כמעט נתפסתי!!!!!!

סביוני

New member
כמעט נתפסתי!!!!!!

נסעתי היום ברכבת לכיוון תל אביב בערב המאוחר, נצמדתי על המשענת של המושב הנוח והגבוה שלי. הנחתי את ידיי על ירכיי והתחלתי להזיז את עצמות השכם (הסקאפולות) שלי קדימה והחזרתי אותן לסירוגין כל צד בחבטה משהו אל המושב. הודות לטלינגיט היקרה, ניסיתי להתאמן תוך כדי נסיעה ברכבת על "הזזת הכתפיים קדימה" מבלי להזיז את המרפקים. והסתכלתי עליי בהשתקפות על החלון לראות אם באמת אני לא מזיז את המרפקים תוך כדי הפעולה. לא שמתי לב, אבל הרכבת עצרה והתחילו לעלות אנשים. בשבריר של שניה הפסקתי כמעט לפני שמישהו היה תופס אותי וחושב שאני קצת טו לו לו לו לו לו לו. נו שוין...המשך חלומות מרושרשים! סביוני

Elina5

New member
../images/Emo6.gifזה מזכיר לי...

שלפני זמן רב מאוד...כשלמדתי נהיגה, הייתי מתאמנת כל הזמן תוך כדי נהיגה, והמורה היה משתגע מהניסיונות שלי...הייתי אומרת לו, אוקיי, בוא נראה איך הקוארדינציה שלי עובדת עם ההגה והנעת הכתפיים... בקיצור הייתי מניחה את ידיי על ההגה ומבצעת תוך כדי את הנעת הכתפיים , אותה תנועה שאליה התכוונת ,שמגיעה מהסקאפולות (יופי סביוני, ניתוח אנטומי נכון מאוד...)והמורה לא האמין למראה עיניו...."מה את עושה...?" "ואל תעשי את זה בטסט" או "כן, רעיון טוב, תעשי את זה בטסט...אולי תעברי ככה..." אח"כ הייתי בודקת את אותה התנועה יחד עם החלפת הילוכים.... בקיצור , כך חלפו להם שיעורי הנהיגה שלי תוך כדי יעילות למופת.... ואם כבר אני מספרת לכם קטעים מאותה תקופה, אז השיא היה כשאמרתי למורה לנהיגה שלי(שייבדל לחיים ארוכים), תשמע , יש לי הופעה בקיסריה, אז אולי נעשה שיעור תוך כדי נסיעה לשם?...ואכן כך היה...שכנעתי אותו לעשות לי שיעור נהיגה בדרך להופעה, אמרתי לו שזה יכין אותי הכי טוב לטסט... וזו היתה הפעם הראשונה בחיי שנהגתי להופעה של עצמי... אה...התאמנתי גם על תנועות הראש, האמת שעד היום אני עדיין חוטאת באותן תנועות בשעת נהיגה, והתגובות ברמזורים מאוד מצחיקות... לכל התלמידות :אל תלמדו את זה ממני....תנהגו בזהירות... איללה ליכ אלינה

karnity

New member
אלינה יקרה...../images/Emo68.gif

לצערי מאוחר מידי...אני כבר רוקדת במושב הנהג תוך כדי נסיעה... זה כמו שאמרת...ניצול זמן באופן יעיל...

lydiamai

New member
גםמני גמני. תנועות ראש וכתפיים

בזמן הנהיגה, וידיים ברמזורים. איזה פשלות - לפעמים אני קולטת את הנהגים מסביב מסתכלים. מזל שהחלונות סגורים והם לא שומעים את המוסיקה בפנים. זה מאוד מצחיק. יש לי חזות שכנראה לא מעידה על תחביבי. וזה מאוד מפתיע אנשים לראות אותי מתחברת לריקוד בטן או למוסיקה ערבית. אחד השכנים אמר לי לא מזמן, שהוא מאוד נהנה מנגינת הפסנתר שבוקעת מהבית שלנו. לעומת זאת - מישהו בבינין שומע מוסיקה ערבית - וזה מאוד מעצבן אותו. לא אמרתי לא שאני משחקת את שני התפקידים - אבל מאוד נהניתי.

סביוני

New member
פעם אמרו לי בצחוק על זה ש...

