כמעט שבע שנים

ה מוזה

New member
כמעט שבע שנים

שאינך . חדלת . ריק . זכרון . עבר זמן מאז כתבתי לך ,הכי קשה לי בעולם זה לכתוב לך ,לחשוב עליך להרגיש אותך .. כבר כמה ימים שהים הפך שוב לחבר הטוב שלי ושם ..שם אתה ואני נפגשים בין הרוח והחול והגלים ..שוחה לעומק הים פתאום כזו שלווה מסביב ושם אני מרשה לעצמי להתעטף בך ,בזכרון שלך במה שאתה ..בי . ועצוב לי מאוד אבא .. לא בגללך לא כי אתה חסר הפעם עצוב לי פשוט .בגללי אתה מאוכזב ? אני בטוחה שלו יכולת להרעיד את שמי הקיץ עם סופת ברקים היית עושה זאת עבורי , תמיד רצית שאממש את עצמי .. לא אמרת את זה אף פעם במילים אבל אני זוכרת במיוחד משפט אחד שלך ..שם במקום האחרון ששהית בו ממש יומיים לפני שחדלת להיות ..אמרת לי " לו יכולתי הייתי עכשיו לוקח את אמא שלך לשיט באוניה סביב העולם ".חלום שלא הגשמת .. ולי אבא יש כל כך הרבה חלומות שאני לא מצליחה להגשים ..יודעת שיכולה חשה את זה בכל נימי נשמתי ועדיין ..פוחדת . האמת היא אבא שלמרות הכל לא למדתי כלום ממה שכנראה הייתי אמורה ..שהחיים כל כך שבירים !! שחלומות מגשימים היום .כי אין מחר .אני פוחדת מהחיים יותר מאשר מהמוות . לא מוזר? הרי ראיתי אותך נאבק על כל טיפת חיים .. ומה אני עושה עם שלי? והיום .. היום אני יכולה לכתוב לך ,ימים שלמים של שתיקה שבועות של התכנסות פנימית והנה ..לפחות המילים לא פוחדות כבר לצאת להן לאור האמת שמשתקפת במראה - אני מלאת פחדים ,פוחדת ליפול , פוחדת מהלא ידוע פוחדת להטיל עצמי לעולם ..פוחדת לעוף ולגעת בחלום . ובכל פעם מחדש מנסה ..וזה תמיד נשאר בגדר משפטים מילים ושורות אולי תיתן לי סימן שאתה שומר עלי מאי שם ? איך היה לך כזה אומץ ? איך לא פחדת מכלום ? עשית מה שרצית ..כנגד כל הסיכויים , גם כשאמרו לך "אתה חולם זה לא יילך ".פשוט עשית . את זה לא ירשתי ממך כנראה ..וחבל , כי אני מתבוננת בחיים חומקים לי כמו ציפור כלואה .. ובא לי לעמוד לי על שפת הים ולצעוק בכל הכוח תשמור עלי .. תשמע אותי? עצוב לי בפנים אבא .. מין עצב עמוק שאין לי מילה לתאר אותו לבד לי ועצוב לי .. לקחתי פסק זמן מהעולם לצבור כוחות למלא מצברים כוחות מחודשים .. אני לא רוצה לחיות ככה , כמו כולם ..אתה הרי יודע את זה .זו אני שהשארתי פתק על השולחן בתום בחינת בגרות אחרונה וירדתי לי לסיני ..אני והתרמיל על הגב .ואתה שמרת על המכתב הזה שלי עד יומך האחרון לא ידעתי ששמרת אותו ..כשנתנו לי את החפצים האישיים שלך חתיכת נייר ביצבצה לה מעבר לתעודת הזהות ..זה היה המכתב שלי . חשבתי שפגעתי בך .. חשבתי שכאב לך שקמתי ועזבתי את הבית ככה ..היום אני יודעת. רק היום הבנתי שהיית גאה בי ..ששמרת את המכתב מתוך גאווה על שקמתי בלי פחד להגשים חלום לעשות כרצוני . איפה נעלמתי לי? מהותי מלאה בך . השתדלתי לא לחשוב עליך .זה כואב מדי . הגיע הזמן להביט בכאב .. בפחד .

stagadam

New member
מוזה יקרה...

