"כמוך" הכריזו מלחמה על הומואים דתיים!

"כמוך" הכריזו מלחמה על הומואים דתיים!

הגיע הזמן להסיר את הכפפות עם ארגון "כמוך" שעושה שימוש בכוח התקשורתי שלו כדי להמשיך ולקדם פתרונות שמחזירים אותנו לארון ומוססים כל התקדמות והבנה שהושגו בתחום כלפי הומואים. זוהי מלחמה על איך יתקבלו הומואים בחברה הדתית. האחים שלכם, החברים שלכם וההרים שלכם לוגמים עכשיו את העמדה הקיצונית היחידה שלה יש ביטוי באינטרנט- והכל בחסות "כמוך":http://www.kipa.co.il/family/53182.html

יו"ר "כמוך" ממשיך לדחוף ברוב צביעותו פתרונות של או נזירות או חתונה ר...יקה ומזויפת עם לסבית- כאשר באף אחד מהפתרונות האלו הוא אינו דבק. הנה דברים שאמר בריאיון פומבי ב"ישראל היום":

"אני התייעצתי עם רבנים וקיבלתי שתיקה בהסכמה, אור ירוק לחיים משותפים עם גבר, וזה מה שאני רוצה. חשוב לי שהיה לי בית דתי, נקבע עיתים לתורה, יהיה לי שולחן שבת, אם יהיו לי ילדים – הם יקבלו חינוך דתי אבל חשוב להדגיש זה מה שמתאים לי....ברור שהכל צריך להיעשות בהסכמת הרבנים ובדרכם

פורטי40

New member
חולק עליך. "כמוך" מצטטים את ההלכה

ישנם שני פתרונות:
1. שינוי ההלכה - וזה נעשה פעמים רבות במשך הדורות
2. נטישת ההלכה - כך עשיתי, אבל לא רק בגלל היותי הומו, אלא גם בגלל חשיבה עצמאית שהובילתני לאתאיזם.

תפיסתך היא לא הפן היחידי של ההלכה או של התורה

הלכה שמורה דבר שמנוגד לחיים, היא לא הלכה, כי אי אפשר לילך בה. אלוקים ידרוש משהו שבני אדם לא מסוגלים לעמוד בו? שהוא רע מאוד מבחינה קיומית ופסיכולוגית? מה השלב הבא, התנזרות מחברת בני אדם? ממזון?

כתוב בתורה: "את זכר לא תשכב משכבי אישה". בחר הכתוב להיות ספציפי וממוקד ולהדגיש "משכבי אישה"-אותו הבינו דורות של רבנים ופוסקים כ"מכניס מכחול בשפופרת". כל ההרחקות האחרות הן מודרניות לחלוטין שכן אפילו בספרות ההלכתית מצינו שלא נחשדו ישראל במשכב זכור ולא לא נאסר ייחוד בין שני בחורים. לא תמצא הרחקות נוספות בנות יותר משלושים-ארבעים שנה.

הרב הראל מנסה להיכנס לוואקום הזה וליצור הלכה חדשה; הלכה של מוות ושהיא בלתי אפשרית. הוא פוסק כי כל הומו יכול להשתנות גם אם קשה בדיוק כמו הרב אבינר (ראה אתר), ובמידה ולא- הוא יכול לבחור אחת משתיים: נזירות או נישואין ריקים עם אישה לסבית (ראה אתר). הוא פסק על דעת עצמו ששום זוג הומואים לא יכול לשמור על משכב זכר, כי אין אפוטרופוס לעריות וכי אפילו זוגיות רוחנית ללא מגע בין שני גברים היא אסורה (ראה אתר). הרב של גור הולך בשיטה דומה כשהוא אוסר אפילו לחיצת ידיים בין גברים, שמא ייפלו באיסור.

פורטי40

New member
ההלכה ברורה בנושא זה. שחור על גבי לבן

נכון שפה ושם צצים מקרים חדשים שנובעים מחידושים טכנולוגיים או אחרים, שעבורם עדיין יש וואקום, כלומר, לא נכתבה עבורם הלכה ונדרש חידוש. אבל בנושא שלנו, איסור הלכתי (לאו דווקא מדאורייתא) - על ליטוף אירוטי של גבר ע"י גבר, נשיקות, שז"ל, והימנעות מנישואין לאישה, כל זה באופן סדיר וקבוע -- קיים כבר עשרות...מאות שנים רבות. ייחוד שני גברים מותר, אבל לא יותר מזה.
הרפורמים והקונסרבטיבים נטשו את ההלכה ויצרו קוד חדש. האורתודוקסים אינם יכולים לעשות זאת.

