כמה שאלות....

ForbiddenSoul

New member
היא כבר לא תגיב לך

אבל יש דבר שנקרא "קלף חילוץ", ניראה לי שהיא מתכוונת לזה... אבל לכי תדעי למה היא התכוונה, להבין אותה זה כמו להכנס למיטה חולה

PurpleFilth

New member
זה עצוב לי קצת, אני לא אשקר.

קלף חילוץ? ספר לי עוד על זה. או שסתם תוסיף לינק. אני לא חושבת שהבעיה היא בה, אלא יותר במורה שלה. היא דווקא עוררה בי אמפתיה, יותר מגברת הלבנים המלוכלכים.

ForbiddenSoul

New member
אין לי ממש קישור

אבל הרעיון הכללי הוא: לכל אחד מאיתנו בזמן פתיחה יצא שהתשובה לא מספקת, משאירה אותנו באוויר בלי מספיק ידע. וברגע כזה, וכשאת מרגישה שזה נכון, את שולפת קלף נוסף ומניחה אותו במגע על הקלף בעל המידע הלא מספק, וזה נותן לנו יותר ידע, מאוד יעיל מנסיוני! החוק שתקף בכל דבר, וגם פה, אינטואיציה, תדעי בעזרת מתי לעשות את זה ואיך בדיוק. ובנוגע לזריחה שלנו, אין לי משהו אישי נגדה, או כנגד המורה שלה (שאני בספק שיש לה, אם להיות כנה), אבל יצא לי להכיר יותר מדי אנשים שבטוחים שרק הם צודקים ולא מסוגלים לעצור לרגע ולנסות לשקול לחמש שניות מה שאומרים להם, ומנסיוני זה נובע אצל אדם ש"האמת" שיש לו עוד שברירית וקשה לו אפילו לאפשר לדבר הקטן ביותר לערער את זה, ולכן הוא במצב של מגננה כל הזמן, ומספיק יש לי אח כזה, אנשים בבסיס, ואני מניח שלי היה קל יותר לזרוק הערה כאן מאשר להם בפרצוף. כולנו ילדותיים ברמה מסוימת
מתן.

PurpleFilth

New member
נשמע מעניין, אבל

אם זה באמת היה המקרה, אני מניחה שהיא פשוט הייתה מציינת מה היה הקלף עצמו. לא? אח קטן זו דוגמא מצויינת. גם אני נתקלת באנשים כאלה כל הזמן, ועוד לא מצאתי דרך יותר טובה להתמודד איתם מאשר גישה אימהית. או אבהית, במקרה שלך.

ebony

New member
בואי נשאל את זה אחרת...

למה את רוצה לעזור לו? למה זה חשוב לך לעזור לו מה אצלך לא בסדר שהדבר הזה מפריע לך? לפני שמטפלים באחרים ללא בקשתם צריך לבדוק מה אצל זה שרוצה לטפל לא בסדר ולמה זה מפריע לו בכלל. חוץ מזה אין מאגיה לבנה או שחורה הכל אפור כמו שאין טוב מוחלט או רע מוחלט yin & yang יש הכל בהכל חן

הזריחה

New member
מן הסתם כי הבן אדם חשוב לי

מן הסתם כי אני אוהבת אותו. למה שמשהו אצלי צריך להיות לא בסדר בשביל לעזור למישהו אחר לעשות בדק בית? זה פורום פסיכולוגיה או פורום כישוף? הוא מודע לזה שהוא טיפוס קשה, אבל לבקש (עם כל הכבוד לגברים שביננו) מגבר להשתנות זה כמו להבין בשבילהם שהם כישלון (אם כבר מדברים על פסיכולוגיה). תאמין לי בדקתי את עצמי מכל הבחינות ואני יודעת לעשות בדק בית על עצמי, אני חושבת שכל בן אדם צריך לדעת לעשות את זה. מה זאת אומרת שחור? אני יודעת שאם אני עושה משהו בכדי לעזור למישהו אחר, מישהו שמודע לזה שמשהו אצלו לא בסדר, זה לא שאני מחזירה אהבה או משהו למשל ואז לוקחת בן אדם בכח אלי או כובלת אותו סתם דוגמא. יש הבדל בין מאגיה לבנה לשחורה - לדעתי

ebony

New member
אין שחורה ולבנה

לכל דבר שאת עושה יש תוצאות לכאן ולכאן כשאת שולחת אנרגיה ליקום היא מתפרשת בהמון דרכים אם תמנעי ממנו "לפגוע בעצמו" להגדרתך שזה מבחינתך דבר טוב (לבנה) אולי את תמנעי ממנו שיעורים חשובים שזה דבר רע (שחורה). ולפני שאת מתנפלת באמת תבדקי למה את רוצה לעשות את זה ולמה זה מפריע לך כל כך כי שוב הוא לא ביקש ממך אם הוא ירצה את עזרתך הוא יבקש זה כל העיניין

הזריחה

New member
אני חושבת שזה דיי ברור

שלכל בן אדם לא נעים לעמוד בביקורת צולבת, לעמוד להיות בקשר ריגשי עם בן אדם שקשה לו לבטא את רגשותיו. כל הקשרים הזוגיים שלו נופלים לטמיון בגלל זה והוא בן אדם באמת טוב. אני בספק אם הוא איי פעם ילמד את השיעור הזה ואני עוד יכולה להוסיף ולהגיד שזה לא הגלגול הראשון שלנו יחד.

