כמויות לחמין

יעלעל

New member
כמויות לחמין

שלום
בשבת אארח 23 איש וההזמנה היא לחמין. אני צריכה סיוע בכמויות.
אני מכניסה לחמין בשר, עוף, חומוס, חיטה, שעועית, תירס שבור, תפוחי אדמה וביצים קשות. אולי אעשה גם קציצת קוסקוס. איך אני מחשבת כמויות לחמין כזה?
תודה מראש, יעל

Justacook

New member
טוב, אז ככה

בעיקרון אדם בוגר אוכל בארוחה 300 גרם בממוצע. ילד אוכל חצי מהכמות הזו.

את יכולה לחלק את הפריטים בתוך 300 הגרם האלו. למשל 100 גרם בשר, 100 גרם תפו"א ועוד 100 גרם משאר המרכיבים. המשוואה הזו מאוד פשוטה והיא קלה לחישוב.

פשוט חשבי כמה משקל את צריכה להכין (23*300=6900) ואת יכולה לחלק את המשקל הזה כרצונך.
אם את מרגישה שזה מעט מדי תוסיפי עוד מנה אחת לחשבון שלך.

מקווה שזה עזר ובהצלחה

prizman

New member
אין לי כוונה להיכנס לוויכוח

אבל אתה בטוח לגבי הכמויות?
אני מכיר די הרבה אנשים שאוכלים מנה ראשונה כולל לחם, אח"כ סטייק של 300 גרם+תוספות
ובסוף גם קינוח.

Justacook

New member
חשוב לשם לב

דיברתי על ממוצע, יש גם לא מעט אנשים שאוכלים פחות.
בסופו של דבר זו המלצה, כל אחד יכול לעשות כרצונו. אנחנו לא יודעים למשל אם הקבוצה כוללת הרבה ילדים (שאוכלים הרבה פחות) או אכלנים מקצוענים...

prizman

New member
כמובן, לכן קשה לענות על שאלה כזו.

עקרונית לדעתי התשובה שלך לא רחוקה מהמציאות. אבל קשה לדעת.
תפו"א לאיש? ביצה לאיש?
וכמה בשר? ומה עם תוספות? היא כבר כתבה.
שאלה שמאוד קשה לענות עליה.
מסכים איתך שעדיף יותר מאשר פחות. מקסימום ישאר ליום הבא.

יעלעל

New member
אה....

נראה לי ממש מעט. קראתי באיזה מקום שבשר לחשב 180 ג"ר. אם אני חושבת על איך שהצלחות כאן נראות, לא יודעת אם 300 זה מספיק. אבל אני חושבת שאשתמש ב 100 ג"ר קטניות לכל אחד, מקסימום ישארו לי קטניות.
הרוב הם בוגרים, יש 5 ילדים שחלקם קרניבורים ובילדים אני לא סופרת את הילדים שלי שהתינוקת בת 16.....
תפוחי אדמה חשבתי לשים קצת פחות ממספר האנשים, כלומר כ 18 תפוחי אדמה. נשמע בסדר?

Justacook

New member
לכי על זה, תכיני יותר.

תכל'ס מה המקרה הכי גרוע? יהיה יותר מדי אוכל? אוי לא...
מנסיוני עדיף שישאר מאשר שלא יהיה כשירצו.

סתם בשביל הקוריוז, אכפת לך לעדכן אותי (במסר או פה, מה שנוח לך) מה נשאר בסוף?

mykal

New member
את הקטניות תשקלי

כשהם כבר אלחרי השריה, כי אם לפני מקומם בתכולת הסיר שונה.
ועוד משהו--
את יכולה להכין מנה בשרית נוספת לחמין. קציצות או קציץ בשר,
ואז לשים פחות בחמין עצמו.

yair_bar

New member
מנהל
קחי בחשבון שני עקרונות

1. חמין זה מאכל כבד. כמות הבשר שנאכלת בחמין אינה זהה לכמות הבשר באירוע על האש.
2. אם אין בעיה בגודל הסיר - תכיני קצת יותר. עוד 4-5 תפוחי אדמה ועוד קטניות זה לא יקר.

מה את מגישה מלבד החמין?

יעלעל

New member
פרט לחמין

פרט לחמין יהיה מרק עוף זך בכוסות ליד (עוזר להחליק את החמין), פסטה נקיה לילדים, סלט ירוק וירקות מוחמצים.
כמובן שיהיה קינוח.

mykal

New member
הגישה שלי,

אני מארחת הרבה,
ולא מזמן ארחתי לשבת כמות אנשים קצת יותר ממה שאת מנית.
לקחתי סיר של 9 ליטר,
ושמתי בו--את כל התכולה שאת מנית, (אני במקום קציצת קוסקוס--הכנתי 'מילוי של גרונות--מעי' בלי הבשר מעל)
השריתי ערב קודם לבישול את כל הקטניות, מלאתי את הסיר הוספתי תפו"א, ובשר.
הסיר היה מלא על גדותיו--לא מדדתי כמויות--הכל נאכל.
אגב--את הביצים--שמתי בכלי שאי מבשלת ביצים קשות והיו בנפרד כל הלילה והבוקר
ונעשו חומינדוס נהדרים--אבל אפשר לי כמות אוכל בסיר.
בלי מדידה --היה מספיק.

