כמעט אף פעם

כמעט אף פעם

אני לא רואה אישה שלבושה מכף רגל ועד ראש בהופעה שאני בשמחה הייתי מאמצת. זה כל-כך נדיר.... יש המון פריטים שאני רואה ברחוב על בחורות אחרות ואומרת- 'וואו': נעליים יפות, תיק, צעיף.... אבל מישהי שכל מה שהיא לובשת, השילוב- הכל לטעמי? שנים זה לא קרה לי, אפילו לא בפריז בירת האופנה. ולכן?

אני דוקא רואה פה הרבה

הבריטיות נודעות בחוש האופנתי שלהן (בעיקר אלו בערים הגדולות), בתעוזה, בהבנה ובמקוריות. לא מכולן אני נשפכת אבל בהחלט לפחות פעם בשבוע אני מתלהבת ממישהי.

רובן המכריע של הנשים במטרו ובאוטובוס

נראות כאילו לא השקיעו טיפת מחשבה במה שהן שמו על עצמן בבוקר. זה לא אומר שהן מתלבשות זוועה כמו רוב הישראליות, אבל עדיין ניכר שלא התלבשו בהנאה. ואצלי להתלבש זה משהו שאני משקיעה בו זמן ומחשבה, נהנית ממנו וקמה הרבה זמן קודם בשביל לעשות אותו כמו שצריך.

אני חושבת שיוצא לי להסתובב בסביבה אחרת

אני נמצאת יום יום באוניברסיטה ויש הרבה סטודנטיות שמתלבשות בהחלט יפה ומקורי. גם כשאני יוצאת בערבים למקומות קצת יותר יוקרתיים יוצא לי לראות בחורות לבושות בבגדי ערב יפים שמחמיאים להן, עם אקססוריז מתאימים ונעלים מעניינות. האמת היא שלא הייתי בספרד אז אני לא יודעת מה קורה שם. אבל בפריז לא ראית אופנה מעניינת?

הספרדיות (לא המהגרות) מתלבשות בד"כ טוב.

עדיין, קשה לי לאהוב לוק כולל של מישהי

לי וולף

New member
עכשיו כשאני חושבת על זה...

אני ממש מסכימה איתך!
מצד שני... אני משקיעה מחשבה במה שאני לובשת ולרוב יוצרת לוק שהוא די 'שלי'... אז באמת יוצא שגם אני נוטה 'לשים עין' על פריטים בודדים ופחות על אאוטפיט מלא

Fun Fair

New member
אני חושבת שבארץ יש בעיתיות מסויימת

מצד אחד- בקיץ כ"כ חם ולח, למי יש כח "להתלבש"?
ולכן נוצרה תרבות ה "זרקתי על עצמי שורטס וגופיה בצבעים אופנתיים והנה אני לבושה"
מצד שני- אנחנו חיים בעידן של ביטוי עצמי והתפתחות אישית (ובאופן מפתיע, דווקא המיתון שהשאיר הרבה אנשים בבית תרם לזה), בנוסף לכך שבשנתיים-שלוש האחרונות רואים פריחה של מעצבים צעירים ומוכשרים (בעיקר בת"א). לכן ניתן לראות הרבה יותר ניצני יצירתיות וחדשנות- לא רק באופנה. מצד שלישי- לנו, הישראלי, יש בעיה "קלה" של פרופורציות (לא רק בתחום האופנה, לצערי). אנחנו נוטים לאבד פרופרוציות ולקחת הרבה יותר מדי דברים "אובר דה טופ" לקצה הלא מוצלח שלהם. לכן "קורבנות אופנה" הם מחזה כ"כ נפוץ ובכל יום אני נתקלת בכ"כ הרבה אנשים ונשים שמנסים להיות "מיוחג'ים" שלא הפנימו ש "תפסת מרובה לא תפסת"- ופשוט נראים כמו בדיחה גרועה.

חום ולחות אינם תירוץ לחוסר טעם

לא רק בישראל חם ולח , אבל רק בישראל חושבים שזה לגמרי בסדר ללכת לעבודה עם טייטס ילחתונה עם ג´ינס

Fun Fair

New member
אין קשר לחוסר טעם.

מי שהוא חסר טעם, יהיה חסר טעם בכל מזג אוויר, מבטיחה לך
לצורך העניין, ג'ינס קצר וגופיה לא אמורים להיות הצהרה אופנתית ולא צריך להיות עם טונות של "טעם" בשביל ללבוש אותם. יחד עם זאת, להפוך את זה ל"מדים" יומיומיים או להופיע עם ג'ינס וגופיה לחתונה- זה כבר עניין של בעיית ראיה קשה או של טעם רע (ולא חוסר טעם
)

Fun Fair

New member
אגב, צר לי לאכזב אותך

אבל אני לא ממש מבינה מהיכן נובעת ההכללה של "טיטס לעבודה זה חוסר טעם". אני חושבת שכל פריט שבעולם אפשר ללבוש בצורה שהיא שיא השיק או לחילופין- בחוסר טעם משווע. במקרה היום הגעתי עם טייץ שחורים, מגפיים עד מתחת לברך וטוניקת סריג אוברסייז מפוספסת בכחול-אפור עד מעל הברך, בשילוב הארססוריז הנכונים (במקרה זה שרשרת כסף וינטג' ארוכה), היי בטוחה שאין פה שום רמז לחוסר טעם.

