כמו עוד הרבה

גלעד149

New member
כמו עוד הרבה

כמו הרבה ..נשואים 17 שנה , חמישה ילדים מצב כלכלי טוב.
אני מעריך את אישתי (חשוב יותר בעיני ) ואוהב אותה . לדעתי היא האישה הטובה ביותר שהקב"ה יכל לשדך לי. בכנות גמורה אני אומר זאת.
אבל ..(אחרת למה אני פה ) מזה 7-8 שנים אני מרגיש מחנק עז , כעסים ותיסכולים שנובעים מהתנהגותה של אישתי. זה נכון שצריך שניים לטנגו וזה נכון שאף פעם האשמה היא לא של צד אחד בלבד , אבל אישתי לא הפנימה / מפנימה את חשיבות הקשר החברי ביננו על כל משמעותיו. אנא דלגו על שלב השיחות והתקשורת היות ועשינו זאת בצורה גלוייה כל יומיים , הקטע הוא של חוסר מודעות. כמו שאני לא רואה חולצה על הריצפה או מפגעים אחרים בבית ,אישתי לא רואה את חשיבות הקשר שלנו . לא יעזור לומר לה כל פעם כמו שלא יעזור לומר לי , לא אתחיל לשים לב לדברים על הריצפה אלא אם כן הם פיזית יפריעו.
הנקודה החשובה היא - שכולנו משתנים במהלך הנישואין וכן, היום אני אדם טוב יותר ויותר מודע בגלל אישתי לדברים שלא עלו על דעתי לפני 15 שנה . גם אישתי אדם טוב יותר אבל אישתי שמה את הילדים , הבית , המשפחה לפניי ( טיבעי , לא ?!) ובגלל זה אני הגעתי לצומת דרכים :
א- נתגרש . נבין שזה לא הלך וננסה לפתוח דרך חדשה . זה הולך להיות קשה בטרוף במיוחד לאישתי אבל בטווח הארוך , נאמר שלש שנים, היא תהיה אדם משוחרר וגם אני. זוהי יציאה נקייה מוסרית.
ב- אמצא לי תחליף נשי לתקופה של עד שהילדים ייצאו מהבית ואישתי אולי תחזור לראות אותי כחבר ובן זוג ולא כשותף לגידול הילדים ולמפרנס ותומך . שיהיה ברור , זה הולך להיות זוועה מבחינת ההרגשה המוסרית - אני אסתכל לאישתי בעיניים , לא תהיה לי בעיה ,היא הרי הביאה את זה על עצמה, אבל איך אוכל להסתכל בעיני שלי במראה ? איך אראה בעיני עצמי כאדם שלא עמד מול יצרו ?
ג- נשאיר את המצב כמות שהוא עד לתקופה של עד שהילדים ייצאו מהבית ואישתי אולי תחזור לראות אותי כחבר ובן זוג ולא כשותף לגידול הילדים ולמפרנס ותומך. אם זה לא יקרה , אני אמצא את עצמי בגיל 50 פלוס גרוש וחסר יכולת זהה לזו של היום .

אלו שלשת דרכי הפעולה . אל נא תטעו - תחליף נשי אינו הכוונה לרומן בעל אופי ריגשי אלא מיני בלבד . חכמים כתבו שאין אפוטרופוס לעריות אבל יש אפוטרופוס לרגשות. אני מכיר את עצמי ויודע בוודאות שלא אפול ריגשית . 17 שנה אני מתחכך עם נשים שונות במהלך הקריירה והחיים , חלקן יפות מאישתי, חלקן מצליחות מאישתי חלקן מצחיקות מאישתי , אבל אף אחת מהן לא הצליחה לעבור את אישתי בשורה התחתונה ובאיכות הכוללת.

אני יודע שה נשמע פרדוקסלי - לכתוב טובות על אדם ולשקול התנתקות ממנו , אבל להתנתק מליבי ומרגשותיי אני לא יכול , גם אתם לא .