אבא שלך שומר עלייך. תהיי בטוחה בזה... הכאב שלך חדר כל כך עמוק ללב שלי...כל כך עמוק... אבל כל שנותר לי לומר לך הוא, לא לאבד את החלומות... וגם כשקשה ונדמה שהסיכויים אפסיים, תיזכרי באבא שלך... תיזכרי כמה שהוא היה גאה באותו יום שירדת לסיני. תיזכרי כמה הוא נלחם על החיים שלו, כמה הוא ניסה להאחז בכל חלום, אפילו כשכולם אמרו שזו אשלייה. מוזה, אל תוותרי על החלומות או על הסיכוי להגשים אותם. כי חלומות שלא שואפים להגשים,הם חלומות סרק... ובכל מקרה, תדעילך שיש פה אנשים שמאוד אוהבים אותך. אנשים שמוכנים בכל רגע נתון לעשות הכל כדי לגרום לך להרגיש קצת יותר טוב... אז
ממני מכל הלב

מוזי...

"אני פוחדת מהחיים יותר מאשר מהמוות" מוכר המשפט הזה...
את לא לבד יקירה, את אף פעם לא לבד, וזה לא משפט אליגורי, זו האמת! וזה בסדר לפחד, זה מותר, ומותר גם ליפול, ומותר להסס, ומותר להיות חלש, ומותר להרגיש לבד... אבל כל אלה הם כדי לחיות! את יודעת, כולם מדברים על חלומות גדולים, על הגשמה עצמית, על להגיע לירח. לפעמים אנחנו נוטים לעשות השוואות עם בני אדם אחרים שאנו מכירים וחושבים שבשבילם זה קל יותר ופשוט. אני אגלה לך סוד אהובתי... כולם פוחדים, כולם מהססים, ואין אדם אחד בעולם שלא הרגיש תחושה של לבד. וזה נכון לגעת בפחד וגם לגעת בכאב, זה נכון מאוד וגם רצוי! אבל לא לשקוע שם מלאכית, לא להישאר שם! להתרומם למעלה יקירה, להתרומם! את יודעת מתי מרגישים שהחיים חומקים? מתי שאנו ממלאים את עצמנו בתסכולים ואכזבות על חלומות שאנו לא מצליחים להגשים. מתי שאנו חיים בשביל העתיד, מתי שאנו יושבים והוזים הזיות או חולמים בהקיץ. החיים הם כאן ועכשיו! החיים הם הדברים הפשוטים והקטנים. תלמדי יקירה לראות את מה שיש, לחוות את מה שיש, לאהוב את מה שיש! כולם רוצים לעוף...
היה לי ילד בגן שכל הזמן היה עולה על שולחן, מניף את ידיו ו"עף" למטה... והכי הלחיץ אותי כשהוא היה עומד על המעקה מתחת לעץ ומנסה ל"עוף" אל העץ. הייתי יושבת דרוכה ומפוחדת שלא ייפול ולא ייפצע, ובכל פעם שהוא היה מנסה לעוף, הייתי מדכאה את התשוקה שלי לצעוק... "אתה תיפול!" ואת חושבת שלא נפל? חופשי נפל ונפצע, ויותר מפעם אחת. אבל לא יכולתי לעשות כלום בנדון, הילד רצה לעוף! אחרי נסיונות בלתי מתפשרים מצידו, גם אחרי שהכריח אותי כל פעם בחצר לקשור לו שמיכה על הצוואר, הוא לא הצליח לעוף. אבל מה, הוא לא בדיוק וויתר, כי עם הזמן למד לרוץ בחצר עם שמיכה על הצוואר כשהיא מתנופפת מאחורי גבו, ידיו פרוסות לצדדים והוא צועק... "אני עף" הוא למד לעוף עם המגבלות שלו...
כל אחד צריך למצוא את מקום התעופה שלו, לכל אחד יש את המקום המיוחד שלו לעוף. ואין אדם אחד בעולם שאין לו את הדרך שלו לעוף. את תמצאי אותה, את הדרך שלך, היא כבר קיימת, את לא צריכה לחפש, רק להתחבר אליה, להשלים איתה, ולאהוב אותה. זה לא בשמיים מוזי, זה כאן ועכשיו! מחבקת אותך

ה מוזה

New member
קוראת שוב ושוב ..

