כמה שאלות

נ ט ע 18

New member
כמה שאלות

היי, אני קצת בהתלבטות לגבי ההרשמה ללימודים, ויש לי כמה שאלות: האם השילוב של כלכלה משפטים הוא טוב או שזה סתם מעמיס וחוץ מכאב ראש לא יוצא מזה כלום? מה ניתן לעשות עם תואר ראשון בכלכלה מנהל עסקים והאם כדאי להמשיך לתואר שני בכלכלה? איך אוניברסיטת חיפה נחשבת בתחום הכלכלה בעיני מעסיקים? מה עדיף כלכלה מנהל עסקים , כלכלה חשבונאות או כלכלה משפטים? תודה מראש לכל העונים, מקווה שתוכלו לעזור...

Kiru

New member
תארים

משפטים-כלכלה זה תואר למי שרוצה להיות עו"ד ולהתמחות בתחום העסקי. גם אז (לדעתי) התועלת שבתוספת הכלכלה היא בעיקר בקבלה למקומות עבודה ולא בעבודה בפועל. לגבי הבחירה בין מנע"ס לחשבונאות: תואר בחשבונאות יאפשר לך, לאחר סטאז' ושנת השלמה, להיות רואת חשבון. זה מקצוע מבוקש, כך שאם נראה לך ש"תתחברי" לזה – זה כניראה עדיף. אם את בטוחה שלא, כניראה שעדיף מנע"ס, שלדעת רוב האנשים קל ומעניין יותר. את הבחירה איזה תואר שני לעשות אם בכלל, כדאי להשאיר לאחרי התואר הראשון לדעתי.

shay6748

New member
דעה קצת שונה

משפטים - טוב למי שרוצה להיות עו"ד חשבונאות - טוב למי שרוצה להיות רואה חשבון כלכלה - טוב למי שרוצה להיות כלכלן (בגדול מי שרוצה להיות סוג של יועץ בארגון ולהיות מעורב בקבלת החלטות) מבחינת שוק העבודה
השילוב של השניים הראשונים לא נותן הרבה כי כל אחד מהם דורש שנת סטאז', וללימודי חשבונאות צריכים שנה ד'.
שילוב של כל אחד מהם עם כלכלה ימשוך לכיוון החשבונאות/משפטים ורק משום שמסלול ההתקדמות שם דורש סטאז'. אחרי הסטאז' קשה להכנס לעבודה בתור "כלכלן מתחיל" גם בגלל תנאי השכר וגם בשל האלטרנטיבה הנוחה של עיסוק בתחום. הייתרון הוא כאמור שהעו"ד/רו"ח מבין משהו בכלכלה וזה נותן הרבה אוריינטציה כלכלית. בלי שום קשר לתואר הראשון מומלץ לעשות תואר שני במנע"ס באונ' מובילה, ושם בד"כ עוברים על הרבה מאוד חומר מכלכלה

נ ט ע 18

New member
ומה בקשר

ללימודים באוניברסיטת חיפה? (מבחינת המעסיקים ומבחינת הלימודים עצמם) ואם אני אלך לכיוון כלכלה מנהל עסקים אז לאן כדאי להמשיך לתואר שני לכלכלה או מנהל עסקים? (סתם לידע כללי, אני יודעת שעדיף קודם לסיים תואר ראשון ואז לחשוב על זה) ומה ההבדל ביניהם מבחינת אופי העבודה, השכר והביקוש בשוק? והאם אפשר להסתדר עם תואר ראשון בלבד?

גרי רשף

New member
ארוכה הדרך..

אף אחד לא יחכה לך בסוף הלימודים עם הצעות מפתות מבחינת התעסוקה. תתחילי בעבודה ראשונה (אולי כבר במהלך הלימודים) שעלולה להיות מתסכלת, אבל אם תוכיחי את עצמך ותשאפי קדימה- תנצלי את הנסיון שצברת כדי להתקדם הלאה. לדעתי חשיבות המוסד בו למדת היא שולית.

shay6748

New member
תרשה לי לחלוק עלייך, גרי

למוסד יש המון חשיבות - בעיקר במשרות הראשונות הראשונות אחרי התואר. אני מסכים שההבדל בין ת"א, ירושלים מטושטש וכמו כן ההבדל בין כל השאר מטושטש, אבל בוגרי מכללות מרגישים בהבדל בגדול. המשרה הראשונה היא מאוד קריטית להמשך קריירה ולעיתים היא זו שעושה את ההבדל בין קריירה אפורה ושוחקת לבין קריירה זוהרת וממצה.

שאלה בעניין

לפי דעתך, אדם שסיים לימודי חושבונאות-כלכלה יקבל עדיפות או משניות לעומת בוגר תואר בכלכלה בלבד?

shay6748

New member
תלוי

אם אותו אחד שסיים חשבונאות-כלכלה כולל סטאז' בכלכלה יבוא לראיון למשרת כלכלן מתחיל יסתכלו עליו כחשוד. ישאלו ויחקרו למה הוא לא ממשיך בכיוון של חשבונאות... במקרה הזה זה פועל לרעתו לדעתי. במקרה ההפוך - אותו אחד מנסה להתקבל למשרד רו"ח התואר בכלכלה יכול רק להועיל. כמובן יש המון סיבות טובות למה כן ללכת על תואר כזה.

תודה

למרות שנראה לי די טבעי להגיד: "למדתי את שניהם וגיליתי שאני אוהב יותר כלכלה, אבל החלטתי קודם כל לסיים סטאז', בתור גיבוי." אבל מצד שני, לא הייתי בראיונות למשרות מהסוג הזה.

נ ט ע 18

New member
../images/Emo207.gif תודה על התשובות , עוד שאלונת

מה ההבדל בין המסלול של כלכלה מנהל עסקים באוניברסיטת חיפה לבין המסלול של כלכלה וניהול בטכניון ? והאם המסלול בטכניון הוא "נחשב" יותר ?

שאלה טובה

אני עונה לך בערבון מאוד מוגבל. שמעתי כמה דברים על הכלכלה בטכניון, לא המובילה בארץ, אבל דברים טובים. על חיפה לא שמעתי כלום. אולי זה אומר משהו.

למעלה