כמה שאלות

כמה שאלות

1. כשאופים ברינג, באיזו תחתית משתמשים, התערובת לא תנזל? 2. עדיין מחפשת עוגת שוקול לגדולים - ולמי שניסתה את עוגת השוקולד העשירה של לידיה איך היא ובאיזו תבנית אופים. 3. חוזרת לעניין מסירת העוגה עם או בלי קופסא. נראה לי מוזר לשלוח מישהו עם עוגה על לוח קאפה בלבד. שבת שלום! מיכל

net the jet

New member
איך, איך אפשר ללכת לישון ככה...

אז ככה, אני שמה בתחתית הרימג נייר אפיה - גדול מהרינג ) מתחתיו נייר אלומיניום, ומהדקת אותו טוב טוב כלפי מעלה מסביב. את כל זה שמה על התבנית של התנור-ואופה. ( אבל יש טיפונת נזילה...ממש לא נורא , וקצת צריך לקלף... ) עוגת שוקולד- המלצתי על ההיא של אודטה----> מאד מאד עשירה לשוקוהוליקים ! ושוב...אני לא חושבת שמוזר לתת על קאפה בלבד. אני עוטפת את הקאפה בנייר טפט יםה, וזה מאד מכובד ויפה... ( פעם אחת משהיא ביקשה קרטון, אז קניתי, והשארנו פתוח...הקרטון עצמו מכוער, סתם כזה של עוגות, חום עם עיטור מגעיל, אז מה לא יפה בלתת סתם יצירה יפה בלי כיסוי ? )

נטעים

New member
ולדעתי כמובן

אני אופה רק עם רינגים חיבים "לסגור" את התחתית אני משתמשת בנייר פרגמנט ואם הצורה היא מיוחדת או שהבלילה של העוגה ממש נוזלית אני מניחה גם נייר כסף ואז נייר פרגמנט את הנייר אני מגלגלת מסביב לדופן כמו סגירה של בורקס כשהעוגה רגילה ועגולה ללא בניה גדולה מעל אני תמיד מוסרת עם קופסא (ממש סליחה Nיכל........
כשהעוגה אבל אני לא מכינה עוגה על לוח קאפה אלא על קלקר דק כך שאין בעיה להכניס לקרטון עוגות קטנות יותר או בנויות אני מיבשת ואז עוטפת עם נייר צלופן כמו מטנה ..........................

bashsara

New member
אני הכנסתי עוגה לקרטון עם לוח קאפה

ולא היו שום בעיות, הקלקר לא מתקפל?

michahz

New member
מהנסיון הדל שלי...

1. השתמשתי ברינג מרובע (??) פעם אחת ובאמת במר קייק היא אמרה לי לשים תחתית של אלומיניום ולקפל כלפי פנים בצדדים (חלק חיצוני), נזל מעט אך לא נורא. 2. אין לי. 3. אני אוהבת לתת עם קופסא, לדעתי יש את גורם ההפתעה כשפותחים את הקופסא הפשוטה פתאום.... ואווו. מיכל.

net the jet

New member
ועוד...לגבי אריזה ( קופסא\בלי קופסא

נראה לי, שאריזה של עוגה מצויירת, או סתם עוגה יפה , אפשר באמת לעטוף, עם ניר צלופן, לשים בקופסא... אבל עוגה מפוסלת, לעיתים יותר מקומה אחת, אפילו רק עם קומה אחת ועוד משהו מפוסל עליה, מגיעה לגובה של 15,16 ס"מ לפחות , או למשל כשאני תוקעת את הברזלים עם קישוט זה אפילו 20 ס"מ...אין קופסא שתכיל את המגש וגם עוד תיסגר בכלל...נראה לי לתת בתוך קופסא פתוחה או שחתכנו לה את המכסה ( כי היא לא יכולה להסגר, וגם יש סכנה שהיא תשבור איזה משהו...) קצת בילתי אפשרי.. או, שיש איזה קופסאות ענק גם לגובה שאני לא יודעת על קיומן ?

lali ה

New member
אולי החנות כובעים של חרדים יש קופסא

קופסאות של כובעי צילינדר? לא בררתי, אבל לחברה האלה יש פתרונות ששווה לבדוק. יש משהיא ליד בני ברק אולי שיכולה לבדוק?

עינתפ

New member
כתבתן רבות על איך להגיש את העוגה

מה שלא הבנתי זה שאופים את העוגה אתן אופות בתבנית רגילה נגיד עגולה. בשביל לצייר מורידים את דפנות העיגול. אתן מעבירות את העוגה מהתבנית העגולה שנשארת למטה או מוסרות אותה יחד עם העוגה??