חנהפ

Active member
מקווה שיש לך סיר גדול מאוד

החמין של שרי אנסקי

6 – 10 מנות

:החומרים
2 כוסות שעועית לבנה קטנה , מושרית בהרבה מים למשך הלילה
שמן לטיגון
1 בצל, חצוי ופרוס לרצועות
1 – 1/2 1 ק"ג שריר, שפונדרה, כתף, זנב, אונטריב – טריים ולא מיושנים
4 עצמות ברך
מלח ופלפל
6 תפוחי אדמה שלמים, קלופים
6 ביצים, שטופות

לקציצות לחם ושקית אורז:
3 בצלים, קצוצים
שמן לטיגון
300 גרם בשר טלה טחון (רצוי פלדה)
1/2 חלה, ללא הקרום, מושרית במים וסחוטה
1 ביצה, טרופה
מלח ופלפל
קמח
שמן לטיגון
2 כוסות אורז, שטוף היטב ומסונן
1 כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים
שקית קוקי או שקית בד לבישול

אופן ההכנה
:אופן ההכנה

שקית האורז וקציצות הלחם: מחממים שליש כוס שמן במחבת ומטגנים את הבצלים שהם שקופים. שמים את החלה בקערה. מוסיפים חצי מהבשר הטחון ולשים היטב. מוסיפים את הביצה ולשים. מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן, מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור ולשים שוב. צרים מהעיסה קציצות ומצפים אותן בקמח. מחממים 3 כפות שמן במחבת ומטגנים את הקציצות.
שמים בקערה נוספת את שארית הבצל המטוגן. מוסיפים את שארית הבשר הטחון. מוסיפים את האורז, הכוסברה והפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לשקית. סוגרים את השקית בגובה שתי אצבעות מעל החומרים שבתוכה (כדי לאפשר לאורז לתפוח, אבל לא מדי). אם משתמשים בשקית קוקי, דוקרים אותה בכמה מקומות.
השעועית: מסננים את השעועית ממי ההשריה. שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף שצף על פני הנוזל, מעבירים למסננת ושוטפים.

הבשר: מחממים מעט שמן בסיר המיועד לחמין ומשחימים את נתחי הבשר, ואפשר גם את העצמות. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף. מוסיפים לסיר את השעועית. מוסיפים פלפל גרוס בנדיבות. מוסיפים את עצמות הבקר. מוסיפים את הבשר, ומשאירים מקום לשקית האורז. יוצקים לסיר מים בכמות שתכסה את החומרים שבסיר. מוסיפים מלח.
מביאים את החומרים שבסיר לרתיחה ומסירים קצף שצף על פני הנוזל. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, קציצות הלחם והביצים. מבשלים על הכיריים כחצי שעה. בודקים שהמים יגיעו עד חצי גובה תפוחי האדמה, הקציצות והביצים. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (150 מעלות). אחרי חצי שעה מכסים את הסיר, מנמיכים את חום התנור ל-90 – 100 מעלות, ומכניסים לתוכו את הסיר. בודקים בבוקר, המים צריכים להגיע אל מתחת לתפוחי האדמה. אם חסרים מים – מוסיפים מעט מים רותחים.

