כמותי

MUMI 7

New member
כמותי

הרושה של סבתא חולקה שווה בשווה בין כל נכדיה. ידוע כי אם לסבתא היה נכד אחד פחות כל אחד מהנכדים היה מקבל 3 ש"ח יותר, ואם היו לה 2 נכדים פחות כל אחד היה מקבל 8 ש"ח יותר. אם לסבתא היו רק שני נכדים, מה גודל הירושה שהיה מקבל כל אחד מהם? 1. 5ש"ח 2. 20 ש"ח 3. 30 ש"ח 4. לא ניתן לדעת ודרכי פתרון בבקשה

a n a t 1 2 3 4

New member
אפשר פשוט רק להציב את התשובות

אם הבנת מה שעשיתי אז את מקבלת שיש לה 5 נכדים בסה"כ ויש לה 60 שח בירושה סימן שכל אחד מהם מקבל 15. ואם יש לה רק שניים כל אחד מקבל 30..... אבל לדעתי זו דרך ארוכה ומסורבלת וכתבתי אותה כדי שתביני אבל בפסיכומטרי זה ייקח יותר מדי זמן... אני הייתי משתמשת בהצבת התשובות ומציבה לפי מה שמספרים כמו בשאלות אחרות של סיפורים אלגבריים. מה גם שהמספרים לא קשים להצבה ויש לך רק 3 תשובות להציב. אני הייתי מתחילה להציב מהתשובה הכי גדולה. מקווה שעזרתי

a n a t 1 2 3 4

New member
עונה

אני מציבה המשתנה של הסכות במשוואה הראשונה ומוצאת דרכה את m ואחר כך מציבה במשוואה 3 כאשר אין לי יותר נעלמים חוץ מx שהוא מס' הילדים ויוצא 5 - החישוב התחתון

MUMI 7

New member
זאת אומרת שאת מציבה את התשובה במשוו

במשוואת שהכנת? כלומר את לא מוותר על המשוואות אלא מציבה לתוכן?

a n a t 1 2 3 4

New member
נכון

בדיוק ... קשה לי לחשוב על דרך אחרת לפתור את התרגיל אבל אני בטוחה שאחרים ימצאו .... :).

MUMI 7

New member
לא הבנתי, אם יש לה סה"כ ירושה 60ש"ח

ו5 נכדים אז כל אחד מקבל 12. את יכולה להדגים הצבת תשובות אם התשובה הנכונה?

a n a t 1 2 3 4

New member
הבנתי אותך

עכשיו שאני חושבת על זה ההצבה לא תהיה הכי פשוטה כמו שאמרתי .. באמת שכחתי על מס' הילדים .... אבל עדיין לדעתי את יכולה להציב את התשובות וכאשר את מציבה את התשובות את מציבה את סהכ הסכום בירושה כך שזה מקל עלייך כי יהיו לך פחות משתנים ויותר פשוט לפתור את המשוואות. כותבים את אותם המשוואות רק עם y ידוע ואפילו זה לדעתי עדיף מכל הדרך עם 3 משתנים.

למעלה