כמה שאלות

הבעיה שלי היא כזו:

את בעצם הופך את המשחק העמוק למשחק שמטרתו להתחזק. יכול להיות ששחקן שמשחק משחק עמוק יקבל פחות נק"ן - אבל אם הוא לא משחק רק כדי להתחזק, ומנסה להתחבר אל הדמות שלו, זה לא ממש אמור לשנות לו, נכון? למעשה, זה אפילו צריך להפריע לו קצת - פתאום השאמן שלו יצבור כוח למרות שהוא לא עשה לאחרונה שום דבר למען הרוחות בגלל האופי העצל שלו. אגב, יש לי תחושה שההגדרה שלך למשחק דמות עמוק מאוד צרה - רצון לכוח ומיומנות זה דבר שיכול להיות גם לדמות עצמה, ולא רק לשחקן.

l o r e

New member
מי הגדיר משחק עמוק?

בסך הכל אמרתי, שאני מעדיף לתת את הגמול לפי ההתרשמות שלי על משחק הדמות. אני לא נכנס אפילו להגדרה של משחק עמוק, כי היא יותר מדי סוביקטיבית לטעמי. תראה שיטת הניסיון היא לא שיטה טובה. ברמת העיקרון דמויות יכולות להתחזק בזמן קצר מאוד יחסית, ללא כל פרופורציה. נקודות הניסיון היא שיטת גמול על משחק, שמאפשרת לדמויות להתחזק. אני פשוט משנה אותה קצת, כדי להכניס את ההתרשמות שלי מאופן המשחק ומקידום העלילה. הדמות יכולה לרצות כוח ומיומנות, ולפעול בדרכה לכיוון הזה. אני לא פוסל התחזקות של הדמויות. אני פוסל משחק שכולו בנוי על 'בואו נלך להרוג דברים', 'נקבל עוד נקודות ניסיון', 'נעלה דרגות'. אם הדמות רוצה להפוך ללוחם הטוב ביותר בעולם למשל (ראה ערך איניגו מונטויה), והיא מחפשת מורים איכותיים ואתגרים רציניים, היא תקבל נקודות ניסיון על קרבות, היות ויש פה קידום של הדמות. לעומת זאת, מי שרוצה להיות לוחם אדיר, ומנסה לעשות ע"י הרג חסר אבחנה של גובלינים, לא יהנה מאותה מידה של ניסיון.

l o r e

New member
תוספת.... לא עניתי על שאלתך

הרעיון שלי מאחורי חלוקת נקודות ניסיון הוא לגרום לשחקנים לחשוב, ולשחק משחק מעניין יותר. התחזקות הדמויות לא ממש מעניינת אותי, אם כי היא פועל יוצא וכביכול התגמול בעזרתו אני מחייב את השחקנים לפעול לפי הרעיון שלי. עם שחקנים, שרואים במשחק תפקידים החלק העיקרי בהנאה, לא משנה שיטת החלוקה של נקודות הניסיון. במצב כזה, אני אפילו מעדיף לתת מס' מסויים של נקודות ניסיון בכל פרק זמן נתון, ולעבור את הקטע המעיק הזה. לדעתי, המכניקה של נקודות ניסיון היא לא מכניקה שמשקפת באמת את הניסיון של הדמות. עדיף היה לחלק נקודות שיושפעו ישירות ממעשי הדמות, למשל תוספות למיומנויות שהדמות השתמשה בהם באמת, אבל מו"ד לא מתאימה לגישה כזו, היות וההתקדמות בה מבוססת דרגות.

השיטה לא מבוססת על נק"ן

אם יש בכך צורך (או יותר נכון - חוסר צורך בחלוקת נק"ן), פשוט תשאיר את הדמויות באותה דרגה. מה הבעיה עם זה?

l o r e

New member
בעיית ההתקדמות

צריכה להיות התקדמות מסויימת. זה חלק מהמשחק. בכל מקרה, השיטה שלי משרתת אותי היטב, ואני הולך לדבוק בה.

yossig13

New member
בוא ניתן דוגמא מוכרת...