לי וולף

New member
לא נותר לי אלא להנהן ולחייך!

דברי טעם. אגב...באופן מקרי, גם אני לובשת היום טייץ שחור לעבודה. וזה לא נראה זרוק או לא מכובד. אמנם קצת פחות מ'וואו' אבל התחלתי את היום אצל רופא השיניים...אז גם רציתי שיהיה לי נח ומנחם

אלו כנראה הבדלי תרבות

פה למשל טייץ נחשב לבגד פנאי ואף אחת לא מופיעה לעבודה במשרד בטייץ. אפרופו בגדי פנאי, יצא לי לשוחח על זה עם חברות בישראל ופתאום גיליתי שמאז שאני כאן, יש לי בגדים ליום ובגדים לערב ואין בכלל ערבוב ביניהם. שלא נדבר על זה שמאז שיש לי עבודה "מכובדת" יש לי גם בגדים עבורה ואני לא משתמשת בהם לשום פעילות אחרת. בישראל אין ממש כזה דבר. נהפוך הוא, כדאי ואף רצוי שבגד יהיה דו שימושי. למשל הכי עדיף לקנות שמלה לחתונה שאח"כ אפשר ללכת איתה גם לסרט או למשרד. עוד משהו הזוי ששמעתי עליו זה לצבוע את שמלת הכלה או הנעליים אחרי החתונה ולהשתמש בהם למטרות אחרות. זה באמת מאד פרקטי
אבל מצד שני מטשטש את הגבולות בין מה נחשב רשמי למה קז'ואלי. אלו שני הסנט שלי על הבדלי תרבות

לי וולף

New member
אין ספק!

גרתי מספר שנים בארה"ב וגם שם ההבדלים ברורים ומשמעותיים יותר כמובן שגם יש מלא קטגוריות לבוש. הנה חלק: casual, business, business casual, evening wear, black-tie, holiday attire אני זוכרת מהילדות את המונח 'בגד חגיגי', שהיום קצת פחות משחק תפקיד בחיי; עם השנים הפכתי לפחות מקובעת בעניין הזה. יש בגדים שפשוט לא הולמים למקום העבודה, ונעליים שלא נוחות לשום מקום חוץ מלשבת על בר (מילת המפתח לשבת...) אבל בהחלט יש פריטים מסויימים שאני לובשת בשילובים שונים גם בערב וגם ביום. לפעמים... כי זה בכל זאת נחמד לעשות הפרדה בין חול לקודש
אבל על צביעת שמלות כלה לא שמעתי. זה מזעזע בעייני (סליחה אם פגעתי במישהי). לא המעשה- שבא ממקום של חסכון - אני פשוט לא יכולה לדמיין לאן אפשר ללכת עם שמלת כלה צבועה.... (שוב...סליחה...אבל רוב שמלות הכלה שראיתי היו לא כ"כ יפות ודי מוגזמות...אז ניחא בלבן ליום החתונה.... אבל לצבוע את זה?!??!) בכל מקרה- אין פה 'טוב' ו'לא טוב' בעייני. זה המצב. חבל לי לפעמים שאין הזדמנויות ללבוש פורמלי יותר, או להפרדה כזו ברורה... אבל מצד שני, ממש ממש לא נעים להיות over-dressed ולכן השתדלתי ללמוד להתלבש יותר קז'ואל (לעבודה) ואני נהנית מזה!

מקאברית

New member
ישנן בנות ישנן בנות..

עם אאוטפיט מתאים. יש לי חברה כזאת.. היא סטייליסטית (נו בטח!) וכשאני רואה אותה לבושה כל יום מחדש אני רוצה לקנות אל כל מה שהיא לובשת אחד לאחד. היום בעבודה ישבה לידי מישהי (עם טייץ אגב) וכל מה שהיא לבשה היה פרפקט!! אז בקיצור... יש!

leeut

New member
ברור שיש...

כנראה שעוד לא פגשת אותי
מצטרפת לכל לובשות הטייץ, זה פריט חיוני, בעיניי הוא פשוט תחליף מחמם יותר לגרביונים, כל עוד הישבן מכוסה בטוניקה/שמלה כמובן...

מקאברית

New member
איתך אחותי../images/Emo45.gif

מצאתי טוניקה מהממת של "מוטי וענת" היא עכשיו עליי... עם הטייץ

למעלה