כמה תמונות מהיום

עץ המנורה

עץ אמיתי, בחצר משפחת קנין ברחוב הר נבו. ענפי העץ טופחו כך שיצמח בצורת מנורה, לאחר מותו נצבע הגזע וניצב בחצר הבית, קרוב לכניסה - וניתן להשקיף מבחוץ.

עץ מגן דוד

אף הוא בחצר הבית, אך קצת יותר בתוך הבית (קשה להבחין מבחוץ במגן הדוד) - שוב, עץ אמיתי!

נחל אחיה המוצל

צפונית לרמת אביב ג' - אבל עדיין רמת השרון.. מאויים ע"י תוכניות הבנייה של אזור פי גלילות.

פסולת ליד הנחל

מפגע מהשבועות האחרונים, הרחוק מעין הציבור - ונושא הטיפול בו עדיין נמצא בבירור מול עיריית רמת השרון.

משהו יותר חיובי לסיום

שלמון יפואי פורח בימים אלו בשדות, בעיקר בגדות נחל אחיה. אגב, אם תטיילו בימים אלו בבניאס או בחצבאני, תראו את השלמון גם שם.

n i v1

New member
חלק ענק מרמת השרון

מאד עצוב שחלק כל כך גדול מרמת השרון לא קיים ברמת השרון. כל אזור פי גלילות, כל אזור תע"ש.... הכל כל כך מרוחק ולא זמין. אם היתה דרך להגיע לאזור פי גלילות ופשוט להסתובב שם... הייתי שמח להיות שם כשהייתי ילד, על האופניים .... זה הרי מקום קלאסי. אני חושב שצדק היסטורי יהיה אם במקום פי גלילות תקום שם ריאה ירוקה א-לה סנטרל פארק, תחשבו לעצמכם מה זה- סנטרל פארק- בלב ישראל, זה שטח די גדול, ישר, וליד הים, וכמו שאפשר לראות מהכביש, הוא די פורח ובטוח שמאד יפה שם. זה רק יעלה את ערך הקרקע, זה יתן מקום מדהים לכל האוכלוסיה, וזה יהיה של רמת השרון- ואז היא תהיה ממש מעצמה. ברי בינינו- רמת השרון ממש לא צריכה לגדול עוד יותר מכפי שהיא כבר גדולה. כל הגידול שלה הפך למפלצתי--- כל הרדיפה הזאת אחר כסף--- הרי התושבים לא רוצים מקום גדול--- הרי מה זה יצור? פי גלילות צמוד לרמת אביב, אז תהיה לרמה"ש פריפריה- זה אבסורד!

דווקא אפשר להגיע

האזור של פי גלילות פתוח (למעט שטח חוות הגז והדלק עצמה). אפשר להגיע בקלות ברגל או באופניים מרמת אביב ג', וכן מכביש החוף. מעבר לכך, אני מאד מזדהה עם הדברים, אך אדגיש שבמידה רבה ה"לא קיים ברמת השרון" היא תחושה של הציבור, כתוצאה מכשל לאורך שנים ליצור מודעות לערכי הטבע והנוף ולאתרים בשטח הפתוח סביב העיר. זהו כשל הן של מערכת החינוך העירונית, והן של תושבים להם היתה המודעות הזו (כולל סניף החברה להגנת הטבע ברמת השרון - שמזה שנים לא מעטות מתפקד בתור החברה להגנת המוזיאון הגיאולוגי). מי שרוצה יכול בקלות להגיע לרוב המקומות (חוץ משטח תע"ש שהוא סגור לחלוטין) - אבל אין מודעות לכך. אגב, צפוי במהלך יולי סיור ללא תשלום באזור פי גלילות, כחלק מהמאבק לשימור חלק מהשטח. פרטים נוספים יפורסמו גם בפורום הזה. ייתכן שבהתאם להתעניינות, יקויימו סיורים נוספים, גם בשטחים פתוחים אחרים בעיר.

למעלה