כמה שאלות

Dror Bar

New member
כמה שאלות

1. כאשר אתה משחק את השה"מ ויש שחקן ותיק שעוזב, ושחקן חדש שבא. השחקן החדש רוצה להיות דמות משל עצמו אבל השחקנים רכוצים שהדמות של השחקן הישן תשאר איתם ורוצים שהשחקן החדש יחליף את הישן. מה עושים במקרה כזה? 2. כאשר יש דמות בחבורה שרוצה להשאר ולחיות במקום מסויים מה השחקן של הדמות יכול לעשות ( הרי הדמות רוצה להשאר אך השחקן רוצה להמשיך עם החבורה). 3. כאשר מצטרף שחקן חדש עם דמות חדשה והקבוצה לא רוצה לקבל אותו ( זאת אומרת הדמויות לא רוצות אותו) מה עושים? תודה מראש!!

Gilgam69

New member
כמה תשובות

1. נותנים לשחקן החדש לשחק את הדמות שהוא רוצה. את הדמות של השחקן הישנה משאירים כדב"ש או מוציאים מהמשחק. אסור לכפות על שחקן לשחק בדמות שאינו רוצה. 2. להחליף דמות או לשנות את דעתו ולא להישאר במקום. אין הרבה ברירות. שיפרוש עם הדמות הישנה שהחליטה להישאר ויתחיל אחת אחרת. מי יודע? אולי הדמות הישנה תעשה קאמבק מתישהו בעתיד. 3. זה אחד הטריקים הקשים ביותר שקיימים. האחריות על האינטגרציה של דמות חדשה לחבורה ותיקה נופלת הן על כתפי השחקן והן על כתפי המנחה. ביחד אתם צריכים למצוא את הקליק הנכון שיאפשר כניסה חלקה יחסית לחבורה. שאלה חשובה שצריך לשאול היא למה החבורה לא רוצה לקבל אותו? האם אלא הדמויות שלא רוצות או השחקנים? אם אלא השחקנים אז הגעת למצב לא נעים שדורש טיפול מידי. השחקנים פשוט לא רוצים לשחק עם השחקן החדש. לא נעים אבל קורה. או שתלבנו עניינים או שהשחקן יאלץ למצוא חבורה חדשה. אם אלא הדמויות שלא מוכנות לקבל את הדמות החדשה אז נסה להבין מה הסיבה. אולי הדמות מרושעת, בוגדנית ומנוולת בעוד ששאר החבורה צדיקה וטובת לב? במקרים בהם הדמות לא משתלבת מבחינה אישית עם שאר החבורה, פשוט הדמות החדשה לא משתלבת עם החבורה הקיימת וצריך להחליף אותה או שתשנה את סדר ההתנהגות שלה. יחד עם זאת, לפעמים שחקנים פשוט אנטי- באופן אוטומטי כלפי דמות חדשה. זה קורה. תפקידך (הלא בלעדי) כמנחה הוא גם לדאוג להרמוניה הקבוצתית בין השחקנים. חשוב לזכור שמותר לכופף קצת את ה-SOD, את אמינות המשחק, של השחקנים השונים על מנת לקבל דמות חדשה של שחקן אבל עד גבול מסוים. בהצלחה.

Nihau

New member
../images/Emo45.gif שאלות טובות! וקשות לתשובה...

1. שחקן לא יכול לשחק דמות שאיננה שלו באמינות. שכולם יתמודדו עם זה, זה חלק מהחיים והגעגועים של הדמויות שלהם לדמות החסרה הם המשחק הכי ריאלי שאי פעם תפיק מהשחקנים הללו. שישלבו את זה במשחק כמו שזה באמת צריך להיות ואולי תתן להם צ'ופר בפגישות מזדמנות עם הדמות העוזבת כדב"ש. אם הם יהיו טובים. 2. או שהשה"מ יתן לדמות סיבה מספיק טובה להמשיך עם החבורה או שהשחקן יחליף דמות לכמה זמן עד שיזדמן לדעתו עיתוי טוב לדמות הקודמת לחזור לאחר חופשה קצרה מחיי ההרפתקנות 3. זה מאוד תלוי במצב הנתון. יש הרבה סיבות למה דמות לא תתקבל לתוך הקבוצה, אחרי הכל רוב הדב"שים בעולם לא מתקבלים לתוך הקבוצה. זה שלשחקן כלשהו יש דמות לא אומר שיש לו זכות קבוצתית אוטומטית, שהשחקן עם הדמות החדשה ישכנע אותם לקבל אותו, ככה זה גם במציאות אחרי הכל.

