כמה שאלות...

1danidin11

New member
כמה שאלות...

יש פה כמה שאלות שלא הבנתי ואין לי תשובה עליהן וגם לא מצאתי באינטרנט... 1.אילו ספרים נזכרים בתנ"ך ואינם בידינו? 2.מהם השמות הנוספים לתנ"ך,ומדוע הוא נקרא כך? 3.מדוע נחשבים ספרי תרי עשר לספר אחד וחמש המגילות לחמישה ספרים? 4.מהו סדר המגילות ומדוע? 5.מהם ספרי אמ"ת? 6.באילו שמות נוספים נקראים ספר ויקרא וספר דברים? 7.מהם הנימוקים של שמות הספרים בתנ"ך? 8.מהיא פרשת השבוע וכמה פרשות כוללת התורה? 9.הסבר:פרשה סתומה,פרשה פתוחה. 10.מתי וע"י מי נעשתה חלוקת המקרא לפרקים?הבא דוג' אחת או 2 לטעות בחלוקת הפרקים.. 11.אילו חלקים במקרא כתובים בלשון הארמית? 12.מאין אנו מכירים את צורתו של הכתב העברי הקדום? 13.מה ידוע לך על:לוח גזר,מצבת מישע,חרסי שומרון,כתובת השילוח ותרסי לכיש? תודה לעוזרים... :]

pembencipolisi

New member
על קצה המזלג - "הלוא היא כתובה על ספר הישר"

ואיננו יודעים מהו ספר הישר . במגלת אסתר נזכר ספר הימים למלכי פרס ומדי - ואין הכונה ל"שאהנאמה" (ספר המלכים) שנכתב על יד פרדוסי יותר מאלף שנה לאחר המגלה.

eyalnadav

New member
ספר הישר כינוי לספר בראשית

והכינוי נוצר ממעשי האבות והאבות שהיו ישרים , כמו שאמר בלעם תמות נפשי מות ישרים ( האבות) ותהי אחריתי כמוהו(כמשה) וזה לא עוד ספר שלא יודעים.

יהוי

New member
די לקשקש בקומקום

ספר הישר מוזכר בהקשר למלחמות יהושוע וקינת דוד אז מה הקשר לבראשית??? זו רק דרך של הרבנים לנסות ולחפות על כך שהם אלה שהשמידו (גנזו בשפתם) את הספר הזה. ספרים נוספים שהושמדו ע"י רבני המשנה:ספר מלחמות יהוה,ספר עידו החוזה, ספר שמואל הרואה (ספר שמואל הנוכחי הוא עריכה מאוחרת שלו),ספר דברי הימים למלכי ישראל,ספר דברי הימים למלכי יהודה,ספר תולדות האדם.

eyalnadav

New member
ספר מלחמות ה' שכתוב בספר במדבר לא ספר

אני מציע לך להסתכל במפרשים בנביא שם איך הם מפרשים ספר הישר - אם אתה לא קורא מפרשים , אין טעם בכלל לדבר איתך כלל -

יהוי

New member
יש גם מפרשים הטוענים

שבית לחם נמצאת צפונית לירושלים,אז מה?

יהוחכם

New member
תגובה לכמה שאלות...

המון שאלות ובחרתי לענות על שלוש: לגבי הספרים במקרא שלא נמצאים בידינו יש להוסיף גם את הספרים דברי הימים למלכי ישראל ודברי הימים למלכי יהודה (לא להתבלבל הכוונה היא לא לספר דברי הימים במקרא),"ספר דברי שלמה", "מדרש הנביא עדו","קינות" ועוד... החלקים במקרא הכתובים בלשון הארמית נמצאים בכתובים האחרונים בספרים דניאל ועזרא (בהשפעת הארמית שהיתה שגורה בפי היהודים בתקופה הנידונה) לגבי לוח גזר, כתובת מישע וכתובות נוספות אתה מוזמן להיכנס ללינק הבא מתוך האתר שלי http://www.bibleage.com/inscription/index.html

גם אני אעזור קצת

5. איוב, משלי, תהלים 6. תורת כהנים, משנה תורה 7. המילים הראשונות בכל ספר 10. החלוקה לפרקים נעשתה ע"י מישהו נוצרי שאני לא זוכרת את שמו בימי הביניים. טעות לדוגמא היא החלוקה בין פרק א' לפרק ב'. 12. מכירים את צורת הכתב העברי הקדום מהכתובות שנמצאו בחפירות ארכיאולוגיות. ניתן לראות התפתחות מודרנית שלו בכתב השומרוני...