RainBird

New member
חמודה שלי? עצת היום: לדעת את האמת זה להחזיק נחש ביידים. כולם יתקיפו אותך. אם את לא מסוגלת להחזיק באמת ולהציג אותה כראוי, אל תגידי או תספרי מה שאת יודעת. זה הכל.

הזריחה

New member
לא רציתי להציג את האמת

רציתי עזרה, ואני מבינה למה החקירות הצולבות, באמת מי שרוצה לעזור מוזמן ובכייף. זה לא משחק של אף אחד, על אחת כמה וכמה שאני לא אעשה בזה שימוש רע אני לא בן אדם רע והמטרה שלי היא רק לעזור, לכוון, מספיק שיהיה לאותו בן אדם את הכיוון ואת ההמשך אני כבר אעשה.

neophile

New member
להסיר חסימה זה מאגיה לבנה?

לגבי ג. , אם היית יודעת איך להגיע לכל המצבים שתיארת , לא היית שואלת איך לעזור לאדם אחר בכך. השאלה היא האם "להסיר חסימה ממישהו" זה מאגיה לבנה? בכלל בתהליך כזה של הסרת חסימה יש לא מעט דברים "אפלים" שיוצאים מתחת לשטיח אני לא יודע כמה "לבן" זה יהיה...

הזריחה

New member
אני דווקא חושבת שאת/ה טועה

את/ה לא מכיר אותי. אבל אני אשמח ללמוד אם יש משהו שאתה רוצה ללמד אותי. ממש פורום פסיכולוגיה פה, התשובות שלכם מתחכמות, אנשים לא היו מגיעים לפה אם לא היו צריכים עזרה באמת ולא היו בודקים את כל האופציות. מה זאת אומרת בכל תהליך של הסרת חסימה יש דברים אפלים שיוצאים מתחת לשטיח?

neophile

New member
אין לי בעיה עם זה

כרגע אין לי רצון ללמד אותך , פשוט נראה לי שיש לך הרבה ציפיות אני שואל אם את בעצמך שואפת להגיע לאותו מצב שאת רוצה שהוא יגיע אליו.... חסימות אנרגטיות לרוב גם מתבטאות ברובד הפסיכולוגי תהליך של הסרת חסימה הוא הדרגתי אם את פותחת בבת אחת חסימה , כל השתף הזה יגרום לטראומה ואז מה עשית? אי אפשר לצפות לעשות הוקוס פוקוס ושחסימה תפתח , זהו תהליך שבו הבן אדם יכול לחוות מצבים לא נעימים ואף קיצוניים בו תמיכה היא מהדברים החשובים ביותר זה כולל לעמוד מול הבן אדם כשהוא פולט את ה'חרא' שלו... זה לא דבר שכל בן אדם יכול לעמוד בו לי להפגע...

הזריחה

New member
או שאת/ה פשוט לא יודע/ת

את/ה מאוד מתנשאים ואם אין לך רצון לעזור אז פשוט אל תעזור! למרות שנתת לי נקודת מבט אחרת שכן אני מצפה ממנו להרבה וכן גם מעצמי וזה גם בדיוק ההפך הוא מצפה ממני להרבה. טוב אני מסכימה שאם אין משהו לחזק אותך לאחר החסימה זה קצת קשה ואולי כן כדאי לעשות את זה בצורה מבוקרת. בכל מקרה אני מבינה שפה בפורום "כישוף" אני לא הולכת לקבל את התשובות שרציתי. אני מבינה שאתם לא סומכים על אנשים שיעשו בזה שימוש נכון- בכל מקרה אם מישהו כן מעוניין לעזור לי אתם מוזמנים למצוא אותי במסרים האישיים שלי. תודה הזריחה

neophile

New member
העזרה הכי טובה שאני יכול להעניק לך

היא להמליץ לך להפנות אותו למטפל שיעזור לו להבין את עצמו ואת החסימות ושיהיה שם בשבילו when all hell brakes loose אם את תפתחי גישה סבלנית ותאמרי לו מה את רוצה בטון רגוע , התיקשורת תהיה הרבה יותר טובה .

הזריחה

New member
אז ככה

אני טיפוס מאוד סובלני וכן ניסיתי להסביר לו את העניין כבר כמה וכמה פעמים אבל זה הרגלים של בן אדם, וכנראה שלהודות בטעויות שלו אומרת לו שהוא פגום או לא מספיק טוב או אני לא יודעת איך שגברים מפרשנים את זה. אי אפשר לשנות בן אדם! זה עוזר בדיוק לחודש בקושי ואז הוא חוזר לסורו וכן אין ספק שהוא צריך טיפול פסיכולוגי אבל הבן אדם לא רוצה ללכת לטיפול ורואה בזה חולשה.

ebony

New member
גם כאן כתבת

כמו בשאר ההודעות שלך שהוא איננו מעוניין בעזרה אז למה את כל כך לוחצת עליו לקבל עזרה?

למעלה