כמו עוד הרבה

למה אתה לא עונה לשאלה שלי לגבי זונה?

אתה הרי אומר שאתה לא מעוניין בקשר ריגשי אלא רק מיני.
למה זה לא יכול מבחינתך להוות פיתרון לבעיה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה לתשובה לתשובה

אני לא יודע מה הדרך הנכונה. זה תלוי במקרה לפרטיו, ברמת פרוט שלא קיימת כאן.
אני בעיקר יודע שבגידות הן לא פתרון יעיל.
מי שרוצה לבגוד כי בא לו לבגוד - על זה אין לי מה לומר. הבן אדם רוצה סקס, אז הוא לוקח סקס.
אבל אם אתה באשליה שזה "פותר" משהו, אז אני חושב שזה לא.
&nbsp
יש כמובן דרך משעממת שנקראת "טיפול זוגי". סתם לדוגמה. אבל אפילו אני מודה שזה הרבה פחות כיף מסקס מזדמן.

גלעד149

New member
תן לי להקשות

חבר סיפר לי שמאז שהוא בוגד באישתו, נעלמו לא כל הכעסים והתיכולים כלפיי אישתו . הבית נרגע . האם זה לא פיתרון ? האם הטיפול בכעס כטיפול בלחץ דם - יש להורידו לרמה הסבירה בכל האמצעיים הנמצאים ?

שנית, טיפול זוגי חווינו לפני שנים. בא ונאמר שהוא לא היה יעיל. למה בא נאמר ? הוא לא היה יעיל , אחרת למה אני כאן ???? אתה , כגרוש , עברת טיפול יעיל ? למה שמת לב שהשתנה מאז ? האם זה כמו דיאטה שמחזיקה תקופה ואז נעלמת או משהו קבוע ?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אתה חרטטן רציני, ידידי

ומאחר ואני לא עובד אצלך, אני אומר: צא לי מהווריד.
&nbsp
(כה אמר המטפל)

ארשה לעצמי להשיב למרות שאינני מריוס

כן, תחזוקת זוגיות זה כמו תחזוקת משקל לאדם עם נטייה להשמנה, לפעמים קצת מחפפים, עולים במשקל ואז צריך להכנס שוב למשטר ספורט ותזונה.
בשביל לטפל בזה אחרי 10 שנים שהזנחת ועלית 40 קילו, תצטרך כבר לפנות לפתרונות רדיקאליים יותר כמו ניתוח.
ככה גם בזוגיות שלך - אחרי שאתם (אישתך ואתה) נרדמים בשמירה, יהיה מאוד קשה לעורר את זה בעוד 10 שנים.
בגלל זה הרעיונות שניפנפת בזילזול כמו הרעיון של טיפול זוגי או אפילו הרעיון שלי לקבוע יום זוגי אחד בשבוע (ולעמוד על כך, כי זה חשוב לך! לא לפתור את עצמך ב"היא לא כל כך התלהבה..."), הם אולי לא כל כך גרועים. אבל כמו שכבר הבנו - אתה מאחר ואתה כבר יודע הכל b'in there do'n that וכל הבלה בלה בלה לא ממש מעניינים אותך, אז שיהיה לך בהצלחה.

גלעד149

New member
מריוס - אני אולי חרטטן אתה וודאי טיפש ושחצן

התשובה שלך מעידה רק על דבר אחד - אתה מדבר עם אנשים רק אם הם בתדר שלך ואני די בספק אם אתה בכלל מבין תדרים אחרים.
חוץ מתשובות קצרות וחסרות תוכן אתה לא אומר דבר. אנא חסוך לי את ההמשך.

חובטת - אני מקבל כל מילה מעצתך. זה די בעייתי בכתיבת הודעה להסביר ולפרט דבר כה מורכב כמו זוגיות , אבל המצב ביננו הוא לא מאוחר מידי ולא של עשינו הכל ועוד אין מה לעשות. יש לאישתי ולי זוגיות די טובה של כבוד הדדי ואהבה ויש קרקע די פוריה לעבודות תחזוקה בהמשך.
למרות שאני לומד די הרבה מהתגובות פה , אני חייב לציין שמםריע לי דבר אחד , למה אף אחד עם סיפור דומה ( ויש הרבה כאלו ) לא עולה ואומר - גם אישתי הייתה כך וכך...ועשינו .עשיתי , כך וכך ?

