כמה תהיות שלי...

Defuse

New member
כמה תהיות שלי...

טוב סתם עברתי קצת על דברים בויקיפדיה והעלתי כמה השערות.. אז אני רוצה לשאול אותכם אם זה נכון: 1.תופעת העידוש הכבידתי אומרת שהאור נמשך לעצמים בעלי מסה גדולה מאוד ז"א מתעקם כזה.. עכשיו אם זה נכון אז זאת אומרת שאנחנו רואים אור ("כוכבים") ממקומות אחרים איך שהם היו לפני מיליוני שנים כמובן.. עקום?.. כי הוא בטח עבר מסע בעוד כוכבים בדרך... 2.ניסיתי להבין את קבוע פלאנק שנוסחאתו היא: זמן*אנרגיה.. תגידו לי אם אני צודק.. ז"א שלמשל ניקח לדוגמה את האור אז האנרגיה שבו זה כמות החלקיקים (פוטונים נראה לי..) "כפול" הזמן שהוא עובר בו ז"א לא התדירות.. אלא הזמן.. (או ששתיהם אותו הדבר? חח..).. טוב זה ממש יעזור אם תעזרו [=.. אז תודה מראש..

בקשר לראשון

נניח קיימים שלושה כוכבים, ככה שהם בערך בשורה. האור היוצא מהכוכב הראשון מתפזר על פני כל המרחב, כמה פוטונים נפלטים לכיוון הכוכב השלישי אבל הכוכב השני חוסם. חלק מהפוטונים נעים קרוב להשקה עם הכוכב השני, כוח המשיכה של הכוכב השני יגרום לפוטונים לסטות מהנתיב וככה הם יגיעו לכוכב השלישי. זאת המשמעות של העידוש (מלשון עדשה). מכיוון שזאת גאומטריה בתלת מימד, פחות או יותר, האור עקרונית יכול לעבור ככה כמה וכמה כוכבים עד שהוא מגיע אלינו אבל אלה כל כך מעט פוטונים ככה שממש אי אפשר לראות כלום.

בקשר לשני

אתה בוודאי מתכוון לזה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2_%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%A7 לא ממש הבנת מה קורה שם... נקח קרן אור עם תדירות v, האנרגיה שלה זה n, מספר טבעי כלשהו, כפול קבוע פלאנק וקבוע התדירות. אפשר לקרוא גם באנגלית כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Planck%27s_constant

ailag

New member
2

או שהתכוונת לעיקרון אי הודאות בקשר לזמן ולאנרגיה? (איפה קראת שנוסחתו של קבוע פלאנק היא זמן*אנרגיה?)

maverick88

New member
משמעות היחידות של קבוע פלאנק?

לפי מה שאני מבין זה "אנרגייה להרץ" כלומר כמה אנרגייה כל הרץ של תדירות של פוטון מוסיף לו...היותר היחס ליניארי הכל פשוט מאוד

niv1990

New member
ומה בקשר למסלולים של אלק?

אם זכרוני אינו מטעה אותי אז קבוע פלאנק הוא ההבדל בין האנרגיה של שני מסלולים סמוכים של אלק' סביב אטום, ולכן גם מחלק את האור שנפלט למנות בדידיות.. אני צודק?

אחמס1

New member
היחידות של קבוע פלאנק זהות ליחידות

של גודל הנקרא "תנע זוויתי". התחלתי לכתוב את ההודעה הזו כשאני בטוח לגמרי שזה חומר לתיכון, אבל זה למעשה חומר של סמסטר ראשון בטכניון. בכל אופן, לכל דבר יש תנ"ז (אפילו לי שאני לא זז רוב היום). גם לאלקטרון יש תנ"ז בתוך האטום. מה שמעניין הוא שהתנ"ז הוא מקוונטת, כלומר לא כל ערך של תנ"ז הוא אפשרי. ומסתבר שערכי התנ"ז האפשריים הם כפולות שלמות של גודל שנקרא "אייץ' באר" - זה קבוע פלאנק חלקי שני פאי. זאת בגדול מהשמעות שלו, וזאת הנחה שממנה מפתחים את מודל בוהר. הקבוע עצמו בכלל בא מניסויים של קרינת גוף שחור, לא יודע איך זה מתקשר.

maverick88

New member
h בר ... עכשיו אני מבין מאיפה באה

האות הזאת עם הbar ש"חותך" אותה...זה זה? ולפי מה שאני יודע תנ"ז לא נלמד בתיכון...רק מהירות זויתית למדתי תנז במקרה כי עברתי שלב באולימפיאדה אז חנה לימדה אותנו את החומר

אחמס1

New member
תנע זוויתי במכניקת הקוונטים זה קצת

יותר מופשט מהתנע כפול המרחק (למה אמרתי קצת?). במכניקת הקוונטים הביזארית גודל פיזיקלי הופך למה שנקרא "אופרטור" (כלומר מרחק, תנע, תנע זוויתי מיוצגים ע"י מה שנקרא אופרטורים). ההנחה במכניקת הקוונטים היא שאפשר רק למדוד "ערכים עצמיים" לכל אופרטור (אם תתחיל ללמוד שנה הבאה תגלה מה זה...) בגלל זה הקווינטות. בכל אופן, זה אותו ℏ שרואים בכל מקום... משוואת שרדינגר למשל.

maverick88

New member
איזה ללמוד... ../images/Emo3.gif

אני אעדכן אותך בסוף לאיפה אלך אבל...אני יודע שאתה לחוץ אבך תצטרך לחכות

Defuse

New member
לא.. זה חומר לתיכון P=..

קורס מיכא"ל.. מעורר חשיבה מדעית מודרנית [=.. בעצם אני צריך להרצות על עיקרון אי הוודאות אבל נשבתי בקסמיה של הקוסמולוגיה אז החלטתי להמשיך לקרוא [=.. ד"א תורת היחסות דיי קלה להבנה P=..

למעלה