ובטח אקרא את התגובה שלך אי"ב עוד ועוד לכעת חסרת מילים למעט תודה
זה נוגע וחודר לכל אותם מקומות בי שכעת מלאי מהפכים תהיות וחיפוש .. כל מילה ומשפט קוראת וקוראת שוב ושוב תודה לכל מי שהגיב המילים שלכן מהדהדות בתוכי

moran500

New member
תודה לך!

קודם כל מוזה, וואו! אין לי מילים אחרות... ירדו לי דמעות כשקראתי את מה שכתבת... ולאין ייאוש בעולם, תודה! אני גם בתקופה של דאון עכשיו ומה שכתבת באמת עזר (אםילו שדברייך לא נאמרו לי)!!! תודה!

dance of life

New member
מוזה מקסימה...

אבא שלך, היכן שלא יהיה, גאה בך בכל נשמתו ונפשו, בכל נשימה שנשם בחייו, בכל מילה שאמר, בכל מעשה שעשה. הכל היה שווה את הבת שגדלה להיות בעלת נשמה טהורה כשלך, עוזרת ואוהבת, חמה ומדהימה כשלך. מיוחדת.. כל כך לא כמו כולם! אז אולי את חלומותיך לא הגשמת, מוז, אך הוא, אביך - הגשים את שלו..! הגשים בעזרתך! המשיכי לחבק את העולם ביופי הזה שלך, ותראי שיום יבוא, וחלומותיך ייתגשמו אחד אחד.. לאט לאט, ייבנו לחיים שלמים ומיוחדים.. ליציבות, לאהבה, לאושר אמיתי ובלתי מותנה בדבר. את המתנה שה' העניק לאביך ומה שאת נותנת לעולם הוא המתנה של ה' אלינו.. אל תוותרי! המשיכי לגרום לאביך להיות גאה בך בכל יום ויום בחייך! *שולחת לך חיבוק ענקי* ג'ול.

linu2

New member
כמעט שנתיים

בלי אבא שלי. אני רוצה להגיד לך שהמכתב שכתבת נגע לליבי ועברה בי צמרמורת כשקראתי שהוא שמר את המכתב שלך בתעודת הזהות שלו. רק שתדעי שלאנשים כמוני וכמוך יש פרוטקציות שם למעלה, יש מי ששומר עלינו, מגן עלינו ונמצא איתנו בכל מקום. אפשר להרגיש את זה. גם אצלי הים הוא המקום שאני הכי מרגישה את הנוכחות שלו. הים שהוא כל כך אהב. החוף שלו, הגשר, שבעוד זמן קצר ייקרא על שמו (בעזרת קצת כסף לעירייה
). את לא צריכה לחיות כמו כולם. את לא כמו כולם! תזכרי את זה.
לין

מוזה היקרה ...

אין לי כבר מילים להגיד.. 1- בגלל שאי"ב כ"כ מקסימה ששום מילים אחרות לא יכולות להעביר בך את ההרגשה שיש בך כרגע , חוץ מהמילים שלה.. 2- כי פשוט אין לי מילים.. אבל מבינה אותך , ומקווה שב"ה כל משאלות ליבך יתגשמו לטובה ותמצאי את מקומך בעולם מבולבל שכזה.. לילה טוב
ועוד משהו קטן - תהיי בטוחה שהאדם היקר הזה ,עכשיו מביט בך מלמעלה ומחייך חיוך מרוצה ... יש לו בת מנהלת פורום .. ולא סתם פורום , פורום מורכב שלא קל להחזיק אותו.. ולא קל לתת תשובה לכל שאלה כאן.. ז"א שיש לך משהו מיוחד ,מיוחדת שכמותך!!!!

יניב024

New member
תודה לך מוז יקירתי...