יש לי בקבוצה שחקן אחד שהמשחק שלו רק בקרבות, הוא לא הכריז שהדמות שלו שתקנית וכו', הוא פשוט ישן במהלך המשחק, וכשיש קרבות הוא ער. איך תחלק עכשיו נק"נ? כשאתה מודע שכנראה השחקן לא נהנה אלא רק מקרבות? או שבכלל השחקן לא מתאים למ"ת.

l o r e

New member
אתה מדבר על מקרה מאוד ספציפי

בקבוצה, שמשחקת מעט זמן במפגשים יחסית. אצלכם אני משתמש בשיטה הקלאסית של המשחק, אבל אני משתדל לתגמל יותר ויותר על משחק חוץ קרבי. אם תבדוק, תשים לב שלאורך זמן כמות הניסיון שהוא צובר הולכת ויורדת. אבל היא אף פעם לא תגיע לשפל, אליו היא הייתה מגיעה אם הייתי משתמש בשיטת החלוקה הרגילה שלי. באופן כללי, שחקן כזה יסבול אצלי בדרך כלל מחוסר בנקודות ניסיון. רוב הניסיון שלו יגיע מקרבות עליהם אני נותן חצי מהמצוין בספר (במקרה הטוב), וניסיון על השלמות משימה. הוא לא יהנה מנקודות ניסיון על רעיונות ומבונוס ניסיון על משחק תפקידים ועניין.

yossig13

New member
אני חושב שלא כ"כ הבנת.

הרעיון היה לראות מה אתה חושב על המקרה הספציפי. אבל אני גם מדבר בכלליות. שתור שה"מ מה תעשה כשיש לך שחקן מאנצ'קין שמסרב להשתנות?

l o r e

New member
יש לי הרבה שחקנים מנצ'יקינים

כמו שבוודאי אתה יודע. הדרך לשינוי לא עוברת דרך הנק"נ. בקבוצה מנצ'קינים אני מחלק נק"נ בשיטת המנצ'יקינית. השיטה הטובה ביותר היא להסביר ולהראות איך המשחק יכול להיות יותר טוב, וזה תהליך. בנוסף, לאט לאט אני מוסיף יותר ויותר בונוסים למי שהמשחק שלו עמוק יותר ומעניין יותר.

yossig13

New member
אז...

תקן אותי אם טעיתי - אתה תחלק נק"נ לשחקנים שמשחקים בצורה האיכותית יותר, וע"י כך אתה רוצה לגרום לשחקנים המנציקנים לשחק יותר טוב? ואיך תעשה את זה כשאתה מחלק נק"נ בשיטה המנצ'קינית?, כלומר, ידוע שבשיטה שכתובה בספר לשה"מ, (המנצ'קינית לפי דעתך) מקבלים יותר נק"נ, אז ככה שבכל מקרה יהיה איזון ולא הרווחת מזה כלום.

ננסק

New member
כי זה מעניין

כי זה כיף להתקדם ולהתחזק. מספיק כיף, כדי שיהיה חשוב יותר מאשר הצורך לשמור על כל מני כללים לגבי משחק עומק וכו'. LORE מציע נקודת איזון מוצלחת ומקובלת, שהרבה אנשים משתמשים בה, ואני חושב שאתה קצת חופר בה יותר מדי. לא צריך להקצין את זה עד הסוף, לא משיגים מכך שום דבר.

שלא יהיו אי הבנות

גם אני חושב שכיף להתדם. הקצנה זה דבר שתלוי בנקודת המבט - לדעתי זה מוקצן לתת נק"ן לדמות עצלנית שלא שואפת להתקדמות (ומכאן נובע - לא עושה כמעט כלום) רק כי השחקן משחק אותה טוב.

l o r e

New member
אתה מתעכב על קוצו של י'

בכל שיטה יהיו בעיות, וזה כבר נתון לשיקולו של המנחה.

Ihavenonick

New member
is this a good example?

take for an example a wizard: if the guy(sorry for the girls ;)) does'nt work hard then he can't move along and progress with his career. but if he works hard and pays attention to every detail(not only casting spells but also he should study), then he'll progress.(in our terms: lvl up) It should be like school(I know that this is something that ppl don't like), pay attention. but if a player doesn't pay attention to game and says it's because of his character, then in my opinion, that mumbo jumbo, and he shouldn't get anymore XP then the usual(without bonuses)

ננסק

New member
לא מדויק

אם תשים לב, שרשרתי את ההודעה שלי אחרי השאלה שלך "אז למה בכלל נקודות ניסיון", שזה כבר צעד אחד, ומוגזם לטעמי, מעבר לשאלה אודות דמות עצלנית ונק"נ.

השאלה שלי לא הציגה את הדעה שלי

היא נועדה כדי לראו את השקפתו של lore בעניין.

ננסק

New member
אבל *למה*?

למה להגיע לדיון על מהות הנק"נ, אם זה בכלל לא הנושא כאן?

למעלה