כמה שאלות...

S a s h o K

New member
כמה שאלות...

היי חבר'ס! שאלה בקשר למילולי: באיזה סדר אתם פותרים את הפרק? ניסיתי לפתור בסימולציות הכל לפי הסדר ולהשאיר את ההיגיון לסוף (כלומר לפתור הבנת הנקרא לפני ההיגיון) או פשוט ללכת לפי הסדר ובתחקורים קשה לי למצוא איזו שיטה גורמת לי לפחות טעויות... כמה שאלות כלליות: 1. אני נבחן בחדר שבו כסאות סטודנט והבנתי שבין אדם לאדם מפרידים כמה כסאות כשמושיבים אותנו הבוחנים, לכן האם אפשר לעשות שבמקום משטח אחד יהיו לי 2 צמודים? כלומר בגלל שאני ימני אז לקחת כיסא שבו המשטח הוא למישהו ולשים אותו ליד הכיסא שלי ככה שיצא לי משטח כפול כזה... 2. ביקרתי בחדר שבו אני נבחן וראיתי שכתוב שהחדר מיועד ל80 אנשים... יהיו פחות ביום הבחינה, כן? מישהו אמר לי שהוא עשה פעם באיזה אודיטוריום של 150-200 אנשים ונבחנו בו רק איזה 60... 3. הבניין יהיה ריק בזמן הבחינה? כלומר לא יסתובבו שם סטודנטים? סורי על החפירה ותודה על התשובות!

1234191

New member
הסדר שלי הוא כזה:

הסדר כמעט זהה לסדר של הבחינה אבל מבוסס על קו מנחה חשוב ביותר: אני קודם כל עושה את מה שלוקח לי לעשות הכי מהר, ומה שבד"כ לא עלול להימרח (זאת אומרת שאפשר אשכרה לשבת עליו דקות רבות ומיותרות). קודם אוצר מילים (15-25 שניות לשאלה), אחרי זה אנלוגיות (לא מדדתי האמת אבל תיקתק). אחרי זה השלמת משפטים לא פטל, כי מול פטל אפשר לשבת זמן רב מבלי להתקדם. רק אז פטל שזה בד"כ מהיר לאללה אבל אם לא מוצאים את השורש זה עלול להימשך זמן רב/נצח. לאחר מכן את ההיגיון ששם אפשר להימרח עוד אפילו יותר מבפטל.... (במיוחד בסידורים), ולבסוף הבנת הנקרא כי שם המריחה היא, לפחות אצלי היסטרית, כך שברוב המקרים אני מתחיל אותו כשהסטופר מראה שחלפו 16 דקות, ומסיים אותו עם סוף הפרק.

חח

כנ"ל אצלי בהבנת הנקרא במיוחד אם הטקסט על חיי המין של החיידקים ואז אני צריכה לקרוא משפט חמש פעמים כדי להתאפס עליו ובכל זאת לרוב טועה. (אבל אם הטקסט על פילוסופיה, היסטוריה, תרבות, בלשנות.. יאמי). אבל אני עושה תמיד קודם פט"לים, כי זה זורם אצלי והשלמות משפטים גורמות לי כאב ראש קליני. בלאחס.

1234191

New member
תני לי כל סוג של הבנת הנקרא

רק לא תרבות!!! ובלי יותר מדי בעלי מקצוע שמסתיימים ב-"לוג"!!! ומצד שני, כל מאמר מדעי או פילוסופי זה בנזונה!! פילוסופיה זה פשוט מעניין (קרה לי שבאיזה סימולציה אני יכול להאשים את הנפילה בהבנת הנקרא פשוט שקראתי לעומק ובהנאה את הטקסט עד ששכחתי שאני במבחן). ומדע זה פשוט מה שני מכיר (אני לומר כימיה ביולוגיה ומערכות רפואיות, ככה שכל מאמר מדעי שנקתלתי בו עד כה, שאין בו קריצה לפיזיקה, ידעתי את תוכנו בטרם הקריאה).

הסדר שלי..

אוצ"מ אנלוגית - אם לא בטוחה באיזו אנלוגיה מסמנת לי פטל - כנ"ל השלמות משפטים - פותרת 2/3 שאלות ראשונות והולכת להיגיון היגיון - פותרת הכל מסיימת את השלמות משפטים (עושה לי כאב ראש) חוזרת לדברים שלא פתרתי - פטל, אנלוגיה. מרפרפת על האנלוגיות והשלמות המשפטים - כל זה לרוב כ15 דק' הבנת הנקרא הבנת הנקרא נוטה להיות החלק החלש שלי, אז אני רוצה לגשת אליו אחרי שסיימתי הכל ואין לי דברים על הראש. בכל אופן, היגיון נוטה לקראת יותר זמן משאלות הבנת הנקרא, אז בהבנת הנקרא את יכול לפתור שאלות בהתבסס על הטקסט ב20שניות, מה שיותר קשה בהיגיון, לכן המלצתי החד משמעית לדחות את הבנת הנקרא לסוף.

למעלה