בניגוד לתגובות של קודמיי-תגובתי אינה נועדה לנחם,היא נועדה להודות לך... לפני חודשיים התבגרתי ב10 שנים: הפנמתי את התובנה הלכאורה פשוטה שאם...: שאם אמשיך לחיות כמו שמצפים ממני... שאם אמשיך להתנהל רק כדי להצליח בעתיד... שאם אמשיך לחכות שהאושר יגיע כשיהיה לי בטחון כלכלי... שאם אני אמשיך לדחות את הגשמת חלומותיי לאח"כ... אם אעשה את כל זה-לעולם לא אהיה מאושר,חלומותי לעולם לא יתגשמו... וקרוב לוודאי שבערוב ימיי כשאביט לאחור ארגיש את טעם ההחמצה... שלב ההפנמה הסתיים... ברור לי שזוהי דרכי... אני מנסה למחוק שנים של מוסכמות חברתיות שחונכתי לציית להן בקפידה... אני מכווין את חיי לעבר החלומות שחלמתי ועודני חולם... אני עוקר עצמי מההשגים שהצלחתי לאסוף עד כה ופונה לדרך חדשה... היה ברור לי שהולך להיות קשה- -לפעמיים אנו יודעים שמשהו חם אך איננו מצליחים להפנים ולהבין את גודל החום עד שאנו נכווים בעצמנו. -לפעמיים אנו מנסים להסביר למישהו עד כמה היה לנו קר...-אך אי אפשר להסביר קור-צריך לחוש את הקור בעצמך ע"מ להבין את עוצמתו. -לפעמיים מתארים לנו נוף ציורי עוצר נשימה...לפעמים אפילו רואים את תמונת הנוף-אך אף פעם לא נדע את עוצמת היופי עד שלא נהיה בתוך הנוף, עד שלא נחווה את החוויה בשלמותה... ...אז ידעתי שהולך להית קשה אך רק עכשיו הבנתי והפנמתי...: אי אפשר להבין מהו הקושי עד שלא חשים וחוווים אותו. אי אפשר להבין את עומק המועקה כשעוזבים מאחור את הדברים שאנו רגילים להם- שמעניקים לנו את הבטחון ונכנסים לתוך שער הלא נודע- אי אפשר להבין עד שלא צועדים את הצעד הראשון. אי אפשר לתאר את גודל הבדידות באותו רגע שנדרש ממך לקבל את ההחלטה : באיזה ממרעולי החיים הינך בוחר ובבחירתך מחקת לאלתר דרך שצעדת בה מילין רבים... אולי שמת לב שלאחרונה הפסקתי להשתתף בפורום... אתמול חזרתי מסיניי-נסעתי כדי לצלול,להירגע,לחשוב על הדברים ולמלא מצברים... עוד לא הספקתי לעבור את מסוף הגבול בטבה והפלאפון צילצל-מהצד השני זרמו הדילמות שימלאו את חיי בתקופה הקרובה... הקול מהעבר השני -בתמימות משהו- תירגם את תוצאות החלטתי ללכת בעקבות חלומי למושגים פרקטים ולקונים שיבאו לידי ביטוי בחיי החל מרגע זה והילך... -אני חייב להודות:הירהורי כפירה בדרכי החדשה צפו לתודעתי,חשש, צער, בדידות ומועקה אפפו אותי וכניראה שעודם אופפים אותי... רציתי להגיד לך תודה...כי כשהגעתי הביתה וקראתי את מכתבך -מעבר ללרגש אותי מאד-הצלחת גם לעורר בי את החלומות שלי,הצלחת להציף בי את התובנה שרשומה בראש המכתב,הצלחת להזכיר לי את מה ששיחת הטלפון מאמש כמעט וגזלה לי... ברור לי שדרכי עוד רצופה פרשות דרכים,מעידות,אכזבות,אהבות כושלות, נסיונות שהחיים יעמידו בפניי... אין לי מושג איך ואם בכלל אעמוד בניסיונות הללו-אני מודע לקשיים החלטתי לקרוא להם אתגרים(זה עוזר מעט אך לא פותר את כל הבעיות-החיים לא פשוטים) כמוך-גם אני חושש מהחיים יותר מהמוות,ואולי דווקא בגלל זה אני מחליט שלא לחיות ע"מ לשרוד אלה לחיות ע"מ להגשים את חלומותי... אני מעדיף למות בעוד 5 שנים כאחד שחי את חלומותיו מאשר למות בעוד מאה שנים כשאני אפוף תחושת אכזבה. גיליתי שאולי לא את כל חלומותי אני אגשים ואולי אף לא אחד-אך עדיף לי לחיות כאחד שמנסה להגשים את חלומותיו מאשר לחיות ע"מ לשרוד ע"פ קודים חברתים שלא אני בחרתי לעצמי... אני מכריח עצמי לחייך כי ברור לי שאין לי דרך אחרת. אני לא מכיר אותך כמעט בכלל אבל במקום מסויים אני חש שאנו חווים חוויה דומה... אין לי מושג אם צעדת את הצעד הראשון לעבר חלומך או לא ... זה לא משנה כמה אני אסביר שזה קשה...כי כמו שאמרתי מקודם זו תחושה שרק בזמן שחווים אותה מצליחים להפנים אותה... אני מודע לתחושת הבדידות(לפחות אצלי) כי זה לא משנה כמה חברים יש לנו ההחלטה הזו היא מאד קשה וקורעת היא אישית ואינדיבידואלית... את אולי תחפשי את הביטחון בדרכך אצל האחרים ,את תירצי שחבר/ה קרוב/ה יחזקו ויעודדו אותך בדרכך שלך... את רוצה שאביך ינסוך בך את הביטחון ללכת אחר חלומך...שהוא יתן לך "סימן"... החברים טובים ככל שיהיו לא יוכלו לעזור כאן וגם אביך אהוב ככל שיהיה לא יוכל לנסוך בך את הבטחון מעבר למה שהצליח להנחיל לך בימי חייו אני יודע שזה לא מעודד אך מצד שני זה אולי יגרום לנו להפנים שההחלטה נמצאת אצלנו כמו תוצאותיה ואל לנו לדחות אותה עד לרגע שנקבל את הפידבק החיצוני המיוחל... בתודה יניב