בגנות הגישה המחמירה והנוקשה הזאת התפקרת

וזה מה שדתיים מזן מסוים רוצים שנחשוב- אבל ההלכה האורתודוקסית יותר גמישה ממה שאתה מתאר.

יש מקום להומואים דתיים באורתודוקסיה ובהלכה- על אפם וחמתם שך כך מי שנוח לו שיעזבו ויפסיקו להיות בעיה

פורטי40

New member
נשיקות, ליטופים, ומגע

באיבר, ואוננות הדדית ומין אוראלי בין גברים. האם ניתן "להגמיש" את ההלכה עד כדי כך?

הנה לדוגמה דעתו של הרב מדן בנושא:

"שאלה קשה מאין כמותה היא מהו גבול הקרבה המותר בין שני חברים לחיים. התורה אוסרת במפורש, ובאיסור חמור ביותר, את המגע המיני. קרבה פחותה ממנו מדין סייג נידונה מעט בחז"ל ובהלכה, ואין בה כדי למלא שולחן ערוך מסודר. לדעתי, ניתן למשוך את גדרי האיסור עד קצה גבול החומרה, אך דומה שאין להחמיר עם מי שאין פורקן כשר לכוחותיו המיניים, שהרי כל חומרה עלולה להוליד קולא אצל מי שיתייאש מיכולתה של ההלכה לענות על צרכיו הבסיסיים."

פורטי40

New member
יפה. צעד בכיוון הנכון

הייתי רוצה לשמוע מה רב השכונה שבה גדלתי אומר על זה. אבל הוא כבר זקן מאד....

datibalev

New member
מה אפשר לעשות

החיים לא קלים, אבל השאלה היא האם להתמודד או להתעלם...

מן הראוי שלכל אחד יהיו את ההנהגות שלו המתאימות לו.

אחד יבחר שטוב לו איסור נגיעה ואחד יחליט שזה דווקא יעורר אצלו דברים שליליים...

פורטי40

New member
כמובן,אין לי דבר נגד הומואים דתיים, שומרי שבת

שומרי כשרות, תפילין, תפילה, מנהגים וחגים, וקובעי עיתים לתורה. זוג גברים יכול לחיות כך חיים יפים, מאושרים ועשירים.
אבל, לומר שפעילויות מיניות שתארתי לעיל, מותרות לפי ההלכה....? שהזוג יודה שלמרות שהוא שומר מצוות אבל יחד עם זאת חוטא בענייני צניעות בין שני חברים. אחרת גם זה טאטוא של בעיה אל מתחת לשטיח.

מה זה "חוטא בענייני צניעות"?

שום זוג, הטרוסקסואלי או הומוסקסואלי, לא אמור לדון ברבים מה הוא עושה או לא בחדר המיטות.

ברי שהומו דתי מחויב להישמר על משכב זכור. כאמור כל השאר נתון לפרשנות ונוגע לאיסור דרבנן של שז"ל, שגם הוא פתיר. הרב מדן הביא שיקול הלכתי שמתיר את השז"ל. בדיוק כפי שהתירו חכמים לבעל לעבור על שז"ל במידה והדבר נוגע לשלום בית עם אשתו. ובדיוק כפי שהותר לזוג לשכב ולהשתמש באמצעי מניעה, למרות שיש פה שז"ל מובהקת.

פורטי40

New member
כלומר יש סכוי שהלכה תתיר מין אוראלי בין גברים

גם משכב זכר עושים בחדרי חדרים , בחדר מיטות, ובכל זאת דנים בזה כשעולה נושא ההומוסקסואליות.
גם את הזוג ההטרוסקסואלי ההלכה מנחה מה לעשות, מה לא, מה נחשב צנוע ומה נחשב פריצות

הכוונה היא להצהרה

ההלכה מחייבת שמירת על משכב זכור. ההלכה גם מחייבת שמירה על נידה.

אבל אף אחד ל אצריך להודיע ברבים אם הוא שומר על זה או לא. ההווא אמינא אצל זוג דתיים היא שהם אכן מקפידים על זה. לכן המשפט שלך שזוג דתיים יודיע שהם "חוטאים בענייני צניעות" הוא לא רלוונטי בעיניי. הגם שאין לזה קשר לצניעות, אלא לעריות.

