כמותי

Telperion

New member
הסבר

יש כלל שאומר שאם משולש חסום במקבילית (צלע אחת משותפת וקודקוד המשולש נמצא על הצלע המקבילה), אז הוא שווה למחצית משטח המקבילית. זה נכון רק למשולשים, לא לטרפזים. בקשר לטרפזים, הוספתי את הציור עם הסבר

Proteous11

New member
תשובות, אני אסביר לך ממש בפשטות ...

את שאלה 9 עניתי פה באיזה הודעה נפרדת .. תכנס , זאת הדרך שעושים את כל התרגילים בסגנון ... שאלה 10 : חבית א : כהל מהווה שליש , מים מהווים שתי שליש ... חבית ב : כהל שווה ביחס ל1 והמים ביחס שווים ל 3 , ולכן הכהל הוא 1 חלקי 4 .... אחד מתוך 4 ( הכלל ) ולכן בחבית א הוא יותר גדול כי שליש גדול מ רבע .. שאלה 11 : ההממוצע הוא 80 , אתה מוסיף מישהו עם 82 , דהיינו הוספת עוד 2 יחידות לכלל ואתה מוסיף עוד מישהו עם 75 שמוריד לך 5 יחידות מהכלל , בחיבור אתה מקבל מינוס 3 יחידות .... מה שמוריד את ההממוצע ולכן ההמוצע החדש יהיה יותר נמוך ... שאלה 12 : היא 4 קלאסי , אין לך שום נתונים , ריבוע \ מלבן ? ... אמצע לא אמצע , אתה בקלות יכול למשוך את זה ולעשות שהחלקים יהיו שווים .. אם משהו לא מסתדר לך , אל תהסס לשאול ..

Proteous11

New member
תיקון ל 12 .. זה 3 , טעות שלי סורי.

לא יודע מה קרה לי ... אתה יכול לחלק את זה ל2 מלבנים \ ריבועים ... ויש יחס של 1 : 1 בשטחים בגלל שהגבהים שווים...

eternity189

New member
לגבי שאלה 12 אם נתון שהצורה היא

מקבילית (כלומר גם מעוין ...) אז שני השטחים שווים

eternity189

New member
הוסיף ישר המקביל לבסיס ויוצא

מקבילית תחתונה ועליונה שכל אחת מחולקת לשני שטחים שווים

Proteous11

New member
זה יהיה נכון בכל צורה ..

אני התבלבלתי קודם .... עייף משהו לא חשוב .. תבין אם הקודקודים של המשולשים נוגעים אחד בשני זה תמיד יהיה 3 , לא חשוב באיזה מרובע ... תחלק כל מרובע שנראה כמו זה שב12 ( מקבילים מעוין לא חשוב ) ל2 חלקים בדיוק בנקודת השקה של 2 המשולשים ... ותראה שהגובה זהה , ונוצרים לך 2 משולשים שמשלימים לגודל שווה של בסיס כמו זה של המשולש המושחר ...

eternity189

New member
לא נכון

אתה יכול להאריך את mn כמה שאתה רוצה ושטח aob ישאר זהה לכן הוא לא מחלק את השטח לשני חלקים שווים

Proteous11

New member
צודק צודק צודק. ...!! ...סורי

זה לא תופס בטרפז .... מה נסגר איתי !! :(

Light18m

New member
פתרון מהיר

9- סימטריה. ככל שהמספרים יותר סימטרים זה יותר גדול ולכן מייד רואים שהתשובה 2. 12- שטח משולש שווה חצי משטח מרובע עם אותו בסיס ואותו גובה. כמוכן ניתן לחבר את הגבהים של שני המשולשים ולהסתכל עליהם כמשולש אחד. מייד רואים שהתשובה 3.

Proteous11

New member
סליחה על השאלה ... אבל ?

אבל WTF מספרים סימטריים ?! ... +- 3 +-5 זאת אותה סימטריה לפי ההבנה שלי .... שניהם מאזנים לאפס .... תסביר למה התכוונת ... ..?! הדרך הכי נכונה והכי פסיכומטרית זה כמו שאני רשמתי באחת התגובות למעלה ... להפוך את זה לתרגיל כפל מקוצר .... כל עניין העיגולים למינהם והסימוטריות יכול להפיל ממש בקלות .. הסגנון הזה של מכפלות גדולות חוזר על עצמו בהרבה מבחנים ואין מה להנדס דרכים ...

Light18m

New member
סימטריה

נתונים מלבנים בעלי היקף שווה שטח המלבן כידוע הוא צלע כפול צלע מאונכת לה המלבן בעל השטח הכי גדול הוא זה שהכי סימטרי, כלומר שההפרש בין הצלעות שלו הכי קטן. הדגמה: 12X12>10X14>15X9

1234191

New member
פיתרון מהיר ל-9

במידה והרעיון הגאוני של משוואות הזהב לא קופץ: טור א' = 295*303 + 2*295 טור ב' = 295*303 + 2*303 ומכיוון ש:303>295 טור ב' גדול יותר

zx10

New member
בשאלה 12 התשובה היא 4

לא כתוב במפורש שהמרובע הנתון הוא מלבן, כך שבמקום מרובע "יפה" וסמטרי כמו המלבן אפשר לצייר כל מרובע סתמי ולא "יפה"- שבו השטחים לא יהיו שווים.

למעלה