כמה שאלות..

shirhe

New member
כמה שאלות..

1. האם יחסים בין חניך לשכב"גיסט מותרים. 2. אם יש בשכבה ט 50 חניכים למשל או יותר מפרידים אותה ל2 קבוצות או יותר הרי יהיה קשה מאוד להעביר פעולה.. 3. מה מספר המינימום של חניכים שיכולים להיות בקבוצה?

cohen shir

New member
תשובות.... ../images/Emo9.gif

1. תלוי באיזה שבט לכל שבט רמת הדיסנטאנס שלו ותלוי כמובן באיזה סוג של יחסים את מתכוונת... 2. אם זאת כבר שכבה ולא גדוד אמור להיות לחניכים אכפת מהפעולות והם אמורים לשתף פעולה ולצוות ההדרכה לא אמור להיות קשה להעביר את הפעולות... בלי קשר לפי דעתי חלוקה לקבוצות בשנת הקורס או בכל מצב שכבר הגדוד הפך לשכבה מיותרת כי זה מוריד מהאחריות ההדדית של חבריי השכבה לשקט ולכמות החניכים וכדומה... 3. בעיקרון מספר מינימום של חניכים בקבוצה זה חניך 1... כמובן שעדיף שיהיו יותר כך הפעולות יעברו כמו שצריך... דיי קשה להעביר פעולת שיתוף פעולה כשיש חניך אחד.... יותר נכון בלתי אפשרי...

mayagur2

New member
אני לא מסכיה איתך בקשר ל-2

זה ממש קשה להעביר פעולה ל50 אנשים, אי אפשר להגיע ככה לכל החניכים ולראות שהם באמת מתפתחים ועוברים תהליך, שזה משהו ממש חשוב, במיוחד בשנת הקורס. אצלנו למשל יש באמת 50 חניכי ט' והם מחולקים ל3 אחוות - הם עוברים את הפעולות באחוות (בדר"כ, יש גם דברים קורסיים), אבל תכלס כל הקורס אחראי על הגעת החניכים לפעולות ולכל דבר שהם צריכים להיות בו (יש להם גם אחריות אחוותית וגם קורסית - שכבתית).

cohen shir

New member
אם כבר אחוות....

לדעתי הן חייבות להתחלף מידי פעם בשביל שהחניכים יכירו אחד את השני... יש בהנהגה שלי שכבה בגילי [יא] שבשנת קורס שלהם היו 90 שזה כבר באמת מספר מוגזם להעביר ביחד... הם היו מחולקים לקבוצות ע"פ כיתות... באתי לבקר חברות שלי משם במחנה קיץ 3 בנות הכרתי בסי"ס [האתגר של הנהגות שרון] ו4 בנות בקורס מסכם... באתי לשכב"גיה שלהם פגשתי אחת שהייתה איתי בסי"ס בלה בלה בלה מה קורה? יודעת איפה שביט? מממ אני לא יודעת איפה היא אני לא בטוחה אם היא יצאה בכלל... ושתבינו... יום לפני אחרון של המחנה!

cohen shir

New member
אגב עוד משהו....

גם אצלנו יש 50 חמשושים...
35 "רגילים" ו-15 שהם חניכי שב"א שכרגע בתהליכים של השתלבות בשכבה... עד לא מזמן הם עברו פעולות בנפרד כרגע הם בשלבי התחברות והם מעבירים ביחד פעולות כל ה50 כמובן שיש להם גם בהתאם 5 מדריכים [3 הצוות הרגיל שמורכב משביעיסטית אחת ושני שמיניסטים וצוות שב"א שמורכב משני ש"ש]

Amberit

New member
אצלנו

1. שמעי אם הם חברים לפני שאחד מהם נכנס לשכב"ג או לפני שאחד נהיה בקורס לא יגידו להם "זהו עכשיו זה שכבג וקורס אי אפשר אתם חייבים להיפרד" אבל מצד שני יש דיסטאנס בין שכבג לקורס אז לא הגיוני שיווצרו קשרים אם אסור לדבר אחד עם השני.. 2. אצלנו יש בערך 55 חניכים והם עוברים פעולה ביחד.. להפריד תשכבה זה גרוע 3. כל קורס והתקנון שהוא קובע שאני הייתי בט' קבענו שמינ' 14 אם אני לא טועה כדי שפעולה תעבור

gorck

New member
אז ככה...

1. מבחינתי האישית- כל עוד זה לא מפריע לאף-אחד מהם בתפקוד השבטי אין כל רע. 2.אצלנו, שכבת ט' של כ-63 רשומים, לא מחולקת לקבוצות, אלא לאחוות, הכוונה היא לא לפלג את השכבה אבל כן לתת להם יחס אישי יותר מאשר לשכבה... הפעולות עוברות בדר"כ חלק מהמתודות כשכבה וחלק כאחוות. הסיכום תלוי מאוד בפעולה. מס' מינימום?! 1 לדעתי....וזה יותר יעיל, נכון יותר קשה לבנות פעולות לאיש אחד אבל יותר קל להשפיע עליו לטובה....

למעלה