השאלה איך אתה מנסה

אם נגיד אתה קובע לכם בילוי משותף וכבר מזמין מקום \ קונה כרטיסים, אתה אומר שהיא פשוט תסרב לבוא איתך?
ואם אתה מתחיל לדבר על משהו שחשוב לך לדבר עליו, אתה רוצה להגיד שהיא שותקת ומסרבת לדבר איתך?
ואם אתה מפתיע אותה עם איזו מתנה קטנה, או מחווה לא צפויה, האם היא מעקמת פרצוף?
ואם אתה (שוב בהפתעה) דואג שבני משפחה יקחו את הילדים תחת חסותם לכמה שעות ובא עם איזו יוזמה, האם היא כועסת עליך ומסרבת בכלל לדבר איתך?
&nbsp
או במילים אחרות - חוץ מלרצות שהמצב ישתנה, מה אתה עושה בשביל מדינה?

מתגנב

New member
מצחיק אתה

הבנאדם כותב בשיא העדינות שאין לו חיי מין, ואתה מציק לו עם עצות מיומן הגימזיסט?

לפותח האשכול: לא תדע איך רומן מחוץ לנישואים ישפיע עליך עד שלא תנסה. אולי זה באמת יהיה "זוועה מוסרית" ואולי תגלה שאתה שמח יותר, המצוקה בבית פתאום נסבלת ומה שאשתך לא יודעת לא מפריע לה. בכל מקרה, עדיף לנסות מאשר ללכת מראש על רעידת האדמה של פירוק הבית.

אתה צודק

מצד שני, דרך החתחתים המפרכת אל הסקס לפעמים צריכה לעבור דרך מחוות כמו שציינתי.
משקיעים משקיעים ובסוף אולי מקבלים משהו

גארוטה

New member
דבר אחד

לא כתבת, מה היא עונה? איזה הסברים/תירוצים/טענות יש לה לבעיה שאתה מציג?

נוסעת27

New member
דבר אחד קצת מוזר לי

מנית את כל האפשרויות הפחות אידיאליות (גירושים, מציאת מאהבת, או המתנה מתסכלת שאולי משהו ישתנה מתישהו אי פעם) למה לא חשבת בכלל על לנסות לשפר את הדברים עם אשתך? (למשל טיפול זוגי או מיני)? זה נפלא שאתם אוהבים ומתקשרים, אבל אם משהו לא עובד, שווה לנסות לעורר אותו לפני שפונים לאופציות כמו הרמת ידיים או בגידה, בייחוד שנשמע שאתה כן אוהב אותה וטוב לך איתה

גלעד149

New member
תשובות לשאלותיכם

שאני מזמין אותה לצאת וזה קורה די הרבה , היא תמיד מוצאת תרוץ ( שחלקם הגיוניים ) למה לא .
שאני מציע משהו רומנטי תמיד יימצא תרוץ שקשור לילידים או לבית.
רק לסבר לכם את האוזן , לקחת אותה לחו"ל לטובת ארוע שלה , לא שלי ,נאלצתי לסדר הכל כהפתעה גמורה כי אחרת היא הייתה מבטלת . היא אשכרה הודתה בזה שטוב שהפתעתי אותה וקבעתי עובדה בשדה התעופה.
והנה בלי עדינות , הסקס חוצמזה שהוא כמותית נמוך ( לא רוצה לכתוב כמה , זה מעלה לי דמעות ) הוא די חד צדדי . אותי הקב"ה ברא עם יצר מיני מפותח ועם יכולת לדבר את השפה המינית . אני לא אומר זאת ביוהרה , אבל אני יודע לענג אישה ( אישתי מודה בזה כך גם קודמותיה )
&nbsp
לאלו שחושבים שלא ניסיתי הכל - ייעוץ , שיחות ועוד ירקות, אנא קבלו תשובה חיובית . במקצועי אני אמון על מציאת פתרונות לבעיות שצצות בכל שעה , אני עושה זאת בסבירות הגיונית מזה 20 שנה , גם הזוגיות שלנו היא סוג של אתגר שיש לפתור. אפילו אם אוציא את עצמי מהמעגל ואתייחס לזה אובייקטיבית כצופה מהצד ( נטול רגשות ) , אומר זאת כך , אישתי המוערכת והאהובה איננה תופסת את מהות המושג חברות . לחיזוק דבריי אוסיף שכל קשרי החברות שלה הקודמים התאדו ואינם וכיום קשרי נחברות שלה לא מזהירים בלשון המעטה.
&nbsp
אני מבין גבירותיי היקרות שהעול של גידול הילדים והטיפול בבית הוא קשה מנשוא , אני מוריד את הכובע בפניי אישתי כמעט בכל יום על הכוחות שלה במטלות הללו ( לא לבד אבל וודאי שיותר ממני ) .אבל במה שונה מטלה קשה זו משרות מילואים או מעבודה אינטנסיבית אחרת ? האם אמור אדם להזניח את גופו ולהשמין עד ללא גבול פשוט כי קשה למצוא זמן להתעמל ? האם חייל עייף ושחוק לא יכול למצוא 10 דקות למקלחת או להתאמן במטווח ? האם אנחנו לא מטפלים באוטו שצריך ? האם אנחנו לא מבקרים את הורינו גם שזה ממש לא בא ?
&nbsp
מודה , המשפט הבא מעכל ומייסר אותי אבל כנראה שהתחתנתי עם אמא ולא עם אישה.
&nbsp
אני לא מתחרט על דבר , אני מודה להקב"ה על כל החלטה שביצעתי ועל כל רגע שבילינו יחד , הילדים שלנו הם הדבר הכי טוב שאי פעם קרה לי , כנ"ל המשפחה והאווירה.
&nbsp
אני לא מדבר אחורה , אני מדבר קדימה , על העתיד.