יעלעל

New member
חמין ל 23 איש

סיכום ומסכנות.
ראשית, תודה לעונים ולמסייעים. כמובן שנשאר אוכל, אבל סה"כ אני חושבת שהיה בסדר, אם הכל היה נגמר הייתי מרגישה שהכנתי פחות מדי.....
הכנתי את החמין בשני סירים גדולים והכנתי גם חמין צמחוני אחד לא גדול. מהחמין הצמחוני נשאר בערך חצי, מהחמין הרגיל נגמר הבשר, נשארו בערך 7 חלקי כרעיים עוף, נשארו 2 ביצים קשות, התירס המיובש נשאר כמעט כולו, פריקה חוסלה, חיטה רגילה נשארה חצי כמות, ומהתבשיל של החומוס שעועית תפוחי אדמה, נשאר בערך..... כלי של ליטר וחצי, כלומר נשאר.
השתמשתי ב 8 בצלים שטיגנתי היטב ואז חילקתי בין השקיות והסירים השונים.
את החמין עשיתי כך (בשני סירים במקביל, הכמויות פשוט חולקו ביניהם):
3 כוסות שעועית לבנה, 3 כוסות שעועית חומה, 2 כוסות חומוס הושרו מבעוד לילה במים קרים. את המים החלפתי כל כמה שעות. (אפשר לעשות פחות שעועית. אחרי ההשריה זה יצא 2,400 שעועית ו ק"ג חומוס). בישלתי 18 ביצים קשות וקילפתי (לאיש שלי יש חרדת קליפות ביצים בחמין אז אנחנו קולפים מראש)
שמתי בסיר בצל מטוגן, כף סילאן, 2.5 ק"ג בשר שריר חתוך, את השעועית והחומוס, כ-18 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס ואת הביצים הקשות, כיסיתי עם מים רותחים והוספתי תבלינים: פפריקה, פפריקה מעושנת, כמון, פלפל שחור, טיפה פלפל קאיין, תבלין מג'יק, מלח גס.
ב 2 שקיות הכנסתי 18 כרעיים של עוף עם בצל מטוגן, ואותם התבלינים, חוררתי קצת את השקית, סגרתי והנחתי למעלה.
הכנתי שקיות נוספות עם בצל מטוגן ותבלינים ובכל אחת מההן שמתי משהו אחר:
350 ג"ר פריקה שטופה
250 ג"ר תירס מיובש שבור שטוף
500 ג"ר חיטה שטופה
בכל שקית הוספתי מים רותחים כדי כיסוי ועוד ס"מ לערך, קשרתי ואחרי שהנחתי בסיר למעלה חוררתי עם מזלג בכמה מקומות. את השקיות הללו חילקתי בין הסירים.
בסיר אחד הוספתי בטטה חתוכה ובשני הוספי ערמונים (הבטטה והערמונים חוסלו).
בדקתי שיש מים שמכסים את השעועית-בשר-תפוחי אדמה, כיסיתי, הרתחתי על הגז ובישלתי על הגז עד שהלכנו לישון. העברתי לתנור על חום נמוך.
החמין הצמחוני נעשה מהמתכון הזה, של עירית אורגניק.
חוץ מאשר השומר שאנחנו לא אוהבים ובלי טימין. יצא ממש מוצלח.

יעלעל

New member
שכחתי לכתוב

שבנוסף לחמין היו עוד דברים (זה חשוב לדעתי לחישוב הכללי) וגם שמתוך 23 איש היו 4 ילדים עד גיל 12.
היה מרק עוף שנמזג לספלים (חוץ מאשר לשני ילדים שאכלו בקערה עם שקדי מרק).
הייתה פסטה לילדים.
היו ירקות מוחמצים סיניים (כרוב, כרובית, גזר, מלפפון, כולורבי, גמבה) והיה כרוב כבוש "מי ומי" (הכרוב חוסל לגמרי), היה סלט גזר, סלט חסות עם אגס ברוטב חרדל וסלט כרוב.
היה גם קינוח שהוגש בערך שעה אחרי סיום האוכל של טרין ז'נדויה, קרם שוקולד לבן ומסקרפונה ורטב תותים בקרמל (מתכון של יניבניב)
ואח"כ היה תה נענע וקפה עם מבחר עוגיות ועוגת שוקולד נמוכה וטובה. היו גם 300 ג"ר סוכריות Mַַ&M שעליהן היה כתוב את שמו של אבי ו 80. הבאנו איתנו מלונדון והילדים (גם הגדולים) עפו על זה. להפתעתי נשארו בערך 10 סוכריות.
זהו.

יעלעל

New member
חמין צמחוני

התמונה עם המתכון לא עולה. המתכון כאמור של עירית אורגניק.
בצל לבן, בצל סגול, כרישה ושומר (לא שמתי שומר) מאדים במחבת גדולה בכף שמן קוקוס וקצת שמן זית. מוסיפים 7 שיני שום קצוצות, בטטה גדולה חתוכה, 2 גזרים חתוכים, 2 קישואים חתוכים, חתיכת דלעת קלופה וחתוכה, 2 עגבניות חתוכות, מאדים קצת. מוסיפים כוס יין לבן ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם, מוסיפים 3/4 כוס סילאן נטול סוכר, פפריקה, פפריקה חריפה, מלח ים, פלפל שחור, מערבבים, מוסיפים 5-6 כוסות מים מניחים בפינות מפרדות כוס עדשים ירוקות, כוס עדשים שחורות, כוס כוסמת אורגנית (לא אוהבת כוסמת, שמתי חיטת כוסמין שיצאה נהדר) וחצי כוס עדשים כתומות. כמובן שכל העדשים שטופות היטב. במרכז מניחים ראש שום שלם.
מכסים ומביאים לרתיחה, מבשלים חצי שעה על הגז ואז מעבירים לתנור לשעה וחצי בחום 180 מעלות.
יצא פיגוז.
כמובן שאפשר להוסיף ביצים ובשר אם רוצים.

למעלה