כן , אני דפוק ,אני מודה . יש לי התנהגות שמקשה על הזוגיות ועל אישתי , אני משתדל לתקנה . אם לפני 15 שנה המטבח אחרי לכתי היה נראה כמו סעגייה היום הוא נראה כמו נחל עוז , עדיין לא קיסריה אבל וודאי הרבה יותר טוב. אם לפני 10 שנים לא הייתה לי סבלנות לשבת עם הילדים היום אני מבין הרבה יותר כמה זה נחוץ. אם לפני 15 שנה מחשבותיי היו בכיוון בודד היום הם בכיוון משותף . למרות היותי מה שאני , מעולם לא הפסקתי להיות חבר של אישתי , מעולם לא נמנעתי מלהקשיב לה ומלהכיל אותה או מלתת לה ביטחון או מלהשתתף במטלות הבית ( אני מפחד לפרט יותר , אבל האמיני לי שאני מאד שם - בבית בשביל שאישתי תוכל לעשות מה שהיא עושה ). יש מצב שאישתי הייתה עוזבת אותי לולא דברים אלו.

אני רק מבקש דבר אחד ואיתו נפתח האשכול. הוא לא מין והוא לא יציאות והוא לא בילויים - אני מבקש מאישתי להפסיק לשים אותי במספר חמש. יש לי חיים מאד אינטסייבים ודורשניים , אני בלחץ מפרוייקטים בעבודה ופרוייקטים אישיים ( כמוו כולנו ) פשוט אין לי טעינה בסוף היום בבית . זו לא טעינה של סקס , זו לא טעינה ללטף לי את הראש , זו טעינה מחבר. אני יודע שאישתי עייפה לא פחות ממני וקשה לה , אבל אני כן טוען אותה שהיא צריכה , אני מסוגל באמצע יום לעזוב הכל ולקפוץ הביתה לכוס קפה ולשיחת חולין ,למה היא לא יכולה לשתות קפה שחור חזק ולהחזיק איתי עוד שעה פעם בשבוע ? למה היא לא יכולה להגיד לי , ככה פיתאום , בוא נקפוץ לרומא עד מחר בלילה ? למה היא לא יכולה לומר לי אתה מגרה אותי ? או בא לי עלייך , כנס שנייה לאוטו ( הילדים בבית , לא ?! ) . למה זה כ"כ אפור וחסר צבע ? למה כל דבר צריך לתכנן עד היסוד כי אחרת לא עושים אותו ? למה הילדים צריכים כוווווול כך הרבה תשומת לב ? מה, הם יגדלו עקום לגמריי אם לא ניגש אליהם לילה אחד אם הם בוכים ?

עוד 10-15 שנה אישתי ואני נשאר לבד בבית , רק שנינו . ללא עיסוק בילדים ובבית. שני אנשים בני חמישים פלוס , צעירים ובריאים ( בע"ה ) ומלאי חיוניות , אני לא רוצה למצוא את עצמי אז בוהה בה ואמר בליבי " מה בדיוק אנחנו עושים יחד היום ? הרי ביקרנו כבר את הנכדים , עשינו בייבי סיטר אחה"צ וטיפלנו בשאר ? "

אני מנסה כבר הרבה זמן לנסות להבין מה חסר לך (חוץ מסקס)

אישתך משתפת איתך פעולה, מגדלת איתך משפחה לתפארת, יש לכם תקשורת טובה, צחוקים ושיגועים. גם אני אילו הייתי אישתך, לא הייתי מבינה מה בדיוק אתה רוצה מהחיים שלי (אוקיי - סקס פעמיים בשבוע).
אז היא לא יוזמת פעילויות זוגיות ולא מפליאה בשבחך- נו שויין! העיקר שהיא משתפת פעולה כשאתה יוזם (ואל תגיד לי שוב שהיא "לא מתלהבת" - הרי היא כן באה ובסוף גם כן נהנית). גם אתה לא יוזם לנקות את כל החולונות בבית...
אולי בטיפול זוגי בכל זאת תצליח להבהיר לה מה אתה רוצה ואולי גם ללמוד להסתפק במה שהיא כן יכולה לתת (שיתוף פעולה איתך) שזה לא מעט...