גארוטה

New member
to good to be true

איך בכ"ז אתה מסביר שאשה שיש לה, לפי דבריך, בעל מושלם, אוהב ומפרגן, תומך ועוזר,
רומנטיקן, יוזם, חגיגה במיטה... ובכ"ז אתה צריך להתחנן לטיפת תשומת לב ויחס ואפילו מוכן
להסתפק רק בהנהון והסכמה שלה לכל הדברים הטובים שאתה מציע?
אין לה שום טענות כלפיך? שום דרישות, בקשות, כעסים, עניינים לא פתורים?

יש לה

כשהוא בא עם רעיונות על חברות
<קרי זיונים> היא מתעקשת להבהיר לו שהוא ברדקיסט שלא רואה את הבגדים שלו על הרצפה ומייצר לה טונה של עבודה
<ואז יכול להיות שגם היא בטוחה שהוא לא יודע להיות חבר
>

גלעד149

New member
השאלה במקום . התשובה....

ראשית , אני פורק תסכול עצור דרך כתיבה
שנית - ישנן עצות שמאירות את העיניים .
שלישית - ישנם אנשים שחוו אותו דבר והם למודי ניסיון

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא קניתי, אבל למען הסר ספק, קיבלת אישור בנוהל מזורז

האמת היא שאני חושב שאתה לא מחפש אישור אלא מקווה שעלמות יכתבו לך.
זה תרגיל די מוכר כאן בפורום. אדם כותב כמה הוא נפלא וישר ובאמת ניסה הכל, אך הוא מסכן ורק עלמה רכת נפש תצילנו.
אני לא חושב שזה יקרה בפורום הזה - אבל בכל אופן, בהצלחה.

גלעד149

New member
אתה טועה ....

בכנות מלאה , לא פתחתי את האשכול מהסיבה למצוא עלמה שתרחם עליי. פתחתי אותה מסיבה מאד אגואיסטית של פריקת מתח ותסכול ( אגב אני מרגיש טוב יותר מהבוקר) . אם אצליח לקבל גם עצה טובה זו תהיה תוספת מבורכת.
אגב, נראה לך שזה המקום למצוא את האישה ? מה תגיד שמניסיוני וגילי הרבה יותר קל להשיג דברים בצורה ישיירה ולא מתפתלת ? אני יכול להרשם לאתר הכרויות מיניות ששם לא צריך להתפתל ולמצוא סיבות ,לרשום " נשוי שמחפש מישהי לחוויה קצרה " ?! נראה לך שאין מספיק נשים מתוסכלות שמחפשות כמוני את אותו הדבר ?
אם אתה חושב כמו שאתה חושב כנראה שלך זה רץ בראש . תן לי להמליץ לך , נשים אמיתיות אוהבות אמת וישירות , נסה זאת ותראה אחוזי הצלחה משביעי רצון .

אם אתה כל כך כנה וכל מה שאתה רוצה זה מין

אז למה שלא תלך בדרך הכי ישירה ופשוט תקנה לך שירותי מין מבעלת מקצוע?