Dror Bar

New member
עוד שאלות

1. מה קורה עם יש שחקן ששונא שחקן אחר והם לא משקימים שהדמויות שלהם יהיו בייחד זאת אומרת שאחת מהדמיות צריכה לפרוש. 2. האם כדי ליצור הרפתקה אשר השחקנים צריכים לשים לב לכל דבר קטן, זאת אומרת לגרום להם להסתכל אחורה כל הזמן לגרום למצבים פשוטים שנראים רגילים להיות מסובכים ובלתי צפויים.

l o r e

New member
תשובות

1. שנאה בין שחקנים לא צריכה להשפיע על יחסי הדמויות. לרוע המזל, זה בדרך כלל לא עובד, בעיקר אצל שחקנים צעירים. יששתי אפשרויות לפיתרון, הראשונה היא פשוטה, והרעיון מאחוריה הוא למצוא סיבה ממש טובה למחלוקת ושנאה בין הדמויות. האפשרות השנייה היא לקנוס אותם (נקודות ניסיון) על משחק דמות, שנובע ממחלוקת בין שחקנים. אם השחקנים ממש מתעבים אחד את השני, הייתי שוקל לוותר על אחד מהם. 2. תלוי מאוד בשחקנים. כדאי לבדוק עם השחקנים מראש, מה הם רוצים, ולהתגמש בהתאם. הרפתקאה שדורשת מעקב וחשיבה, לא תתאים לשחקנים שרוצים רק להרוג ולהפך. בכל מקרה, והיות ואתם שחקנים חדשים, מומלץ להכניס את הסיבוך בהדרגה, ולא לנסות להפוך את הכל למסובך מהתחלה. אני ממליץ על תמהיל של סיטואציות מסובכות מנטאלית ורגשית עם קטעים קלילים יותר או מלאי אקשן.

שנאה בין שחקנים

השנאה הזו לא אמורה להיות קיימת. אם היא קיימת, הם לא צריכים לשחק אחד עם השני - משחקים בשביל להנות, ואף אחד לא אוהב להיות תקוע כמה שעות עם אדם שהוא שונא.

Break Dance BoY

New member
או לבוא ולגיד להם..

לבוא ולשאול אותם למה אם רבים או שונאים.. לנסות לפתור את הבעיה.. ואכן להגיד להם שזה לא אמור ליות קשור למשחק.. ואני אישית הייתי מאיף אז זה שמביעה את השנא שלו יותר במשך המששחק ואם זה שתייהם אז אכן להאיף את השתיים.. וכמובן להים לפני!

Gilgam69

New member
אין לי מושג מה ניסית להגיד אבל...

הרנ"ם צודק. אם שני שחקנים שונאים אחד את השני הם לא צריכים לשחק בכלל ביחד.

נכון

אבל אם באמת החלטת לוותר על מישהו וותר על שניהם כי אם ישאר אחד הם יהיו שונאים גדולים יותר

yossig13

New member
אתה מדבר עלינו?

האם אני שומע בקולך משהו מוכר? אתה לא הולך לקנוס אותנו בנק"נ על זה שרבנו, זה ימריד את הקבוצה.

l o r e

New member
האמת היא שלא

הצלחתם להתעלות מעל עצמכם, וזה לא השפיע על המשחק.