גלעד149

New member
חובטת - אני מתנצל על אי הבהירות

בניתוח קר את צודקת . אני אמור לומר תודה על מה שיש ( וזה לא מעט ) ולהסתפק .

אולי אישתי באה בסוף , אבל זה לא כמו שחברה אומרת לך " חובטת , בא לך ...? "
סקס פעמיים בשבוע ? נאמר פעמיים בחודש וכשיש סקס , זה לא בדיוק זה .

זה נכון בהחלט שיש לנו זוגיות טובה ובית טוב ואולי אני באמת טיפש שלא רואה נכון, אבל אני כל הזמן חוזר ואומר שעייני צופות לעוד שמונה - עשר שנים קדימה . אני לא כ"כ בטוח שנשאר ביני לבין אישתי את אותה רמה של חברות כשהכרנו .
יכול להיות שמה שכתבו פה אחרים הוא נכון - אולי אישתי איבדה את הרצון שלה להיות איתי. אולי באמת אני כבר לא אטרקטיבי בעיינה , אולי באמת אני לא מענג אותה כמו שאני חושב. זה בהחלט אפשרי . אולי בכלל אישתי בוגדת בי כמו שכבר נאמר .

בבקשה , בתצורת שאלה ברורה וחד ערכית - מניסיונכם, לשבור הכל ולהתחיל משהו חדש הוא האופצייה האחרונה ? האם זו טיפשות גמורה ? האם בכל מחיר יש לנסות בעזרת טיפול זוגי או בשינוי אורחות החיים לשפר את המערכת הנוכחית או שמא יש לומר , אנחנו לא בני אותו האופי , אין לנו את אותם הרצונות והשאיפות ,גידלנו ילדים לתפארת , אנחנו מכבדים אחד את השני , אבל נודה שחברים טובים כבר לא נהיה ?

השאלה השנייה - שאחד מרוקן מתוכן ניסה מי יודע כמה פעמים לא לענות עליה - למה בגידה היא דבר שאיננו תורם לזוגיות אם היא נשמרת כסוד ולא פוגעת בצד השני ?

תודה

בגידה

קודם כל, זה לא כל כך פשוט כמו שזה נשמע. אתה (בחוסר יושרה מסויים) אמרת שאתה לא רוצה ללכת לזונה בגלל המחלות, ואני יכולה להגיד לך שאתה רוצה מאהבת ולא זונה בגלל שאתה רוצה בסקס שלך מימד אישי של אינטימיות - וזה משהו שלא כל כך קל להשיג, גם אם שני הצדדים באים עם רצון למין, פתיחות, רעב וסקרנות הרפתקנית. צריך להשקיע בחיפוש, בהתנסות, יהיו אכזבות ו"סתמים" ואין מה לעשות, תהיה מעורבות ריגשית מסויימת (אפילו אם זה "רק" פרפרים ולא "אהבה" אמיתית). למעשה בלי זה כל עניין המאהבת הוא קצת חסר טעם...
יש מי שיכול לחיות עם זה בשלום, להגביל את הזמן שהוא מקדיש לזה, לשמור על מידור מקסימלי ולצמצם את המעורבות הרגשית, ואז זה אולי יהיה יותר מועיל מאשר מזיק.אבל גם אז זה לא משחק בטוח ואין לסמוך ב-100% על הצד השני, כבר היו בעולם מאהבות מאוהבות אשר ביום הדין נקמו...
ויש גם את המחיר של לחיות בשקר עם עצמך. אתה יכול לספר לעצמך את כל הסיפורים בעולם, שזה לטובת המשפחה, שזה לטובת הזוגיות, ולטובת אישתך, שככה אתה מאושר - ומגיע לך להיות מאושר - וזה אפילו יהיה נכון. אבל עמוק בפנים יהיה לך חבל שזאת לא אישתך איתך שם בהרפתקאה הכל כך משמעותית, אינטימית ואישית של חייך - וזה סוג של טרגדיה. אבל גם לחיות בלי אינטימיות עם האישה שלך זה סוג של טרגדיה.
בקיצור, קודם כל אתה צריך להבין שלמרות שאתה מתאר את החיים שלך כמסכת של אושר (כמעט) צרוף, זה לא נכון ובתוכך אתה חי בבדידות טראגית ובקונפליקט חסר פיתרון.
אתה צריך לבדוק טוב טוב למה אישתך בוחרת להמנע מאינטימיות איתך. אתה פוסל את מריוס, אבל הוא בסך הכל העלה תחושות שמתעוררות כשקוראים אותך, משהו שייתכן שאישתך מרגישה בנוכחותך ודוחה אותה מלהתקרב אליך, סוג של זחיחות.