והשאלה היא רצינית לחלוטין וללא טיפת ציניות

אני באמת סקרנית לדעת למה זאת לא אחת האופציות שלך לפתרון הבעיה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בוא אני אגיד לך עוד משהו

יש לי (כמו לעוד כמה אנשים כאן בפורום) אוזן די רגישה לניאונסים.
יש את כל הכבוד לאדם שבא לפרוק את המשא אשר על ליבו, לשתף, לשחרר, ואולי גם לקבל מילת עידוד או שתיים.
אבל האוזן שלי קלטה (היא קולטת גם מהמסך...) כמה גוונים של מניפולציה רגשית בטקסט שלך. לעניות דעתי העוקצנית והלא-מספיק-נחמדה-לפעמים, שמעתי שם זחיחות, צדקנות, ודרכם, גם, קונפליקט. אני מאמין לך שיש לך טיפ-טיפה קונפליקט עם החלטתך ליחסים משלימים מהצד, אבל אתה לא באמת בדילמה. אתה רק ברגשי אשמה קלים ולבטים אחרונים לפני ביצוע.

על כן אני משנה את אבחנתי, וקובע שבסופו של דבר מה שאתה רצית הוא אכן.... אישור.
אבל גם את זה לא ידעת לבקש בצורה פשוטה.

אם עשיתי לך עוול, הצלף בי! אני מוכן להינזף ולעמוד על טעותי!

גלעד149

New member
בוא אענה לך משהו

אתמול נפטר רובין וילייאמס . הוא אמר פעם שהתאבדות היא פיתרון קבוע וקיצוני מידי לבעיות זמניות .
גירושין הוא פיתרון קבוע וקיצוני לבעיות זמניות . השאלה היא , האם הבעיות שלי ושלכם ושל כולנו הן זמניות או לא ? חדד את אוזנייך וקרא היטב בין השורות את המסר והשאלה מדבריי - האם בעיותיי זהות לשלכן ? האם גם אתם חוויתם את אותן החוויות ? איך זה נגמר בסוף ? האם גם אתם נשואים לאימהות ולא לנשים ? האם אצלכם שהילדים יצאו מהבית האישה חזרה להיות חברה או שמא היא הפכה מאימא כפייתית לסבתא כפייתית ?

אתה מבין ? אני לא צריך אישור מהפורום וכן אני די במחשבות פרקטיות לנסות ולמצוא הזדמנויות מיניות צדדיות , פשוט משום שהמגיב השני צודק : אם עוד שמונה שנים הכל יסתדר זו תהיה טעות להתגרש עכשיו . עם תחושת הבוגד אני אסתדר , אני אדחוף אותה מתחת למיטה ואוציא אותה כמו בבדיחה של הזוג זקנים שהוציאו תפוחי אדמה מתחת למיטה.

תתפלא לשמוע ( היות ואתה כבר ראית הכל בפורום ואתה קורא כוונות ) אבל אם הבוקר היה לי חרא של מצב רוח , עכשיו אני מחייך . האשכול הזה כבר עזר לי . אתם כולכם מתעמתים איתי והפולמוס מעלה לשולחן מחשבות דחוקות ומציקות .

תודה רבה ללא ציניות

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובתי

הנושא שאתה מעלה, של האישה שהופכת לאמא ושוכחת שהיא גם בת זוג, מוכר, ידוע ומתועד היטב.
יחד עם זאת, כל מקרה הוא שונה. הסיבות למצב לא תמיד זהות, ולכן גם הפתרונות לא תמיד זהים.
אני לא אכנס למה אני חוויתי אישית, כי אני לא כותב אנונימי, אבל אני כן אומר את מה שידוע וזה שאני גרוש, so go figure.
(אני, אגב, נמצא כיום בקשר אחר ונפלא, so go figure)

עובדתית, יש זוגות שנקלעו למשבר וצלחו אותו בשלום וחיו באושר (לא תמיד בעושר) עד עצם היום הזה.
יש זוגות שלא צלחו את המשבר בשלום.
האם המידע הזה עוזר לך במשהו? כנראה שלא.

בחרת כבר אסטרטגיה, וזה כנראה לא עומד לדיון.
אני לא חושב שזו אסטרטגיה שמובילה אל האושר, אבל קטונתי.

בכל אופן, אני שמח שהכתיבה עזרה לך.

גלעד149

New member
תשובה לתשובה

לא בחרתי עוד כלום. מה יש לכם אנשי הפורום ? אתם נתפסים לסגנון הדברים ולצורת כתיבתם יותר מאשר לתוכנם.

מהי לדעתך הדרך הנכונה ף אם טענתך שדרכי איננה ? אשמח לשמוע ?

למעלה