eyalnadav

New member
זה לא שעורים זה עבודה או הכנה למבחן

כנראה שלא היה בשיעורים, הדרך הטובה שיפנה לחברים שלו, אבל כנראה אין לו, רצוי שיבוא לכן כל שבוע ולא פעם בסמסטר

פלגיה

New member
לגבי 10

לדעתי החלוקה לפרקים אינה טעות אלא שיבוש מכוון, ואפשר למצוא צלב קטן ליד כל חלוקה כזו שאומרת היטב מה דעתו של אותו כומר נוצרי (שגם אני לא זוכרת את שמו) על נושאי הפסוקים.

eyalnadav

New member
מספר תשובות קצרות

1. יש לכל נביא ספר - שמואל ,גד החוזה נתן הנביא - שעליו מבוסס ספר שמואל (א,ב) וכן במלכים. יש רשימה של הספרים בהקדמה לתלמוד ירושלמי. 2 ענינו ספר הישר בראשית , תורת כהנים ויקרא, משנה תורה דברים, ויש גם שמות למדבר ושמות. 3. בגלל שיש רק מספר פרקים קצרים לכל נביא והם גם דברי נבואה עתידיים לעם ישראל ולכן אגדו אותם כאחת (וכל תרי עשר נחשבים לספר אחד מתוך כד' ספרים). המגילות מספר פרקים ארוכים וגם כל מגילה קשורה לענין אחר. 4. סדרהמגילות - אפשר לפתוח תנ"ך רגיל ולראות את הסדר - אם הכוונה לסדר הכרונולוגי הוא כך - איכה, רות,אסתר, שיר השירים, רות ע"י שמואל , שיר השירים וקוהלת ע"י שלמה המלך בתחילת בית ראשון,איכה ע"י ירמיהו אחרי חורבן בית ראשון , אסתר בתחילת בית שני . 5,6,7 ענו נכון. 8.פרשת השבוע היא פרשה שקורים כל שבוע בבית כנסת לפי תקנת משה רבינו ועזרא הסופר. סוף התורה מסתיים בשמחת תורה בפרשת וזאת הברכה, שבוע לאחר מכן קורים פרשת בראשית וכך הלאה כל חמישה חומשי תורה. לפעמים קורים פרשה אחת ולפעמים 2 פרשיות מחוברות. בשנה יש 52 שבועות יש מחלוקת כמה פרשיות יש י"א 53 כמנין גן ויש 54 ויש 52. שורש המחלוקת האם מחברים פרשיות ואיזו פרשיות מחברים שיחשבו לאחת. 9.פרשיה פתוחה (מסומנת ב-פ בתורה ) וסתומה (מסומנת בתורה ב-ס) זה בעיקר לענין כתיבת ספר תורה שצריך לעשות רווחים מסוימים , לפי חז"ל מטרת ההפסקות לתת למשה זמן ללמוד ולהתבונן בין פרשה לפרשה. 11. יש להוסיף בתורה בבראשית את מילות לבן הארמי "יגר סהדותא" ומכאן הראיה לא לזלזל בלשון ארמית כי נכתבה בתורה. ויש גם בספרי הנביאים. 12 לשוומרונים יש ספר תורה שנכתב לפי אות העברי הקדום (נקרא בלשון חז"ל כתב לבונאה). 13 כתובת השילוח שייך לחזקיה ולמצור על י"ם בתקופת סנחריב שחזקיה סגקר את מבוא המים , בנוסף יש מחילה לבריחה מחוץ לי"ם , המחילה נמשכת לאורך מאות מטרים 14. מצבת מישע מלך מואב ראה בתחילת מלכים ב' פרק א' שהיה תחת שלטון ישראל ונתן מס- מתואר במצבה כמה נתן ואילו בהמות.

עליך נאמר "ותם לריק כחכם"

כי השואל הנכבד הוא תלמיד עצלן, שגם אם תינוק הבורח מבית ספרו, הרי שבמאמץ קטן היה יכול לחפש ברשת ולמצוא תשובות בעצמו. הוא לא חיפש באינטרנט, גם לא פתח ספר. יש לי הרגשה שרק במקרה הוא לא הוסיף בסוף את המילה "בהצלחה"...

eyalnadav

New member
לפחות ידעו את התשובה

אני לא מחפש בשום ספר- אני יודע כבר את התשובות בע"פ מהזכרון כמו שאר התשובות שלי כאן. רק אמרתי שהשאר לא משתדלים לענות בגלל הסיבה שאמרת. אפשר למצוא תשובות אילו ועוד, בספר של דובשני על המקרא

למעלה