גלעד149

New member
חובטת, תודה. השכלתי.

נתת לי תשובה מנומקת לשאלתי ועל כך אני מודה לך.
מה לפי דעתך עושים מפה?

בתור התחלה להיות כנה עם עצמך ואיתה

להפסיק להתייחס למצב כאילו זה שפעת ולהבין שזה סרטן (עדיין קטן) שאוכל את הזוגיות שלכם.
אחר כך להפסיק להגיד בזילזול, ייאוש ויהירות, כאילו שאתה כבר יודע הכל "שום דבר לא יעזור, כבר הייתי שם, ניסיתי את הכל"... ולהחליט שאתה מגוייס כל כולך להחזרת האינטימיות - כי זה הדבר הכי חשוב לך עכשיו בחיים, להבהיר גם לזוגתך שהיא הדבר הכי חשוב לך בחיים שאתה פוחד לאבד אותה ומוכן לנסות ולעשות הכל כדי שיהיו לכם חיי זוגיות ולא רק שותפות (או בכלל כלום). אם תבהיר לה עד כמה זה עניין חשוב, גורלי ומהותי עבור שניכם, יש סיכוי סביר שהיא תבין ותשתף איתך פעולה. הרי אמרת שיש לכם תקשורת טובה. רק חשוב בזמן שאתה מסביר לה את העניין ומבקש ממנה את שיתוף הפעולה שלה, לא לדבר עליה ולא להאשים אותה אלא להגיד רק מה אתה מרגיש (בדידות? צער? געגוע?), ממה אתה פוחד (לכעוס עלי? לאבד אותה? לאבד את המשפחה?), מה אתה היית רוצה שיהיה (לבלות איתה לבד זמן? להעשיר את העולם המשותף שלכם?).
הרי אם היו מגלים אצל אחד מכם סרטן ח"ח, היית מחפש ומנסה בכל מקום עד שהיית מוצא תרופה (או מת...), היית בודק 100 טיפולים שונים והולך ל-100 רופאים אם צריך, נכון?
אז ככה גם פה - לבדוק 100 אופציות לתיקון המצב ואם צריך 100 מטפלים עד שתמצאו את האחד שלכם.

ואם כל זה לא עוזר, תחזור ונדבר שוב.

גלעד149

New member
לדעתי את צודקת.

כנראה שלא פעלתי מספיק .
בהחלט אנסה ליישם את עצותייך.

אך אימרי לי בבקשה , היות ואינני נשוי שנה , האם ייתכן מצב שבו לאישתי נגמר הסוס מזוגיות בכלל או איתי בפרט ולזה פיתרון נורמלי לא יעזור ?
מה דעתך למצב זה ?

מאיפה לי לדעת? אני לא מכירה את אישתך

ואין לי מושג מה היא מרגישה או חושבת. תשאל אותה, היא זאת שתיתן לך את התשובה הכי מהיימנה. יש אנשים שמוכנים לעשות שינוי בחיים גם בגיל 80 ואחרי 60 שנות זוגיות. לא תנסה, איך תדע?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אין שום ספק שאני טיפש ושחצן.

