חמין ל 23 איש
סיכום ומסכנות.
ראשית, תודה לעונים ולמסייעים. כמובן שנשאר אוכל, אבל סה"כ אני חושבת שהיה בסדר, אם הכל היה נגמר הייתי מרגישה שהכנתי פחות מדי.....
הכנתי את החמין בשני סירים גדולים והכנתי גם חמין צמחוני אחד לא גדול. מהחמין הצמחוני נשאר בערך חצי, מהחמין הרגיל נגמר הבשר, נשארו בערך 7 חלקי כרעיים עוף, נשארו 2 ביצים קשות, התירס המיובש נשאר כמעט כולו, פריקה חוסלה, חיטה רגילה נשארה חצי כמות, ומהתבשיל של החומוס שעועית תפוחי אדמה, נשאר בערך..... כלי של ליטר וחצי, כלומר נשאר.
השתמשתי ב 8 בצלים שטיגנתי היטב ואז חילקתי בין השקיות והסירים השונים.
את החמין עשיתי כך (בשני סירים במקביל, הכמויות פשוט חולקו ביניהם):
3 כוסות שעועית לבנה, 3 כוסות שעועית חומה, 2 כוסות חומוס הושרו מבעוד לילה במים קרים. את המים החלפתי כל כמה שעות. (אפשר לעשות פחות שעועית. אחרי ההשריה זה יצא 2,400 שעועית ו ק"ג חומוס). בישלתי 18 ביצים קשות וקילפתי (לאיש שלי יש חרדת קליפות ביצים בחמין אז אנחנו קולפים מראש)
שמתי בסיר בצל מטוגן, כף סילאן, 2.5 ק"ג בשר שריר חתוך, את השעועית והחומוס, כ-18 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס ואת הביצים הקשות, כיסיתי עם מים רותחים והוספתי תבלינים: פפריקה, פפריקה מעושנת, כמון, פלפל שחור, טיפה פלפל קאיין, תבלין מג'יק, מלח גס.
ב 2 שקיות הכנסתי 18 כרעיים של עוף עם בצל מטוגן, ואותם התבלינים, חוררתי קצת את השקית, סגרתי והנחתי למעלה.
הכנתי שקיות נוספות עם בצל מטוגן ותבלינים ובכל אחת מההן שמתי משהו אחר:
350 ג"ר פריקה שטופה
250 ג"ר תירס מיובש שבור שטוף
500 ג"ר חיטה שטופה
בכל שקית הוספתי מים רותחים כדי כיסוי ועוד ס"מ לערך, קשרתי ואחרי שהנחתי בסיר למעלה חוררתי עם מזלג בכמה מקומות. את השקיות הללו חילקתי בין הסירים.
בסיר אחד הוספתי בטטה חתוכה ובשני הוספי ערמונים (הבטטה והערמונים חוסלו).
בדקתי שיש מים שמכסים את השעועית-בשר-תפוחי אדמה, כיסיתי, הרתחתי על הגז ובישלתי על הגז עד שהלכנו לישון. העברתי לתנור על חום נמוך.
החמין הצמחוני נעשה מהמתכון הזה, של עירית אורגניק.
חוץ מאשר השומר שאנחנו לא אוהבים ובלי טימין. יצא ממש מוצלח.