כמות חומר ביקום

rgk123

New member
כמות חומר ביקום

אלהן, אני עכשיו רק מתחיל קצת להכיר קצת את התחום של הפיזיקה ואני כרגע לומד את הצד הפילוסופי יותר (אני קורא את הספר של איינשטיין: "התפתחות הפיזיקה החדשה" אם זה אומר משהו למישהו), ועלתה לי שאלה לגבי כמות החומר ביקום שאיינשטיין אומר שהיא קבועה(כביכול מערכת סגורה), אבל הוא זה שחשב על חורים לבנים שיוצרים כביכול חומר חדש ועל חורים שחורים שמעלימים חומר (ואני משער שהוא לא התכוון שהם עושים את זה בהתאמה). מישהו יכול לעשות לי קצת סדר הדברים?

חורים שחורים לא מעלימים חומר

הם רק מעבירים אותו למקום (שבגלל שאור לא יכול לצאת ממנו) אי אפשר לקבל מימנו מידע ישירות, אבל ניתן לקבל מידע על המסה שלו. חורים לבנים כניראה לא קיימים במציאות (ניתן להוכיח ברגע שבו נוצר חור לבן הוא נעלם). איינשטין והפיזיקאים היום מאמינים בחוק שימור המסה/אנרגיה שאומר שבכל מערכת סגורה כמות המסה/אנרגיה היא קבועה. היקום נוצר עם כמות המסה/אנרגיה שיש לו היום מתוך סינגולריטי לתוך נפח אפסי שגדל מאז.

rgk123

New member
אוקיי, אבל

נניח ואתה צודק לגבי חורים שחורים (למרות שהבנתי שאי אפשר לגמרי להוכיח את זה - תקן אותי אם אני טועה) עדיין העובדה שקיימת תאוריה של חורים לבנים, כלומר רק האפשרות שמתווספת מסה חדשה ליקום, שעדיין לא הופרכה מעמידה את כל התאוריה של היקום בתור מערכת סגורה בסימן שאלה, במיוחד אם מי שחשב על התאוריה הזאת הוא איינשטיין. אז הדברים עדיין לא ברורים לי

חורים לבנים זה פיתרון של תורת היחסות

שנקרא חור טבעת worm-hole בקצה אחד חור שחור שאילו נכנס חומר ובמרחק גדול מימנו חור לבן שמימנו יוצא חומר (הם משמרים חומר). כנראה שהפיתרון הזה לא פיזיקלי.

rgk123

New member
אתה בטוח שזאת התאוריה המקורית של איינשטיין?

כלומר שהחור הלבן והשחור הם חלקים מאותה מערכת. ופתרון למה בתורת היחסות?

תשובה

כשאומרים "פיתרון בתורת היחסות" מתכונים פיתרונות של משואות תורת היחסות בתנאים מסוימם. ציטוט מויקיפדיה (לגבי מהות חור לבן) http://en.wikipedia.org/wiki/White_hole#Origin "White holes appear as part of the vacuum solution to the Einstein field equations describing a Schwarzschild wormhole. One end of this type of wormhole is a black hole, drawing in matter, and the other is a white hole, emitting matter. While this gives the impression that black holes in our universe may connect to white holes elsewhere, in reality, this is untrue, for two reasons. First, Schwarzschild wormholes are unstable, disconnecting as soon as they form. Second, Schwarzschild wormholes are only a solution to the Einstein field equations in vacuum (when no matter interacts with the hole). Real black holes are formed by the collapse of stars. When the infalling stellar matter is added to a diagram of a black hole's history, it removes the part of the diagram corresponding to the white hole.[3"

למעלה