כמותי....

תשובות

התכוונתי בדיוק למה שרשמתי... עברית קוראים מימין לשמאל, מספרים משמאל לימין. השאלה הראשונה, התשובה היא אכן 2 (1:15) השאלה השניה - התשובה היא 1 (120) ולא 240 אם מישהו יכול לספק הסבר - מצויין, אם לא אני אסביר. נמרוד

1234aaa

New member
נמרוד,

הנוסח של השאלה השניה מעורפל.. לא ברור אם 0 יכול להיות בהתחלה ואם אתה מחשיב 0 ככפולה של 3.. הסבר יתקבל בברכה.

תגובה

הנוסח אינו מעורפל, ואין רלוונטיות למה שאני מחשיב או לא...המתמטיקה היא הענף היחיד בפילוסופיה שבו אף שאלה אינה נתונה לויכוח. ההגדרה של הספרה הראשונה היא: "זוגית". מספר זוגי הוא מספר שבחלוקתו ב-2 מתקבל מספר שלם. 0=0/2(שלם), מכאן שאפס הוא מספר זוגי ולכן הוא עונה להגדרה. אפס אינו כפולה של 3 או של כל מספר אחר.

1234aaa

New member
עד כמה שאני זוכר.

שלוש כפול אפס = אפס. המילה "מספרים טבעיים" לא מוזכרת בשום בהודעה שלך. אם התכוונת כפולות "טבעיות" של שלוש סבבה.. ולגבי הספרה הראשונה בספרים הם בד"כ מציינים אם מותר או אסור שיהיה שם 0 , כי אם להתיחס לקוד כמספר ולא רצף ספרות אז אסור שיהיה שם בהתחלה. אני אשמח לשמוע את ההסבר שלך לתשובה הנכונה.

א ד ו ש

New member
כפולה של שלוש זה לא

"מספר שמתחלק בשלוש". כפולה של שלוש לא כולל אפס. (ולכן נמרוד צודק)

הסבר:

ספרה ראשונה: 5 אפשרויות שניה - אפשרות אחת (7) שלישית ורביעית 3 אפשרויות (הספרה הרביעית היא פונקציה של הספרה השלישית ולכן לשתי הספרות גם יחד יש את האפשרויות הבאות: (3,1) (6,9) (9,9) לספרה החמישית 8 אפשרויות כך שהמכפלה 120=8*3*1*5

1234aaa

New member
אז תגדיר מה זה?

מה ההבדל אם אני כופל 3 ב0 ב-1 או במאה? כל עוד לא הוזכרה המילה "טבעי" אתה לא יכול להתווכח. גם 6- זאת כפולה של 3 ,לא טבעית אבל כפולה. הנקודה שלי ,זה שאם השאלה הייתה מופיעה במבחן היו מציינים אם 0 נכלל או לא! אגב כשפתרתי לא התיחסתי ל0 ככפולה של שלוש כי הנחתי שזה מה מה שהוא התכוון ,אבל עדיין הנוסח הזה לא הכי תקין.

Rinushkaa

New member
פשוט צריך לזכור שאפס הוא מספר זוגי

אבל אינו כפולה של שום מספר...

Rinushkaa

New member
אוקיי התשובות שלי - מפורטות.

שאלה ראשונה (אם הופכים את היחס של המחירים כלומר 2:9 לטובת היין) מרחיבים את היחס של המחירים במאה ואז | יין | סולר | ליטרים| 60 | 200 | | | | מחיר | 9 | 2 | *100 | 900 | 200 | 900/60 = 15 200/200 = 1 ולכן היחס 1:15 שאלה שנייה: יש לנו חמישה מקומות פנויים למקום הראשון - רק זוגיים : 0 2 4 6 8 - 5 אופציות מקום שני - רק 7 - אופצייה 1 מקום שלישי - כפולות של שלוש: 3 6 9 - 3 אפשרויות מקום רביעי - או 9 או 1 ( עם תלות במספר הרביעי). לכאורה אלו שתי אופציות אבל בגלל שהגנבים יודעים מה המספר שהם שמים במקום הרביעי, הם גם יידעו מה לשים במקום החמישי ולכן יש פה אפשרות אחת. מקום חמישי - לא המספר במקום השני ולא המספר שבמקום השלישי - יש סך הכל 10 ספרות פחות 2 ספרות - 8 אופציות. בגלל שזה קשר של "גם" מכפילים את כל האפשרויות : 5*1*3*1*8 = 120 מקווה שהבנתם

למעלה