ייחד עם זאת, אחד היתרונות שלי הוא שעלבונות לא ממש עובדים עלי.
ולפעמים יש לי רגעי בהירות וצלילות. ומה שאני רואה ברגע של בהירות הוא שאתה גבר מניפולטיבי, לא ישר במיוחד, שמאמין בצדקתו אמונה מלאה ויכופף את המציאות להתאים לצרכיו. (גם אני מאמין בצדקתי, זה נכון).
&nbsp
אני יכול בקלות רבה להבין את התיסכול של אישתך בלחיות עם חוכמולוג מלא בערך עצמו ובצדקנותו, ואני גם יכול בקלות למה אישה לא תרצה שגבר כזה יחדור אליה. אבל כמו שהבנת בעצמך, יש אחרות שכן ירצו, ולו רק לזמן מה, אז סבבה.
&nbsp

איף

מה, ככה שלחת אותו לקטגוריית חראבעל והרסת לו את כל מאמצי השיווק?

גלעד149

New member
כפי שאמרתי - טיפש שחצן ועכשיו גם לא יציב

התחלת בהחלטה שבאתי לפה למצוא חמלה מעלמות רחמניות - טיפש ושחצן
המשכת בשינוי דעה לגביי - טיפש ולא יציב
המשכת בבלה בלה בלה וכלום לא אמרת - טיפש
החלפת את הבלה בלה בלה בשום דבר - לא יציב
כתבת שאני חרטטן ושאצא לך מהוריד , למרות שאני לא קראתי לך - אתה באת - שחצן וטיפש
המשכת להגיב לי בניתוח חוזר וממש לא נכון - טיפש , שחצן וממש לא יציב.
ולסיום אומר - אולי יש לך רגעי בהירות , ביממה האחרונה ובחמש שש ההודעות שלך , לא זיהיתי שום בהירות וצלילות , אתה ממש , אבל ממש חסר יכולת להבין מה האחר אומר .

עשה טובה לך לי ולשאר החבר'ה - אני אומנם חדש כאן ולך יש זכות ראשונים עליי , חסוך ממני לפחות, את תגובותייך .

נוסעת27

New member
האמת

גם לי לא מרגיש שבאת לכאן לעצה, לא יודעת אם בהכרח באת לחפש בחורות אבל גם לי הרגיש שכבר קבעת את העובודת ומחכה לאישורים והנהונים של חברי הפורום... לא הייתה שום שאלה בכתיבה שלך, יותר כמו שאלות רטוריות..
ולגבי מה שענית למריוס, עלה קצת ריח של גבר שבטוח שהוא מבין בנשים.. בתור אחד שטוען ככה לא נראה שאתה מי יודע מה מבין את אשתך...
ו"היכרויות מיניות" זה לא באמת משהו שממש קורה בקלות, דפי האינטרנט אמנם מוצפים בגברים שממש ישמחו אבל מצע הנשים שמשתתפות בדברים האלו הוא נמוך עד אפסי, אני רואה זאת יום יום במגוון פורומים פה שעוסקים בנושאים אלו בדיוק, מפגשים מיניים לא ממש יוצאים משם, יותר קשקשת בלתי מזיקה.. אז גם אני לא קונה שאם היית רוצה היית פשוט ניגש לפורום ובמטה קסם היית מוצא עלמה למפגש מיני.. לא בטוחה למה בדיוק באת, אבל בינתיים נראה שאתה בעמדה של "עשיתי הכל, אני מדהים במיטה, אוהב את אשתי, מפרגן, בעל מדהים, עשיתי כל שביכולתי לשפר את העניינים בכל דרך אפשרית וכלום לא קורה, אני גבר זהב מתוסכל ואין עוד שום פתרונות חוץ מהשלושה שכתבתי". אז האמת שהעצה היחידית שאני יכולה להציע לך, אם אתה באמת מחפש פיתרון, הוא לרדת שניה מהעץ ולראות מה באמת קורה כאן, כי לא ייתכן שאשתך עומדת אדישה למול כל הטוב הזה שאתה טוען שאתה נותן. חסרים כאן חלקים, אולי אפילו דברים שאתה לא מוכן להודות מול עצמך...

למעלה