כמותי

SHARON 103

New member
כמותי

יש שאלה של השוואה כמותית שלא ממש הבנתי את הבנת הנקרא... טור א' - מחצית מכמות הספרים שבידי משה טור ב' - כמות הספרים שנמצאת בידי שרית. מידע נוסף- לשרית יש איקס ספרים (נתון כי איקס גדול מ-60). למשה יש איקס ועוד 30 ספרים. מחצית מהספרים שיש ברשות שרית מצויים גם ברשות משה. ועוד שאלה כללית לגבי אחוזים: מתי יש יחס ישר ומתי יש יחס הפוך בכל מה שנוגע לאחוזים? יש לכם דוגמא לשאלה שמכילה את זה? המון תודה לעוזרים....

idanhav

New member
אז ככה

אם תתיחסי להשוואה כאלה משוואה שאת לא יודעת את סימנה הספרים שלה מצד אחד זה X הספרים שלו מצד שני זה X/2 + 15 תעבירי אגפים, בצד שלה תישארי עם חצי X ובצד השני (שלו) עם 15, ונתון שX גדול מ 60 ולכן לה תמיד יהיה יותר, אפשר גם לבדוק בהצבה אבל זה קצת יותר ארוך הנתון הנוסף לגבי מחצית מהספרים שיש.... הוא מיותר, וגם לא כל כך ברור, נראה לי שהוא נועד להטעות, ואם לא, אז הניסוח בשאלה... כושל, בן כושל לגבי הנושא השני, מצחיק לבקש תשובה וגם לבקש את השאלה, תני שאלה ואז נדבר בהצלחה

SHARON 103

New member
תגובה..

קודם כל, אני בן.... (הרבה טועים בהתחלה...) אז ככה, שאני בדקתי את התשובה בספר אז הם כן השתמשו במידע הנוסף ואני חייב להגיד שהניסוח לא כי ברור. כי יצא שכאילו חצי מהספרים שלה הם משותפים גם לה וגם למשה. זאת אומרת שמה שיש למשה כולל בתוכו את מחצית הספרים של שרית שזה איקס חלקי 2. ואז הם המשיכו לפתור.. לא הבנתי את זה בכלל ולגבי שאלות אחוזים, אני לומד לבד ויש לי מחברת של ידידה שלמדה בקידום תיכון ויש שם פירמידה עם יחס הפוך ויחס ישר ואני לא נתקלתי בשאלות שמצריכות את השימוש ביחסים כאלה. אז חשוב לי לדעת מה זה ואיזה סוגי שאלות יש ...(אגב, אני לומד מערכה של גבע). תודה

idanhav

New member
אז ככה 2

אם אתה לא מוצא שאלות שיש לזה שימוש, ייתכן שאין לזה שימוש בשבילך כל מכון והשמות שהוא נותן, השיטות שלו וכו' וכו', אל תחפש בנרות מה ללמוד תלמד מה שאתה צריך לגבי השאלה, כדאי להפנים כבר מראש, יש שאלות לא טובות גם אותן כתבו בני אדם, לפעמים גם יש טעות בתשובות (מנסיון) אז שאלה כזו לא הייתי מתעכב עליה כל כך הנתון ההוא שצורף שם לא קשור ממש לעניין תתעלם

למעלה