וינונה

New member
בקלי קלות אפשר לבנות מכסה מקרטון*

עבה או מקרטון ביצוע. אפשר לתכנן פריסה של כל מכסה=קופסא לפי המידות הנדרש. לא מסובך. * כמו שבונים מכסה לכיסוי מודלים ארכיטקטוניים

נטעים

New member
אם חשקה נפשך

בקרטון אז אצל המשווקים למוצרי קרטון יש קרטונים בכל גודל הם מגיעים מפורקים בערימה גדולה והמחיר שלהם ממש לא יקר בין 3 ל 10 שקלים הממש גדולים והם נקיים וחדשים אולי שווה לך ליצור קשר עם ספק כזה ולבגש דוגמאות? אני קונה קאלה למטרה אחרת ומדביקה מדבקה גדולה על הקרטון כך שזה בסוף יוצא לא רע

net the jet

New member
תודה, אזכור למקרה הצורך...אישית

אני מגישה ללא קרטון או קופסא, ועד כה לא היו בעיות או דרישות אחרות ( גם רוב העוגות זה לחברים\מכרים..אז הם לא יתלוננו בין כה וכה.
)

רציתי לידע אותכן כי בחניות של

2 שקל ניתן למצוא מגשים יציבים, אפשר לקשט ולצפות אותן כראות עינכן ולהגיש, קניתי 5 מגשים במחיר מצחיק של 10 שח'

שלויימה

New member
עוגות מלבניות על קאפה מצופה ועוגות

עגולות אני מוסרת בקופסא. עדיין לא מצאתי קרטון לעוגה מלבנית בגודל של ח"פ גדול - וזה בד"כ הגודל שמבקשים ליום הולדת בכיתה/גן.

נכון, וזו הבעיה שלי

מצאתי במר קייק בנתניה אבל ביום חמישי הייתי בנשר ולא היה להם. עד עכשיו מסרתי על לוח קאפה מרובע, אבל נראה לי שהעוגה צריכה "הגנה, לפחות מסביב מיכל

Nיכל

New member
עוגת שוקולד למבוגרים- לכי על

השחיתותית של אור. של לידיה טובה אבל פשוטה (תבנית 26 לשתיהן)

brownie65

New member
Nיכל, את יכולה לתת את המתכונים?

ושיהיה בוקר טוב ושבוע נפלא

Nיכל

New member
עוגת שוקולד שחיתותית של אור

עוגת שוקולד שחיתותית של אור 250 גרם חמאה 250 גרם שוקולד מריר טוב, שבור 2 כפות אבקת קפה אספרסו נמס או גרגרים 150 גרם קמח תופח 150 גרם קמח רגיל 1/2 כוס אבקת קקאו באיכות טובה 1/2 כפית סודה לשתיה 550 גרם סוכר (לא, זו לא טעות הקלדה) 4 ביצים 2 כפות שמן 125 מ"ל לבן או רוויון מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בקוטר 22. לרפד בנייר אפיה כך שיעלה לפחות 2 ס"מ מעל לדפנות התבנית. שמים בסיר חמאה, שוקולד, קפה ו- 185 מ"ל מים וממיסים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש. מנפים את שני סוגי הקמח, הקקאו והסודה לשתיה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ויוצרים גומה. לתוכה מכניסים את הביצים, השמן והלבן ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה ו- 40 דקות. בודקים כמובן ע"י קיסם ידה ידה ידה...... מצננים בתוך התבנית ורק אז שולפים. זיגוג: 250 גרם שוקולד מריר טוב, קצוץ 125 מ"ל שמנת 2/3 כוס סוכר ממיסים הכל ביחד בסיר קטן על אש נמוכה, מביאים לרתיחה, מנמיכים עוד יותר את האש ומשאירים לבעבע 4-5 דקות. מצננים מעט. מניחים את העוגה על רשת צינון ויוצקים את הזיגוג על כל העוגה. הערות: יוצא מצוין בתבנית 24. חשוב מאוד לרפד הדפנות בנייר אפיה גבוה בכמה ס"מ מגובה העוגה כי היא בהחלט תופחת מעבר לגובה שלה.

אמית2

New member
Nיכל - שכחת לציין לא לאפות בטורבו!!

בטורבו העוגה מתייבשת ומאבדת את הייחוד שלה...

Nיכל

New member
אצלי הכל נאפה בטורבו ולא נצפתה

בעיה עם השחיתותית או כל דבר אחר למען האמת

למעלה