פורטי40

New member
לא בקשתי להצהיר בפומבי

אלא שהגבר שעבר על ההלכה יודה בפני עצמו שאכן כך עשה. ואם זה זוג גברים דתיים, שיודו כל אחד בפני עצמו וזה בפני זה שהם עברו על ההלכה. העיקר הוא שלא לשקר לעצמך ולבן זוגך ולומר שהכל בסדר מבחינת הלכה כשאתם מבצעים את האקטים הנ"ל, הגם שאינם משכב זכר.

datibalev

New member
יחסי מין הם יחסי מין

סקס נקרא בתורה גילוי ערווה. אף אחד לא מדבר על חדירה או עירוי או לא יודע מה...

נכון שהמעשה עצמו הוא לא רק הפשטה, אבל קירוב בשר בערום היא לא מעשה אינטימי תמים.

תוסיף לזה את הוצאת זרע לבטלה, שכמובן גם אם נאמר שזה רק איסור דרבנן, יש כאן בעייתיות בין אם יש מכחול בשפופרת או לא...

מזלנו שלא ההלכה ולא רבש"ע כאלו דיכוטומים

ולא רואים הכל בשחור ולבן כמו שהומואים מחמירים עושים בעצמם וד"ל. :)

datibalev

New member
מי אמר שחור לבן???

בסך הכל אמרתי שצריך להציב את הגבול קצת יותר קרוב ולא רחוק מדי עד המעשה עצמו.

כמו שכשאתה אומר משהו אתה מצפה שיבינו את הרעיון הכללי מבין המילים, כך גם התורה מצפה שתבין את הרוח שנושבת ממנה...

אתה מדבר בשפת השחור-לבן!

כאשר התורה מתייחסת לגילוי עריות, ברור לכל שמדובר במשכב (חדירה).
יש הרחקות וגדרות, אבל ברור לכולם שחיבוק עם אישה במחזור, הוא לא כמו לשכב איתה. לכן לבוא ולהגיד "שסקס הוא סקס הוא סקס" לא משנה אם מדובר בחדירה או במגע גופים, ואללה זה מעבר לבעייתי- זה חוטא לאמת. ובגישת ה"או הכל או כלום" (מידת הדין) -אף אחד לא היה יכול לעמוד בעולמנו.

ההלכה היא לא מערכת של איסורים נוקשים ומאיימים שכל עפעוף לכיוון הלא נכון דינו מיתה משונה וגיהנום.
ההלכה מנסה להתוות לנו שביל בו נילך יחד עם שמירת איסורי התורה.
לכן, ברור שלענייננו האיסור הוא "משכב זכור" הינו "כמכחול בשפופרת".
האם יש מדרגים? האם ניקח לידי שיקול העובדה שכדאי שיפול אדם בחטא קל (שז"ל לצורך העניין) כדי שלא יפול בחטא כבד (משכב זכור)? האם יהיה מקום לסברה שאולי הומו פטור מפרו ורבו ומחובת נישואין לאור מצבו? כל אלו שיקולים שנידונו אצל רבני דורנו (הרב אפרתי, הרב לוביץ, הרב מדן ואחרים), וכאמור תודה לאל שהם אינם מהלכי אימים כיצר הרע שאומר- הכל אסור. נפלתי באחד- נפלת בהכל- והקב"ה כועס עליך לא משנה מה. ההלכה לא עובדת כך ידידי. "חומרת" הבעייתיות היא קריטית לענייננו! והיא שמאפשרת לנו קיום בעולם חרף היותו הומואים מבריאה

פורטי40

New member
אז בואו ונעשה רשימת משאלות WISH LIST

מה תאסור ההלכה ומה תתיר:
שני הומואים מתנשקים?
שני הומואים מתחבקים בעירום?
שני הומואים ישנים ביחד?
מתקלחים ביחד?
נוגעים זה באיברו של זה?
מאוננים זה לזה?
מנשקים זה את איברו של זה?
מוצצים?
מחככים איבר בגוף רעהו?
איבר באיבר?
שפיכה? בלי שפיכה?
-
אין כאן כוונה לפורנוגרפיה, אלא לבטא את רצונו של ההומו הדתי בהוראה ברורה של ההלכה. די עם הכרזות כלליות כמו "ההלכה גמישה" ו"אף אחד לו שואל אותך מה עשית בחדר המיטות", ו"זה לא שחור-לבן". ההומו הדתי צריך לקבל הוראה ברורה מרב מה מותר ומה אסור, בלי עמימות ובלי התחמקות מעובדות.

datibalev

New member
עד כמה שזה בוטא יש בכך מן האמת

אם כי אני חייב לציין שברור שחלק יהיה אוסר לא רק מפאת סייג אלא בגלל שיש בכך חלק מהאיסור עצמו לטעמי...

למעלה