ואגב

קנס בנק"ן תמיד נראה לי רעיון טיפשי למדי, מכמה סיבות: א. אין בכך שום הגיון ביחס להמערכה. העובדה שהשחקן עושה שטויות, לא אומרת שהמערכה עושה אותן - והורדת נסיון החיים והישום שלו אצל הדמות בצורה שרירותית, היא שטות. ב. זה לא יעיל. אם השחקן לא התעניין במשחק עד עכשיו, למה שזה יעניין אותו עכשיו? ג. זה ילדותי. רוב המנחים שעושים זאת יודעים את הדברים שציינתי, ובכול זאת להפיל פילים וורודים על שחקנים זה מצחיק אותם וקצת תומך להם באגו הפגום. נ.ב יש לי תחושה שהקצנתי את זה מעט, סליחה מראש.

l o r e

New member
אני מסכים איתך חלקית

ציינתי שהורדת הנק"ן היא עבור משחק דמות גרוע, ולא עבור שטויות שהשחקן עושה. חלוקת נק"ן היא מדד להערכת מנהל המשחק את תרומת השחקנים למשחק, מדוע לא להשתמש בזה?

המדד הזה שגוי, לדעתי

מטרת הנק"ן היא ליצג את נסיון הדמות, לא את האפקטיביות (או חוסר האפקטיביות) של השחקן.

l o r e

New member
נו באמת

אתה רוצה להגיד לי שנקודות ניסיון שמתקבלות מטבח של מפלצות חסרות ישע, באמת מהוות את המדד לניסיון ובגרות הדמות? מה בדבר נקודות שמגיעות עקב משחק תפקידים מוצלח במיוחד? או אלו שמגיעות עבור דיאלוג שנון במיוחד? נק"נ = הערכת המנחה. זה לא ממש ניסיון. הוא מגיע בקצב מהיר מדי יחסית.

אל תדחוף לי מילים לפה

כהתחלה, "אתגר" לא שווה ל"רצח מפלצות". כל אתגר שהו נותן נק"ן - רצח מפלצות הוא אחד מהן, כי הוא מאמן את הדמות בקרב. שנית, נתינת נק"ן על משחק דמות היא שגויה כי אין כאן כל הגיון משחקי - למרות שהשחקן לא באמת קיים במערכה, העובדה שהוא מזדהה עם הדמות שלו מעניקה לו מיומנות בחרב או וואטאבר. אגב, כיצד תחלק נק"ן לשחקן שכמעט ולא יוצר דיאלוגים, מכיוון שזה אופי הדמות שלו?

yossig13

New member
חח...

אם זה האופי של הדמות - שקטה. אז במקרה זה, לפי LORE הוא יקבל את הרבה נקודות נק"נ- משחק תפקידים טוב. הבנת?

l o r e

New member
משעשע

אם השתיקה שלו תיצור מצבים מספיק מעניינים, אני אשמח.

l o r e

New member
נק"נ לפי אתגרים והערכת מנחה

הרעיון הבסיסי שלי עובד באופן הבא (אני לא משתמש בו תמיד): אני קובע סט מסויים של אתגרים בעלי רמות קושי מסויימות, ומחלק נקודות ניסיון בהתאם לרמת הקושי. לאחר מכן אני מוסיף או מוריד אחוזים לפי הערכתי לרמת האלגנטיות של הפיתרון. לאחר מכן אני מוסיף מס' אחוזים לפי הערכתי לאופן, שבו הדמות שוחקה. השיטה היא מאוד סובייקטיבית, וייתכן ששה"מים אחרים היו מעריכים משחק דמות אחרת, אבל ככה נוח לי. השיטה מאפשרת לי לתגמל שחקנים, שהיו מעניינים יותר, או יצרו דמות עגולה יותר, מבלי להגדיר קריטריונים למשחק תפקידים טוב. בכל שיטה יהיו בעיות, במקרה הזה 'הדמות השתקנית', אבל כל מקרה לגופו. בכל מקרה, זה עדיף על השיטה הקלאסית של מו"ד, שבה שחקן שמשחק הדמות שלו היה עמוק ומרגש, יקבל פחות מזה שרצח כל דבר שהוא ראה. בד"כ למשחקים קצרים או עם שחקנים צעירים, שנהנים מהרג בעיקר, אני משתמש בשיטה הקלאסית של מו"ד. היא יותר פשוטה, ומתגמלת לפי 'ניסיון' הדמוית. השחקנים נהנים לקבל פרסים על השגיהם וכולם מרוצים.

למעלה