אני צריך קצת להחליש את הווליום, אחרת יזרקו לעברנו אבנים למרפסת... (אמרו בצחוק, והתחרטו אחר כך בעקבות מסרים איומים ונוראים שלי... שלא יעיזו להתעסק אתי במוסיקה ערבית, בן כבודם האבוד לא ישוב עוד
). דרך אגב, גם אני מנגן בפסנתר, לידיה. האם ניסית לנגן את אינת עומרי? אני ניסיתי, וצחקתי מלוא הפה. פתאום זה נשמע כל כך אירופאי... (מעצבן? מצחיק? שניהם ביחד? לכי תדעי). מרוב מוטיבציה, התחלתי לנגן את זה בסגנון של וואלס. כעמט דנובה כחולה מס' 2. (וילהלם שטראוס יכול להתהפך בקברו, לא.) הכי היה לי קל לנגן את זה באינפרוביזציה תואמת שוברט. כי במקור הסולם מינורי (גם אם סולמותיו מקאמיים ולא מערביים), וזה סוחף. אבל איך אמרה "כווכב אל-שרק" (כוכב המזרח) הלא היא אום כלתום שאין עליה: "מש ממכן כדא אבדן" כלומר - שלא תעיזו לעשות את זה לעולם! זה די התעלל בשיר כל הפסינטור הזה של אינת עומרי. אבל מודה, הייתי חייב לנסות. המשך יום נעים ותיזהרי בנהיגה... סביוני

lydiamai

New member
הפסנתר אצלי בראש לא שייך בכלל

למוסיקה מזרחית. זה איזשהו באג בייצור (שלי). ובאימפרוביזציות אני ממש נעולה. פסנתר אני מנגנת לפי תווים - רצוי קליל ו/או רומנטי. אבל אינת עומרי? - מוזר שחשבת רק על זה, מאתמול מתנגן לי בראש 'בעיד בעיד, אנה או אינת ליבחדנה'. מה סגרנו? את זה אתה לא מתרגם לנו?

סביוני

New member
מה תרצו קודם:

אינת עומרי או אל-אטלאל? אל אטלאל הוא שיר אולי פחות מוכר אבל המלים שלו.... ("כלימאת" זה עוד כלום לעומתו). משתמש בדימויים ומוטיבים רבים הלקוחים מעולם התרבותי והספרותי של התקופה העבאסית באימפריה המוסלמית (בירתה הייתה בגדד בזמנו). מושר בערבית ספרותית משובחת ותמה.

סביוני

New member
רציתי לתרגם אבל אז אמרו לי ש

יש תרגום של זה בפורום מקביל אחר. ראיתי את התרגום, והוא בהחלט ראוי. לעומת זאת הטאץ' שלי בתמלולו יהיה מעט שונה, כי לכל מתרגם יש טאץ' משלו (וטוב שכך). בואו נעשה סקר - מה תרצו קודם - את אתה חיי או את השרידים?

lydiamai

New member
לי לא משנה מה קודם - מי ממהר?

אתה יכול לשלוח לי את הלינק של התרגום מהפורום המקביל?

רזלה

New member
ככה גם אני למדתי שימי כתפיים

נראה שכושר ההמצאה שלנו נובע גם מעיסוקים. כשהתחלתי ללמוד ריקודי בטן, הייתי כל הזמן על הקו ת"א-ירושלים לצרכי עבודתי.
רכשתי לי קלטת ורדה ובכל רמזור שבו עצרתי, ראו אותי הנהגים "מנענעת" את השכמות (סקאפולות????) במרץ רב. העובדה ששאר הגוף היה כבול לכיסא, הקל עלי את לימוד ההפרדה המיוחלת... בהמשך (ובניגוד לחוק) הייתי משלחת יד דרך החלון לאימון כף היד בתנועות פיתול ונחש למיניהן. כך גם אני מלמדת את תלמידותי שמתקשות בתנועת הכתפיים. ולמי שאין לה רשיון נהיגה או מכונית, אני ממליצה לשבת על כסא הפוך כשהפנים למשענת, להצמיד את הגב לקיר או מחסום אחר, להחזיק במסעד ו"לנענע". אני גם לא יכולה להפסיק לעשות שימי או תנועת ברכיים כשאני סתם עומדת ומשוחחת, ואחותי כבר נזפה בי פעמים רבות שאפסיק להתנענע בציבור בצורה כזאת...
יעל

ליילה 1

New member
מתאמנת אפילו במטבח

סביוני, אתה לא ה"משוגע" היחיד,בשעתו כשרק התחלתי ללמוד שימי , הייתי משקשקת בכל הזדמנות, אפילו בשעת רחיצת כלים. וכך בשעה שהיידים עסקו בשלהן עבדתי על השימי עם האגן , זה עזר לי מאוד בקטע של הקואורדינציה וההפרדה בין חלק הגוף העליון לתחתון. שיהיה לך ולכל חברי הפורום יום נפלא. ליילה

סביוני

New member
מצחיקונת אחת...

