במאקרו...אולי לארגן כמה אנשים ולהגיע ?! ולהביא?! איך ? מה ? לאן ? ניתן לאתר שמית וכתובת כאלה?

magy

New member
אני חייבת לחפש

למרות שהעיתונים מלאים סופרים מציעים לקנות והם יעבירו........... ואני לא מאמינה שאם עושים את זה, זה באמת מגיע אישית למי שצריך להגיע..... את לא תבואי מהמרכז אל המקלטים בקרית שמונה? חיפה, חצור הגלילית, צפת, נהריה, טבריה? צריך משאית כדי להביא לאנשים דברים.... יש מקלטים מוצפים, יש מקלטים שהעיריה לא טיפלה כמו שצריך והם מעבירים את זה לפיקוד העורף וכמו כדור לעיריה.. אף אחד לא מוכן לטפל במקלטים פרטיים........בבניינים מוזנחים..... בעצם, מי שבאמת זקוק, כבר לא צועק....... אין לו כח.... איך מביאים לאנשים דברים ? פיזית? אולי מתארגנים עם עוד כמה......ונוסעים לפריפריה ולמקומות הקטנים מבררים בעיריה איפה נמצאים הזקוקים לזה....... לא משאירים בעיריה כי זה ישאר שם. צריך גם לקבל מרשמים רפואיים עבור תרופות עבור האנשים, ולא כל המרפאות פתוחות ועם המרשם ללכת לבתי מרקחת........ שליש מדינה מושבתת .........משותקת........ וזה משליך על תושבי האזור........... מדובר על כ- 2 מיליון איש להערכתי.......... זה מבצע רציני לעבור ממקלט למקלט כשכל חצי שעה יש אזעקה......... ונפילות............ הצפון הפך למקום מסוכן....... אני בבית שבועיים וחצי.........אסור לצאת.. זה תופס בחוץ..........ואין לאן לברוח...... ..אם יש לך אמצעים כספיים................ צריך אומץ והמון רצון ואז השמיים והצפון, הם הגבול.....................לעשיה....

טוב זה אכן מסובך..אפשר ../images/Emo68.gif

נראה לי כי אכן מסובך ומסוכן אך לא בלתי אפשרי !! אולי ניתן לפתוח בצג ראשי של האתרים בקשה של מי שיודע ויכול להגיע הכי קרוב לניזקקים? ומוכן להעביר מה שצריכים על אמת...?! או אלי ,פשוט באמת , כל שכונה במרכז ובדרום יאמצו שכונה בצפון הפגוע? אסטרטגית אין לי ממש רעיון נוסף...אולי לפי מפת עיר או דרך העיריה ?!

הולכת לישון על זה../images/Emo199.gif

אולי עד שאתעורר, יתעוררו כאן האנשים ויעלו רעיונות נוספים...

magy

New member
רק לדוגמא

כרגע היתה צפירה שלישית במהלך שעה. אצלנו בקריות-חיפה זה רק צפירות..........בלי נפילות למזלנו 10 ק"מ צפונה לנו, עכו ונהריה............. לא רק אזעקות גם נפילות ..............ופגועים....... אני אבדוק עם הנהלת תפוז, אם יש מרכזים ..............למתנדבים......

magy

New member
אין אפשרות להביא לינק

לפורום מנהלים כי זה פורום סגור למנהלים בלבד... אבל אני מדביקה את הודעתי שם אנשים מהפורום שלי , המתגוררים במרכז מבקשים להתנדב לעזור לתושבי הצפון במצרכי מזון / ציוד. הם רוצים להגיע למקלטים בהם שוהים אנשים הזקוקים לכך. אני רוצה להפנות אותם למרכזים שעוסקים בכך. מי יודע איפה מרוכז הכל? תודה על כל מידע.........

צלליתה

New member
בתי עובדת בקהילה

מסתובבת במקלטים בעיר. המקלטים (בחיפה) מוצפים בממתקים, והילדים פחות או יותר אוכלים זבל מאז תחילת המלחמה. במבה ביסלי סוכריות. אין שום סיבה שההורים לא ירימו את הישבנים מהמקלט ויצאו למכלת לקנות ביצים, חלב וירקות, ויכינו לילדים משהו נורמאלי לאכול. אלא שהם לא יוצאים. מי שפוחד לצאת יכול לצאת בלילה ולבשל. בלילה שקט כאן. ואולי החבילות (הסתכלתי היטב בעיתון מה תוכן החבילה שבשופרסל מציעים לנו לקנות עבור תושבי הצפון, וגם שם, בעיקר זבל) גורמות להם עוד יותר לא לתפקד כהורים. בקיצור יש צורך בעזרה לצפון יש מי שמוכנים לעזור ומה שיש זה בעיקר בלגן. אולי בתפוז ירימו כפפה ויעסקו בשידוך בין מי שצריך עזרה לבין מי שרוצה לעזור? ושהממשלה תוציא את הממתקים מחוץ לחוק. מספיק שלילדים דפקו את החופש הגדול, לא צריך לדפוק להם גם את הבריאות.

magy

New member
בפורום מנהלים עדיין אין תגובה

לשאלתי ושכחתי להגיד............... כל הכבוד לך ולכל מי שיצטרף אלייך

למעלה