ה מוזה

New member
........

כתבת את כל המילים שעדיין כמוסות בתוכי כמה קרוב נגעת .. ואין בי עדיין את כל המילים בכדי לתאר את התחושות ואת התהליך כמו שאמרת ..אי אפשר לתאר לאחר מהו "חם".. ומוזר כי דווקא בשלב שהחלטתי להיות בשתיקה מוחלטת בכדי להגיע לאותה החלטה "מאד קשה וקורעת "..ראיתי את התגובה שלך כאילו כתבת מתוכי ..זו באמת החלטה אישית ..יש את אלו שיחפשו את חיזוק החברים .. לא אני . ההחלטה הזו לנטוש שבילים בטוחים ומוכרים ( בטוחים?) היא הדבר הכי לבד שיש זו התכנסות פנימית חיפוש פנימי בכדי להביא את אותה הפנמה .. לכלל מציאות .. ויפאסנה . דומה לצלילה במימי מפרץ סיני שם בשקט התת מימי המחשבות צלולות .. צלילה לתודעה ,לאני הפנימי - ששם אני מאמינה קיים לו הביטחון שאותו אני כעת מחפשת .. לצעוד את אותו הצעד אל הלא נודע ..אל החלום כל כך הרבה מילים בתוכי ובחרתי בשתיקה תודה תודה תודה מעומק נשמתי על התגובה שלך "להפנים שההחלטה נמצאת אצלנו כמו תוצאותיה ואל לנו לדחות אותה עד לרגע שנקבל את הפידבק החיצוני המיוחל... "

I Was Hoping

New member
אני יודעת שקצת מאוחר

והשירשור הזה נגמר כבר, אבל רק עכשיו ראיתי אותו ואני לא יכולה שלא להגיב... השעה שתיים וחצי לפנות בוקר, עכשיו אני קוראת אותך, מוזה מתארת את החיים בלי היקר לי מכול אני לא חושבת שיש בי פחד גדול מזה שיום אחד אאבד את אבי [אלוהים ישמור]; זה פחד שילווה אותי כל חיי ולא חשבתי אי- פעם שתהיה דרך להמשיך הלאה, אבל הנה עכשיו אני קוראת אותך, וזוכרת כל הזמן כמה יש לך להעניק לעולם הזה, לכל מי שצריך ולכל מי שרק רומז! יש לך כל כך הרבה רגש ועוצמות, ואני בטוחה שזה בא מלמעלה, את מיוחדת בדרכך שלך, במלאך ששומר עלייך ובסגולה בה ניחנת - אהבת הבריות כולם כאחד - והרי לך ההוכחה שאל לך לפחד מהחיים, מפני שכבר ניצחת אותם מלכתחילה - את חזקה מהם ונפלאה בהם, ולכן חייך הם מי שאת ומה שמרכיב את אישיותך הכה- מדהימה... אני מחבקת אותך, אין לך מושג כמה חזק היולה.

ה מוזה

New member
לא מאוחר ....

ריגשת אותי תודה לך
על מילים שנכתבו מהלב לוקחת עימי אותן ומשפט אחד במיוחד "ולכן חייך הם מי שאת ומה שמרכיב את אישיותך .."

למעלה