נקרעתי מצחוק. איך לא חשבתי על זה עד עכשיו בתור אוהב שטיפת כלים שכמוני? מצחיקה אותי תגובתך דווקא בגלל תומתה ותמימותה של הדוגמה של שיחד עם זאת מתרגלת בגדול את השליטה בקואורדינציה שבין פלגי הגוף. בעצם לא רק את מצחיקה בקטע הזה. כולכן (וגם אני נמנה עם "כולכן" למרות שאני צריך להיות ב"כולכם"
אני מוצא שכל הקטע הזה של "נתפסתי" או "כמעט נתפסתי" נורא משעשע אותי (מהמקום הכי אמיתי ונעים). והאמת ליילה? נתת לי אחלה רעיון לפיתוח שליטה בקואורדינציה שבין פלגי הגוף. אני כבר רץ לשטוף כלים. נראה לי כבר שאפשר לחנוך מדור טיפים ריקודיים או תרגוליים רלוונטי בפורום. יש רק בעייה אחת. אני מאלה שלא יכולים ללכת לישון בלילה בשקט עם יש כפית אחת מסכנה ומיותמת לא שטופה בכיור. נראה לי לא אפקטיבי לתרגל שימי על כפית אחת בלבד. בשביל זה צריך למלא כיור שלם במשך שבוע ורק אז לשטוף את הכלים שבו... האם אצליח להחזיק מעמד בכך? האם לא אסבול מנדודי שינה בעקבות תסמונת הכיור הבלתי נשטף? (אפרופו הומור וריקודי בטן...) שיהיה לך יום נעים ומרשרש סביוני

ayelet 24

New member
כשהתחלתי ללמוד שימיז ../images/Emo167.gif

עם אביגייל קליין היא הייתה מספרת שהמורה שלה אמרה לה להתאמן אפילו תוך כדי שטיפת כלים אז מישהו בקבוצה שאל אותה "ומי שלא רוחץ כלים?" אז ענינו לו "נו, וזה בדיוק הזמן להתחיל" לפי הפרצוף שהוא עשה
אני לא חושבת שהרעיון מצא חן בעיניו. עוד דבר, אני זוכרת שטילינגיט כתבה כאן שעל השימיז היא מתאמנת בתור לבנק או כשהיא עומדת ברמזור - אז גם אני: כשאני ממתינה בתור לדואר, עומדת סביב אנשים ועושה שימי קטן שלא יחשבו שהשתגעתי
והכי אני אוהבת לדבר בטלפון ולעשות שימיז ושמיניות תוך כדי. או אפילו בדרך לדואר לפעמים אני הולכת בשמיניות ואם מתנגן לי שיר בראש לפעמים מתפלק לי גם איזה וואחדה וונוס. איילת.

סביוני

New member
היום ממש נתפסתי!

עשיתי לי באוטובוס תנודות כתפיים קדמיות שנרקות קדימה וחוזרות לנוח על המשענת כדי שאצליח להניד כתפיים קדימה ואחורה בריקוד בלי להזיז מרפקים. במושב צדדי לי הייתה מישהי צעירה שהסתכלה עליי. קלטתי שהיא לא מבינה את פשר העניין. אז החלטתי להבהיר לה את פשרו והמשכתי עוד ועוד ועוד, אפילו עשיתי גלגולי סקאפולות כאלה שעושים לפני שמניעים את כל הזרועות בתנועות גליות, וא"חכ המשכתי להתאמן. בקיצור - היא חשבה שאני מטורף, אני חשבתי שהיא לא מבינה כלום בריקודי בטן, ונהניתי מכל שניה. לגבי השמיניות תוך כדי לדבר בטלפון - על זה עוד לא חשבתי...

ליילה 1

New member
../images/Emo142.gifמר סקאפולה היקר

כל הכבוד על התמדתך הרבה, אוטבוס ,רכבת ,הכל הולך תזהר רק לא לנקוע את הסקאפולות. אגב כשאתה אומר סקאפולות אתה מתכוון לשכמות? עדיין לא יצא לי לבדוק במילון האנטומי. לילה טוב מליילה

ayelet 24

New member
אגב סביוני, היום שיכללתי

אתמול בערב התחלתי ללמוד שימי 3/4 אז היום בבוקר איך שהתעוררתי את הדרך לשירותים / מקלחת עשיתי באימוני שימי 3/4 - ואם טעיתי אז הפסקתי והתחלתי מהתחלה. זה אומנם קצת ארוך בבוקר (או כשממש צריכים לשירותים
) אבל זה מגוון.

למעלה